X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Ci współczuję znieczulicy i tej całej otoczki :( a może akurat,czopek zadziała na tyle silnie,że zabieg nie będzie konieczny. Najważniejsze,żebyś miała to jak najszybciej za sobą i mogła zacząć spokojnie patrzeć w przyszłość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli mi te całe cytoteki.
    Lekarka wchodzi pyta: która na cytoteki? To się nie odzywam bo pojęcia nie mam co to Jest, podchodzi pyta a Pani na co, to mówię że na lyzeczlowanie, to się oburzyla że to ja ! No ciekawa jestem skąd mam znać taka terminologie:(

Leżę i czekam.. narazie nic.
    Sikac mi się tylko chce a nie mogę chodzic po tym zaaplikowaniu tabsow..

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola90 wrote:
    Założyli mi te całe cytoteki.
    Lekarka wchodzi pyta: która na cytoteki? To się nie odzywam bo pojęcia nie mam co to Jest, podchodzi pyta a Pani na co, to mówię że na lyzeczlowanie, to się oburzyla że to ja ! No ciekawa jestem skąd mam znać taka terminologie:(

Leżę i czekam.. narazie nic.
    Sikac mi się tylko chce a nie mogę chodzic po tym zaaplikowaniu tabsow..

Też pierwsze słyszę taką nazwę, nie martw się.
    Dwie godziny nie można po tych tabletkach wstawać.

Potem poczujesz "zimno" na całym ciele i mogą pojawić się dreszcze. U mnie pierwsze objawy były ok. 1,5h po tabletkach.

Pojawią się skurcze okresowe, na początku normalne, potem silniejsze, będzie ból w kręgosłupie i zajebiste parcie na stolec (nie wystrasz się).

Jeśli ból będzie bardzo silny to od razu wołaj o znieczulenie: przysługują Ci 2 kroplówki i zastrzyk.

Nie jest to przyjemne, ale istnieje duża szansa, że poronisz całkowicie bez łyżeczkowania i ... od razu będziesz mogła zacząć nowe starania - niech ta myśl trzyma Ci przy życiu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była tu doktorka, chyba nabrała trochę pokory i ruszyło się jej sumienie, bo nawet dość tak zazartowala.
    Pytała czy coś się dzieje, mówię że nie, a ona że o 12 jedziemy na blok, bo na pewno się szyjka trochę rozpulchnila..

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola90 wrote:
    Była tu doktorka, chyba nabrała trochę pokory i ruszyło się jej sumienie, bo nawet dość tak zazartowala.
    Pytała czy coś się dzieje, mówię że nie, a ona że o 12 jedziemy na blok, bo na pewno się szyjka trochę rozpulchnila..

Czyli jednak zabieg? oO

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czekamy na anestezjologa..
    Już bliżej niż dalej.
    Najgorsze te oświadczenia co trzeba podpisać. Mój Boże!

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola90 wrote:
    Tak, czekamy na anestezjologa..
    Już bliżej niż dalej.
    Najgorsze te oświadczenia co trzeba podpisać. Mój Boże!

O matko, a co kazali Ci podpisać?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze w razie powikłań się zgadzam na wycięcie tego co będzie konieczne.....

Decadence lubi tę wiadomość

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, przykro, że trafiłaś na takich bezduszników... aby tylko zabieg nie był bardzo inwazyjny.Najpóźniej jutro pójdziesz do domu ;-).
    Nie pisałam wcześniej bo mnie nie było, wóciłam przed chwilą z córcią od lekarza - ponad godzinne opóźnienie, w nocy zaczęła mi kaszleć krtaniowo i ma temp. , ale przechodzi to dość łaskawie.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola90 wrote:
    Ze w razie powikłań się zgadzam na wycięcie tego co będzie konieczne.....

Aaaa.. To standard, to ja też takie coś podpisałam.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola trzynaj sie kochana <3

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak dojdziesz do siebie, jestem myślami z Tobą! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już p0 !
    Trochę dłużej to trwało bo powiedziała lekarka że dużo było do wylezyczkowania:/
    6,5cm miało jajo.. Ale całe szczęście
    MAM MACICE !!! ❤
    IDE NA drzemkę Kobiety :* dam Wam znać później co i jak. BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE!!!!!!!

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola90 wrote:
    Już p0 !
    Trochę dłużej to trwało bo powiedziała lekarka że dużo było do wylezyczkowania:/
    6,5cm miało jajo.. Ale całe szczęście
    MAM MACICE !!! ❤
    IDE NA drzemkę Kobiety :* dam Wam znać później co i jak. BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE!!!!!!!

Cieszę się, że już po i że wszystko przebiegło bez komplikacji :)

Odpocznij teraz, wszystko będzie już dobrze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że już po wszystkim. Odpoczywaj teraz, nabieraj sił i zmykaj szybko do domu ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wracaj do sił. Regeneruj się i do dzieła :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola teraz juz,bedzie tylko lepiej. Zobaczysz.
    Leira ja juz psychicznie bardzo dobrze, choc jak wczoraj w instytucie przy badaniu mila pani zapytala mnie przy pobieraniu wymazu kiedy bylo.poronienie, czy bylo lyzeczkowanie I kiedy skonczylam antybiotyk to glos mi sie zalamal kiedy mowilam o tym wszystkim. Tak juz chyba zawsze bedzie....
    Leira mam pyt bo Tys specjalistka. Tydzien po poronieniu moja grubosc endo wynosila 6.7 mm teraz po 3 tyg moze cos naroslo? Jak sadzisz? Bo gdyby te badania na cholerne bakterie wyszly ok to ja bym zaczela juz starania. Wszak nie mam jeszcze @ ale czuje ze zaraz sie pojawi. Brzuch mnie pobolewa od wczoraj.

2006 Kubuś <3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Pola teraz juz,bedzie tylko lepiej. Zobaczysz.
    Leira ja juz psychicznie bardzo dobrze, choc jak wczoraj w instytucie przy badaniu mila pani zapytala mnie przy pobieraniu wymazu kiedy bylo.poronienie, czy bylo lyzeczkowanie I kiedy skonczylam antybiotyk to glos mi sie zalamal kiedy mowilam o tym wszystkim. Tak juz chyba zawsze bedzie....
    Leira mam pyt bo Tys specjalistka. Tydzien po poronieniu moja grubosc endo wynosila 6.7 mm teraz po 3 tyg moze cos naroslo? Jak sadzisz? Bo gdyby te badania na cholerne bakterie wyszly ok to ja bym zaczela juz starania. Wszak nie mam jeszcze @ ale czuje ze zaraz sie pojawi. Brzuch mnie pobolewa od wczoraj.

Ciężko powiedzieć:
    nie wiem jak grube endo miałaś przed ciążą i jak dużo usunęli, więc ciężko oszacować w jakim stopniu się zregenerowało. Z moich informacji wynika, że 9-10 mm to optymalna grubość, ale pewnie u każdej kobiety jest inaczej. Nie chcę tu wyrokować, bo lekarzem nie jestem, aczkolwiek powinnaś zrobić sobie USG kontrolne po pierwszej miesiączce od zabiegu, bo zauważ, że podczas okresu endometrium jest usuwane/wymieniane, więc będzie pewnie innej grubości niż jest teraz. Mi też lekarka mówiła, że kontrola musi się odbyć po miesiączce, więc wydaje mi się, że to jest ze sobą powiązane.

EDIT: może zrób USG dzień po okresie i jak będzie OK to do boju - toż nic nie stracisz, bo owulacja i tak nastąpi pewnie ok. 1,5 tyg po zakończeniu miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:57

Martula78 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela ja jeszcze starsza.. ty 37 a ja 39...

2006 Kubuś <3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Daniela ja jeszcze starsza.. ty 37 a ja 39...

a daj spokój z wiekiem :)

Moja kuzynka - 47 lat - 3 miesiące temu urodziła :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ