Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki, nakręciliśmy się na dziewczynkę, bo w 13 tyg moja doktorka potwierdziła tę płeć na 70%. Wiec dobrze gdyby tak zostało, bo cały czas mówię do dziecia jak do dziewczynki ale we wtorek już raczej będzie wiadomo. A brzuszek faktycznie już spory, co jakiś czas czuje jak rośnie. Dzisiaj mnie tak rozpiera ze ledwo sobie mogę wygodną pozycję znalezc ale fajnie, niech rośnie jak największy!
Sisi, Kropka, niesamowite, za chwile Wasza kolej jak nastroje i nastawienie?
Sunshine, odpoczywaj, teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi!
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Sanshine bedzie dobrze zobaczysz:) jakoś was prześladuja dziwewczyny te plamienia ale najwazniejsze ze nie sa grozne.
ja czekam az Mala zechce opuscic brzuszek, sprzatam, spaceruje ale to na nic, dokacza bardzo kopie po zebrach, napiera na szyjke ze nie moge wytrzymac ale skurczy brak. Juz bym chciala jak NIECIERPLIWa byc z nia w domku. MAZ sie smieje ze tyle czasu cierpliwie czekalismy na Malenstwo i na szczesliwie rozwijanie sie ciazy a teraz kilka dni juz nie mozemy wytrzymać zeby ja przytulic:) ciekawe Kat kogo masz w brzuszku:) tak wiec Kropka korzystaj bo zaraz ty będziesz tak narzekać jak ja:) -
nick nieaktualny
-
SiSi111 wrote:Sanshine bedzie dobrze zobaczysz:) jakoś was prześladuja dziwewczyny te plamienia ale najwazniejsze ze nie sa grozne.
ja czekam az Mala zechce opuscic brzuszek, sprzatam, spaceruje ale to na nic, dokacza bardzo kopie po zebrach, napiera na szyjke ze nie moge wytrzymac ale skurczy brak. Juz bym chciala jak NIECIERPLIWa byc z nia w domku. MAZ sie smieje ze tyle czasu cierpliwie czekalismy na Malenstwo i na szczesliwie rozwijanie sie ciazy a teraz kilka dni juz nie mozemy wytrzymać zeby ja przytulic:) ciekawe Kat kogo masz w brzuszku:) tak wiec Kropka korzystaj bo zaraz ty będziesz tak narzekać jak ja:)
Z doświadczenia życzę Ci dużo cierpliwości i zdrowego rozsądku, a także odradzam wywoływanie porodu po terminie. Lekarze lubią straszyć i wymuszać porody, a ja jestem najlepszym przykładem, że nie powinno się tego robić. Wykorzystaj ostatnie tygodnie na czas tylko z mężem - nawet głupie rzeczy typu obejrzenie wspólnie filmu, naprawdę Na zapas się nie wyśpisz, ale czas we dwoje dobrze Wam zrobi przed trudnym wyzwaniem jakim jest mały człowiek w domu -
Kat może teraz się to tylko potwierdzi na badaniu
Sunshine odpoczywaj, nie ma się co przepracowywac. Polez w domu i zrelaksuj się a plamienia na pewno mina. Ja też robię to od 3 dni i lepiej się czuję. Wracając z pracy czułam się jakbym węgiel cały dzień przerzucala.
Sisi, kropka jeszcze troszkę i wy ale nie mogę się doczekać wieści ze jesteście już po I macie swoje bombelki przy sobie
Ja miałam okropna noc, obudziłam się taka jakas.. Pusta. Piersi w ogóle nie bolały, ni nic nie bolało i jeszcze jakieś bzdury mmi się śniły. Ale na szczęście rano wstałam to od razu ból złapał i mdłości i od razu do toalety. Więc chyba wszystko jest jednak ok. Ale jakas taka wystawiona jestem od rana po tej nocce. Naklejkami właśnie plasterki na nadgarstki i zobaczymy jak minie dziś dzień
-
Kat już połowa... może będzie dziewczynka
Lubieswieczki kiedyś mi po takiej nocy i snach mówiłyście ze w nocy wyłażą wstkie nasze strachy i taka jest prawda. Musisz uwierzyć w to maleństwo, że ono tam jest i we wrześniu je przytulisz
Alex u mnie też objawy raz są raz nie ma ale tym się nie przejmuję czuję już że macica się powiększyła i mam tam w środku przeneblowanie. Martwi mnie tylko że nie mogę znaleźć diabetologa. Najszybszy termin na marzec... muszę poszukać gdzieś dalej nie wiem może Wrocław... -
Nynka tak jak dziewczyny piszą, do specjalisty muszą Cię przyjąć do 7 dni jak mówisz że jesteś w ciazy
Dziewczyny ja też pamiętam wasze początki a tu już końcówki ciąży i połowy niedługo mam nadzieję że będę tak początki przypominać sobie a będę odliczać do poroduLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak szukam na nfz z Karolinką też miałam cukrzycę ale wtedy chodziłam do poradni w szpitalu w którym teraz miałam zabieg i nie mogę się przełamać żeby tam pójść. Nie chciałabym spotkać położnej która asystowała przy zabiegu. Chyba jednak będę musiała tam pójść choć mam okropną traumę związaną z tą kobietą
-
Jsk pytałam o termin to mówiłam że jestem w ciąży i panie mówiły w rejestracji że będę musiała zapytać bezpośrednio lekarza ale wątpią żeby coś to dało
-
Nynka może uda Ci się nie spotkać tej kobiety a może masz jeszcze jakaś inna pradnie? Próbuj podwoić jeszcze raz i pamiętaj żeby powiedzieć o ciąży
Alex mam nadzieję że też niedługo będziemy tak wspominać Ja właśnie umówiłam się na poniedziałek na wizytę. Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie godziny
A narazie ratuje się wygazowana cola -
Kazały mi przyjechać w dzień kiedy będzie przyjmował i zapytać odobiście czy może mi termin przyspieszyć... tragedia... o innych w okolicy nie ma dobrych opinii. Muszę się przełamać bo mimo diety cukry zdażają się za duże zwłaszcza na czczo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 09:08
-
Nynka nie może tak być że lekarz Cię może przyjmie a może nie! MUSI skoro jesteś w ciazy. Postarasz ich rzecznikiem praw pacjenta czy coś, normalnie możesz to zgłosić bo to nie jest zgodne z prawem co oni robią. Moja przyjaciółka tak miała z dermatologiem właśnie i wystarczyło że powiedziała że wie o swoich prawach i specjalista do 7 dni MUSI przyjąć ciezarnaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cześć, byłam właśnie w szpitalu na teście pappa i oni przy okazji robią usg. I dziecko we wtorek miało 13+3 i dziś tez 13+3. Jestem przerazona ze nie rośnie?? Serduszko bije , wsyztsko wg usg działa ok ale wymiar nie podskoczył . To było inne usg i lekarz niż we wtorek ale no 3 dni minęły.
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny