X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, nakręciliśmy się na dziewczynkę, bo w 13 tyg moja doktorka potwierdziła tę płeć na 70%. Wiec dobrze gdyby tak zostało, bo cały czas mówię do dziecia jak do dziewczynki ;) ale we wtorek już raczej będzie wiadomo. A brzuszek faktycznie już spory, co jakiś czas czuje jak rośnie. Dzisiaj mnie tak rozpiera ze ledwo sobie mogę wygodną pozycję znalezc :) ale fajnie, niech rośnie jak największy!

Sisi, Kropka, niesamowite, za chwile Wasza kolej <3 jak nastroje i nastawienie?

Sunshine, odpoczywaj, teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi!

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanshine bedzie dobrze zobaczysz:) jakoś was prześladuja dziwewczyny te plamienia ale najwazniejsze ze nie sa grozne.
    ja czekam az Mala zechce opuscic brzuszek, sprzatam, spaceruje ale to na nic, dokacza bardzo kopie po zebrach, napiera na szyjke ze nie moge wytrzymac ale skurczy brak. Juz bym chciala jak NIECIERPLIWa byc z nia w domku. MAZ sie smieje ze tyle czasu cierpliwie czekalismy na Malenstwo i na szczesliwie rozwijanie sie ciazy a teraz kilka dni juz nie mozemy wytrzymać zeby ja przytulic:) ciekawe Kat kogo masz w brzuszku:) tak wiec Kropka korzystaj bo zaraz ty będziesz tak narzekać jak ja:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:07

• Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Sanshine bedzie dobrze zobaczysz:) jakoś was prześladuja dziwewczyny te plamienia ale najwazniejsze ze nie sa grozne.
    ja czekam az Mala zechce opuscic brzuszek, sprzatam, spaceruje ale to na nic, dokacza bardzo kopie po zebrach, napiera na szyjke ze nie moge wytrzymac ale skurczy brak. Juz bym chciala jak NIECIERPLIWa byc z nia w domku. MAZ sie smieje ze tyle czasu cierpliwie czekalismy na Malenstwo i na szczesliwie rozwijanie sie ciazy a teraz kilka dni juz nie mozemy wytrzymać zeby ja przytulic:) ciekawe Kat kogo masz w brzuszku:) tak wiec Kropka korzystaj bo zaraz ty będziesz tak narzekać jak ja:)

Z doświadczenia życzę Ci dużo cierpliwości i zdrowego rozsądku, a także odradzam wywoływanie porodu po terminie. Lekarze lubią straszyć i wymuszać porody, a ja jestem najlepszym przykładem, że nie powinno się tego robić. Wykorzystaj ostatnie tygodnie na czas tylko z mężem - nawet głupie rzeczy typu obejrzenie wspólnie filmu, naprawdę :) Na zapas się nie wyśpisz, ale czas we dwoje dobrze Wam zrobi przed trudnym wyzwaniem jakim jest mały człowiek w domu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat może teraz się to tylko potwierdzi na badaniu :)

Sunshine odpoczywaj, nie ma się co przepracowywac. Polez w domu i zrelaksuj się a plamienia na pewno mina. Ja też robię to od 3 dni i lepiej się czuję. Wracając z pracy czułam się jakbym węgiel cały dzień przerzucala.

Sisi, kropka jeszcze troszkę i wy ale nie mogę się doczekać wieści ze jesteście już po :) I macie swoje bombelki przy sobie :)

Ja miałam okropna noc, obudziłam się taka jakas.. Pusta. Piersi w ogóle nie bolały, ni nic nie bolało i jeszcze jakieś bzdury mmi się śniły. Ale na szczęście rano wstałam to od razu ból złapał i mdłości i od razu do toalety. Więc chyba wszystko jest jednak ok. Ale jakas taka wystawiona jestem od rana po tej nocce. Naklejkami właśnie plasterki na nadgarstki i zobaczymy jak minie dziś dzień :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat już połowa... :) może będzie dziewczynka :)
    Lubieswieczki kiedyś mi po takiej nocy i snach mówiłyście ze w nocy wyłażą wstkie nasze strachy i taka jest prawda. Musisz uwierzyć w to maleństwo, że ono tam jest i we wrześniu je przytulisz :)
    Alex u mnie też objawy raz są raz nie ma ale tym się nie przejmuję czuję już że macica się powiększyła i mam tam w środku przeneblowanie. Martwi mnie tylko że nie mogę znaleźć diabetologa. Najszybszy termin na marzec... muszę poszukać gdzieś dalej nie wiem może Wrocław...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a Ty szukasz kogoś na NFZ? Generalnie jak dzwonisz to musisz powiedzieć że jesteś w ciąży i że pilnie potrzebujesz wizyty jak najszybciej. Powinni Cie bez problemu umówić w przeciągu paru dni :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tak jak dziewczyny piszą, do specjalisty muszą Cię przyjąć do 7 dni jak mówisz że jesteś w ciazy :)
    Dziewczyny ja też pamiętam wasze początki a tu już końcówki ciąży i połowy ;) niedługo mam nadzieję że będę tak początki przypominać sobie a będę odliczać do porodu ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szukam na nfz z Karolinką też miałam cukrzycę ale wtedy chodziłam do poradni w szpitalu w którym teraz miałam zabieg i nie mogę się przełamać żeby tam pójść. Nie chciałabym spotkać położnej która asystowała przy zabiegu. Chyba jednak będę musiała tam pójść choć mam okropną traumę związaną z tą kobietą

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jsk pytałam o termin to mówiłam że jestem w ciąży i panie mówiły w rejestracji że będę musiała zapytać bezpośrednio lekarza ale wątpią żeby coś to dało

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka może uda Ci się nie spotkać tej kobiety :) a może masz jeszcze jakaś inna pradnie? Próbuj podwoić jeszcze raz i pamiętaj żeby powiedzieć o ciąży :)

Alex mam nadzieję że też niedługo będziemy tak wspominać :) Ja właśnie umówiłam się na poniedziałek na wizytę. Czekam jeszcze tylko na potwierdzenie godziny :)
    A narazie ratuje się wygazowana cola :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapytaj jak niby masz to zrobić i czy jakiś kontakt możesz dostać bo źle się czujesz i nie będziesz biegać i czekać aż może Cię przyjmie.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazały mi przyjechać w dzień kiedy będzie przyjmował i zapytać odobiście czy może mi termin przyspieszyć... tragedia... o innych w okolicy nie ma dobrych opinii. Muszę się przełamać bo mimo diety cukry zdażają się za duże zwłaszcza na czczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 09:08

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety jak wysokie cukru to chyba warto pojechać. Nie rozumiem tych kobiet na recepcji czasami... Nic nie mogą pomóc i załatwić.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nie może tak być że lekarz Cię może przyjmie a może nie! MUSI skoro jesteś w ciazy. Postarasz ich rzecznikiem praw pacjenta czy coś, normalnie możesz to zgłosić bo to nie jest zgodne z prawem co oni robią. Moja przyjaciółka tak miała z dermatologiem właśnie i wystarczyło że powiedziała że wie o swoich prawach i specjalista do 7 dni MUSI przyjąć ciezarna

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam bułkę z jogurtem jagodowym, czekoladę i napisać się wygazowana starej coli...i mogę powiedzieć że od 2h czuję się....Dobrze. Chyba trochę słabo jak będę się tak żywic co?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubięswieczki słabo ale jak pomaga to nic nie poradzisz;) ja w ogóle cukru nie jem i nie pije ale mdłości jakieś tragiczne nie są, jeden dzień taki hardkorowy miałam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdziwiłam się bo ja raczej słodkiego nie jadam albo bardzo mało. Coli też nie pijam. A tu nagle lepiej mi po tym. Więc chyba mogę pp troszkę popijać :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, byłam właśnie w szpitalu na teście pappa i oni przy okazji robią usg. I dziecko we wtorek miało 13+3 i dziś tez 13+3. Jestem przerazona ze nie rośnie?? Serduszko bije , wsyztsko wg usg działa ok ale wymiar nie podskoczył . To było inne usg i lekarz niż we wtorek ale no 3 dni minęły.

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ty sobie tym glowy nie nabijaj, to naprawde normalne bo inny sprzęt, lekarz inny i tylko trzy dni wiec nie martw sie prosze bo niepotrzebnie a male serduszko nie lubi twoich stresow:)

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ