X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi kole gratulacje!!! ;) Strasznie się cieszę ;)

Kat, Sunshine, wiem, moja dieta jest okropna, ale niestety nic nie jestem w stanie jeść normalnego. Strasznie się martwię czy dziecko ma wszystko czego potrzebuje..

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ogromne gratulacje. Wzruszyłam się :)
    Dużo zdrówka dla Was... :)

NiecierpliwaOna wierzę, że taka szybka diagnoza Oleńki i włączenie leków pozwoli uniknąć jakichś przykrych konsekwencji i Mała będzie się zdrowo rozwijać. Trzymam mocno kciuki za Was!

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Sisi kole gratulacje!!! ;) Strasznie się cieszę ;)

Kat, Sunshine, wiem, moja dieta jest okropna, ale niestety nic nie jestem w stanie jeść normalnego. Strasznie się martwię czy dziecko ma wszystko czego potrzebuje..
    Lubieswieczki co do diety i mdłości w pierwszym trymestrze. Też bardzo się o to martwilam na Twoim etapie. Jednak ginekolog mi to tak tłumaczył, żebym nawet glodowala i nic nie jadła, to dziecko pod koniec pierwszego trymestru ma wagę zaledwie kromki chleba i i tak wyciągnie ze mnie wszystko co potrzeba, żeby zdrowo rosło. I naprawdę nie kazał mi się, tym przejmować, wiec zaufalam lekarzowi i jadlam tylko to na co miałam ochotę. Więc głowy do góry, nie, zaglodzisz malucha przez, te parę tygodni :)
    A wraz z drugim trymestrem wróci apetyt, to nadrobisz :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi gratulacje ;) Łucja piękne imię, jak moje również wybrane od wielu lat, więc może będą dwie ;) czekamy na relację jak ochłoniesz :)

Niecierpliwa na pewno z Olą będzie wszystko dobrze i będzie się dobrze rozwijać mimo leków;)

U mnie wczoraj było apogeum objawów, mdłości całodobowe, nawet w nocy i 2 dni bólu głowy. Ale przeszło. Przy tych lekach rozrzedzajacych krew nawet durnego apapu nie mogę wziąć i umierałam. Ale dzisiaj jest ok ;)
    Co do diety to ja nadal staram się trzymać, ale np. Wczoraj musiałam zjeść grzanki z dżemem bo bym oszalała ;) na szczęście miałam dżem który sama robiłam, no ale cukier też tam był. Samą dietą glukoza z 97 spadła mi do 82 ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi.GRATULACJE!!! Ucałuj Łucje od e-ciotek :) Piękne imię ;) 3,5 kg :) - kawał zdrowej babeczki :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    No tak myślałam że to może od jedzenia, ale ostatnio jem tylko nutelle, pije cole. Czasem zjem naleśniki z jogurtem waniliowym. Jem też kaszki manne te dla dzieci ale to od niedawna i robię je z wodą. Ale jem duzo bananów, pije sok bananowy i te kaszki to też bananowe. Bo tylko to wchodzi. Myje się żelem kwiatowym palolive i smaruje się teraz oliwka z babydreamu. A wcześniej masłem z ziaji.

Nutella, cola, kaszki przetworzone - wcześniej to też zjadałaś, czy teraz, w ciąży Cię wzięło na te produkty? Tak sobie analizuję i myślę, że to może być reakcja alergiczna, a bazując na tym co napisałaś to może to od orzechów (nutella)? To bardzo silny alergen, albo mleko sproszkowane w kaszkach? Pytanie czy jadłaś to wcześniej i jak reagowałaś na te produkty? Myślę, że to raczej żywieniowa alergia, bo po kosmetykach miałabyś ją na miejscach gdzie użyłaś kosmetyków, a nie wybiórczo. Hm..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie że jadłam to wszystko. Nutella w sumie nigdy nie kupowałam, gazowanych coli czy pepsi to czasami do drinka ale tak to nie pilam. Kaszek, zdarzało mi się czasem zjeść ale dosłownie raz na kilka miesięcy. Także tych produktów zazwyczaj w domu nie mam. Cola i nutella pomaga mi na mdłości dlatego codziennie zjem jakąś kanapkę i wypije trochę coli i wtedy w miarę żyje jak czlowiek. A kaszka jest lekka więc to taka zapytaj dziura na rano żeby cokolwiek zjeść. Bo później i tak wymiotuje. Spróbuję odstawić kaszke i zobaczymy...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, m gratuluje ;) Łucja- piękne imię ;) Niecierpliwaona- trzymam kciuki za malutka tak aby szybka diagnoza i leki pomogły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:54

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Może nie że jadłam to wszystko. Nutella w sumie nigdy nie kupowałam, gazowanych coli czy pepsi to czasami do drinka ale tak to nie pilam. Kaszek, zdarzało mi się czasem zjeść ale dosłownie raz na kilka miesięcy. Także tych produktów zazwyczaj w domu nie mam. Cola i nutella pomaga mi na mdłości dlatego codziennie zjem jakąś kanapkę i wypije trochę coli i wtedy w miarę żyje jak czlowiek. A kaszka jest lekka więc to taka zapytaj dziura na rano żeby cokolwiek zjeść. Bo później i tak wymiotuje. Spróbuję odstawić kaszke i zobaczymy...

Dobry pomysł, wyeliminować produkt i zobaczyć, czy zmiany znikną. Jak nie kaszka to spróbuj może tą nutellę odstawić - wspominasz, ze wcześniej w ogóle jej nie kupowałaś, więc to może to?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno Was nadrobie dziewuszki ale jestem pochłonięta Mała, trochę mam dola bo mam problem z laktacja, Lucja nie chce doic a z laktatora po pare kropel siary i nic wiecej,:( jutro prawdopodobnie do domku to was nadrobie juz na spokojnie, ale dziekuje Wam za wsparcie i dobre slowa

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Napewno Was nadrobie dziewuszki ale jestem pochłonięta Mała, trochę mam dola bo mam problem z laktacja, Lucja nie chce doic a z laktatora po pare kropel siary i nic wiecej,:( jutro prawdopodobnie do domku to was nadrobie juz na spokojnie, ale dziekuje Wam za wsparcie i dobre slowa

Sisi kup sobie femaltiker jak najszybciej. Działa cuda.

Ważne, że masz siarę, nawet jeśli kilka kropel to dawaj Łucji, to jest absolutna kwintesencja przeciwciał. A laktacja się rozkręci. Tylko nie stresuj się Kochana, bo to ma ogromny wpływ!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, nie kupowałam nigdy i rzadko kiedy jadlam ale teraz są dni że ratuje mi ona życie.

Ostatnie dwa dni miałam wyjęte z życia, ale dzisiaj w końcu udało mi się wypić kubek herbaty!! :)

Sisi spokojnie, bądź dobrej myśli. Na pewno pokarm się ładnie rozkręci, zobaczysz. Jak wrócicie do domku to też będzie jednak inaczej i jeszcze się dopasujecie :) Głową do góry i się nie poddawaj :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jednak kupić jakiś apteczne żel pod prysznic. Dzisiaj po prysznicu takie miałam ręce... Coś jest chyba z nim nie tak.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75df8981e5f1.jpg

Ps. A może to woda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:55

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki mi tylko wygląda na jakieś uczulenie po kosmetyku jak po prysznicu. Wiem że, te żele cetaphil są dobre. Może z tym spróbuj.

Ja mam za godzinę pólowkowe i stres mnie zjada. Proszę o kciuki :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie wczoraj poroniłam. Jestem jeszcze w szpitalu. Ale sprawdzili że się dobrze oczyściło. Czekam na wypis.
    Pani mi powiedziała żeby 3 miesiące odczekać że staraniami. Czy wy też tak miałyście ?

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziewczyny ja właśnie wczoraj poroniłam. Jestem jeszcze w szpitalu. Ale sprawdzili że się dobrze oczyściło. Czekam na wypis.
    Pani mi powiedziała żeby 3 miesiące odczekać że staraniami. Czy wy też tak miałyście ?

Poroniłaś naturalnie, czy miałaś zabieg?
    Po poronieniu naturalnym można się starać od razu, a po łyżeczkowaniu trzeba odczekać, aż się endometrium zregeneruje. Oczywiście co lekarz to opinia: jedni mówią 3 m-ce inni pół roku, jeszcze inni rok (!).

Ja po zabiegu zaszłam w ciążę w drugim cyklu i urodziłam synka. Więc uszy do góry! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, właśnie miałam pisać że Ty dziś połowkowe. Mocno trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze.
    Daj nam koniecznie znać jak po :)
    A Ty Czujesz już ruchy maluszka? Bo pamiętam że czekalas ale chyba przegapilam jak pisałaś o tym :)
    Używam do twarzy właśnie kremu cetaphil i jest naprawdę dobry, więc chyba żel też kupię.

MOJE czyli udało się samej czy z tabletkami jednak? Jeśli udało oczyścić się samej lub przez tabletki to zazwyczaj lekarze pozwalają się starać już od następnego cyklu. Jeśli jednak miałaś zabieg lyzeczkowania to zalecają odczekać od 3-6 cykli, zależy od lekarza. Ja miałam zalecane odczekać 6cykli a w sumie odczekałam 7 bo jak już miałam zielone światło to się bardzo pochorowalam.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi spokojnie. Laktacja się rozkręci. Nie stresuj się. Również polecam femaltiker. Łucja nie potrzebuje dużo pokarmu. Najważniejsze są dla niej przeciwciała, których te kilka kropelek w siarze wystarczy. Przystawiaj ją kiedy tylko będzie tego chciała, nawet jeśli się nie najada - dokarmisz mm, a z każdym jej "cmoknięciem" Twój organizm pobudza się do produkcji. Daj Wam czas. Bez pośpiechu bez stresu, bez zegarka w ręce :) niech sobie cmokta. To nie tylko pokarm, ale i poczucie bezpieczeństwa, bliskości. Do tej pory Łucja była w Tobie, czuła Twój zapach, słyszała bicie serca - teraz przytulenie do cyca, gdzie znowu słyszy znajome dźwięki, czuje znajomy zapach - dla niej bezcenne :)
    A jak mówię, siara to takie serum przeciwciał i te kilka kropel jej wystarczy, a mleko w końcu popłynie rzeką - tylko się tym nie stresuj, staraj się nie myśleć. Ja tak sobie schrzaniłam pierwsze karmienie, tak się nakręciłam n kp, tak się frustrowałam tym, że Wojtuś jest głodny, że mam za mało pokarmu, że w końcu nic z tego nie wyszło. Ja się stresowałam i zatrzymywałam tym sposobem produkcje, on się stresował, bo wyczuwał mój nastrój i skończyliśmy na mm. Przy kolejnych dzieciach byłam mądrzejsza :)
    A tak poza tym - jak się czujesz?

MOJE mi lekarka powiedziała, ze po zabiegu mam poczekać do pierwszej @. Po nie kontrola USG, czy wszystko jest w porządku i wtedy dostałam pierwsze światło. Po samoistnym poronieniu - bez zabiegu można się starać od razu. Podobno jakieś badania dowodzą, że wcześniejszy powrót do starań daje większe szanse na zafasolkowanie i utrzymanie ciąży, bo Twój organizm jest "zaprogramowany" na ciążę pod wzgl hormonów itd

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było. Ja już krwawilam , więc po tabletkach szybko poszło. Wymęczyło mnie parę godzin. Ale udało się uniknąć zabiegu którego bałam się najbardziej. Pójdę po okresie w takim razie do lekarki i sprawdzę

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Oby tak było. Ja już krwawilam , więc po tabletkach szybko poszło. Wymęczyło mnie parę godzin. Ale udało się uniknąć zabiegu którego bałam się najbardziej. Pójdę po okresie w takim razie do lekarki i sprawdzę

No to świetnie, że udało się bez zabiegu. Jak na kontroli wyjdzie, że wszystko się ładnie oczyściło to będziesz mogła się starać od razu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ