X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    ja załapałam jakiegoś durnego doła :(

Znowu zaczniemy starania, znowu stres, czy się uda, jak długo możemy walczyć, czy zdążymy zafasolkować :( Boje się, że ginusia zabroni nam już się starać ze wzgl. na mojego Potworniaka :( Już było tak pięknie :( pod koniec marca miałabym USG połówkowe, a tymczasem pod koniec marca jak dobrze pójdzie, to będę sikać na test i modlić się o dwie kreseczki :( jakie to wszystko jest do d... :(

Ja miałam doła tego typu 11.01.2018 - powinnam urodzić, a tu dopiero połówkowe były.. No co zrobić, czasu nie cofniesz, musisz iść naprzód.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam...
    otrzymałam dzisiaj wyniki mutacji. Wyszło mi tylko MTHFR_1298A-C układ homozygotyczny. Wiem, że jest to problem z metylacją. Jutro lecę na badania homocysteiny, kw.foliowego i b12. Czy ta mutacja jest też powodem do przyjmowania acardu i heparyny? Miała któraś podobnie? Szukam na forum, na fb ale różne są opinie i oceny lekarzy..

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    No i mam...
    otrzymałam dzisiaj wyniki mutacji. Wyszło mi tylko MTHFR_1298A-C układ homozygotyczny. Wiem, że jest to problem z metylacją. Jutro lecę na badania homocysteiny, kw.foliowego i b12. Czy ta mutacja jest też powodem do przyjmowania acardu i heparyny? Miała któraś podobnie? Szukam na forum, na fb ale różne są opinie i oceny lekarzy..

Czytałam o tym na forum - faktycznie zdania lekarzy są podzielone. Najlepiej iść do swojego zaufanego gina i zrobić tak jak on zaleca. Wiem, że z tą mutacją kobiety rodzą dzieci, więc jest jakiś pozytyw :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaufanego ale coś czuję że ona nic nie wie na ten temat. :D jak odbiorę wyniki to do niej zadzwonię :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po kontroli, lekarza niepokoi endometrium 9mm, czyli tyle co przy wypisie, kolejna kontrola za tydzien. Oj tak sie boje tego zabiegu że jedynak go nie unikne.
    Odebralam tez wyniki z genetyki Makenstwo mialo kariotyp męski, i jest napisane ze stwierdzono niezrownowazenie genomu w postaci tripolodii chromosonalnej. Czyli nadal nie nie wiem trzeba czekac na wizytę. A co u Was dziewczyny? Jak sie czujecie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    A ja dzis po kontroli, lekarza niepokoi endometrium 9mm, czyli tyle co przy wypisie, kolejna kontrola za tydzien. Oj tak sie boje tego zabiegu że jedynak go nie unikne.
    Odebralam tez wyniki z genetyki Makenstwo mialo kariotyp męski, i jest napisane ze stwierdzono niezrownowazenie genomu w postaci tripolodii chromosonalnej. Czyli nadal nie nie wiem trzeba czekac na wizytę. A co u Was dziewczyny? Jak sie czujecie?

Co go niepokoi przy tych 9 mm tydzień po poronieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:44

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze to niewiele ale on powiedzial ze powinno byc mniejsze, ze przez tydzien sie nie zmienilo... moze porostu po miesiaczce wszytko wroci do normy.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Tez mi sie wydaje ze to niewiele ale on powiedzial ze powinno byc mniejsze, ze przez tydzien sie nie zmienilo... moze porostu po miesiaczce wszytko wroci do normy.

Z moich informacji wynika, że do 10 mm po poronieniu określa się jako "w normie", chyba, że są niejednorodności endometrium mogące świadczyć o poronieniu niecałkowitym.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    ja załapałam jakiegoś durnego doła :(

Znowu zaczniemy starania, znowu stres, czy się uda, jak długo możemy walczyć, czy zdążymy zafasolkować :( Boje się, że ginusia zabroni nam już się starać ze wzgl. na mojego Potworniaka :( Już było tak pięknie :( pod koniec marca miałabym USG połówkowe, a tymczasem pod koniec marca jak dobrze pójdzie, to będę sikać na test i modlić się o dwie kreseczki :( jakie to wszystko jest do d... :(
    Kochana rozumiem doskonale :( ja mialam w poprzedniej tez wywalczonej ciazy termin porodu na kilka dni po moich urodzinach... chyba nie musze mowic jaki mnie smutek ogarnia od dwoch lat w okolicach moich urodzink kiedy myslami jestem przy fakcie ze pewnie na dniach bym urodzila ze na dniach wyorawialabym pierwsze urodziny malucha drugie i tak co roku kolejne...
    Nie ukrywam ze obecna ciaza pomogla mi jakos lagodniej przejac w tym roku ten czas bo mialam w tym czasie prenatalne itp... ale zapomniec sie nigdy nie zapomni chociazby lata i gromadka dzieci za nami od tego wydarzenia byla...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś dostałam wypłatę za luty i aż 250 zł mniej. Wygląda na to, że mi policzyli zwolnienie jako szpitalne czyli 70% płatne, a chyba powinno być 100% skoro jest oznaczone kodem B prawda?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, dziś dostałam wypłatę za luty i aż 250 zł mniej. Wygląda na to, że mi policzyli zwolnienie jako szpitalne czyli 70% płatne, a chyba powinno być 100% skoro jest oznaczone kodem B prawda?

A jesteś pewna, że jest oznaczone kodem B?

Co więcej, z kodem B jest tak, że dostajesz 100%, ale nie aktualnej pensji, tylko średniej pensji z ostatnich 12 miesięcy, więc jeśli niedawno dostałaś podwyżkę, to policzą Ci średnią z niższej pensji i ostatecznie może wyjść na to, że będziesz dostawać mniej niż po podwyżce.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostałam podwyżki. Jestem pewna, że kod B miałam na zwolnieniu. Kontaktowałam się już z księgową, okazało się, że nie "zauważyły" kodu na zwolnieniu (nikt w firmie nie wiedział o ciąży) i dostanę wyrównanie przy kolejnej wypłacie...

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Nie dostałam podwyżki. Jestem pewna, że kod B miałam na zwolnieniu. Kontaktowałam się już z księgową, okazało się, że nie "zauważyły" kodu na zwolnieniu (nikt w firmie nie wiedział o ciąży) i dostanę wyrównanie przy kolejnej wypłacie...

No to sprawa jasna..

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-) Jestem po wizycie kontrolnej u mojego lekarza ginekologa. Okazuje się, że endometrium mam cienkie 4-5 mm, jajniki już zaczynają mieć drobne pęcherzyki, niestety. Standardowo musimy poczekać ze staraniami ok 3 m-cy - co jest zrozumiałe, aby kolejna ciąża mogła się utrzymać, śluzówka macicy musi się odbudować. Po rozmowie z ginekologiem, zdecydowałam się na antykoncepcję na 3 m-ce ( przed laparoskopią tez brałam aby uspokoić jajniki i może dlatego w grudniu udało mi się zajść w ciąże - pewnie udałoby się wcześniej, ale męża często nie było i nie mogliśmy trafić w cykl). Założenie jest takie: 3m-ce anty, a późnej od razu stymulacja z clostilbegyt. Skoro i tak musimy czekać z ciąża to lepiej dać jajnikom odpocząć i "głowie" i nie zastanawiać się nad tym, że możne jednak się udało.Trzy miesiące to tak jak dla każdej z nas WIECZNOŚĆ, ale lepiej poczekać, niż przechodzić to samo. Zaczniemy starania pewnie od czerwca ...

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Leira Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Witam ;-) Jestem po wizycie kontrolnej u mojego lekarza ginekologa. Okazuje się, że endometrium mam cienkie 4-5 mm, jajniki już zaczynają mieć drobne pęcherzyki, niestety. Standardowo musimy poczekać ze staraniami ok 3 m-cy - co jest zrozumiałe, aby kolejna ciąża mogła się utrzymać, śluzówka macicy musi się odbudować. Po rozmowie z ginekologiem, zdecydowałam się na antykoncepcję na 3 m-ce ( przed laparoskopią tez brałam aby uspokoić jajniki i może dlatego w grudniu udało mi się zajść w ciąże - pewnie udałoby się wcześniej, ale męża często nie było i nie mogliśmy trafić w cykl). Założenie jest takie: 3m-ce anty, a późnej od razu stymulacja z clostilbegyt. Skoro i tak musimy czekać z ciąża to lepiej dać jajnikom odpocząć i "głowie" i nie zastanawiać się nad tym, że możne jednak się udało.Trzy miesiące to tak jak dla każdej z nas WIECZNOŚĆ, ale lepiej poczekać, niż przechodzić to samo. Zaczniemy starania pewnie od czerwca ...

Trochę dziwią mnie te "anty" na 3 mce.. To naprawdę konieczne? W sensie, nie chcecie po odczekaniu ok. 3 mcy spróbować postarać się o ciążę bez wspomagaczy, albo na wspomagaczu naturalnym jakim jest "pamięć organizmu o poprzedniej ciąży?" :)

Nie zrozum mnie źle - nie jestem lekarzem - rozważam tylko inną opcję :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziwi ze "standardowo" 3 miesiace przerwy bo to wcale zaden standard jest... znam wiele osob ktore nie uslyszaly ani slowa od lekarza o 3 miesiacach...
    Mi samej lekarz po kontrolach (mialam co 2 dni badana bete i 2 razy w tyg usg) jak beta spadla do 11 juz a w srodku zaczelo sie wszystko ladnie wygajac dal zielone swiatlo po pierwszej @ jesli klinika sie zgodzi a w klinice zrobili usg 3 tyg po zabiegu i rowniez powiedzieli ze jesli czuje sie gotowa psychicznie to moge od nowego cyklu zaczac stymulacje... hormoy ktore mialam badane w 1dc wygladaly tak jak powinny

Daniela lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam już tu nie zaglądać, żeby się nie nakręcać i myśleć pozytywnie.
    Byłam dziś u lekarza, bo mija wlasnie 16 dni od zabiegu, a chcialam sie dowiedzieć co dalej.
    Moja mutacja MTFHR 1298ac hetero powiedział, zebym sie nia nie przejmowala, bo to najłagodiejsza tylko, jesli moj Tata ma brata, a brat corke, to zeby sobie tez wymaz zrobila.
    Maz ma zrobic seminogram, chromatyne i trap. Z wynikami do niego.
    Ja mam zazywac 2x1 foliany firmy solgar i od 15 dc mam zazywac acard 75 az do okresu /albo daj Boze, ze nie dostane/ bo powiedzial, ze jak po okresie endo bedzie ok, to mozemy ruszac od razu, bo moje wyniki sa ksiazkowe i albo mialam pecha wypelniajac statystyk albo plemniki slabe.
    Coś mnie zaczyna mierzwić brzuch, mam nadzieje, ze ciotka jedzie! :)
    Sciskam Was ! :*

• Daniela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, polubiłam niechcący. Leżę w łóżku i nie mogę spać, to zajrzałam na forum.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jestem w słabej formie, doszły problemy zdrowotne syna i trudno u nas teraz o dobry nastrój. Ale staram się nie poddawać... I być dobrej myśli, że wszystko się ułoży. Z tego wszystkiego nie wiem, czy się wstrzelilam w owulacje...

Pola, myśl pozytywnie, ale zaglądaj do nas czasem - przecież będziemy Cię wspierać. Kibicować. I cieszyć razem z Tobą, gdy się uda, a uda się na pewno. To niech teraz ta ciotka szybko Cię odwiedzi :)

Dobranoc, Babeczki :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawialam nad tymi tab. Anty , ale mam niestety PCOS i nieregularny cykl. Jak przez ponad 1,5 roku staraliśmy się o bobasa to moje jajniki byly jak ser szwajcarski - pełno pęcherzykow. Brałam stymulację i efekty był marny. Dopiero po 2-miesiecznej antykoncepcji i laparoskopii mój organizm w końcu załapał. Sadze ze mój ginekolog chce dobrze.... Może jednak mu zaufam. Już teraz ponad tydzień od zabieg jajniki wytwarzaja te paskudne pęcherzyki. Może tylko 2 cykle pobiore anty bo teraz czekam na okres.... I tak wyjdzie 3 miesiące przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 07:31

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ