X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Właśnie zaczęłam trzeci cykl starań o Tęczowe Dziecię :(

no i cudownie. tym razem się uda. Mówię to ja, która przepowiedziała Bondzikowi, więc zaufaj mi :)

Leira, NiecierpliwaOna, Daniela, bondzik007 lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina wiedza jest kluczowa, a już bedą wiedzieli jakie leki podać, by wszystko szczęśliwie się zakończyło :)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula a jak Ty się w ogóle czujesz? Dotarło już do Ciebie,że się udało? Że mieszka w Tobie Istotka?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna i Sissi - powodzenia w nowym cyklu. Musi się teraz udać, mocno trzymam kciuki :)

Ściskam Was, Dziewczyny :)

Martula78, NiecierpliwaOna, SiSi111 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Martula a jak Ty się w ogóle czujesz? Dotarło już do Ciebie,że się udało? Że mieszka w Tobie Istotka?

Niecierpliwa dotarło ale czuję taki potworny strach... każda wizyta w toalecie to obserwacja wkładki, r=tak, że wesoło mam. Obstawiłam się pregną, lacibios femina i lactovaginalem oraz żuravitem. taki arsenał :) chyba Leira pisała o naprzemiennymym stosowaniu probiotyków doustnie i dopochwowo.
    Piersi bola, mdłości sa. Staram się być dobrej myśli i wierzyć, że ostatnie poronienie to toxo, a teraz musi być dobrze. Ale to takie cholernie trudne.

Sissi i Niecierpliwa maj będzie Was, tak, że do roboty.
    Leira jak znosisz ten upalny kwiecień? wszystko gotowe na powitanie Maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:33

SiSi111 lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Niecierpliwa dotarło ale czuję taki potworny strach... każda wizyta w toalecie to obserwacja wkładki, r=tak, że wesoło mam.

U mnie to samo było - przeszło mi to jakoś w drugim trymestrze, chociaż zawszę zerkam na papier - tyle, że teraz już z minimalnym stresem.
    Martula78 wrote:
    Obstawiłam się pregną, lacibios femina i lactovaginalem oraz żuravitem. taki arsenał :) chyba Leira pisała o naprzemiennymym stosowaniu probiotyków doustnie i dopochwowo.

Tak - ja stosuję Lactovaginal (dopochwowo) i LacibiosFemina (doustnie) naprzemiennie, to zalecenie było związane z faktem, że jestem nosicielem GBS. Żuravit biorę codziennie, żeby unikać infekcji pęcherza, które towarzyszyły mi bardzo często - teraz w ogóle. Swoją drogą ciekawa jestem co się stanie po porodzie jak odstawię te wszystkie leki (toż, nie będę ich brać całe życie ;) ), czy mój organizm nie zwariuje i nie zacznę łapać infekcji jedna za drugą.
    Martula78 wrote:
    Leira jak znosisz ten upalny kwiecień? wszystko gotowe na powitanie Maluszka?

Koszmarnie - temperatura 20 stopni to dla mnie upał, pocę się jak świnia, zwłaszcza w pachwinach i na tyłku, więc mam całe majty mokre i muszę je zmieniać kilka razy dziennie. Nie chcę nawet myśleć co by było przy 30 stopniach Oo

Wydaje mi się, że większość rzeczy już gotowa - chciałabym urodzić w 38 tygodniu najpóźniej, czyli za 3 tygodnie bo już mi ciężko i czuję się jak inwalida ;)

Aczkolwiek ja dużo nie kupowałam - ani kosmetyków, ani żadnych pierdół. Stawiam na łóżko, wózek, olej ze słodkich migdałów, pieluchy jednorazowe i waciki oraz przegotowaną wodę. Nie wymyślam żadnych kosmetyków, zabawek, kołysek, koszy mojżesza, chusteczek nawilżanych itp. Karmienie piersią i unikani chemii - taki mam cel i czuję, że to dobry kierunek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira bardzo dobry kierunek, że stawiasz na to co naturalne i potrzebne, ja też nie wymyślalam, i do dziś tego nie robie, a moja córcia zdrowa jest jak ryba :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z kolei mam pecha. Ledwo 1,5 tygodnia jestem na zwolnieniu i już dostałam wezwanie z ZUS na komisję lekarską. Niestety to na pewno na prośbę pracodawcy, który się zwyczajnie wkurzył, że nie wróciłam do pracy, a nie może mnie zwolnić. Trzymajcie za mnie kciuki 2.05 :(
    P.S. Za tydzień o tej porze będę już miała wyniki bety. To 3 cykl po poronieniu.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, ja z kolei mam pecha. Ledwo 1,5 tygodnia jestem na zwolnieniu i już dostałam wezwanie z ZUS na komisję lekarską. Niestety to na pewno na prośbę pracodawcy, który się zwyczajnie wkurzył, że nie wróciłam do pracy, a nie może mnie zwolnić. Trzymajcie za mnie kciuki 2.05 :(
    P.S. Za tydzień o tej porze będę już miała wyniki bety. To 3 cykl po poronieniu.
    Selena po tonie wnioskuję, ze czujesz się ciążowo? ZUSem się nie przejmuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 14:30

2006 Kubuś <3

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena masz L4 od psychiatry. Nie mają jak Ci udowodnić,czy mqsz je słusznie. Ciężko byłoby im udowodnić,że nie miałaś/nie masz depresji

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki,żebyś za tydzień poszła już na L4 ciążowe i nie wracała do pracy do końca 2019 r. :)

Martula78, serena1989 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduję się w 1 dniu nowego cyklu, w końcu się doczekałam po 48 dniach ...myśląc mega mega optymistycznie to też 1 dzień ciąży ( zwłaszcza że będę miała męża przy sobie od 10 do 21 dc akurat wraca na urlop do pl , niestety pracuje w Niemczech )

A tak realnie to pewno tak łatwo nie pójdzie ale najważniejsze ze coś ruszyło z miejsca , jeszcze tylko kwestia co doktorek zaproponuje , mam nadzieję że da nam już teraz zielone światło i żelazny zestaw a międzyczasie kolejne badania.
    Miłego dnia wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena trzymam mocno kciuki za betę :)

serena1989 lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczysz, zaskoczysz, spokojnie tylko nie marnujcie żadnego dnia :D

Asiek1214 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira oj nie ma szans na marnowanie tyle zaległości musimy nadrobić heheh. Do doktorka udało mi się wbić na 10 maja czyli 11 dc akurat jak emek przyjedzie , mam nadzieję że będzie ok , korci mnie czy na własną rękę nie dopomóc moim jajeczkom clo ( akurat mam opakowanie jeszcze w domu ) ale trochę się boję czy za bardzo nie pogorszy endo ...
    Tak wg spodziewałam się jakiegoś potopu a ta moja @ taka jakaś łagodna ..wiem wiem dopiero 1 dzień jeszcze ma szanse pokazać swoje rogi i się rozkręcić ale czy napewno wszystko ok ?

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Leira oj nie ma szans na marnowanie tyle zaległości musimy nadrobić heheh. Do doktorka udało mi się wbić na 10 maja czyli 11 dc akurat jak emek przyjedzie , mam nadzieję że będzie ok , korci mnie czy na własną rękę nie dopomóc moim jajeczkom clo ( akurat mam opakowanie jeszcze w domu ) ale trochę się boję czy za bardzo nie pogorszy endo ...
    Tak wg spodziewałam się jakiegoś potopu a ta moja @ taka jakaś łagodna ..wiem wiem dopiero 1 dzień jeszcze ma szanse pokazać swoje rogi i się rozkręcić ale czy napewno wszystko ok ?

Ten pierwszy cykl nie ładowałabym żadnych medykamentów - on i tak może być "inny" ze względu na poronienie.

U nas po poronieniu, w pierwszym dozwolonym cyklu jechaliśmy codziennie, albo 2 x dziennie, przyjemne z pożytecznym i poszło od razu :P

Asiek1214, Martula78, Arashe lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , co tutaj taka cisza ? Wszystkie na majówce tylko ja w pracy ? Cofam tekst z poprzedniego posta o łagodnej @ taż to prawdziwy potop w życiu takiego nie miałam, mam tylko nadzieję że jeszcze z dzień i odpuści ...Rano też upuściłam krew na badania i zobaczymy co tam z hormonami czy wracają do normy .
    Miłego dnia wszystkim :*

• Kat_ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czytam Was od jakiegos czasu, wczesniej udzielałam się w wątku pustego jaja. Postanowiłam tez tutaj napisać, bo wiem, ze zrozumiecie mnie jak nikt inny :) poroniłam samoistnie 1,5 tygodnia temu w 6 tygodniu. Nie było mi dane zobaczyc zarodka ani bijącego serduszka. Miałam jedynie pęcherzyk, który w rozwoju zatrzymał się na 4t5d. Niby ok, bo moge sobie to przetłumaczyć, że nie było tam dzieciątka. Niemniej jednak beczę jeszcze trochę po kątach :( samo poronienie było mega bolesne fizycznie, bóle ustały po tygodniu, teraz zostalo tylko lekkie plamienie. Aktualnie czekam na pierwszą @ po i myślę, że spróbujemy od razu jeszcze raz, choc biję się cały czas z myślami czy to aby nie za wcześnie... ale biorąc pod uwagę, że mogę nie zaskoczyć za pierwszym razem - nie chcę stracić szansy, kiedy organizm jest najbardziej nastawiony na ciąże. Przygarniecie mnie do siebie? :)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kat :* Oczywiście że przygarniemy , niestety czy puste jajo czy bijące serduszko boli tak samo :( ale nowy cykl nowe nadzieje ,przecież kiedyś musi się nam udać :)

• martaszymi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, Cześć Kat :)

Jeśli czujesz się gotowa psychicznie to próbuj. Ja po pierwszym nieudanym podejściu zaczęłam próbować od razu jak tylko mogłam. I to mi bardzo pomagało psychicznie. Mogłam się skupić na działaniu. I zgadzam się z przedmówczynią że to boli, bo dla nas dwie kreski są już dzidziusiem. I tak samo powiedziała mi psycholog, że nawet jeśli inni mówią inaczej to dla mnie to były ciąże i straciłam dzieci.

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ