Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, wiem, że to nie temat tego wątku, ale wczoraj moja Kasia skończyła 3 latka. To są moje łobuzy:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff99335b2ba1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f0667be7ea7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091275f6fbe3.jpgLeira, Kat_, Anet85 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
a co do histopatologii, to czytałam, ze te badania w zasadzie potwierdzają tylko, że tkanki pochodzą z ciążowej macicy, bo są ślady doczesnej, kosmków itd i ewentualnie informują o tym, czy zrobił się np zaśniad. W moim badaniu było napisane, ze znaleziono ślady doczesnej oraz kosmki. Tkanek płodu nie stwierdzono.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna słodziaki A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
Asiek1214 wrote:NiecierpliwaOna słodziaki A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie
Może przy czułości testu 10mlU/ml będzie coś widać? Chociaż jakiś cień? -
Asiek1214 wrote:NiecierpliwaOna słodziaki A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie
Mi właśnie termin @ wypada na 26.05 - Dzień Matki, tylko nie wiem jak z ta moja owulacją, bo niby była, niby był skok temp., ale zaraz potem zaczęła się ta moja infekcja i nie wiem, czy się gdzieś nie poprzesuwało, nie pozmieniało. Boje się tego testowania, tzn boję się, ze zepsuje sobie Dzień Matki, jak tylko jedna krechę wysikam, ale i tak będę testować, nie wytrzymałabym chyba do niedzieli No chyba, że @ przylezie zanim sikneWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyWłaśnie tego się boję LEIRA że zobaczę ten cień cienia a to będzie pozostałość po ovitrelle a nie okruszek.
U mnie monitoring w środe 16 pokazał piękny pęcherzyk 19 mm na lewym jajniku, zastrzyk był w czwartek rano a przewidywana ovulka na piątek. Chociaż w środę wieczorem i w czwartek bardzo czułam jajniki wiec może była już wtedy sama samoistnie wcześniej- nie wiem
NiecierpliwaOna mam to samo strasznie brakuje mi cierpliwości najchętniej to bym chciała żeby zaraz po ovu wychodziły pozytywy heheh A tak czy siak dzień matki będziesz miała piękny mimo wszystko w końcu masz tą trójeczkę słodziaków a trzymam mocno kciuki żeby dołączył do nich kolejny okruszek i już w dzień mamy się ujawnił :* -
Asiek przepraszam, nie wiem jak jest z tym ovitrelle, ale skoro ma to wpływ na wynik testu to może sprawdź jak z temperaturą u Ciebie? U mnie po zapłodnieniu skok był bardzo wyraźny - ok. 37,2 stopnia (gdzie zwykle miewałam ok 35,5-36) i utrzymywało się to naprawdę długie tygodnie. To był mój najpierwszy objaw ciąży, zanim jeszcze odczułam ból piersi czy cokolwiek innego.
EDIT: dodam, że temperaturę mierzyłam normalnie, pod pachą, a nie w środku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 16:55
-
nick nieaktualnyLeira masz racje chyba muszę się przeprosić z termometrem :p na początku cyklu próbowałam pomierzyć tempke ale później przyjechał mąż i plany poszły w pi...u za przeproszeniem heh oboje lubimy poranne igraszki więc termometr jakoś do tego mi nie pasował ...Cóż od jutra muszę do niego wrócić i zobaczymy
-
Lubieswieczki wrote:Jejku dziewczyny, super że możecie już się starć. Bardzo mocno trzymam kciuki żeby Wam się udało:)
Też bym już chciała zacząć no ale trzeba czekać
Niecierpliwa musisz uzbroić się w cierpliwość a nóż w dzień matki będziesz miała piękny prezent
Szybko zleci - zobaczysz.
Wykorzystaj ten czas - najedz się sushi na zapas, wypij alkohole które lubisz, idź na saunę, wybierz się w podróż samolotem gdzieś, etc. To ostatni dzwonek -
Mam nadzieję chociaż narazie jestem na wolnym i przyjechałam do domku rodzinnego odpocząć. Mam tu roczną chrzesniaczke wiec zajęcie jest
Chociaż z drugiej strony chętnie poszłabym już do pracy i wróciła do siebie ale jeszcze dwa tygodnie wolne
Z alkoholem stwierdziłam że chyba przestanę pić bo później nie da się ukryć że jest ciąża. Teraz już dużo osób wiedziało, dużo samo się domyśliło a najgorsze jest odpowiednie na pytania i tłumaczenie. Więc chyba sobie tego oszczędze:) Ale za to nadrobię tataremWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 21:49
-
Lubieswieczki wrote:Mam nadzieję chociaż narazie jestem na wolnym i przyjechałam do domku rodzinnego odpocząć. Mam tu roczną chrzesniaczke wiec zajęcie jest
Chociaż z drugiej strony chętnie poszłabym już do pracy i wróciła do siebie ale jeszcze dwa tygodnie wolne
Z alkoholem stwierdziłam że chyba przestanę pić bo później nie da się ukryć że jest ciąża. Teraz już dużo osób wiedziało, dużo samo się domyśliło a najgorsze jest odpowiednie na pytania i tłumaczenie. Więc chyba sobie tego oszczędze:) Ale za to nadrobię tatarem
Ja też wykorzystałam te 2 tygodnie po zabiegu na odpoczynek, ale nie ukrywam, że powrót do pracy pozwolił mi się trochę odbić psychicznie. A tatar.. o matko.. ale bym się rzuciła na tatar i zapiłabym to jakimś pysznym likierem czekoladowym albo adwokatem -
Hehe połączenie idealne na bełcika :p Ale kto kobiecie w ciąży zabroni na takie misz masz... Oczywiście bez alkoholu i surowego mięsa:D
Ja cały czas ciąży myślałam tylko o tatarze i teraz mam zamiar go zjeść w końcu
A likierem ewentualnie w domu żeby nikt nie widziałWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:17
Leira lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, doczekałam się pierwszej @, póki co nie różni się niczym od tych z przed zabiegu. Jeżeli nic się nie zmieni i do końca okresu będzie normalnie to postanowilismysmy z mężem, podazajac za rada lekarza zaraz
po 1 @ rozpocząć starania. Cały czas mam tysiące myśli czy dobrze robimy ale wiem tez ze zawsze już będą miliony watpiliwosci i najważniejsze to musimy wierzyć ze będzie dobrze ...