X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wiem, że to nie temat tego wątku, ale wczoraj moja Kasia skończyła 3 latka. To są moje łobuzy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff99335b2ba1.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f0667be7ea7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091275f6fbe3.jpg

Leira, Kat_, Anet85 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 21 maja 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do histopatologii, to czytałam, ze te badania w zasadzie potwierdzają tylko, że tkanki pochodzą z ciążowej macicy, bo są ślady doczesnej, kosmków itd i ewentualnie informują o tym, czy zrobił się np zaśniad. W moim badaniu było napisane, ze znaleziono ślady doczesnej oraz kosmki. Tkanek płodu nie stwierdzono.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki <3

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieciaki, gratuluje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 00:22

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super gromadka <3 Mam nadzieję, że i my się takiej doczekamy ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna super gromadka maluchów :) Gratuluję, musisz być przeszczęśliwa :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna słodziaki :) A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie :P

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    NiecierpliwaOna słodziaki :) A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie :P

Może przy czułości testu 10mlU/ml będzie coś widać? Chociaż jakiś cień? :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:

Mi właśnie termin @ wypada na 26.05 - Dzień Matki, tylko nie wiem jak z ta moja owulacją, bo niby była, niby był skok temp., ale zaraz potem zaczęła się ta moja infekcja i nie wiem, czy się gdzieś nie poprzesuwało, nie pozmieniało. Boje się tego testowania, tzn boję się, ze zepsuje sobie Dzień Matki, jak tylko jedna krechę wysikam, ale i tak będę testować, nie wytrzymałabym chyba do niedzieli :) No chyba, że @ przylezie zanim sikne

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego się boję LEIRA że zobaczę ten cień cienia a to będzie pozostałość po ovitrelle a nie okruszek.
    U mnie monitoring w środe 16 pokazał piękny pęcherzyk 19 mm na lewym jajniku, zastrzyk był w czwartek rano a przewidywana ovulka na piątek. Chociaż w środę wieczorem i w czwartek bardzo czułam jajniki wiec może była już wtedy sama samoistnie wcześniej- nie wiem :P
    NiecierpliwaOna mam to samo strasznie brakuje mi cierpliwości najchętniej to bym chciała żeby zaraz po ovu wychodziły pozytywy :P heheh A tak czy siak dzień matki będziesz miała piękny mimo wszystko w końcu masz tą trójeczkę słodziaków a trzymam mocno kciuki żeby dołączył do nich kolejny okruszek i już w dzień mamy się ujawnił :*

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek przepraszam, nie wiem jak jest z tym ovitrelle, ale skoro ma to wpływ na wynik testu to może sprawdź jak z temperaturą u Ciebie? U mnie po zapłodnieniu skok był bardzo wyraźny - ok. 37,2 stopnia (gdzie zwykle miewałam ok 35,5-36) i utrzymywało się to naprawdę długie tygodnie. To był mój najpierwszy objaw ciąży, zanim jeszcze odczułam ból piersi czy cokolwiek innego.

EDIT: dodam, że temperaturę mierzyłam normalnie, pod pachą, a nie w środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 16:55

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira masz racje chyba muszę się przeprosić z termometrem :p na początku cyklu próbowałam pomierzyć tempke ale później przyjechał mąż i plany poszły w pi...u za przeproszeniem heh oboje lubimy poranne igraszki więc termometr jakoś do tego mi nie pasował ...Cóż od jutra muszę do niego wrócić i zobaczymy :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź sobie - zwykle, przeciętny człowiek ma 36,6 stopnia. Jak u Ciebie będzie 37,0 stopnia lub więcej przez kilka dni to już będziesz wiedzieć o co chodzi :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, super że możecie już się starć. Bardzo mocno trzymam kciuki żeby Wam się udało:)
    Też bym już chciała zacząć no ale trzeba czekać:/

Niecierpliwa musisz uzbroić się w cierpliwość a nóż w dzień matki będziesz miała piękny prezent :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Jejku dziewczyny, super że możecie już się starć. Bardzo mocno trzymam kciuki żeby Wam się udało:)
    Też bym już chciała zacząć no ale trzeba czekać:/

Niecierpliwa musisz uzbroić się w cierpliwość a nóż w dzień matki będziesz miała piękny prezent :)

Szybko zleci - zobaczysz.
    Wykorzystaj ten czas - najedz się sushi na zapas, wypij alkohole które lubisz, idź na saunę, wybierz się w podróż samolotem gdzieś, etc. To ostatni dzwonek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję chociaż narazie jestem na wolnym i przyjechałam do domku rodzinnego odpocząć. Mam tu roczną chrzesniaczke wiec zajęcie jest :)
    Chociaż z drugiej strony chętnie poszłabym już do pracy i wróciła do siebie :) ale jeszcze dwa tygodnie wolne :)
    Z alkoholem stwierdziłam że chyba przestanę pić bo później nie da się ukryć że jest ciąża. Teraz już dużo osób wiedziało, dużo samo się domyśliło a najgorsze jest odpowiednie na pytania i tłumaczenie. Więc chyba sobie tego oszczędze:) Ale za to nadrobię tatarem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 21:49

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Mam nadzieję chociaż narazie jestem na wolnym i przyjechałam do domku rodzinnego odpocząć. Mam tu roczną chrzesniaczke wiec zajęcie jest :)
    Chociaż z drugiej strony chętnie poszłabym już do pracy i wróciła do siebie :) ale jeszcze dwa tygodnie wolne :)
    Z alkoholem stwierdziłam że chyba przestanę pić bo później nie da się ukryć że jest ciąża. Teraz już dużo osób wiedziało, dużo samo się domyśliło a najgorsze jest odpowiednie na pytania i tłumaczenie. Więc chyba sobie tego oszczędze:) Ale za to nadrobię tatarem :)

Ja też wykorzystałam te 2 tygodnie po zabiegu na odpoczynek, ale nie ukrywam, że powrót do pracy pozwolił mi się trochę odbić psychicznie. A tatar.. o matko.. ale bym się rzuciła na tatar i zapiłabym to jakimś pysznym likierem czekoladowym albo adwokatem <3

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe połączenie idealne na bełcika :p Ale kto kobiecie w ciąży zabroni na takie misz masz... Oczywiście bez alkoholu i surowego mięsa:D

Ja cały czas ciąży myślałam tylko o tatarze i teraz mam zamiar go zjeść w końcu :)
    A likierem ewentualnie w domu żeby nikt nie widział:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:17

Leira lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie korzystam i popijam lampkę (a raczej lampion) winka :) Wasze i moje zdrowko Dziewczyny!

Leira lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczekałam się pierwszej @, póki co nie różni się niczym od tych z przed zabiegu. Jeżeli nic się nie zmieni i do końca okresu będzie normalnie to postanowilismysmy z mężem, podazajac za rada lekarza zaraz
    po 1 @ rozpocząć starania. Cały czas mam tysiące myśli czy dobrze robimy ale wiem tez ze zawsze już będą miliony watpiliwosci i najważniejsze to musimy wierzyć ze będzie dobrze ...

f2wl3e5eau6eja15.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ