Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wiem, że to nie temat tego wątku, ale wczoraj moja Kasia skończyła 3 latka. To są moje łobuzy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff99335b2ba1.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f0667be7ea7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/091275f6fbe3.jpg

Leira, Kat_, Anet85 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 21 maja 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do histopatologii, to czytałam, ze te badania w zasadzie potwierdzają tylko, że tkanki pochodzą z ciążowej macicy, bo są ślady doczesnej, kosmków itd i ewentualnie informują o tym, czy zrobił się np zaśniad. W moim badaniu było napisane, ze znaleziono ślady doczesnej oraz kosmki. Tkanek płodu nie stwierdzono.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki <3

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieciaki, gratuluje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 00:22

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super gromadka <3 Mam nadzieję, że i my się takiej doczekamy ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna super gromadka maluchów :) Gratuluję, musisz być przeszczęśliwa :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna słodziaki :) A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie :P

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    NiecierpliwaOna słodziaki :) A co do testowania to teoretycznie zakładałam ze zrobię to dopiero 30/31 ale już mnie korci czy nie spróbować siknąć już 26 na dzień mamy , z tym ze to 9 dni po ovitrelle wiec boję się złudnej nadziei w razie gdyby jakiś cień cienia się pojawił...Zamówiłam dziś bobo testy na allegro w większej ilości więc będzie na co sikać w sumie :P

Może przy czułości testu 10mlU/ml będzie coś widać? Chociaż jakiś cień? :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:

Mi właśnie termin @ wypada na 26.05 - Dzień Matki, tylko nie wiem jak z ta moja owulacją, bo niby była, niby był skok temp., ale zaraz potem zaczęła się ta moja infekcja i nie wiem, czy się gdzieś nie poprzesuwało, nie pozmieniało. Boje się tego testowania, tzn boję się, ze zepsuje sobie Dzień Matki, jak tylko jedna krechę wysikam, ale i tak będę testować, nie wytrzymałabym chyba do niedzieli :) No chyba, że @ przylezie zanim sikne

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego się boję LEIRA że zobaczę ten cień cienia a to będzie pozostałość po ovitrelle a nie okruszek.
    U mnie monitoring w środe 16 pokazał piękny pęcherzyk 19 mm na lewym jajniku, zastrzyk był w czwartek rano a przewidywana ovulka na piątek. Chociaż w środę wieczorem i w czwartek bardzo czułam jajniki wiec może była już wtedy sama samoistnie wcześniej- nie wiem :P
    NiecierpliwaOna mam to samo strasznie brakuje mi cierpliwości najchętniej to bym chciała żeby zaraz po ovu wychodziły pozytywy :P heheh A tak czy siak dzień matki będziesz miała piękny mimo wszystko w końcu masz tą trójeczkę słodziaków a trzymam mocno kciuki żeby dołączył do nich kolejny okruszek i już w dzień mamy się ujawnił :*

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek przepraszam, nie wiem jak jest z tym ovitrelle, ale skoro ma to wpływ na wynik testu to może sprawdź jak z temperaturą u Ciebie? U mnie po zapłodnieniu skok był bardzo wyraźny - ok. 37,2 stopnia (gdzie zwykle miewałam ok 35,5-36) i utrzymywało się to naprawdę długie tygodnie. To był mój najpierwszy objaw ciąży, zanim jeszcze odczułam ból piersi czy cokolwiek innego.

EDIT: dodam, że temperaturę mierzyłam normalnie, pod pachą, a nie w środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 16:55

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira masz racje chyba muszę się przeprosić z termometrem :p na początku cyklu próbowałam pomierzyć tempke ale później przyjechał mąż i plany poszły w pi...u za przeproszeniem heh oboje lubimy poranne igraszki więc termometr jakoś do tego mi nie pasował ...Cóż od jutra muszę do niego wrócić i zobaczymy :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź sobie - zwykle, przeciętny człowiek ma 36,6 stopnia. Jak u Ciebie będzie 37,0 stopnia lub więcej przez kilka dni to już będziesz wiedzieć o co chodzi :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, super że możecie już się starć. Bardzo mocno trzymam kciuki żeby Wam się udało:)
    Też bym już chciała zacząć no ale trzeba czekać:/

Niecierpliwa musisz uzbroić się w cierpliwość a nóż w dzień matki będziesz miała piękny prezent :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Jejku dziewczyny, super że możecie już się starć. Bardzo mocno trzymam kciuki żeby Wam się udało:)
    Też bym już chciała zacząć no ale trzeba czekać:/

Niecierpliwa musisz uzbroić się w cierpliwość a nóż w dzień matki będziesz miała piękny prezent :)

Szybko zleci - zobaczysz.
    Wykorzystaj ten czas - najedz się sushi na zapas, wypij alkohole które lubisz, idź na saunę, wybierz się w podróż samolotem gdzieś, etc. To ostatni dzwonek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję chociaż narazie jestem na wolnym i przyjechałam do domku rodzinnego odpocząć. Mam tu roczną chrzesniaczke wiec zajęcie jest :)
    Chociaż z drugiej strony chętnie poszłabym już do pracy i wróciła do siebie :) ale jeszcze dwa tygodnie wolne :)
    Z alkoholem stwierdziłam że chyba przestanę pić bo później nie da się ukryć że jest ciąża. Teraz już dużo osób wiedziało, dużo samo się domyśliło a najgorsze jest odpowiednie na pytania i tłumaczenie. Więc chyba sobie tego oszczędze:) Ale za to nadrobię tatarem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 21:49

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Mam nadzieję chociaż narazie jestem na wolnym i przyjechałam do domku rodzinnego odpocząć. Mam tu roczną chrzesniaczke wiec zajęcie jest :)
    Chociaż z drugiej strony chętnie poszłabym już do pracy i wróciła do siebie :) ale jeszcze dwa tygodnie wolne :)
    Z alkoholem stwierdziłam że chyba przestanę pić bo później nie da się ukryć że jest ciąża. Teraz już dużo osób wiedziało, dużo samo się domyśliło a najgorsze jest odpowiednie na pytania i tłumaczenie. Więc chyba sobie tego oszczędze:) Ale za to nadrobię tatarem :)

Ja też wykorzystałam te 2 tygodnie po zabiegu na odpoczynek, ale nie ukrywam, że powrót do pracy pozwolił mi się trochę odbić psychicznie. A tatar.. o matko.. ale bym się rzuciła na tatar i zapiłabym to jakimś pysznym likierem czekoladowym albo adwokatem <3

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe połączenie idealne na bełcika :p Ale kto kobiecie w ciąży zabroni na takie misz masz... Oczywiście bez alkoholu i surowego mięsa:D

Ja cały czas ciąży myślałam tylko o tatarze i teraz mam zamiar go zjeść w końcu :)
    A likierem ewentualnie w domu żeby nikt nie widział:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:17

Leira lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie korzystam i popijam lampkę (a raczej lampion) winka :) Wasze i moje zdrowko Dziewczyny!

Leira lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczekałam się pierwszej @, póki co nie różni się niczym od tych z przed zabiegu. Jeżeli nic się nie zmieni i do końca okresu będzie normalnie to postanowilismysmy z mężem, podazajac za rada lekarza zaraz
    po 1 @ rozpocząć starania. Cały czas mam tysiące myśli czy dobrze robimy ale wiem tez ze zawsze już będą miliony watpiliwosci i najważniejsze to musimy wierzyć ze będzie dobrze ...

f2wl3e5eau6eja15.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ