Przezierność Karkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzis przeczytalam, ze jest nowy sposob na wykrycie nieprawidlowosci genetycznych. Jest to nowa, nieinwazyjna metoda (czyli nie ma ryzyka poronienia) dajaca te sama pewnosc co amniopunkcja.
Nazywa sie test Nifty ale nie znam nikogo, kto juz z tego korzystal wiec szukam jakis opinii.
Jak chcecie sobie poczytac to znalazlam linka:
http://www.genomed.pl/index.php/en/test-nifty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:24
-
Dzis wieczorem bede miala usg prenatalne czyli sprawdzamy wymiary faldki na karku i kosc nosowa. Jestem tak straumatyzowana poprzednia ciaza, ze mam wrazenie ze wszystko moze mi sie przydarzyc, dlatego martwie sie wszystkim.
-
Alexast, wszystko dobrze, malenstwo ma 6,15cm, przeziernosc karku: 1,5mm no i okazalo sie, ze to chlopczyk bede robila jeszcze dodatkowe badania bo nikomu juz za bardzo nie wierze ale jak na razie ta ostatnia wizyta mnie troszke uspokoila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 20:57
jovi81, alexast, MILA, Krysti lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Tak tez czytalam, robilas go moze?
Ja zastanawiam sie czy nie zrobic dodatkowo, tak dla pewnosci.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Maluch miał 67,23mm, gin trochę dmucha na zimne i ma bardzo mocno przyziemne podejście do tematu - ale ja tak wolę bo wcześniej chodziłam do takiego co brał kupę kasy i mówił że wszystko będzie super a ja traciłam kolejne ciąże.Obecny może jest zbyt dużym pesymistą i cały czas powtarza że "jest dobrze ale wszystko może się zdarzyć" ale wynika to z tego że specjalizuje się w prowadzeniu trudnych i zagrożonych ciąż...
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Alexast, wszystko dobrze, malenstwo ma 6,15cm, przeziernosc karku: 1,5mm no i okazalo sie, ze to chlopczyk bede robila jeszcze dodatkowe badania bo nikomu juz za bardzo nie wierze ale jak na razie ta ostatnia wizyta mnie troszke uspokoila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 12:38
Kajaoli, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny czy orientujecie sie moze jaki wplyw i czy w ogle jakis ma infekcja lub przeziebienie na wyniki NT? bo jestem przeziebiona a w sobote mam miec robione NT kosci nosa itp w internecie cos tam wyczytalam ale wiecie jak to jest.moze wy pytalyscie swoich lekarzy i macie dobre info
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 13:02
-
nick nieaktualny