X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 1985 - Klasyczny rocznik :)
Odpowiedz

1985 - Klasyczny rocznik :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam ostry falstart z testowaniem. Oczywiście nie bylo szansy na pozytyw. Ale babska głowa jest głupia:) silne sobie jutro rano i zobaczymy bo wykres wygląda obiecująco.

Nuffeq lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no rzeczywiście za wcześnie :) Spróbuj wytrzymać do niedzieli, poniedziałku. Wtedy już będzie 100% pewności :) Oczywiście trzymam kciuki!

Izoleccc lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja sobie nie przypominam bóli podbrzusza, ale chyba spokojnie możesz łykać Nospę :)
    W Twoim przypadku monita, rzeczywiście ciąża to nie choroba, bo w moim jest całkowicie odwrotnie :P
    oj powiem tobie chcialabym tak powiedziec :/ ale rzeczywistosc jest inna.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tym bardziej nie rozumiem dlaczego przyjęło się mówić że "ciąża to nie choroba". Ja trochę tak się czuję. Pierwszy trymestr zdychałam ze względu na uporczywe mdłości i wymioty. Teraz niby jest lepiej, ale muszę się oszczędzać ze względu na wysokie ciśnienie a do tego bardzo szybko łapię zadyszkę :/ Ciąża to nie lada wyzwanie dla organizmu kobiety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:59

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem tu nowa,takze staram się o baby od2 lat i nic zaczelam 2 cykl z clomidem.dzis bylam na usg jest 12dc i pęcherzyki sa male największy ma 14mm mam isc w pon na kolejne badanie.

jestem już tym wszystkim zmeczona tak bardzo chciałabym mieć te 2 kreseczki i potwierdzenie u lekarza.... :(

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj fryzjerka! Życzę Ci powodzenia w staraniach, wytrwałości i wiary, że w końcu musi się udać! :)
    Napisz coś więcej o sobie: skąd jesteś, z jakiego miesiąca :)

fryzjerka lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe zyciorys :P

w tej chwili mieszkam w UK w Londynie ,a z Polski to jestem z Włocławka (kuj-pom)
    i jestem z listopada tj mój mąż :) urodzinki mamy dzień po dniu hahahha

Nuffeq lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staralam sie 3 lata a nwet i chzba dluzej juz sama nie pamietam. Ale w koncu sie udalo

agniesja, fryzjerka, Nuffeq lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,
    nie zdążyłam zatestować w nocy przyszła @ :(
    Może teraz jak będę na wizycie to poproszę dupka na 2 fazę cyklu :(

• agniesja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Kochana i oczywiście będę trzymać kciuki w tym cyklu równie mocno co w tamtym!

Izoleccc lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc przykro mi :-( a robiłaś progesteron w drugiej fazie?

Dziewczyny u mnie coraz bliżej pierwszej wizyty, tak bardzo się boję, że coś jest nie tak... wiem, że stres nic nie pomoże, ale ciężko oderwać od tego myśli. :-/

17u9j44jl3novlzi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nuffeq,
    Robiłam właśnie i byl bardzo ładny na piku był 25,84, potem 10 dpo 19,73 i estradiol 193,9. Nie wiem co się wydarzyło ale byłam prawie pewna że zobaczę dzisiaj dwie kreski na teście:(
    Trzymam kciuki za twoją wizytę. Wszystko będzie ok. :)

Nuffeq lubi tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka jestem już po usg pęcherzyk ładnie urósł dostałam zastrzyk z pregnylem a teraz działamy a później czekamy :)

za reszte dziewczym trzymam kiuki za te co im się udało i za te którym jeszcze się nie udało :)

Nuffeq lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Nuffeq, nic się nie stresuj! Na pewno wszystko będzie dobrze zaufaj mi :) A usg też będziesz miała robione? :)

Fryzjerka, powodzenia! Oby działania przyniosły pożądany efekt :)

Izolec, nie tym to następnym razem na pewno się uda :* Coś musiało pójść nie tak... Badaliście męża nasienie?

Nuffeq lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jak agniesja pisze :) nie ma co się stresować. Będzie co ma być :)

Nuffeq lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiałam w weekend co tak pusto na forum, ale pewnie wszystkie (tak, jak i ja) leniuchowałyście :)

Fryzjerka - witamy w Naszym gronie i oczywiście owocnych starań ;)

Wracając do weekendu, to faktycznie, jeśli nie licząc sobotniego sprzątania i niedzielnego obiadu, leżałam, drzemałam, oglądałam tv, spacerowałam z mamą i z psem :D I wcale nie było mi z tego powodu głupio.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego niby miałoby być Ci głupio? :) Weekendy właśnie po to są, żeby leniuchować i spędzać czas z bliskimi :)
    Ja znowu nie mogłam wyciągnąć swojego męża na spacer, więc znowu musiałam iść sama :( Wolał leżeć w łóżku, niż spędzić trochę czasu ze mną na świeżym powietrzu :( A tak w ogóle, dzisiaj sprzedaliśmy samochód, więc musimy jak najszybciej wybrać coś nowego, tylko trochę mało kasiorki mamy, więc dużego wyboru nie mamy :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerabialiśmy kupno auta w styczniu. Tuż przed Bożym Narodzeniem rozwaliliśmy stary samochód i nie opłacało się go naprawiać. Poszedł na złom za "tysiączka" do łapy :) Cieszę się, że mój zajął się sprawą wyszukania auta, potem sprowadzenia i wszelkich rejestracji :)

Agniesja Ty pracujesz dalej czy jesteś na L4? Jakoś mi ta kwestia uciekła.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Spokojnie Nuffeq, nic się nie stresuj! Na pewno wszystko będzie dobrze zaufaj mi :) A usg też będziesz miała robione? :)

Fryzjerka, powodzenia! Oby działania przyniosły pożądany efekt :)

Izolec, nie tym to następnym razem na pewno się uda :* Coś musiało pójść nie tak... Badaliście męża nasienie?

Usg też będę robić, teraz trochę się uspokoiłam, bo w sumie jak Monita napisała wpływu na to nie mam co będzie.
    Izoleccc ciekawe jak Twoje endometrium, a miałaś kiedyś monitoring po owulce? Z Twojego wykresu wynikało, że próba zagniezdzenia była..., ale czasami endo jest zbyt cienkie, albo jakaś inna przyczyna. A idziesz do lekarza to skonsultować?

17u9j44jl3novlzi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuffeq- mam umowioną wizytę na 9 dc. Niestety nie u mojej lekarki bo ona w poniedziałki nie przyjmuje ale u mnie 11 dc już może być po owu więc nie chcę tego przegapić.
    Póki co jestem strasznie zaskoczona swoją reakcją- nie spodziewałam się, że jestem aż tak emocjonalnie nastawiona do tego, ale jak w nocy poczułam, że idzie @ i okazało się to prawdą to pół nocy przepłakałam. Dzisiaj w pracy jakoś się trzymałam ale jak wróciłam do domu to nie mogę się ogarnąć i żadne próby przywrócenia jakiegoś racjonalnego myślenia nie działają. I nie chodzi tu nawet o ten zlepek komórek, które mogły być ciążą tylko o jakieś takie poczucie totalnej beznadziei- czuję się jakaś taka pusta i wybrakowana. Bez sensu bo przecież wiem, że to nie moja wina i że nie miałam wpływu na to co się działo w moim brzuchu.
    Póki co czeka mnie walka, żeby namówić mojego męża na badanie nasienia. Strasznie się tego boję bo on i tak ma problemy, które mocno wpłyneły na jego pewność siebie i jeśli jeszcze coś wyszło by nie tak z nasieniem to aż się boję myśleć.... A jeszcze w piątek byłam prawie pewna, że poniedziałkowy test będzie pozytywny :(

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ