X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 1985 - Klasyczny rocznik :)
Odpowiedz

1985 - Klasyczny rocznik :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    jak jest zgaga to mleko jest dobre dla kobitek w ciazy to pasteryzowane ;]

Daleka jestem od twierdzenia że jestem w ciąży :)
    Póki co ratuję sie wygazowaną colą :) Ostatnio na zajęciach nam polecali w przypadku wymiotów ciężarnych :D

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego wygazowaną? Ja trochę coli piłam przy mdłościach i wymiotach, ale gazowaną, bez gazu smakuje ochydnie :P
    Izolec, poczekaj jeszcze kilka dni z testowaniem i staraj się nie nakręcać, ale ból piersi dobrze wróży ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    A dlaczego wygazowaną? Ja trochę coli piłam przy mdłościach i wymiotach, ale gazowaną, bez gazu smakuje ochydnie :P
    Izolec, poczekaj jeszcze kilka dni z testowaniem i staraj się nie nakręcać, ale ból piersi dobrze wróży ;)

Nie wiem- ale tak nam mówili, że wygazowana Cola i sucharki/ chlebki ryżowe. :)
    Jeśli będę potrzebować to pewnie wypróbuję. Mój ojciec 25 lat temu tak nas leczył z zatruć i wszelkich jelitówek :D

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci, żebyś nie miała mdłości :) coś okropnego :/

Monita, jakie mleko? Ciepłe, czy zimne? Strasznie mnie zgaga męczy i pociągnęłam kilka łyków mleka z lodówki, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam...

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja wzajemnie:-) Dla Was dziewczyny tez wszystkiego najlepszego.

Na zgagę tez pomagają migdały, a z leków gaviscon i rennie można w ciąży, chociaż pierwszy wydaje mi się bezpieczniejszy.

Izoleccc oby to było To. :-)

17u9j44jl3novlzi.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc, wreszcie ktoś mnie oświecił, piłam colę, ale nie wiedziałam, ze ma być wygazowana...PS trzymam kciuki

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam wynik progesteronu 25,84 ng/ml. Piękny :D
    Głupia ja- tak się cieszę a to nie znaczy nic poza tym, że była owu- a wiem, że była, ale i tak się cieszę. :)

Nuffeq, agniesja lubią tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Izolec, poczekaj do terminu @ i zatestuj :) Jak owu była i progesteron masz wysoki, szanse są duże. Trzymam kciuki :)

Ja byłam wczoraj na firmowej imprezie integracyjnej. Lepiliśmy pierogi w grupach 5-osobowych :D Ja byłam liderką jednej i miałam "pod sobą" 4 panów, którzy lepili a ja nadzorowałam ich pracę :D Fajna zabawa, ale farsz pierogów nie trafił w moje gusta :) Później siedzieliśmy przy stole, na którym niestety nie było dla mnie nic jadalnego oprócz grillowanych pieczarek, surówki i mizerii, dlatego zamówiłam sobie pierogi z kapustą i grzybami, które za mną chodziły odkąd dowiedziałam się jaka zabawa nas czeka :D Niestety musiałam na nie dłuuuugo czekać :/
    W domu byłam o 24-tej, chociaż już dużo wcześniej chciałam się zwijać, bo rozbolała mnie głowa, nie chciałam wychodzić jako pierwsza, więc czekałam aż ktoś zacznie się zbierać :D

Miłego dnia dziewczynki :)

Anastazja85, Izoleccc lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Życzę Ci, żebyś nie miała mdłości :) coś okropnego :/

Monita, jakie mleko? Ciepłe, czy zimne? Strasznie mnie zgaga męczy i pociągnęłam kilka łyków mleka z lodówki, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam...
    pasteryzowane bez różnicy czy ciepłe czy zimne

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej agniesja- ładnie żeś poimprezowała- i to w środku tygodnia. Ja to normanie ide spać przed 24 :) A ostatnie dni to już o 22 mnie nie ma :D
    Ale pieroga dobrego też bym wciągnęła ;)

• agniesja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, sama jestem w szoku, że tak długo wytrzymałam, ale za to wczoraj musiałam odespać :D Dobrze, że ja miałam taką możliwość, bo ludzie ostro wódę chlali a na drugi dzień szli do pracy :P
    Pierogi były takie sobie, moja teściowa robi lepsze :P Zamówiłam z masełkiem a dostałam bez niczego, więc to nie było spełnienie moich marzeń :/
    A tak w ogóle, witam się w drugim trymestrze :D Mam nadzieję, że niedługo poczuję przypływ energii :)

Izoleccc, Nuffeq lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) będzie będzie przypływ ;] ja najdłużej wytrzymałam do 2:30 i lekko zaczelo mnie pobolewac podbrzusze wiec pojechałam do domku.

agniesja lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja, ale ten czas zleciał. A jeszcze niedawno marudziłaś tutaj, że ciągle nie wychodzi ;) A tu już II trymestr!
    Ja na razie jaram się mijającymi dniami bez fajek i tym jak mi waga ładnie spada :D Chociaż rzucanie fajek, brak słodyczy i dieta i to w przypadku moim i męża nie są dobrym połączeniem. Przez takie combo już kilka razy się pospinaliśmy ;)

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaaardzo szybko czas leci, dopiero pisałam że monita już jest w 13 tygodniu i że zleciało a teraz sama jestem :P Niedługo wszystkie będziemy miały swoje małe pociechy i będziemy gadały o dawnych czasach starań :)

Wcale się nie dziwie Matleena, że często się kłócicie. Pamiętam, jak ja rzucałam palenie i jaka byłam nieznośna. Nienawidziłam wszystkich palaczy, z moim mężem na czele :P Kurde to już 17 dni! Dacie radę! Trzymam kciuki za wytrwałość :) A Twój mąż ile już schudł? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:41

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja gratuluję 2 trymestru :) Jak to ładnie brzmi :)
    Matleena podziwiam :) Ja ostatnio wciągam wszystko co mi w ręce wpadnie- zwłaszcza chipsy i słodycze :D

Edit- Anastazja co tam u Ciebie? Dalej macie taką spacerową pogodę? Bo u mnie zimno i szaro ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:50

agniesja lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim wazeniu wyszło że 3kg w 2 tygodnie, ale ostatnio nie miałam czasu gotować, więc może być kiepsko w tym tygodniu. Pewnie nic nie schudniemy. Za to w niedzielę byliśmy u mamy na obiedzie i sama zauważyła, że schudłam :)

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, gratuluję i trzymam kciuki za dalsze sukcesy :)

Izolec, najbardziej cieszę się że najgorsze (uporczywe mdłości i wymioty) już za mną :) Wszyscy mówią, że II trymestr jest najlepszy :) Czekam jeszcze tylko na ładniejszą pogodę (musiałam niestety wrócić do noszenia czapki, bo od dzisiaj dużo zimniej) i ruszam na działkę :) Ehhh, już się nie mogę doczekać :D
    A jak tam Twój cykl? Zmierza ku dobremu? :) Testowałaś, testujesz?

Nuffeq, jak Ty się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza? Powiedziałaś mężowi? :>

Nuffeq lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena cieszę się z Twoich sukcesów i oby tak dalej :-)
    Izoleccc Twój wykres coraz lepiej wygląda, życzę zielonosci.

Powiedziałam mężowi juz w niedzielę, bo zaczął przeglądać moje zdjęcia w tel., a tam były fotki testów ciążowych...nie domyślił się, ale przez to, że ja byłam tym obruszona to dopytywal o co chodzi. Wtedy wręczyłam mu realne testy i trwalismy w uścisku parę minut.:-) Trochę było mi lżej bo juz razem stresowalismy się przed kolejną betą.
    Ogólnie nie jest źle, ale niepokoją mnie bóle podbrzusza i mam wstręt do większości jedzenia.
    Do gina idę za tydzień, a dzisiaj czekam na wynik kolejnej bety, robiłam tez inne badania, żeby mieć na wizytę gotowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:47

17u9j44jl3novlzi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naszczescie nie mialam mdlosci ani wymiotów :)

bóle podbrzusza masz bo macica sie zaczyna rozciagac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:10

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie przypominam bóli podbrzusza, ale chyba spokojnie możesz łykać Nospę :)
    W Twoim przypadku monita, rzeczywiście ciąża to nie choroba, bo w moim jest całkowicie odwrotnie :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ