X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 1985 - Klasyczny rocznik :)
Odpowiedz

1985 - Klasyczny rocznik :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minky sama w sobie to tkanina kocykowa. Na zimę do wózka chyba za lekka, ale widzę, że w opisie masz napisane, ze ma też wypełnienie- włókninę. Z takim wypełnieniem się nie spotkałam. Może któraś z dziewczyn miała takowe doświadczenie :)

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie, chciałabym do Was dołączyć, popisać z kimś, kto mnie zrozumie... wesprze dobrym słowem... poroniłam 3 razy, teraz jestem na etapie starań i strasznie się boję...

Zraziłam się do wszystkiego a raczej boję się wszystkiego... dziś nakrzyczałam na męża, bo złapał katar... :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie wiem jak to jest stracić dziecko, ale my tu wszystkie służymy dobrą radą, czasem i możesz się nam żalić do woli. Staramy się utrzymywać wątek żyjący więc i opisujemy w miarę na bieżąco. Zapraszamy, mam nadzieję, że dobrze się tu u nas poczujesz i że nasze towarzystwo będzie jak lekarstwo :)

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) ja jeszcze nie posiadam ani kopletu pościeli do wózka. Tylko narazie kocyk bądź w cieplejsze dni pieluszka flanelowa :) a pod główkę motylek podusia aby glowka nie latala w gondoli jak są wertepy :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka witaj wśród Nas :)

Ja jestem po trzech stratach. Wszystkie w 2014 roku. Pierwsza bliźniacza. Jedynie te dwa Aniołki widziałam na usg... Teraz one wszyszkie czuwają nad swoim btaciszkiem. Nie poddawaj się. Mi.moja ginekolog powiedziała jedno- ze gdyby nie Nasza walka (moja i męża) nie byłabym teraz na tym etapie na którym jestem.

Jestes po jakiś badaniach? Ile tygodni miały Twoje Aniołki- jeśli mogę zapytać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:01

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• Olka_29 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ja jestem po dwóch porinieniach ,bolało bardziej psychicznie niż fizycznie , ale mam nadzieję i to mnie popycha do dalszych starań. Witamy Cię w naszych skromnych progach służymy dobrą radą i ciepłym słowem.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja pierwszy Aniołek zatrzymał się na etapie ok 5 tyg nie widziałam nawet serduszka, drugi miał serduszko, ale przestało bić- ponad 6 tydz, trzeci Aniołek- ciąża biochemiczna... :( w szpitalu przeżyłam traumę :(
    Robiłam multum badań- tarczyca, tokso, cytomegalia, chlamydia, zespół antyfosfolipidowy, toczeń, cytologia, przeciwciała przeciw plemnikom, witamina D ( wyszła mi niewystarczająca ilość)- biorę wit. D, kariotypy z m mamy dobre, jedyne co mi wyszło to mutacja MTHFR- wiem o niej od ok 2 miesięcy... dlatego biorę Femibion tam jest metylowany kwas foliowy i 15mg kwasu foliowego no i acard, jak będę w ciąży to duphaston ( brałam go w każdej ciąży), luteina dowciapnie i zastrzyki clexane...

Mam nadzieję, że tym razem się uda i zastanę mamą tutaj na ziemi, niczego z meżem bardziej nie pragniemy...

Olu ja psychicznie wariowałam, a kto by nie zwariował... :(

Dziewczyny znalazłyście przyczynę swoich strat?

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo potrzebuję towarzystwa, w realu czuję się bardzo bardzo samotna, rodzina męża nigdy mnie nie akceptowała, w święta chciałam z nimi pogadać to była zmiana tematu a na koniec przełączyli kanał w tv i udali, że nic się nie stało, nikt nie zapytał się jak się czuję :( teściowa to wiedźma, potrafiła tylko na mnie plotki roznosić, moi bracia i bratowe kazali się wziąć w garść- młoda jesteś, nie warto płakać... znajome mają dzieci, więc uznali, że co ja mogę wiedzieć, przyjaciółka daleko i jesteśmy pokłócone, bo stwierdziła, że co jak ja zajdę w ciążę to też będziesz zła? i zostałam z tym sama...i tak już 1,5 roku...

Od ludzi usłyszałam wiele przykrych słów, nie było wsparcia, dlatego się zamknęłam, w szpitalu przeżyłam traumę- lekarze zaczęli się ze mnie śmiać,że uroiłam sobie ciążę, że wymyśliłam, choć wiedzieli, że wcześniejsze 2 straciłam, zero współczucia... Z drugą ciążą jak zapytałam się czy możemy zabrać...to zaczął na mnie lekarz krzyczeć, co ja chcę chować, dał do zrozumienia, że chcę wyłudzić z ZUS kasę- a w ogóle przyjechałam do swojego szpitala z kliniki Bocian z diagnozą puste jajo płodowe, jak wcześniej było serduszko...zmianiłam lekarza i z ciekawości się zapytałam czy mogło tak być, powiedział krótko, że nie, bo nie można mówić o pustym jaje płodowym jak był zarodek z bijącym sercem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 08:59

f2wl3e5eai92376u.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja też nie pomogę bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Jedynie prawie tego mojego aniołka bym straciła bo był bardzo blisko ujścia ale się udało i jest już z ni 7 tydzień :D

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po blizniakach o dwóch kolejnych stratach wiedziała tylko mama, mąż i jedna przyjaciółka. Z teściowa nie chciałam gadac na ten temat, bo po stracie bliźniaków zaczęła opowiadać, jaką to duża traumę one przeżyła 20 lat wcześniej, gdy musiała urodzić martwą córkę. Zapewne było to dla niej też ciężkie przeżycie, ale nie musiała jak zwykle dtawiać siebie na pierwszym miejscu jako tą uciśnioną i mającą najgorzej. Mogła uszanować moja żałobę, bo to ja w niej wtedy byłam. Ona miała czaś uporać się ze swoją stratą.

U Nas nie poznaliśmy przyczyny. Gdy robilismy kariotypy byłam już w kolejnej ciąży. Kariotypy oczywiście wyszły dobrze.

Po pierwszej i drugiej stracie chodziłam do psychiatry. Po pierwsze ze względu na zwolnienie lekarskie a po drugie musiałam z kimś pogadać. Te wizyty jakoś mało mi pomogły. Cały czas wszystko siedziało gdzieś w środku. Dużo na ten temat rozmawiałam z mamą. Ona tak samo chodziła smutna jak ja. Mąż przeżywał, ale w inny sposób. On wolał sam, w samotności uronić łzę.

Nie ma lekarstwa na Twój ból. Nawet kolejna ciąża nie jest lekarstwem. Ja dlugo nie mówiłam otoczeniu, że jestem w tej ciąży. I martwiłam się jak to będzie. W tej ciąży zaczęłam się modlić do św. Rity od spraw trudnych. I każdego dnia odmawiam tą samą modlitwę- kobiety oczekujacej potomstwa. W internecie możesz znaleźć też inne modlitwy np dla kobiet starających się o dziecko.

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja czytając Twoją wypowiedź jakbym trochę widziała siebie, moja teściowa też kiedyś straciła dziecko, tylko powiedziała mi w ten sposób, że co ja mogę wiedzieć, bo ona była w wyższej ciąży, wogóle nie jeżdżę z mężem do niej, po tym co przeszłam? nigdy nie usłyszałam od niej dobrego słowa...
    Z moją mamą nie za bardzo mogę pogadać, przykro jej, że tak się stało, ale ona uważa, że trzeba żyć dalej, a jak kiedyś usłyszałam, że to był zarodek... :(

Wiesz, ja też tak uważam, że ciąża nie zastąpi mi straconych dzieci, nawet nie chcę, bo one istniały w naszym życiu i były jedyne niepowtarzalne...

Co do modlitwy, to długa historia: od początku 3 ciąży nosiłam pasek św. Dominika, modliłam się gorąco do niego, do św. Rity, do Jana Pawła 2, i nawet nowennę Pompet. zaczęłam odmawiać,w dzień jak skończyłam część błagalną i zaczęłam dziękczynną pojawiło się krwawienie :(

Anastazja bierzesz jakieś leki?

f2wl3e5eai92376u.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży na początku Luteina dowcipnie, Acard i suplement Mama DHA Premium. Później Magne B6, Tardyferon-Fol (żelazo z kwasem foliowym) i Mama DHA Premium. We wcześniejszych ciązach brałam właśnie Duphastan + inne suplementy czy Acard.

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach duphaston i witaminy prenatalne, teraz gin obstawi mnie większą ilością leków : luteina, duphaston, clexane w brzuch, a teraz biorę acard, kwas foliowy 15mg, witaminy i suplementy.

Mam nadzieję, że mi się w końcu uda... mąż mówi, że nic nie możemy zrobić więcej.

Tylko ja strasznie panikuje, jestem na etapie starań a boję się zwykłego kataru, biorę leki przeciwzapalne od bólu pleców ( skutek przewiania)- zamierzam to pobrać do niedzieli, bo zaczynają mi się od pon dni płodne... i tak nie mam pewności, że leki przeciwzapalne nie zablokują mi owulacji...

Po prostu ze mnie schizol... :)

Anastazja bardzo się cieszę, że Ci się udało, już zbliżasz się ku końcowi :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martynka. Przykro mi z powodu Twoich strat.:-( U mnie ciąża była zagrożona od 7 tyg. ( odklejanie kosmowki). Lekarz zadecydował podawanie clexane i udało się ją podtrzymac. Oczywiście dodatkowo tez stosowałam duphaston i witaminy prenatalne. Z tego co wiem to wielu dziewczynom taki zestaw leków pomógł w utrzymaniu ciąży wiec bądź pełna nadziei, że i Tobie się uda. :-)
    Agniesja ja na zimę mam kombinezon i śpiworek na grubym polarze, wiec raczej to wystarczy. Ewentualnie zakupię cieplejszy koc na jesień.

Matleena lubi tę wiadomość

17u9j44jl3novlzi.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuffeq ja wierzę, muszę wierzyć... tak bardzo pragnę zostać mamą...

Cieszę się, że Tobie się udało...

Pisząc z takimi Dziewczynami jak Wy,człowiek ma nadzieję, że może i on doczeka tej pięknej chwili

f2wl3e5eai92376u.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja Martynka powodzenia w końcu się uda jak każdej z Nas się udało :) A mój dzisiaj ma drugi skok rozwojowy w sumie od wczoraj. Dzisiaj moze spał z 3h i tyle

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gallingsound Koleżanka

Wysłany: 12 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martyna.
    Moja historia jest trochę bardziej "okrutna" (nie będę jej porównywać z niczyja bo nie o to chodzi) bo ja swój skarb straciłam później. Córeczka umarła na śmierć lozeczkowa w 8 miesiącu..
    Dopiero 5lat później mogę spokojnie o tym mówić i jestem psychicznie dopiero ggotowa się starać o dzidziusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:53

• gallingsound Koleżanka

Wysłany: 12 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogólnie co do tych moich bolesnych piersi i przeziębienia dopatrzylam się wczoraj ze wargi mniejsze tak zwane są po prostu fioletowe. Infekcja jakas? :/

• Nuffeq Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallingsound albo ciąża ;-)
    A odczuwasz jakiś świąd, pieczenie czy masz upławy?

17u9j44jl3novlzi.png
  • gallingsound Koleżanka

Wysłany: 12 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Ani nie swedzi ani nie piecze. Wczoraj w kąpieli przypadkiem rzuciło mi się w oczy

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ