1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa Panienka wrote:SunSun a wkleisz tu co tam napisałaś? nie znam tamtego wątku
Proszę bardzo:Witam Serdecznie,
kochane dziewczyny czy może któraś z Was tak miała?
Ostatni okres miałam 6 marca.Owulacja 22-23(badana testami owulacyjnymi).Czyli ok 17 dni po okresie.
29 marca-pierwszy test ciążowy-bardzo słaba kreska.
30 i 31 marca -bardzo słabe drugie kreski.Cały czas miałam niesamowite upławy a 30 i 31 marca różowo/białe upławy.Cały czas mnie tak pobolewał brzuch (niezbyt intensywnie ale dziwne uczucie)
Zachęcona wynikami i domniemanymi objawami 02.04.2014 poszłam na beta HCG i jakie było moje zdziwienie jak się okazało, że beta <0.100!Byłam totalnie załamana i zdziwiona-nigdy nie wychodziły mi drugie kreski...czekałam na okres który powinnam dostać 03.04.2014 r.Stwierdziłam ,że skoro owulacje miałam 17 dni po okresie on też się spóżni.Jednak dalej nic.Pierwszy raz badałam dokładnie owulacje ale okres mam zawsze regularnie 27-28.
Dziś oczywiście mnie COŚ podkusiło i znowu blada kreska która po ok 2 godzinach całkowicie się rozmazała!
O CO CHODZI?Oczywiście wiem ,że muszę iść do lekarza-idę na wizyte w środe ale to czekanie mnie zabija
Więc ponawiam pytanie ,czy któraś z was dziewczyny tak miała?I co się okazało?Podobno przy cyście wychodzą fauszywe pozytywne wyniki jednak dodam,że przed owulacja robiłam róznież test i nie było na nim nic! -
SunSun nie chcę Cię straszyć ale takie wyniki może dawać torbiel życzę Ci jednak żeby to Fasola tak się lubiła bawić z mamusią w chowanego
Iwka lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Tak słyszałam właśni.Jedynie się pocieszam że to MOJA JAKAŚ WADA ,a nie torbiel lub cysta bo ok dwóch tygodni przed spodziewaną @ robiłam testy 2X -wyniki całkowicie negatywne.A w listopadzie miałam USG i było wszystko ok.Chyba że taki torbiel lub cysta może "urodzić się" w tak krótkim czasie
-
aż tak to się nie znam ale ponoć szybko mogą się pojawić i kiedyś muszę a od listopada minęły 4 miesiące...
Iwka lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Jejku czy wy też kiedyś jak słyszałyście O STARAJĄCYCH SIĘ KOBIETACH to kompletnie tego nie rozumiałyście?
Ja np.przez długi czas uważałam,że na dziecko jest czas ,nie ma po co szaleć z tym,skąd by się miała wsiąść jakaś NIE DAJ BOŻE obsesja?!
A tu proszę!Oto i ja.Jedna kreska na teście-i dzień z głowy.Miesiączka-deprecha.Gorzka radość gdy koleżanka w ciąży plus wyrzuty sumienia że się nie cieszę odpowiednio,że podpalałam,że stresowałam,że naciskałam,że to że tamto Terminy owulacja,śluz,szyjka macicy,plamienia,krwawienia,beta hcg są w moim słowniku jak pogoda i czas.
To taka wieczorna refleksjaFrozen, IzaBell lubią tę wiadomość
-
To ja tak nie miałam. Znaczy odkładaliśmy dziecko - kariera itd. Dla mnie ból sprawia widok kobiety w ciąży ale dopiero po poronieniu... wcześniej to mnie zupełnie nie stresowało[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Witam wszystkie dziewczyny z rocznika '85, ja jestem z 19 grudnia a o bobo staramy się mężem od roku z czego dopiero teraz postanowiliśmy się do tego porządnie przyłożyć Pozdrawiam wszystkie rówieśniczki i życze owocnych starań
Iwka lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:hej hej, ja też 85 rocznik a dokładnie wrzesień
mamy córę prawie 6 letnią i obecnie mamy zawieszone starania na 2-3 miesiące.
pozdrawiam najlepszy rocznik:)
O Robotka to ty tez 85
Iwka lubi tę wiadomość
-
mycha28 wrote:O Robotka to ty tez 85
mi też sprawia widok ciężarnej ból w sercu....do tego dziś szwagierka poszła rodzić...fajnie nie??? ehhIwka lubi tę wiadomość
-
Emiliada wrote:O proszę, jest nas coraz więcej. WSPANIALE
Sun. Ja tak nie miałam, nie wiem co to może oznaczać .
Mnie dziś pokusiło na test, choć to 9-10 dpo ... I wyszedł Negatywny ale możliwe, że to kara za brak cierpliwościEmiliada lubi tę wiadomość
-
ja też mam problem z tym widokiem teraz i jak na złość wszędzie się słyszy kto w ciąży kiedy rodzi itd ...
a ja tu Q..rwa z okresem siedzę masakra wrrrrr
sorki ale musiałam się wyżyć i jeszcze mój M próbuje nie dramatyzować i wyzywa mnie od wczoraj od małpek... boki zrywaćIwka lubi tę wiadomość
-
Ja jestem ze stycznia '85 Sun dołączę się do Twojego postu, moje koleżanki porodziły sobie dzieci z 3-7 lat temu a ja zawsze mówiłam po co one tak szybko, spieszą się, będzie czas i co dupa...i jeszcze tak długo to wszystko trwa. Ja z mężem staramy się z pomocą medyczną od sierpnia 2012, a na podstawie własnych obserwacji od grudnia 2010.
Kochane w Toruniu piękne słoneczko, przyszłam do pracy i mam ochotę już sobie z niej iść, ale nie do domu, na spacer, nad Wisłę czy do parkuEmiliada lubi tę wiadomość
-
Kaśka wrote:ja też mam problem z tym widokiem teraz i jak na złość wszędzie się słyszy kto w ciąży kiedy rodzi itd ...
sorki ale musiałam się wyżyć i jeszcze mój M próbuje nie dramatyzować i wyzywa mnie od wczoraj od małpek... boki zrywać
Więc powiem Wam że wcześniej miałam z kim pogadać o "problemach" starających się teraz...każdy zajmuje się swoim bebikiem i mi już głupio w ogóle zaczynać temat...życie nasze kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:08
-
NO BA U NAS TO SAMO.....pozaciążały w rodzinie te co się długo starały i jedna co sobie wpadła....z trzecim:P przy pco i okresach co dwa miesiące, nieźle nie? aaa i dopiero co do pracy na czarno poszła po wiecznym siedzeniu w domu przy dwójce dzieci....taka była załamana a dziś rodzi.....boshe czemu to nie ja jestem na jej miejscu wrrrr.......
Iwka lubi tę wiadomość
-
Kaśka wrote:ja też mam problem z tym widokiem teraz i jak na złość wszędzie się słyszy kto w ciąży kiedy rodzi itd ...
sorki ale musiałam się wyżyć i jeszcze mój M próbuje nie dramatyzować i wyzywa mnie od wczoraj od małpek... boki zrywać
Iwka,u mnie to samo.Jakiś wysyp!Koleżanka która towarzyszyła mi rozmową i wysłuchaniem w próbach itp.postanowiła że też chce bejbe..i co?Pierwsza próba i jest!W rodzinie-ciąża mnoga.Dwie kobitki w pracy.A chyba nawet już 3.A ja?Chyba w ciązy urojnej.Dalej brak okresu-pozytywne testy-beta ujemna.Cudownie.
I rady:na ciebie tez przyjdzie czas.Nie nakręcaj się.Cierpliwości.
Ale po prostu czasami najzwyczajniej w świecie NIE CHCE MI SIĘ BYĆ CIERPLIWĄ!Iwka lubi tę wiadomość