1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monita, tak wlasnie mówił, a potem coś mu odbiło. Dlatego się wkurzałam
Ale potem się dogadaliśmy i jemu też przeszły humorki.
Agniesja, jak Ci się udało już tyle zrzucić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 23:47
-
Kochana, bo ja bardzo spuchnięta byłam. Obrzęki miałam na nogach, rękach, buzi, nawet w gardle, bo pod koniec ciąży chrapałam jak stary ciągnik Dzidziuś, wody, łożysko itp. ważyły raptem 6kg a reszta, którą zgubiłam to właśnie te obrzęki
Mówią, że faceci też miewają burzę hormonów i zmiany hunoru, jak ich kobieta jest w ciąży, więc im też można to wybaczyć -
Cześć laski dopiero teraz weszłam na ovu bo normalnie cały dzień sprzątałam a później miałam gości. Byli u mnie znajomi ze swoją 4 letnią córką. Mała ma lekki zespół Downa, ale jest przecudowna. Robiła mi po brzuchu małymi rączkami "bam, bam", bo nie mogła się nadziwić ze w środku jest dzidziuś.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
heja milego dzionka z rana. Ja po sniadanku, mały spi, pralka wstawiona czas na porządki
A jutro na cmentarze ;]
No to git ze sie dogadaliscie Matleena :]
Agnesja ja w sumie w 1 trym. przytylam moze 2kg potem szlo powoli i do przodu najwiecej w 3 bo wiadomo wtedy maluszek najwiecej przybiera Ja po tym znieczuleniu mialam opuchniete nogi zeszlo mi po 2 dniach i przy kostkach porobily sie żyłki popękane jak sie przypatrzy ktoś to widac.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Monta masz na myśli znieczulenie zewnatrzoponowe w kręgosłup?
29.10.2014 biochemiczna
Nie wiedziałam, że znieczulenie podpajęczynówkowe (nie zewnątrzoponowe, bo to dają przy porodzie sn) powoduje obrzęki. To pewnie dlatego miałam takie ogromne stopy
Podobno w III trymestrze najczęściej kobiety chudną, albo co najmniej nie tyją, bo dużo wysiłku wkładają w najprostrze czynności Czyli jak moja waga stała a dziecka rosła, wygląda na to, że schudłam -
Matleena to ile masz na plusie?
Mi na sam koniec ciąży wszystko tak smakuje, że ja naprawdę nie ogarniam... Do szpitala pasuje sobie jeszcze jakąś czekoladę zabrać, żeby w wieczór przed cc ja wciągnąć
29.10.2014 biochemiczna
To chyba podświadoma obawa przed dieta dla karmiących
29.10.2014 biochemiczna
Masz racje Anastazja, bo później prędko czekolady nie zjesz Ja w końcu odstawiłam słodycze i od poniedziałku kilogram mi poleciał Mam nadzieję, że tak się utrzyma, bo dzisiaj w sumie zjadłam spory obiad
Spoko Matleena, nie stresuj się, powoli wrócisz do wagi sprzed ciąży Chcąc nie chcąc będziesz musiała jakąś tam dietę trzymać, przynajmniej na początku (mnie zgubiły biszkopty, codziennie paczka ) a nie daj Boże Mały będzie mieć na coś alergię (Dawid ma chyba skazę bialkową, więc postanowiłam odstawić nabiał). -
Ale przyznam bez bicia, że jestem poprostu zmęczona. Wszyscy mówią śpij póki masz okazję.
A tu się nie da. W nocy wstaje kilka razy do WC. Mały jak mnie kopnie w pęcherz to po pierwszym kopniak wydaje mi się, że nie muszę siku a jak dowali drugi raz to modlę się żeby toaleta była w pobliżu. Rwie mnie w pachwinach. Emocje mam dosłownie na skraju. Chcę zobaczyć już Kajetana. Chce żeby był silny i zdrowy...
Tyle co pamiętam etap starań. Najpierw żeby były 2 kreski. Później na każdej wizycie... oby było dobrze. Teraz oby do porodu a następnie...? Do ząbkowania, pierwszego kroku?
I ciekawe czy mi wróci ochota na seks?
29.10.2014 biochemiczna
Anastazja85 wrote:Matleena to ile masz na plusie?
Mi na sam koniec ciąży wszystko tak smakuje, że ja naprawdę nie ogarniam... Do szpitala pasuje sobie jeszcze jakąś czekoladę zabrać, żeby w wieczór przed cc ja wciągnąć -
Anastazja85 wrote:Ale przyznam bez bicia, że jestem poprostu zmęczona. Wszyscy mówią śpij póki masz okazję.
A tu się nie da. W nocy wstaje kilka razy do WC. Mały jak mnie kopnie w pęcherz to po pierwszym kopniak wydaje mi się, że nie muszę siku a jak dowali drugi raz to modlę się żeby toaleta była w pobliżu. Rwie mnie w pachwinach. Emocje mam dosłownie na skraju. Chcę zobaczyć już Kajetana. Chce żeby był silny i zdrowy...
Tyle co pamiętam etap starań. Najpierw żeby były 2 kreski. Później na każdej wizycie... oby było dobrze. Teraz oby do porodu a następnie...? Do ząbkowania, pierwszego kroku?
I ciekawe czy mi wróci ochota na seks? -
Gdy patrzę po zdjęciach to sądzę, że w drugim trymestrze sobie całkiem całkiem wyglądałam. Brzuszek był jeszcze malutki za to piersi pełne. Do tego ładna cera i włosy. A i najważniejsze można było góry przenosić to i w łóżku baraszkować
Matleena ciąża jest od tycia zgubimy szybko zbędne kg!
Staraczki 85 a jak tam u Was? Bo Wy chyba na libido nie możecie narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 07:26
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia