1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka_29 wrote:W tym miesiącu owulacji u mnie nie ma chyba ten cykl ma focha
-
To tylko program, wiec ma prawo się mylić. Ola, u Ciebie pewnie te wysokie temperatury z początku cyklu go mylą
Madziuuuula, u Ciebie niestety nie widzę. Ale bzykajcie się ile wlezie, nigdy nic nie wiadomo, ten wątek akurat jest pełen takich przypadków -
Hej. Od wczoraj od południa jesteśmy w domu. Troszkę zregenerowalam siły, wiadomo co swoje łóżko to nie szpitalne. Mimo to ciągle jeszcze nie mogę się przestawić. W ciąży dużo spałam a teraz śpię kiedy mogę.
Karmienie piersią idzie lepiej, ale robimy to w kapturkach bo mam już zgryzione sutki. Na noc staram się sobie pomóc laktatorem i odciągam trochę pokarmu. Wtedy mały się budzi i szybciej przebiega karmienie i przewijanie.
Ogólnie uczymy się siebie nawzajem. Czuje, ze jestem czasami strasznie nieporadna. Tak bardzo chcę stanąć na wysokości zadania i nie zrobić małemu krzywdy. Czasami, jak on płacze mi zdarza się zapłakać razem z nim.
Agniesja, Monta tez mialyscie podobne odczucia jak ja?
Jeśli chodzi o naszą sukę wczoraj kazałam jej pilnować dzieciątko. I chyba nasza mała Peri nie jest już szczeniakiem a pannicą. Wzięła sobie do serca moje słowa i w nocy gdy tylko słyszała, że mały płacze budziła się i biegła pod drzwi naszej sypialni. Ogólnie bardzo interesuje ją Nasz syn. Gdy schodzę z nim do salonu chce go wąchać, lizać. Gdy on tylko wyda jakiś dziękuję ta już stoi zainteresowana.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Rozpisałam się, ale wiem, że teraz będzie mi ciężej bywać na forum, a raczej pisać.
Staraczki, czekam aż u którejś się zazieleni !!!
Patrzę na moje dziecko i uzmyslawiam sobie jak długo o nie walczyłam. A teraz mam je przy sobie. Tule. Wdycham zapach mleka...Izoleccc, Nuffeq lubią tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Anastazja, nie stawiaj sobie zbyt wysoko poprzeczki. Nie od razu Rzym zbudowano. A mały potrzebuje jedynie jeść, kupę, spać i dużo miłości, a to akurat ma
Madziula, jeśli faktycznie tak miałaś owu (a zgadza się to ze sluzem) to twój wykres daje nadzieję. Trzymam kciuki, brzuch po Anastazji wolny -
Kochana, pewnie że też tak miałam, nie raz poleciała mi łezka kiedy mały płakał. Płakałam w szpitalu, bo w głowie myśli, że sobie nie poradzę. Płakałam nawet ze szczęścia, że go mam Nie ma się co dziwić, bo w połogu bardziej hormony szaleją niż w ciąży Wszystko minie za kilka tygodni. Zobaczysz jak szybko zleci
A ja od soboty jestem z małym u teściów i powiem Wam, że czuję się jak na wczasach Obiadki dostaję pod nos, dzieckiem z wielką chęcią zajmuje się teściowa, więc mam czas dla siebie, mogę coś obejrzeć, pies też ma podwórko do biegania... Nie wiem, czy zechcę wracaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:59
-
Anastazja ja w sumie nie płakałam nawet jak już zobaczyłam go to się śmiałam xD ale potem gdy płakał to też nie płakałam. Bardziej miałam kryzys, ze go nie moge dokarmić ale wieczorami tak jest że się ma mniej mleka. Dlatego zaczęłam od 3 tylko z jednego cycka dostawał a rano odciągałam na wieczór żeby mógł się najeść narazie ciesz się że dużo śpi i tylko potrzebuje snu, cyca, pieluche świeżą Ja to już muszę się zastanawiać o co mu chodzi xD pieluche ma przebraną, cyca miał, przytulony również zabawy też były a on ryczy... więc pewnie skok kolejny bo teraz mam przez 5 tygodnie od 14 do 19 długi okres no ale co zrobić trzeba przetrwać ma dni szczęśliwe ale też wlaśnie ma dni ryczące wczorajszy i dzisiejszy. Pewnie dziąsła zaczynają pobolewać bo się ślini. Teraz też często trzyma kciuka w buzi a smoczka nie chce żaden mu nie odpowiada. Niby to jest okres właśnie na rączki staram się mu go wyciągać i zastępować gryzakiem i innymi ale kiepsko idzie najważniejsze że coś robię i moze mu przejdzie ( bo od urodzenia jest bardzo ssący ma straszny odruch jak go wycianeli to z kciukiem w buzi xD) oo tyle POWODZONKA w końcu się nauczysz wszystkiego i szybko będzie sżło przebieranie i inne takie jak coś to służę pomocą pytaj o wszystkoCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Monta to w nocy mu dawałaś cycka czy ten odciagniety pokarm? Ja kombinowalam przez 2 noce i dawałam mu odciagniety z butelki. Dziś odwiedziła Nas połozna i powiedziała, że nie jest to najlepszy pomysł. Wiec dziś będzie pierwszą noc na cycku.
Pozdrawiam padająca na twarz ze zmęczenia ale szczęśliwa!Matleena lubi tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia