1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia, wcale nie marudzisz. Kobieta jest niepoważna. W ciąży masz mieć zaufanie do lekarza, poczucie, że o Ciebie dba. Ja bym szukała innego lekarza. Jak ja miałam zaufanie do mojego, to w końcówce ciąży jeździłam 60km na wizyty żeby nie zmieniać. A ta babka jest jakaś niepoważna.
-
Biało raczej nie, są pozostałości śniegu i wcześniejszych opadów. Dzisiaj wracam do domu, wyjazd 9:15 a ja dopiero wróciłam z imprezy. No cóż bede spać w autobusie:-)
Ps. @ się pojawiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 03:31
-
Olka w takim razie w dobrym stanie wróciłaś z imprezy skoro tak składnie napisałaś
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Madziuuula wytrzymasz. Jednak poszukaj lekarza, który jest bardziej dyspozycyjny. Dla mnie było ważne, że mogłam sprawdzić czy wszystko dobrze z dnia na dzień, a nawet tego samego dnia wieczorem.
U nas tez bielusienko, szkoda ze Szymonek za mały na sanki.
-
Matleena, jak u Ciebie sprawdza się ta huśtawka hybrydowa? Bo chyba nie pisałaś lub mi umknęło.
29.10.2014 biochemiczna
Ola pewnie pół godziny składała tego posta żeby utrzymać pozory trzeźwości hahaha
Młody jeszcze nie umie w niej zasnąć, ale wkładam go do niej i tam się umeczy a jak mu oczy już porządnie lecą to biorę go uśpić na rękach. Dla mnie to spore odciążenie, bo Tymoteusz ma kolki a u niego jest co nosić, a tak biorę huśtawkę do kuchni i coś pozmywam, czy obiore ziemniaki. Ale nowej bym nie kupowała. -
Matleena a będzie jeszcze więcej miłości do noszenia
29.10.2014 biochemiczna
heja dziewczyny nadrobiłam was bo ostatnio nie wchodziłam porządki robiłam po przyjezdzie i na przyjazd tesciowej. Tak jak rok temu Wam pisałam, że miała dwa zawały jeden 5 stycznia a potem półtorej tygodnia drugi. Wyszła z tego aorta nie działa dwie inne żyły. Ale uporała sie z tym i jest ok. A teraz od tamtego czwartku dzien gdzie rok minał od zawału trafila do lekarza bo juz miala takie bole brzucha ze miala spraralizowana jedna strone i trzesiawka wykryli u niej raka zlosliwego zoladka A Tesc aktualnie jest po operacji wyciecia tez raka zlosliwego z jelita grubego. Powiem wam masakra
Odpisze wam co pisaliście ostatnio no więc:
- Sab Simplex ma takie sam skład jak espumisan i wiecej Sab trzeba dawac kropel 16 a przy espumisanie 5.
- Tesciowa u mnie jest spoko, ale za to papierki jak u Ciebie Matleena
- Madziula piękna beta gratuluje ponownie
- NuffeQ, Agnesja ulewanie u mnie jest do tej pory i lekarze tez mowili, ze jak przybiera nic nie robimy z tym i nawet do roku tak mozne byc.
- Detektor ja otrzymalam detektor od siostrzyczki fajna sprawa teraz ma moje siostra i moja bratowa
- Anastazja cytomegalia a nie sprawdzali tobie tego przed zajsciem lub w czasie ciazy dziwne bo u mnei wszystkie tego typu badania zostaly zrobione zapisane przez lekarza.
- Madziula z tego co pamietam ty jestes z pomorskiego polecam Tobie Invicte dr Rafaela Gniadka bardzo dokładny lekarz przy kazdym mialam usg bo ciaza zagrozona. Polecam moze jest prywatnie ale u niego nawet jest obsuwa 3h z tym ze wlasnie jest tak bo kazda pacjentke bada i zamaist 15 minut to 30 minut trwa wizyta jesli to ciaza.
milej i spokojnej niedzieli wieczorkaMatleena, Izoleccc, Nuffeq lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Akurat cytomegalii nie miałam sprawdzanej. W ciąży nie jest ona badaniem obowiązkowym.
Oczywiście ja źle spojrzałam na wyniki i podałam swojemu ginowi wynik 0.9 a tymczasem mam 0.09 (IgM) co oznacza wynik negatywny. Maluch ma 0.01. Czekam jeszcze na wyniki z grupy IgG.
jeśli chodzi o Sab Simplex i Espumisan to się nie do końca zgodzę. Czytałam, że w obu chodzi o ten sam skladnik- symetykon. W Sab w 1 ml jest 69 mg a w Espumisanie 40 mg. Stąd lepsze działanie tego pierwszego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:39
29.10.2014 biochemiczna
Też słyszałam, że Sab Simplex, w przeciwieństwie do Espuminasu lepiej działa, chociaż na szczęście nie było mi dane sprawdzić tego na własnym dziecku Ale te ulewanie... liczę na to, że jednak szybciej przejdzie niż po roku.
Matleena, już takiego malucha zabierasz do galerii? Nie boisz się, że coś złapie? 3 tygodnie to naprawdę bardzo bardzo wcześnie, szczególnie w taką pogodę. A huśtawka na pewno przyda Ci się w trochę późniejszym czasie, więc jeszcze jej nie przekreślaj
Jak tam Monita, rozszerzacie już dietę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 19:06
-
W domu mąż chory, więc ta galeria to bezpieczniejsza chyba niż nasz dom Pogoda chyba nie bardzo ma tu znaczenie, bo i tak wychodzimy na spacery, więc w galerii, to nawet lepiej, bo ciepło i nie wieje.
Z huśtawką mamy postęp, udało się, żeby w niej dziś zasnął. Choć mogło to być ze zmęczenia, bo cały dzień dzisiaj płakał i nie spał. -
Monita oczywiście "nie lubię", że Twoi tesciowie są chorzy. Współczuję bardzo.
Teraz jest też espumisan 100 mg/ml. Jednak pomimo tej samej substancji czynnej wg wielu opinii Sab jest lepszy. Może to kwestia substancji pomocniczych, albo że "z Niemiec" U nas na razie jakby poprawa, wiec stosuję tylko probiotyki. -
To ja miałam normalny Espumisan. Ale smakowo zdecydowanie lepiej Sab. Zresztą ja nie aje kropelek do każdego karmienia a jedynie 3 razy dziennie. Chociaż zamierzam zejść do 2 razy i spróbować je wycofać.
29.10.2014 biochemiczna
Chodziło mi o to, że w taką pogodę dużo ludzi choruje a galeria to jednak większe skupisko wirusów i zarazków.
Edit: My też codziennie spacerujemy, chyba że jest poniżej -7 st. (np. wczoraj). A jak tam u Was? Duże mrozy, dużo śniegu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:22