1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, świetne wieści.
Martynka,każdy się martwi, nawet jak nie przeżył strat, bo takie już są matki. Potem wcale nie będzie lepiej, ale już niedługo się przekonasz. Ostatnia prosta przed Tobą. Lepiej poopowiadaj nam o wyprawce, jaki masz wózek, łóżeczko, czy torba spakowana -
Olu świetne wieści
Ja już swoją torbę mam spakowaną, Tymusia prawie też, muszę wziąć tylko ubranka.
Wózeczek, łóżeczko, wszystko czeka na Tymusia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3e8d1f9c88a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1b05eb407c8.jpg
Izoleccc, Madziuuuula, agniesja, Matleena lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Naskrobałyście, że hoho Fajnie, miała co czytać Już kilka dni temu zaczęłam pisać, ale wszystko gdzieś mi wcięło a więcej czasu nie znalazłam.
Ola, super że wszystko dobrze, bardzo się cieszę
Matleena, moim zdaniem wyglądasz super! A Tymek? Chłop jak dąb! Jest wielkości mojego Dawida
Martynka, fajnie że się odezwałaś I nie martw się na zapas, maluszek na pewno jeszcze troszkę przybierze a i tak najważniejsze, żeby ciąża była donoszona. Dobrze dziewczyny mówią, margines błędu zazwyczaj jest dość spory. Będzie dobrze
Dziewczyny, jestem w 15 dc, mam lekkie brunatne plamienia. Wiecie co to może być? Nigdy wcześniej tak nie miałam -
Ja tak miałam, po owulce mi się zaczynały brunatne plamienia, więc w sumie wiedziałam kiedy miałam owulację. Brałam luteinę - nie pomagała. Duphaston - w sumie i tak miałam plamienia. W cyklu ciązowym pojawiło się tylko raz w jeden dzień i zanikło, za to pojawił się kremowy śluz. Myśłałam, że w końcu to się skończyło i że dupahston pomógł w końcu. Ale to chyba ciąża pomogła;)
Niby to niedomoga ciałka żółtego. A przyczyny własnie: tarczyca, niski progesteron, prolaktyna za wysoka. Różne mi lekarze podawali odpowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 21:27
-
U mnie wychodzi, że jestem przed owu (ostatnio miałam w 19 dc), chyba że mi się przesunęła i plamienia są właśnie owulacyjne, chociaż nigdy wcześniej tego nie miałam... Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Głupio jest teraz na wykresie, bo jak się zaznaczy plamienia to automatycznie zaczyna nowy cykl -
U mnie lekarka mówiła, że to patologia i tak nie powinno być, trwało u mnie aż do miesiączki. W wątku o naprotechnologii kiedyś natrafiłam na sytuację, że dziewczyna dostawała na to antybiotyk, bo niby to mogło być zapalenie endometrium, ale jakoś to do mnie nie przemówiło, bo ja przez kilka lat występowania plamień brałam kilka antybiotyków zapewne ( na inne dolegliwości) i żaden tego " nie zdjął"
-
Ja na temat plamień się nie wypowiem, bo nie miałam...
U nas znów upały, strasznie to źle znoszę, nie mogę spać w nocy...
I przez te moje problemy z kręgosłupem, już spacer to dla mnie wyczyn.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Matleena wrote:Oj Tymek marudzi przy upałach, nie ma kiedy pisać. Dziś zaczął stawiać pierwsze kroki trzymany za ręce. Raczkowanie ma głęboko wiecie gdzie
Ola jak tam?
Martynka śliczny wózek, a łóżeczko bajka po prostu!
A dziękuję
Mówisz, że Tymki nie lubią upałów ? ja to czekam aż mój Tymcio się urodzi, a jak znając szczęście moje będzie upał
Niektóre dzieci pomijają krok raczkowania i idą od razu na nogi
A dobrze dziekuje jakoś daje radę , nic mi się nie chce , no jedynie spać , ale staram się tego nie robić w dzień bo wtedy w nocy mam problem z spaniem. Ogólnie mam gorsze dni , chciałam sobie coś kupić ale nic na mnie nie ma nie wiem w czym ja pojde na wesele 'zamiast się cieszyć to ja mam doła że w mało co się mieszcze
-
Olka też to przerabiałam. W końcu kupiłam kilka ciuchów typowo ciążowych. A teraz w lidlu były fajne kiecki maxi odcinane pod biustem za 25 zł i wzięłam dwie (ale chyba raczej nie na wesele)
Teraz z koleji wkurzają mnie ludzie, którzy mówią, że mam duży brzuch i czuję się wtedy jak słonica.
A są tez ludzie, którzy mówią, że mam mały brzuch i tych bardzie lubię ;)Ale też nie do końca. Nie rozumiem po co w ogóle komentują -
Mi mówią, że mam mały brzuch, a jak mówię, że za miesiąc rodzę to oczy jak 5zł, ja też w mało co się mieszczę, jeszcze trochę i nic mi nie zostanie.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Mój raczej do małych nie należy. Chociaż jakieś 3 tygodnie temu jedna pani pytała mnie, czy w styczniu jeszcze będę dostępna ( chodziło o pracę ). Zszokowałam ją, jak powiedziałam, że chyba już dawno.
Ja mam wody płodowe przy górnej granicy, myślę, że to tez wpływa na wielkość brzucha. A poza tym przed ciążą przytyłam z 5 kg jak nie więcej niestety i w sumie brzuch juz mi wystawał zanim się udało potomka wyprodukowac.
Martynka śliczne zdjęcie.
-
Madziuuuula wrote:Mój raczej do małych nie należy. Chociaż jakieś 3 tygodnie temu jedna pani pytała mnie, czy w styczniu jeszcze będę dostępna ( chodziło o pracę ). Zszokowałam ją, jak powiedziałam, że chyba już dawno.
Ja mam wody płodowe przy górnej granicy, myślę, że to tez wpływa na wielkość brzucha. A poza tym przed ciążą przytyłam z 5 kg jak nie więcej niestety i w sumie brzuch juz mi wystawał zanim się udało potomka wyprodukowac.
Martynka śliczne zdjęcie.
Madziula dziękuję...
Mały czy duży- to tylko nasza sprawa, a ludzi jak najbardziej to interesuje... i jeszcze ich komentarze, ja miałam większy, mniejszy czy jakiś tam... ważne, żeby z dzieciakami było dobrze
Olka_29 wrote:Ja przed ciąża miałam rozmiar 40 , wiec teraz ciężko mi coś kupić ehhhh chyba teraz jest taki stan że nie widac że to ciąża ale już ciężko się dopiąć w spodnie
Olu hm ma fajne spodnie ciążowe z takim pasem, ja byłam zadowolona... polecam też wszelakie leginsy, a teraz sukienki
Każda kobieta w ciąży jest piękna, bez względu na rozmiarMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz