1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oooo świeczki nie mam zamówionej. Fajnie, że znajomych macie. U nas Tymek ma chrzestną która go widziała na chrzcie, bo tak musi być, żeby chrzestni byli z rodziny. Aż mi go żal. Ale teściowa by się obraziła. Dobrze, że ma super chrzestnego.
W ogóle to nie wiem co zrobić. U nas się nie zmieścimy na imprezę. Mąż chce jechać na Wigilię do swojej mamy a na Boże Narodzenie do mojej i wtedy zrobić roczek. Ale przecież wszystko trzeba przygotować, nie wiem jak on to sobie wyobraża. Do tego Jego mama mieszka 200km od nas, a moja 150km od teściowej. Nie widzi mi się Tak gnać w Święta od jednej matki do drugiej Muszę z nim pogadać. -
My po kolejnej wizycie i troszku nam się pokomplikowało, szyjka mi sie otwiera od środka plus się skraca. Dostałam liteine, magnez , oczywiście hemoglobina poleciała w dół więc żelazo. Mam jak najwięcej odpoczywać, plackiem leżeć nie muszę,ale mam zwolnić obroty. Za dwa tygodnie kontrola jak się poprawi to super, a jak będzie gorzej to szpital buuuuu. Poza tym mała to taki troszkę klocuszek bo ma juz 860g , zdrowa, nadal jest dziewczynką
-
Olka oszczędzaj sie ile tylko wlezie!
Leż na kanapie i oglądaj tvWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:53
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Szyjka ma 3 cm, na ostatniej wizycie 3,6cm , bardziej martwi go że się otwiera od środka, chodź z dwojga złego dobrze że nie od zewnątrz. Będę grzecznie leżeć , tak długo na nią czekałam! A dzisiaj pokazała buzie, cały ojciec . A nie wiem dlaczego za dwa tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 23:29
-
Ola, nie chcę Cię martwić, ale szyjka najpierw w środku się otwiera a dopiero potem na zewnątrz, pod wpływem ucisku dziecka. Więc najlepiej leż, bo lepiej więcej poleżeć niż potem płakać. Masz jedyną w życiu okazję oglądnąć te wszystkie filmy których nie zdążyłaś i poczytać książki
-
Ola, nie wspominał nic lekarz o pessarze? To chyba najlepszy sposób na skracającą się szyjkę. Odpoczywaj i tak jak napisała Matleena, korzystaj z wolnego czasu i oglądaj filmy/czytaj książki. Ja póki co to mogę pooglądać najwyżej "Clifford wielki czerwony pies" i "Tomek i przyjaciele"
-
Nic nie mowił o tym zobaczymy co będzie za dwa tygodnie , licze na to że jak zwolnie i będę grzecznie polegiwać to się obędzie bez szpitala i innych wspomagaczy. Największą udręką jest dla mnie luteina no ale jak mus to mus. Niech już będzie styczeń
-
U mnie również była luteina - zresztą, jak patrze wokół to większość ciąż jest obecnie na luteinie.
Koleżanka z pracy, która urodziła w sierpniu (38 tc.) od 25 tygodnia miała problemy ze skracającą się szyjką. Założyli szew, 2 razy była w szpitalu a tak to oszczędzała się w domu. Dużo leżała i zbierała siły na macierzyństwo
Olka, zresztą taka aura za oknem, że nie chce się wychodzić spod koca. Mi nawet rano nie chce się wychodzić z łóżka. Ciężkie chwile nadchodzą. Zresztą ten tydzień jest ciezki- zimno, szaro, leje, wczoraj sypał nawet śnieg.
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Porozmawiam z ginem na kontroli 18 października o tym szwie. Wogóle 28 września byłam na kontroli w LuzMedzie przy okazji robiłam badanie glukozy. Lekarka mnie badała i stwierdziła że wszystko jest ok, tylko że ona nie robi mi usg dopochwowego , ciesze się że mam tego drugiego lekarza teraz nie żałuję że chodzę odpłatnie do niego.
-
Pessar jest pod tym względem lepszy, bo nie trzeba usypiać pacjentki, cyk i założony Ściąganie to też tylko chwila. W moim szpitalu szef zakładali tylko chyba do 22 tc a później już pessar. Ja też brałam luteinę przez jakieś 16 tygodni i też jej nie znosiłam, bo piekło i szczypało.
No, pogoda nas niestety nie rozpieszcza U nas weekend był przepiękny (jak dla mnie mogłoby tak być co najmniej do końca października) a od poniedziałku leje i ziąb -
Kochana, dacie radę! Już tyle dni za Tobą, że ta stówa minie szybko.
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia