1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena dużo u Was płaci się za nianię? Macie starsza panią czy nastolatkę?
Kajtuś idzie do żłobka od grudnia. Juz potwierdzilismy telefonicznie u zakonnic.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Tak ja nadal w szpitalu i nie zanosi się żeby mnie stąd wypuścili.Rano na KTG regularne skurcze co 2 min na poziomie 50, ja tam lekko je czułam ale nie bolało jakoś. Dali mi czopek na skurcze i się wyciszyło, no i nie wolno mi miziać brzuszka , ale jak ja mam nie dotykać mojej dzidzi
-
Ola to na pewno ciężkie żeby się tak powstrzymać. Ale dla dzidzi liczy się teraz każdy dzień. Już niedługo będziesz głaskać i tulić swoje maleństwo poza brzuchem. Dobrze, że wyciszaja te skurcze. Niby tylko 50 ale u mnie takie to był już poród.
Anastazja, ja płacę teraz 10zł za godzinę, a potem zależy jak nam się uda dogadać, albo 8zl albo 9zł. Te 10zł będzie jak Pani będzie przychodzić zapoznać się z Tymkiem. Mamy starszą Panią ok 50 lat z polecenia koleżanki.
Ogólnie już na rozmowie mówiłam do Tymka, że to ciocia jest i chcę żeby stała się takim nowym członkiem rodziny dla nas.
A u zakonnic myślę, że dobrze będzie. To nadal kobiety są i myślę, że posiadają mimo drogi jaką wybrały instynkt macierzyński, a że swoich dzieci nie mają to przeleja go na podopiecznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 23:14
-
Olka, grzecznie stosuj się do zaleceń lekarzy. Będziesz mogła już za kilka tygodni tulić malutką ile tylko zechcesz! Odezwę się niebawem na fb
Matleena super, że pani w takim wieku i stawka tez niezła, jak na Krk. Moja koleżanka oddaje w Krakowie swojego syna do prywatnego żłobka i płaci 12 zł za h. Wiec u Was zdecydowanie lepiej się prezentuje i niania i cena.
Ja i mąż chodziliśmy do tego samego żłobka, do którego idzie maluch. Na dzień dzisiejszy jest 12 dzieci i 3 siostry, w tym jedna bardzo młoda. Chce żeby Kajtuś zaczal więcej przebywać z innymi dziećmi i może wtedy łatwiej pójdzie z odstawienie całkowicie piersi.
29.10.2014 biochemiczna
To coś mi się pomyliło. A w Krk nie studiowałaś czy coś?
29.10.2014 biochemiczna
wiem, cieszę się, że tu trafiłam
w sumie to nie chce mi się narzekać na ten temat koleżankom z mojego otoczenia bo wszystkie są szczęśliwymi mamami i nie za bardzo mnie zrozumieją ...
Długo jesteście małżeństwem?[/QUOTE]
1,5 roku -
Matleena wrote:A kiedy masz wizytę u ginekologa?
nie wiem czy planuje tylko omówienie wyników, czy też USG, i chciałam wiedzieć żeby podwójnie kasy nie bulić
czekam, dam znać co mi powiedział jak już będę miała wizytę -
mon!ta^ wrote:Jeśli chodzisz prywatnie może warto się dowiedzieć czy maja jakiś abonament lub czy z kimś ta dana klinika współpracuje. JA mam taki abonament i płace miesięcznie 97zł i mam różne kliniki w tym pakiecie dużo lekarzy oraz badań trzeba popytać. a kto pyta nie błądzi.
My staraliśmy się ponad 4 lata z problemami teraz zaszłam drugi raz w 3 cyklu a myślałam że dłużej to potrwa trzrba się otworzyć i nie myśleć ze się nie uda. -
Marikita a masz regularne cykle, objawy owulacji lub robiłaś testy owulacyjne?
Moje dziecko mnie dobije. Mam zawał średnio co kwadrans. Chodzi na coraz dłuższe odległości z tym, że ma różne niekontrolowane ruchy np zakręci się i spadnie w prawo, chociaż ja bym dała sobie rękę uciąć, że upadek będzie w lewo. Macie jakieś rady na chodzące początki?
29.10.2014 biochemiczna
Anastazja85 wrote:Marikita a masz regularne cykle, objawy owulacji lub robiłaś testy owulacyjne?
Moje dziecko mnie dobije. Mam zawał średnio co kwadrans. Chodzi na coraz dłuższe odległości z tym, że ma różne niekontrolowane ruchy np zakręci się i spadnie w prawo, chociaż ja bym dała sobie rękę uciąć, że upadek będzie w lewo. Macie jakieś rady na chodzące początki?
hehe oczywiście żartuję sobie
cykle mam regularne jak w mordę strzelił - co 28 dni
nie wiem czy objawem owulacji może być uczucie pieczenia w pachwinach, etc.
testy owulacyjne robię dopiero drugi cykl - w poprzednim msc-u robiłam, myślałam, ze mam 2 kreski, po 8 dniach od piku zrobiłam progesteron i wyszło mi nisko bo Progesteron 3,6 ng/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 13:48
-
Anastazja, ja po prostu pozwalałam się wywracać. Sam sobie łaził gdzie chciał.
Marikita, pogadaj z ginem żeby Ci zrobił jeden monitoring, to da pewność, że owulacja występuje.
I wierzę, że dużo byś dała za takie problemy, każda z nas była na tym etapie -
Matleena tez bym pozwalała, gdyby nie fakt, że podczas uderzenia mały potrafi się zapomnieć. Zresztą Nasz dom nie jest ani trochę bezpieczny- siedzimy zwykle na parterze, a to cześć rodziców. Mają dużo metalowych ozdób montowanych na stałe tj. Lustro ze stojakiem, kaloryfer itp. To Tymek juz stabilnie sam chodzi?
29.10.2014 biochemiczna
Byłam , wyniki mam dobre, za niski progesteron całkowity, testy owulacyjne pokazują skok LH, ale owulacji de facto nie ma.
Zalecenia - dalsza obserwacja i kolejna wizyta 2-3 dc, i włączy mi jakieś leki; a żołnierzyki na najwyższym poziomie