X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 1985 - Klasyczny rocznik :)
Odpowiedz

1985 - Klasyczny rocznik :)

Oceń ten wątek:
  • sylka60 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bardzo chciałabym mieć dzidzię :-D ale nie jest to takie proste hehehe

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 16:12

Dzastina lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • sylka60 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ounai jestem z małej mieścinki koło Radomia, razem z narzeczonym jesteśmy już prawie 6 lat, od ubiegłego roku postanowiliśmy, że będziemy się starać o maleństwo, od niedawna zaczęłam się wgłębiać w tajniki zajścia w ciąże :-P, w ubiegłym roku może tak jak napisałam ze trzy razy podjęliśmy starania i nic (robiłam dwa razy test ciążowy i nic - raz opóźniała mi się miesiączka 5 dni była nadzieja - ale miałam wtedy ciężki okres w życiu stres i wogóle samo życie dało o sobie znać). Dziś jest 24 dc. prawdę mówiąc nie liczę, że się uda po tych trzech nieudanych próbach ehhh :-( straciłam nadzieję . Kurcze wiem także, że jestem coraz starsza, a chciałabym mieć dzieciaczka - tylko, czy się uda???
    Trzymam kciuki za Ciebie Ounai, żebyś zobaczyła dwie kreseczki :-D i żeby wszystko poszło tak jak chcesz.

• sylka60 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle za wszystkich trzymam kciuki:-D

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 16:12

age.png

age.png
  • sylka60 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ale najważniejsze, że Ounai udało się i masz swoje maleństw. Wiem, że szanse zajścia są coraz mniejsze, boję się tego bardzo ale poczekam jeszcze jeden cykl (jeśli w tym się nie uda) to pewnie zrobię badania w tym kierunku. Staram się o tym nie myśleć, bo wiem, że zamartwianie się nie pomaga ale czasem się nie da i zaczynam powoli mieć doła :-( Dziękuję za wsparcie Ounai. Za szybko lecą latka, człowiek nie czuje się na tyle i zapomina, że natura jednak nie poczeka.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 18:42

age.png

age.png
  • sylka60 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nigdy nie robiłam w tym zakresie badań, cykle mam średnio 26 dniowe, chyba, że coś się wydłuży to 28 ale to rzadko, raczej dwa razy w roku mam jakieś odskoki, no raz jak wspomniałam miałam giganta 33 dniowego :-D

• sylka60 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie bóle miesiączkowe też mi nie dokuczają, mam tam jakieś delikatne skurcze podbrzusza, obolałe piersi ale to raczej wszystko do zniesienia, nie biorę żadnych leków, nigdy nie brałam. Sama miesiączka może dosyć długo trwa bo 7 dni - oczywiście trzy, cztery dni większe krwawienie później coraz mniejsze, mozan powiedzieć już plamienie.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 18:43

age.png

age.png
  • sylka60 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, nie wiem właściwie nic o sobie, kurcze, jak przeczytałam to co napisałaś to po prostu mnie zatkało. Muszę się za siebie wziąć - tylko troszkę się ogarnę w pracy i biorę wolne - muszę to sprawdzić (zmieniłam pracę i z wolnym kiepsko ale muszę zależy mi na powiększeniu rodziny). Dziękuję za cenne informację - jesteś chyba specjalistą w tej dziedzinie :-D :-P , a tak pozatym jak u Ciebie, jak starania???

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 18:44

age.png

age.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wieki mnie tu nie było. Matleena super widzieć starą gwardię :) co się stało z Waszą kliniką? U mnie już dwójka dzieci. Do Kajtka ponad 8 miesięcy temu dołączyła siostrzyczka. Za 2 miesiące malutka idzie do żłobka a za 3 miesiące ja wracam do pracy.

Witam też nowe dziewczyny i trzymam mocno kciuki. Doskonale pamiętam co to znaczy starać się o pierwszą dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:47

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 18:45

age.png

age.png
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja staram sie o drugie 4 miesiac...szczerze cos czuje ze niebedzie latwo...corcia z przedszkola non stop przynosi zarazi chorujemy na zmiane albo cora albo ja

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny co taka tu cisza...co u Was?

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może ja napiszę coś od siebie.... Jestem tu nowa, od niedawna staram się z narzeczonym o dzidziusia, jak na razie bezowocnie... Dodam, że będzie to moje pierwsze dziecko, także trochę się boję, czy aby nie za późno się zdecydowałam...Jestem na 3 cyklu clo, 2 razy brałam pregnyl... 1 kwietnia testuje, także trzymajcie kciuki 🤗
    Pozdrawiam serdecznie 😁

Dzastina lubi tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    No to może ja napiszę coś od siebie.... Jestem tu nowa, od niedawna staram się z narzeczonym o dzidziusia, jak na razie bezowocnie... Dodam, że będzie to moje pierwsze dziecko, także trochę się boję, czy aby nie za późno się zdecydowałam...Jestem na 3 cyklu clo, 2 razy brałam pregnyl... 1 kwietnia testuje, także trzymajcie kciuki 🤗
    Pozdrawiam serdecznie 😁

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ☺na 99,9 % jestes w ciazy ☺w pierwszej ciazy tez mialam blada kreske w dniu zblizajacego sie okresu a po 3 dniach juz byla bardzo widoczna☺tez tak chce 😉😂sluchaj a co ze sluzem jaki masz sluz??ja jestem po owulacji i mam taki bialy duzo i ciagnacy ....

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Gratulacje ☺na 99,9 % jestes w ciazy ☺w pierwszej ciazy tez mialam blada kreske w dniu zblizajacego sie okresu a po 3 dniach juz byla bardzo widoczna☺tez tak chce 😉😂sluchaj a co ze sluzem jaki masz sluz??ja jestem po owulacji i mam taki bialy duzo i ciagnacy ....
    Mam wielką nadzieję, że to ciąża. Dzisiaj powtórzyła test i kreska nadal blada, ale może to dlatego, że w nocy strasznie kiepsko spałam i chodziłam na siku...Nie wiem czy iść do lekarza na betę, czy poczekać do 18 kwietnia, bo wtedy mam termin u ginka.
    Śluz mam taki kremowo-twarozkowy, lekko żółty.
    Pozdrawiam

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
‹‹ 342 343 344 345 346
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ