1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A skąd masz darmowe premium? Ja jakoś przestałam się nakręcać, nawet jak mierzę temperaturę. Dzięki temu mogę obserwować, czy moje cykle są prawidłowe.
ainer, a co było nie tak z Twoim śluzem? Powodzenia życzę
Nuffeq, ja nie liczę że w pierwszym cyklu brania CLO zajdę w ciążę, ale mocno liczę, że moje cykle się skrócą Z tego co czytałam, dziewczyny przeważnie zachodzą w 2 lub 3 cs z CLO, ale byłoby miło w pierwszym. Tego też Ci życzę -
Ale pojechałyście z postami, zawsze tu tak cicho a teraz normalnie nie nadrobisz tak hop siup! Ale już odpowiadam.
Szkoda, nie szkoda, przynajmniej w weekend mogę pić Takie życie, no nic nie poradzę, nie chcę płakać, że nie wyszło, bo nic mi to nie da.
Darmowe premium mam za punkty z udostępnionych wykresów. Jeden wykres = 20 pkt, 100pkt = miesiąc premium za free.
Cykle chyba od pierwszej miesiączki zawsze miałam regularne i w normie, ok 28 dni. Potem przyszedł czas kiedy poznałam mojego i zaczęłam brać najpierw tabletki, ale mój organizm źle na nie reagował i przeszłam na Nuva Ring. Po jakimś czasie zaczęłam mieć takie plamienia, że trwały przez ponad pół cyklu. Od razu odstawiłam Nuva Ring i jednocześnie w tym samym czasie dowiedziałam się, że w USA spora grupa kobiet ma ogromne porblemy zdrowotne po nim, w tym jedna zmarła. Od tego czasu nie chcę mieć nic wspólnego z antykoncepcją hormonalną, zraziłam się. Odstawiałam rok przed ślubem i po odstawieniu moje cykle trwały 27-29 dni. Na miesiąc przed ślubem ze stresu miałam cykl bezowulacyjny, trwał 13 dni, dostałam od ginekologa jakiś hormon na unormowanie tego (jakiś co się stosuje przy podtrzymywaniu ciąży, ale nie pamiętam co to było) i od tego momentu cykle skróciły się do 25-27 dni. Ale nadal są regularne, występują skoki temperatury, więc liczę na to, że i jajeczkowanie jest.
Muszę się Wam pochwalić, zrobiłam postęp i zapisałam się do ginekologa. Chyba nawet zrobię w końcu badaniaagniesja lubi tę wiadomość
-
"dostałam od ginekologa jakiś hormon na unormowanie tego (jakiś co się stosuje przy podtrzymywaniu ciąży, ale nie pamiętam co to było)"
Prawdopodobnie to był duphaston/luteina.
Wiecie co dziewczyny po dzisiejszym dniu nie wiem czy nie odłożyć starań...
Zakłułam się nakłuwaczem pacjenta do mierzenia cukru. Jestem farmaceutką, a pacjent twierdził że coś nie działa, więc założyłam lancet (igłę) niby nową ( z zestawu tej osoby) i pech chciał, że wbiłam w palec. Urządzenie zadziałało, ale teraz działa tez moja wyobraźnia....boję się zakażenia HIV lub HCV. Najgorsze,że testy dają 100% pewności po min. 3 m-cach. Jestem totalnie załamana, bo wiadomo,że nie chcę ewentualnie zarazić męża ani dziecka.
Jestem zła na siebie, że nie uważałam. Teoretycznie prawdopodobieństwo jest małe o ile pacjent nie używał go na krótko przede mną, krwi na nim też nie widziałam....ale wiadomo. (( -
Nuffeq, wątpię, żeby pacjent był chory, ale w takich wypadkach można zgłosić się po jakaś specjalną szczepionkę. Niestety nie wiem dokładnie co to jest i jakie badania się wykonuje, ale jak pracowałam w wolontariacie medycznym to mówili mi, że gdyby któryś z moich ludzi się zaklul to wtedy jest taka opcja. Ważne, żeby to zrobić szybko.
-
Hej Dziewczyny:) chętnie do Was dołączę jestem z września rocznik 85:) jestem ponad rok po ślubie i w czerwcu poroniłam, miałam zabieg i po 3 cyklach dostaliśmy pozwolenie, pierwsza próba nieudana, stosowaliśmy lubrykanty a podobno zabijają plemniki, więc myślę,że tez to miało wpływ.. teraz jestem przy 2 próbie, mam dziś 23 dc,ale mam nieregularne i długie @, więc nie wiem kiedy mam ovu, próbujemy cały czas:) niby na ovuf pokazało,że miałam 8 listopada ovu, ale nie mam sluzu prawie cały cykl, od 3 dni mam mega dreszcze przed pójściem spać, co miałam w 1 ciąży, ale nie chcę się nakręcać,teraz odpuściłam psychicznie:)
dodinka lubi tę wiadomość
-
kate851 wrote:Hej Dziewczyny:) chętnie do Was dołączę jestem z września rocznik 85:) jestem ponad rok po ślubie i w czerwcu poroniłam, miałam zabieg i po 3 cyklach dostaliśmy pozwolenie, pierwsza próba nieudana, stosowaliśmy lubrykanty a podobno zabijają plemniki, więc myślę,że tez to miało wpływ.. teraz jestem przy 2 próbie, mam dziś 23 dc,ale mam nieregularne i długie @, więc nie wiem kiedy mam ovu, próbujemy cały czas:) niby na ovuf pokazało,że miałam 8 listopada ovu, ale nie mam sluzu prawie cały cykl, od 3 dni mam mega dreszcze przed pójściem spać, co miałam w 1 ciąży, ale nie chcę się nakręcać,teraz odpuściłam psychicznie:)
Też jestem z września -
Witaj kate851. Trzymam kciuki.
Matleena dzięki za pocieszenie. Wczoraj spanikowalam,ale dzisiaj jest lepiej. Masz rację co do procedury poekspozycyjnej,ale jest ona bardzo droga(w szpitalach zapewniają ja pracownikom)i długotrwała.
Na razie nie będę rozpaczac, prawdopodobieństwo jest małe, jednak poczekam na te badania, żeby mieć 100%pewnosc. A Wam będę kibicować. -
Ja bym chyba nawet nie czekała. Musialabys mieć strasznego pecha, żeby trafić akurat na chorego pacjenta.
Swoją drogą teraz uswiadamiam sobie jaki człowiek był głupi w młodości, chciał ludziom pomagać niemalże w ogóle nie myśląc o swoim bezpieczeństwie. Miałam chyba wtedy więcej szczęścia niż rozumu. -
Ja też mam wiecej szczęścia niż rozumu poszłam dzisiaj do przychodni żeby może dowiedzieć się kim był ten pacjent(to mała miejscowość i raczej większość osób się zna) a tam siedzi żona tego pacjenta(w aptece tez z nim była) wiec wyjaśniłam o co chodzi, a ona że jak do tej pory wszystkie wyniki były u niego negatywne (miał robione badania przed operacjami).
Sama nie wierze w dzisiejszy dzień i to co się zdarzyło. Normalnie niemożliwe.
Dziękuję Boże. uff. Wracamy do starańagniesja lubi tę wiadomość
-
Ale się rozkręciło
Podczytywałam Was codziennie, ale jakoś nie miałam wolnej chwili żeby coś napisać.
Kate851 spróbuj żel Conceive Plus - nie stanowi on bariery dla plemników. Zalecany jest dla par starających się o dziecko. Kupiłam go jakieś 2 tygodnie temu.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Żeli całkiem spoko ale bez rewelacji. Raczej bezzapachowy. Imituje śluz płodny i ponoć zawiera wapń i magnez. Ile w tym prawdy. Ciężko stwierdzić. Koszt...hmmm trochę droższy. Za 30 ml zapłaciłam chyba 27 zł.
Agniesja ja juz po owulacji. Wg OVU była jak zwykle w 14 dniu cyklu. Przed owulacji byłam u giną i pęcherzyki były widoczne w prawym jajniku. I właśnie to on nieszczęsny dal mi tak po tyłku podczas płodnych ze myślałam iż zwariuje. Dawno nie miałam tak bolesnej owulacji.mon!ta^ lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia