1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:No i co? I jajco! A raczej małpiszońctwo. Przylazła i to tak się wredna zakradła, tu plamienie, rano jest, wieczorem go nie ma. Potem skok temperatury, aż wysikałam teściora a chwilkę później się pojawiła, no bo jakby mnie miała opuścić. Aż na cały dzień mi humor popsuła. Ale już mężuś obiecał lody, więc dzisiaj olewam fakt, że brzuchol i cycury nie urosły mi z ciąży tylko z obżarstwa i połakomię się na pocieszacza
A co tam u Was? Bo jakoś tak cicho się zrobiło.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Fretka85 wrote:Ja już po wynikach. Beta 371,2 / Progesteron 23,35 Udało sie
Kochana spokojnej ciąży kiedy idziesz do ginekologa?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Anastazja85 wrote:Kochana spokojnej ciąży kiedy idziesz do ginekologa?
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Cześć Kochane! Wybaczcie, że Was ostatnio zaniedbuję, ale niestety to w najbliższym czasie nie ulegnie poprawie... Byłam dzisiaj na monitoringu, owulacji nie będzie, więc i ja mam zamiar odpocząć od OF. Z tego całego przygnębienia zapomniałam gina zapytać, czy mierzyć dalej temperaturę czy olać do końca cyklu, ale postanowiłam że jednak mierzenie zostawię. Co najśmieszniejsze, OF wyznaczył mi owulację na zeszły piątek, czyli na 11 dc hehe Poza tym, od engo dostałam Euthyrox i zaczynam brać od jutra. Mam nadzieję, że pomoże na moje wysokie TSH.
Fretka, gratuluję raz jeszcze i ponownie baaaardzo proszę, nie pal więcej
Matleena jak samopoczucie w 1 dc? Trzymaj się Kochana, kiedyś musi się udać a w Twoim przypadku na pewno nastąpi to prędzej niż później Życzę Ci takiego prezentu na gwiazdkę! :*
Nuffeq, a jak u Ciebie? Twój wykres wygląda obiecująco. Trzymam kciuki :*
mon!ta^ - duuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdróweczka :*
Trzymacie się Kochane i nie zapominajcie o mnie! Powodzenia!
mon!ta^, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
agniesja wrote:Cześć Kochane! Wybaczcie, że Was ostatnio zaniedbuję, ale niestety to w najbliższym czasie nie ulegnie poprawie... Byłam dzisiaj na monitoringu, owulacji nie będzie, więc i ja mam zamiar odpocząć od OF. Z tego całego przygnębienia zapomniałam gina zapytać, czy mierzyć dalej temperaturę czy olać do końca cyklu, ale postanowiłam że jednak mierzenie zostawię. Co najśmieszniejsze, OF wyznaczył mi owulację na zeszły piątek, czyli na 11 dc hehe Poza tym, od engo dostałam Euthyrox i zaczynam brać od jutra. Mam nadzieję, że pomoże na moje wysokie TSH.
Matleena jak samopoczucie w 1 dc? Trzymaj się Kochana, kiedyś musi się udać a w Twoim przypadku na pewno nastąpi to prędzej niż później Życzę Ci takiego prezentu na gwiazdkę! :*
Trzymacie się Kochane i nie zapominajcie o mnie! Powodzenia!Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
agniesja wrote:Cześć Kochane! Wybaczcie, że Was ostatnio zaniedbuję, ale niestety to w najbliższym czasie nie ulegnie poprawie... Byłam dzisiaj na monitoringu, owulacji nie będzie, więc i ja mam zamiar odpocząć od OF. Z tego całego przygnębienia zapomniałam gina zapytać, czy mierzyć dalej temperaturę czy olać do końca cyklu, ale postanowiłam że jednak mierzenie zostawię. Co najśmieszniejsze, OF wyznaczył mi owulację na zeszły piątek, czyli na 11 dc hehe Poza tym, od engo dostałam Euthyrox i zaczynam brać od jutra. Mam nadzieję, że pomoże na moje wysokie TSH.
Trzymacie się Kochane i nie zapominajcie o mnie! Powodzenia!
Może onam obydwu potrzebny jest restart. Ja przez ostatnie 2 cykle dojrzałam do podjęciu decyzji o niemierzeniu temperatury. Kończę z tym przynajmniej do końca grudnia, potem zobaczymy. Jutro mam ginekologa, co prawda USG nie zrobi bo @ sobie siedzi u mnie, ale poproszę go o skierowanie na wszystkie badania. będą tylko spontanicznie, nie zamierzam sprawdzać kiedy będzie owulacja, nie zamierzam mierzyć temp ani przed owulacją, ani tym bardziej po. Muszę uciec myślami od tych starań, bo wczoraj była masakra. Jak do tej pory luźno przechodziłam nadejście @, tak wczoraj wszystko się skumulowało. Były zawiedzione nadzieje, nakręcałam się pół dnia, że @ to może jednak nie @, choć obfitość krwawienia wskazywała jednoznacznie, była wściekłość na cały świat, brak ochoty na zrobienie czegokolwiek, płacz i ogólnie zły nastrój. Nie zamierzam w tym cyklu przechodzić przez to ponownie. Nie chcę zaraz po pomiarze zastanawiać się jaka temp będzie jutro rano - czy spadnie, czy skoczy, czy będzie implantacja, czy nie, czy mam objawy i jakie. Czas się zdystansować i odblokować. I czas się cieszyć świętami z mężem, wspólnym spędzaniem czasu, wspólnym Sylwestrem i Nowym Rokiem.
Tak więc ja trochę odwrotnie, czyli na forum jeszcze posiedzę, natomiast nie mierzę temperatury
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Agniesja i Matleena naprawdę Was rozumiem, ja obserwuje z temp. dopiero 1szy cykl i muszę stwierdzić, że bardzo mnie to stresuje. Gdy np. widzę teraz spadek temp. chce mi się płakać, cały dzień o tym myślę.
Czuję, że znowu się nie udało. Robiłam sikanca i oczywiście negatyw, wiem, że jeszcze może być za wcześnie, ale te plamienia raczej są na @. Dzisiaj od rana boli mnie bardzo głowa i wszystko jest do d..... -
Wiecie co jest najlepsze ,wiem że nie możemy się teraz starać o dziecko i nie pamiętam kiedy byłam taka spokojna , nie doszukuje się objawów bo wiem że nic nie będzie, nie czekam na owulację , nie sprawdzam śluzu ....pełen luz i kurcze szkoda że tak się nie da jak się człowiek stara
-
Z drugiej strony nie obserwując cyklu nigdy bym się nie dowiedziała, że owu mogę mieć tak późno. Jednak w kolejnym cyklu też odpuszczam pomiary. Będę kiedy najdzie mnie ochota. Co ma być to będzie, a może Bóg ma lepszy plan?
Olka właśnie szkoda, że tak ciężko wyluzować, bo wiele jest przypadków ciąż po totalnym odpuszczeniu. Ale jak tu wrzucić na luz, kiedy jest taka presja. -
Oszalalam, okres trwał 2 dni! Wcześniej były 2 dni plamien i tyle. Szyjka miękka i wysoko. Temp nie wiem, bo nie mierzę. Jeszcze nigdy nie miałam tak krótkiej @. Cieszyłam się, że trwa 5 dni, bo kiedyś ciągnęła się przez 7, ale 2 dni? Dziwne. Zobaczę co mi gin powie za 2h.
-
Dziękuje wam Ja częściowo zrezygnowałam z obserwacji i z testów owulacyjnych i jakoś poszło Troche sie stresuje dzisiejszą betą, a wyniki po 20. Może będą jak ostatnio - 1,5h wcześniej
Matleena, nie chce ci robić nadzieji, ale może to jednak ciąża? Krótsza @, a szyjka jak u mnie, bo z ciekawości dzisiaj patrzyłam -
Matleena czytałam gdzieś, że właśnie może to być ciąża. Trzymam kciuki. Daj znać co i jak.
Fretka a jak sprawdzałas szyjkę to była zamknięta. Oczywiscie nie namawiam do ponownego spr., bo podobno szyjki lepiej nie dotykać we wczesnej ciąży. Wiele dziewczyn to robi ale lepiej nie za często.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 16:03
-
Nuffeq wrote:Matleena czytałam gdzieś, że właśnie może to być ciąża. Trzymam kciuki. Daj znać co i jak.
Fretka a jak sprawdzałas szyjkę to była zamknięta. Oczywiscie nie namawiam do ponownego spr., bo podobno szyjki lepiej nie dotykać we wczesnej ciąży. Wiele dziewczyn to robi ale lepiej nie za często. -
Już po wizycie. To @ była. Jeszcze trochę endometrium zostało, powinno się zluszczyc albo wchłonąć, mam porobić badania, męża wysłać i zmienić witaminy. I jak zajde w ciążę pojawić się ponownie, a jak nie to za 3 miesiące i dostanę wspomagacze
-
Matleena wrote:Już po wizycie. To @ była. Jeszcze trochę endometrium zostało, powinno się zluszczyc albo wchłonąć, mam porobić badania, męża wysłać i zmienić witaminy. I jak zajde w ciążę pojawić się ponownie, a jak nie to za 3 miesiące i dostanę wspomagacze
Mam już wyniki. Beta wzrosła z 371,2 do 661,5 czyli jakieś 80% w 24h