1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Achaja Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej spełniło się Twoje marzenie. Może dostaniesz taki prezent na 30ste urodziny, jak ja dostałam
Anastazja, to jest jakaś kretynka i w ogóle nic do niej nie dociera, bo już nie jedna próbowała jej coś powiedzieć. Napisałam wczoraj, że przydałoby się jej trochę oleju w głowie i sobie poszłam. Od tamtej pory nie wchodziłam na wątek wrześniówek, bo nie chcę się denerwować. Ona nie widzi w tym nic złego i tu tkwi jej problem. A wczoraj napisała tak:
Staraczka23 napisała:
"Angela akurat stoje na balkonie i pale
Dobrze mowisz ze pierwsze tygodnie powinny byc bez palenia ja ograniczam na ile moge moze sa jakies naukowe badania w tym temacie, ja do konca nie rozumiem atakow na palaczki bo oglądając tv ile patologicznych matek rodzi zdrowe dzieci paląc i pijąc alkohol i z pewnością nie biora witamin i nie maja żadnych nazwijmy diet tzw zdrowe odżywianie."
Co to w ogóle za tłumaczenie? A jeżeli 23 to jej wiek, to wszystko mówi samo przez się. Najwidoczniej jest po prostu za młoda, żeby zrozumieć swój błąd. -
Nikomu nie życzę tego, co mi się przytrafiło, ale jak czytam takie rzeczy to aż mi się coś dzieje. Jakieś niedojrzałe dziewczę, które najwyraźniej nie dorosło i nie rozumie jakie ma szczęście będąc w ciąży.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Witajcie Staraczki85!
Jestem nowa ale od dłuższego czasu śledzę wasze wpisy. Trzymam za was mega mocno kciuki bo wiem, że to wszystko nie jest takie proste jak w podręcznikach:) Też się staram - na razie 3 cykl i bez skutku. Dzisiaj dostałam @ i doszłam do wniosku, że chyba do was dołączę.Lilitka -
nick nieaktualnyHej Lilitka.
Powodzenia
Agniesja- jakieś durne babsko naoglądało się pewnie "Ciąża z zaskoczenia" czy coś podobnego i pewnie w życiu nie widziało dziecka chorego. Jak się kiedyś okaże, że jej dziecko ma astmę czy jeszcze coś gorszego to będzie mogła mieć pretensje tylko do siebie.Achaja lubi tę wiadomość
-
Witaj Lilitka! Zapraszamy i oczywiście życzę powodzenia Skąd jesteś i z jakiego miesiąca?
Macie rację Laski, to jest naprawdę głupie dziewczę i nie wie co czyni. Szkoda mi jej dziecka... Najgorsze jest to, że podobno przeszła dość niedawno ciążę pozamaciczną i z tego co pisała, było to bardzo nieprzyjemne i traumatyczne doświadczenie. Tylko, że kretynka nie wpadnie na to, że jej palenie mogło mieć coś z tym wspólnego. Bo przecież powoduje poronienia, wady płodu i różne inne okropieństwaAchaja lubi tę wiadomość
-
Achaja i Lilitka witamy. Chętnie Was przygarniemy
Odnośnie palaczki. Ja na jej miejscu miałabym zaj.....e wyrzuty sumienia gdyby jednak było coś nie tak. Oczywiście nikomu tego nie życzę. A te laski, które piły i paliły a urodziły zdrowe dzieci mają mega szczęście. -
Myślę, że nawet jeśli dziecko urodzi się zdrowe, to nie ma pewności, że np. za rok lub dwa nie wyjdą mu jakieś choróbska.... Matki - ryzykantki, ja bym sobie nie wybaczyła, gdyby "dymek", któremu się nie oparłam tak wpłynął na zdrowie mojego bejbe....
Nuffeq lubi tę wiadomość
-
Oczywiste czy nie, nigdy się nie dowie czy jakby nie paliła to mały miałby oczka zdrowe, można to tylko pozostawić jej sumieniu. Ja prosiłam moją siostre żeby nie paliła w ciąży i nie posłuchała, a jakbym jej teraz to wypomniała to by mnie wyśmiała że to nie ma nic ze sobą wspólnego, taki ma charakter, że wszystko wie najlepiej, co zrobić
-
nick nieaktualny
-
Ola, ja też mam siostrę o trudnym charakterze, więc dobrze Cię rozumiem. Moja ma problem z alkoholem, ale za żadne skarby się do tego nie przyzna a jak zwracam jej uwagę, to od razu strzela focha Na szczęście nie piła i nie paliła w ciąży, bo ją odrzuciło, ale nawet jakby, to pewnie zareagowałaby podobnie do Twojej.
Witaj Greeta -
Witam wszystkie staraczki! Jestem z warszawy a urodziny miałam kilka dni temu. Chciałam mojemu m. zrobić prezent na 30 ale niestety się nie udało. Wcześniej przez osiem lat brałam tabletki anty - myślałam, że jak odstawię to szybko pójdzie a tu dupa. Wiem, że nie powinnam się nakręcać, myśleć o tym itp. Ale to jest silniejsze ode mnie i ... . W sumie to nie wiem.
Co do postów o paleniu - jak dla mnie każda panna która pali w ciąży to powinna przez kilka miesięcy trzymać głowę we wiadrze z zanieczyszczoną wodą - wtedy może zrozumiałaby jak fasolce jest z tym dobrze!
A mam pytanie - czy robiłyście sobie - a jeżeli tak to po jakim czasie badania przed planowanym zajściem? Czy wyniki wam jakoś pomogły?Lilitka -
Hej dziewczyny
Ja przed pierwszą ciążą badań żadnych nie robiłam, nie licząc standardowo cytologii. Niestety jestem po 3 stratach. Czekam na badanie genetyczne kariotypów. Po drodze były standardowe badania dla kobiet w ciąży + po pierwszej stracie - na zespół antyfosolipinowy i przeciwciała plemnikowe.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyJa robiłam po raz pierwszy ponad rok temu jak tylko wyszedł temat dzieci- podstawowe hormony, cytologia + toxo, różyczka, cytomegalia, żeby mieć pewność, że żadnego syfa nie mam. I teraz w 3 dc robiłam znowu hormony i po weekendzie ide zrobic progesteron bo coś mi się cykl rozjechał i chciałam sprawdzić co się dzieje- ale wygląda na to, że hormony są ok.
Summerka lubi tę wiadomość