1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:Ja robiłam po raz pierwszy ponad rok temu jak tylko wyszedł temat dzieci- podstawowe hormony, cytologia + toxo, różyczka, cytomegalia, żeby mieć pewność, że żadnego syfa nie mam. I teraz w 3 dc robiłam znowu hormony i po weekendzie ide zrobic progesteron bo coś mi się cykl rozjechał i chciałam sprawdzić co się dzieje- ale wygląda na to, że hormony są ok.
Ja tak samo przed planowanym pierwszym dzidziusiem zrobiłam badanie na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię i poleczyłam wszystkie zęby
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam badania hormonów i pomogły o tyle, że dowiedziałam się że mam podwyższone TSH, które bez problemu udało się obniżyć w ciągu jednego (szczęśliwego) cyklu
EDIT: Lilitka, wszystkiego najlepszego z okazji minionych urodzin
PS. A rozmawiałaś na temat starań ze swoim ginem? 8 lat brania tabsów, to strasznie długo i chyba niestety nie robi to dobrze na płodność kobiety Robiłaś przerwy w stosowaniu co 2 lata?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:17
-
Kornelia85 wrote:Dziewczyny które jesteście na macierzyńskim lub na wychowawczym... co dalej? Wracacie do pracy? Czy drugie dziecko?
Ja jestem na macierzyńskim i chcę zajść w ciążę, ale i tak na trochę wrócę do pracy, bo jeśli się nie wróci to macierzyński się nie należy, tylko wychowawczy... -
agniesja wrote:Witaj tere! Powodzenia w tworzeniu prezenciku
Summerka, można wrócić wcześniej z urlopu macierzyńskiego niż się zadeklarowało?
Z tego co mi się wydaje, choć ekspertem nie jestem, to można, wtedy, jeśli, np. zadeklarujesz, że bierzesz rok i dostajesz 80% pensji, a wrócisz, wtedy, kiedy przysługiwałoby Ci 100%, gdybyś najpierw zadeklarowała, że bierzesz część, a potem część (wówczas najpierw dostawałabyś 100%, a potem 60%), muszą Ci to wyrównać. Nie wiem, czy jasno napisałam..? -
Tak można np najlepiej zdeklarować że idziesz na pół roku i wtedy płacą Ci 100%, a po pół roku stwierdzasz że jeszcze pół zostajesz z maleństwem i wtedy za te drugie pół roku płacą Ci 60%. Natomiast jak odrazu deklarujesz rok to 80%. Nie wiem jak to wygląda jak wybierasz cały rok a skracasz do pół, nie wiem czy jakieś wyrównanie jest. Dlatego ta pierwsza opcja jest chyba najbardziej bezpieczna