X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa staraczke. Mam nadzieje , ze zagoscisz u Nas na dluzej a nie jak wiekszosc innych kobiet. :) a zycze szybkiego zajscia.

Co tam kobietki ? Pewnie wiekszosc z Was spi .
    Ja oczywiscie bezsennosc juz tydzien . Od jutra nie napije sie kawy przez pare dni , moge z rana umierac ale trudno . Sprawdze bo nie sypiam jak czlowiek i meczy mnie to cholernie .
    Wykapalam sie i lezymy ogladajac program :) herbatke pijemy i tyle .

Parodka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się już z rana ;) właśnie szykuje się do pracy. Zakręcona o matko kobitko to odstawiaj te kawy, bo taki zarwany sen i nocki to nic dobrego. Lecę, później coś naskrobie jak wroce. Miłego dnia :*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra_b wrote:
    Dziekuje za przywitanie :)
    Byłoby to pierwsze dziecko. Zaczęliśmy z mężem próbować dokładnie rok temu. Byłam przekonana ze pójdzie to „raz dwa”...
    W między czasie zrobiłam badania u ginekologa, usg, cytologia. Wszystko w jak najlepszym porządku. Dodatkowo wspomnę ze nigdy nie zażywałam antykoncepcji. Poza 6 miesiącami w 2013 roku kiedy to leczyłam trądzik mocnym lekiem z witamina a.
    Mija rok od starań. W tym miesiącu zaczęłam monitoring temperatur z OvuFriend. Ponadto myśle aby zaczerpnąć pomocy ginekologa ale najpierw muszę odpowiedniego znaleźć...
    Najpierw powinnaś wysłas partnera na badania nasienia a potem dopiero ty idzisz dlatego że kobieta jest bardziej skomplikowana w tych kwestiach i ma naprawdę bardzo dużo badań do wykonania w tym kierunku dlatego zaleca się najpierw przebadanie partnera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra witaj :)

Ale dzisiaj zimno wrrrrr
    Wczoraj mąż do 1 w nocy robił schody, ja mu towarzyszyłam :P
    Teraz wstawiają nam okna.
    Nie mogę się doczekać kiedy skończą i pójdziemy z Maciusiem na drzemkę he he

• Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zimno. :-( Wczoraj mój synek podobno 2 razy płakał w przedszkolu ale przez chwilę i tak "bez powodu". Już w zeszłym roku pani mi zgłaszała że szybko się denerwuje i irytuje a potem przez to płacze chociaż jest jakiś błachy powód. Nie przeszło mu to jeszcze widocznie. W domu też czasami tak dziwnie reaguje, np układa klocki i zepsuje mu się wieża a on wpada w taką rozpacz. :-P Albo wczoraj po pracy grałam z nim w piłkę, wbiłam mu gola a on w płacz. Macie jakieś rady co z tym robić? Czy zostawić i czekać aż przejdzie samo?

Dzisiaj mój drugi dzien z Ovarinem z polecenia Kattii. Zobaczymy czy skróci mi chociaż trochę cykl :-)

A co u was laseczki?

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    U mnie też zimno. :-( Wczoraj mój synek podobno 2 razy płakał w przedszkolu ale przez chwilę i tak "bez powodu". Już w zeszłym roku pani mi zgłaszała że szybko się denerwuje i irytuje a potem przez to płacze chociaż jest jakiś błachy powód. Nie przeszło mu to jeszcze widocznie. W domu też czasami tak dziwnie reaguje, np układa klocki i zepsuje mu się wieża a on wpada w taką rozpacz. :-P Albo wczoraj po pracy grałam z nim w piłkę, wbiłam mu gola a on w płacz. Macie jakieś rady co z tym robić? Czy zostawić i czekać aż przejdzie samo?

Dzisiaj mój drugi dzien z Ovarinem z polecenia Kattii. Zobaczymy czy skróci mi chociaż trochę cykl :-)

A co u was laseczki?
    Zostaw to samo mu przejdzie mój miał tak samo a gdyby bylo tego mało wł. mu się agresja takie nerwy przez to miał ze masakra ale to sie utemperuje mu samo spokojnie w przedszkolu go nauczą radzić sobie z takimi sytuacjami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:

A co u was laseczki?
    Chciałabym też sobie kupić Ovarin. Ponoć reguluje cykl?

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Tak ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:

A długie masz cykle? Ja tak ok 36-43 dni i mam wielką nadzieję że Ovarin mi skróci trochę cykl.
    W ogóle muszę zamówić testy owu bo zostało mi 15 ostatnich a ja sikam od ok 12dc jak jakaś psychiczna chociaż owulację mam zazwyczaj po 20dc :-P ;-)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    A długie masz cykle? Ja tak ok 36-43 dni i mam wielką nadzieję że Ovarin mi skróci trochę cykl.
    W ogóle muszę zamówić testy owu bo zostało mi 15 ostatnich a ja sikam od ok 12dc jak jakaś psychiczna chociaż owulację mam zazwyczaj po 20dc :-P ;-)
    Ja właśnie na odwrót. Kilka lat miałam 26-27 dniowe, a teraz zrobiły mi się 24 dniowe od kilku miesięcy. Chciałabym by były chociaż jak poprzednio bo niestety tak krótkie przyczyniają się do tego, że ciężko jest mi się wydostać z anemii. Nie wiem, czy Ovarin mógłby mi w tym pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zawał normalnie! Mam cienia! 25 dc, wg mnie 12 dpo. Nie z porannego moczu, bo byłam pewna, że nici z tego i nie chciało mi się rano testu robić. Nie umiem zrobić dobrego zdjęcia. W rzeczywistości ta kreska jest mocniejsza i bardziej różowa. Nie wiem czy zobaczycie: https://naforum.zapodaj.net/795e6920504a.jpg.html

Kattii, OlivkowaMama, Parodka, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Dziewczyny! Zawał normalnie! Mam cienia! 25 dc, wg mnie 12 dpo. Nie z porannego moczu, bo byłam pewna, że nici z tego i nie chciało mi się rano testu robić. Nie umiem zrobić dobrego zdjęcia. W rzeczywistości ta kreska jest mocniejsza i bardziej różowa. Nie wiem czy zobaczycie: https://naforum.zapodaj.net/795e6920504a.jpg.html
    Kochana piekny cień ! <3 jest widoczny na zdjeciu to w rzeczywistosci jest jeszcze lepszy nie wspomnę juz ze mocz jest rozcieńczony :) Brawo a tak skreslałaś cykl jak nasza mamusia i patrz jakie niespodzianki :)
    Nie wiem czy gratulacje przyjmujesz ale wiem że zdrówko tak wiec życzę dużo zdrówka dla groszka aby ładnie rósł i był silny i zdrowy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 12:17

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Kochana piekny cień ! <3 jest widoczny na zdjeciu to w rzeczywistosci jest jeszcze lepszy nie wspomnę juz ze mocz jest rozcieńczony :) Brawo a tak skreslałaś cykl jak nasza mamusia i patrz jakie niespodzianki :)
    Nie wiem czy gratulacje przyjmujesz ale wiem że zdrówko tak wiec życzę dużo zdrówka dla groszka aby ładnie rósł i był silny i zdrowy <3
    Dziękuję kochana :-* To test o czułości 25. Później kupię o czułości 10 i powtórzę wieczorem lub rano bo nie wierzę aż ❤

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Dziękuję kochana :-* To test o czułości 25. Później kupię o czułości 10 i powtórzę wieczorem lub rano bo nie wierzę aż ❤
    Kup sobie elektronika i nie bedzesz miala watpliwosci chociaz ja po takim cieniu bym nie miala wątpliwosci :D

emi_90 lubi tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Gratulacje :) pięknie widać :)

emi_90 lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogę skopiować z tel i nie widzę :(

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko gratuluję :D może te moje sny dotyczyły ciebie nie mnie haha :D ja myślę że i w tym miechu nie wyjdzie u mnie, tak czuję ;) ale tobie kochana szczerze gratuluję :*

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:

Widzę cień! Super, dużo zdrówka :-)

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 specjalnie dla ciebie xD
    Kattii wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/795e6920504a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:08

emi_90, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła... pytalam goscia polaka ktory przyprowadza córke tam gdzie ja syna i pytam czy jutro ida na popołudnie - chcialam się upewnić wiec odpowiedział ze tak. Wiec mówie czwartek,piątek i poniedziałek na popołudnie a on nie , że w piątek na 6h idą wiec mówie jak to ? Wczoraj mówili mojej znajomej która do nich dzwoniła że na popołudnie.. a on że była rozpiska wiec pytam gdzie ? on pyta czy bede jutro na 13:00 ja mówie że tak ... to powiedział ze przyniesie mi ... ale sam fakt zastanawia mnie gdzie te rozpiski były co skoro ja nie mam :/
    Wysylam męza do szkoły niech zapyta się w sekretariacie czy mu dadza tą rozpiskę...bo moze facet zapomiec jutro i bede w czarnej dupie i nic wiedziec nie bede...

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ