X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa staraczke. Mam nadzieje , ze zagoscisz u Nas na dluzej a nie jak wiekszosc innych kobiet. :) a zycze szybkiego zajscia.

Co tam kobietki ? Pewnie wiekszosc z Was spi .
    Ja oczywiscie bezsennosc juz tydzien . Od jutra nie napije sie kawy przez pare dni , moge z rana umierac ale trudno . Sprawdze bo nie sypiam jak czlowiek i meczy mnie to cholernie .
    Wykapalam sie i lezymy ogladajac program :) herbatke pijemy i tyle .

Parodka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się już z rana ;) właśnie szykuje się do pracy. Zakręcona o matko kobitko to odstawiaj te kawy, bo taki zarwany sen i nocki to nic dobrego. Lecę, później coś naskrobie jak wroce. Miłego dnia :*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra_b wrote:
    Dziekuje za przywitanie :)
    Byłoby to pierwsze dziecko. Zaczęliśmy z mężem próbować dokładnie rok temu. Byłam przekonana ze pójdzie to „raz dwa”...
    W między czasie zrobiłam badania u ginekologa, usg, cytologia. Wszystko w jak najlepszym porządku. Dodatkowo wspomnę ze nigdy nie zażywałam antykoncepcji. Poza 6 miesiącami w 2013 roku kiedy to leczyłam trądzik mocnym lekiem z witamina a.
    Mija rok od starań. W tym miesiącu zaczęłam monitoring temperatur z OvuFriend. Ponadto myśle aby zaczerpnąć pomocy ginekologa ale najpierw muszę odpowiedniego znaleźć...
    Najpierw powinnaś wysłas partnera na badania nasienia a potem dopiero ty idzisz dlatego że kobieta jest bardziej skomplikowana w tych kwestiach i ma naprawdę bardzo dużo badań do wykonania w tym kierunku dlatego zaleca się najpierw przebadanie partnera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra witaj :)

Ale dzisiaj zimno wrrrrr
    Wczoraj mąż do 1 w nocy robił schody, ja mu towarzyszyłam :P
    Teraz wstawiają nam okna.
    Nie mogę się doczekać kiedy skończą i pójdziemy z Maciusiem na drzemkę he he

• Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zimno. :-( Wczoraj mój synek podobno 2 razy płakał w przedszkolu ale przez chwilę i tak "bez powodu". Już w zeszłym roku pani mi zgłaszała że szybko się denerwuje i irytuje a potem przez to płacze chociaż jest jakiś błachy powód. Nie przeszło mu to jeszcze widocznie. W domu też czasami tak dziwnie reaguje, np układa klocki i zepsuje mu się wieża a on wpada w taką rozpacz. :-P Albo wczoraj po pracy grałam z nim w piłkę, wbiłam mu gola a on w płacz. Macie jakieś rady co z tym robić? Czy zostawić i czekać aż przejdzie samo?

Dzisiaj mój drugi dzien z Ovarinem z polecenia Kattii. Zobaczymy czy skróci mi chociaż trochę cykl :-)

A co u was laseczki?

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    U mnie też zimno. :-( Wczoraj mój synek podobno 2 razy płakał w przedszkolu ale przez chwilę i tak "bez powodu". Już w zeszłym roku pani mi zgłaszała że szybko się denerwuje i irytuje a potem przez to płacze chociaż jest jakiś błachy powód. Nie przeszło mu to jeszcze widocznie. W domu też czasami tak dziwnie reaguje, np układa klocki i zepsuje mu się wieża a on wpada w taką rozpacz. :-P Albo wczoraj po pracy grałam z nim w piłkę, wbiłam mu gola a on w płacz. Macie jakieś rady co z tym robić? Czy zostawić i czekać aż przejdzie samo?

Dzisiaj mój drugi dzien z Ovarinem z polecenia Kattii. Zobaczymy czy skróci mi chociaż trochę cykl :-)

A co u was laseczki?
    Zostaw to samo mu przejdzie mój miał tak samo a gdyby bylo tego mało wł. mu się agresja takie nerwy przez to miał ze masakra ale to sie utemperuje mu samo spokojnie w przedszkolu go nauczą radzić sobie z takimi sytuacjami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:

A co u was laseczki?
    Chciałabym też sobie kupić Ovarin. Ponoć reguluje cykl?

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Tak ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:

A długie masz cykle? Ja tak ok 36-43 dni i mam wielką nadzieję że Ovarin mi skróci trochę cykl.
    W ogóle muszę zamówić testy owu bo zostało mi 15 ostatnich a ja sikam od ok 12dc jak jakaś psychiczna chociaż owulację mam zazwyczaj po 20dc :-P ;-)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    A długie masz cykle? Ja tak ok 36-43 dni i mam wielką nadzieję że Ovarin mi skróci trochę cykl.
    W ogóle muszę zamówić testy owu bo zostało mi 15 ostatnich a ja sikam od ok 12dc jak jakaś psychiczna chociaż owulację mam zazwyczaj po 20dc :-P ;-)
    Ja właśnie na odwrót. Kilka lat miałam 26-27 dniowe, a teraz zrobiły mi się 24 dniowe od kilku miesięcy. Chciałabym by były chociaż jak poprzednio bo niestety tak krótkie przyczyniają się do tego, że ciężko jest mi się wydostać z anemii. Nie wiem, czy Ovarin mógłby mi w tym pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zawał normalnie! Mam cienia! 25 dc, wg mnie 12 dpo. Nie z porannego moczu, bo byłam pewna, że nici z tego i nie chciało mi się rano testu robić. Nie umiem zrobić dobrego zdjęcia. W rzeczywistości ta kreska jest mocniejsza i bardziej różowa. Nie wiem czy zobaczycie: https://naforum.zapodaj.net/795e6920504a.jpg.html

Kattii, OlivkowaMama, Parodka, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Dziewczyny! Zawał normalnie! Mam cienia! 25 dc, wg mnie 12 dpo. Nie z porannego moczu, bo byłam pewna, że nici z tego i nie chciało mi się rano testu robić. Nie umiem zrobić dobrego zdjęcia. W rzeczywistości ta kreska jest mocniejsza i bardziej różowa. Nie wiem czy zobaczycie: https://naforum.zapodaj.net/795e6920504a.jpg.html
    Kochana piekny cień ! <3 jest widoczny na zdjeciu to w rzeczywistosci jest jeszcze lepszy nie wspomnę juz ze mocz jest rozcieńczony :) Brawo a tak skreslałaś cykl jak nasza mamusia i patrz jakie niespodzianki :)
    Nie wiem czy gratulacje przyjmujesz ale wiem że zdrówko tak wiec życzę dużo zdrówka dla groszka aby ładnie rósł i był silny i zdrowy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 12:17

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Kochana piekny cień ! <3 jest widoczny na zdjeciu to w rzeczywistosci jest jeszcze lepszy nie wspomnę juz ze mocz jest rozcieńczony :) Brawo a tak skreslałaś cykl jak nasza mamusia i patrz jakie niespodzianki :)
    Nie wiem czy gratulacje przyjmujesz ale wiem że zdrówko tak wiec życzę dużo zdrówka dla groszka aby ładnie rósł i był silny i zdrowy <3
    Dziękuję kochana :-* To test o czułości 25. Później kupię o czułości 10 i powtórzę wieczorem lub rano bo nie wierzę aż ❤

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Dziękuję kochana :-* To test o czułości 25. Później kupię o czułości 10 i powtórzę wieczorem lub rano bo nie wierzę aż ❤
    Kup sobie elektronika i nie bedzesz miala watpliwosci chociaz ja po takim cieniu bym nie miala wątpliwosci :D

emi_90 lubi tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Gratulacje :) pięknie widać :)

emi_90 lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogę skopiować z tel i nie widzę :(

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko gratuluję :D może te moje sny dotyczyły ciebie nie mnie haha :D ja myślę że i w tym miechu nie wyjdzie u mnie, tak czuję ;) ale tobie kochana szczerze gratuluję :*

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:

Widzę cień! Super, dużo zdrówka :-)

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 specjalnie dla ciebie xD
    Kattii wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/795e6920504a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:08

emi_90, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła... pytalam goscia polaka ktory przyprowadza córke tam gdzie ja syna i pytam czy jutro ida na popołudnie - chcialam się upewnić wiec odpowiedział ze tak. Wiec mówie czwartek,piątek i poniedziałek na popołudnie a on nie , że w piątek na 6h idą wiec mówie jak to ? Wczoraj mówili mojej znajomej która do nich dzwoniła że na popołudnie.. a on że była rozpiska wiec pytam gdzie ? on pyta czy bede jutro na 13:00 ja mówie że tak ... to powiedział ze przyniesie mi ... ale sam fakt zastanawia mnie gdzie te rozpiski były co skoro ja nie mam :/
    Wysylam męza do szkoły niech zapyta się w sekretariacie czy mu dadza tą rozpiskę...bo moze facet zapomiec jutro i bede w czarnej dupie i nic wiedziec nie bede...

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ