2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dori ja też myślę że to pozytyw.
Jak już zeszłyśmy na temat bąków to ja zapytam o śluz Dziewczyny jak sprawdzacie? Paluch do środka czy tylko patrzycie co pojawia się na bieliźnie? Bo jak tylko na bieliźnie to u mnie zawsze cieniutko było, góra 2 dni a'la płodnego śluzu. Nie wiem czy taki jak wszedzie się mówi o tym kurzym białku. Ale dzisiaj w pracy zauważyłam ze coś tam się pojawiło. Niedużo co prawda ale to dopiero 13dc więc do owulacji u mnie jeszcze co najmniej tydzień. Nie wiem czy się poprawiło mi po Ovarinie, wiesiołku czy może syrop który teraz biorę na kaszel się do tego przyczynił. Ciekawe czy to tylko taki jednodniowy wyskok czy już do owu tak będzie. No ale wracając do pytania - sprawdzacie śluz macając czy tylko sprawdzajac bieliznę/papier?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:05
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
nick nieaktualnyParodka wrote:Dori ja też myślę że to pozytyw.
Jak już zeszłyśmy na temat bąków to ja zapytam o śluz Dziewczyny jak sprawdzacie? Paluch do środka czy tylko patrzycie co pojawia się na bieliźnie? Bo jak tylko na bieliźnie to u mnie zawsze cieniutko było, góra 2 dni a'la płodnego śluzu. Nie wiem czy taki jak wszedzie się mówi o tym kurzym białku. Ale dzisiaj w pracy zauważyłam ze coś tam się pojawiło. Niedużo co prawda ale to dopiero 13dc więc do owulacji u mnie jeszcze co najmniej tydzień. Nie wiem czy się poprawiło mi po Ovarinie, wiesiołku czy może syrop który teraz biorę na kaszel się do tego przyczynił. Ciekawe czy to tylko taki jednodniowy wyskok czy już do owu tak będzie. No ale wracając do pytania - sprawdzacie śluz macając czy tylko sprawdzajac bieliznę/papier?Parodka lubi tę wiadomość
-
Ja tez śluz zaznaczam tylko jak go zobaczę „na zewnątrz” ze tak powiem ale u mnie pod tym wzgledem jest dość ubogo, chociaż w tym cyklu jak na mnie jest naprawdę całkiem okej i wilgotność jest wysoka
Parodka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ reguły powinien brudzic bielizne na dni plodne wiec nie trzeba sprawdzac paluchami w srodku ... jesli na bieliznie widac to wystarczy chociaz są przypadki że kobiety mają plodnego tak malo ze nie brudzi im bielizny.
U mnie wyjątkowo po Ovarinie było sluzu plodnego bardzo dużo az za dużo a teraz kremowy tez wcale nie mam go mniej... kilka razy musze przebierac majtki i sama sie dziwie bo pierwszy raz tak mamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:39
emi_90, Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKattii wrote:Z reguły powinien brudzic bielizne na dni plodne wiec nie trzeba sprawdzac paluchami w srodku ... jesli na bieliznie widac to wystarczy chociaz są przypadki że kobiety mają plodnego tak malo ze nie brudzi im bielizny.
U mnie wyjątkowo po Ovarimie było sluzu plodnego bardzo dużo az za dużo a teraz kremowy tez wcale nie mam go mniej... kilka razy musze przebierac majtki i sama sie dziwie bo pierwszy raz tak mamKattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:Mi to też wygląda na pozytyw
Noo fasolowa pycha jak grochowa w sumie. też wrzuca sie kielbaske boczus wędzony, tylko zamiast grochu jest fasola. No i bąki później te same hahaha xD
Kuźwa ale mnie korci żeby już jutro zatestowac bedzie wtedy dzień przed spodziewana @. -
nick nieaktualnyemi_90 wrote:Kattii też tak mam...i w pierwszej ciąży nie przypominam sobie, żeby aż tyle go było - normalnie czuję czasami jak wypływa hahaha kosmos
emi_90 lubi tę wiadomość
-
emi_90 wrote:Ewelcia, trzymam kciuki jeśli się jutro zdecydujesz testować najlepiej testem o czułości 10. Ile jutro dpo ? 13? 14?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKattti może Twoja znajoma miała dużo później zapłodnienie niż myślała.
W innym artykule tak piszą:
Serce zaczyna bić około 23. dnia życia płodowego, jednak rejestracja jego czynności jest możliwa dopiero po dłuższym czasie w zależności od metody.
Wizyta moja będzie mniej więcej 30-31 dni po owulacji, więc zobaczymy
Ale jestem wrażliwa na zapachy... normalnie kilka razy mnie zemdliło w sklepie jak coś wąchnęłam... wrrr
I 2 razy musiałam sikać w galerii he he he he
Zaczęło się z tym sikaniem i tak pewnie będzie już do końca ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 20:23
emi_90, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParodka wrote:Ja też mam i sie zdziwiłam. Muszę się przyzwyczaić. Na szczęście forum na razie bez zmian
Swoja drogą moja znajoma w końcu urodzila ale mówi ze opowie mi o wszystkim jak bedzie w domu wiec ciekawa jestem jak to u niej wygladalo bo nie bylo ciekawie .
Oto jej księżniczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e1accd40dce.jpg19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyśliczniutka księżniczka
Myślałam, że w sobotę sobie dłużej pośpimy, a tu wstali jeszcze wcześniej jak w tygodniu
Kornelki kaszel mi się nie podoba, zaraz zasypię cukrem cebulę i czosnek i ją poinhaluję, nie wiem czy w poniedziałek pójdzie do przedszkola...
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:śliczniutka księżniczka
Myślałam, że w sobotę sobie dłużej pośpimy, a tu wstali jeszcze wcześniej jak w tygodniu
Kornelki kaszel mi się nie podoba, zaraz zasypię cukrem cebulę i czosnek i ją poinhaluję, nie wiem czy w poniedziałek pójdzie do przedszkola...Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
A u mnie tak jak sądziłam będzie @, bo już dzisiaj duże plamienie jak zwykle przed okresem. No i wiecie co, postanowiłam że odpuszczam i wrzucam na luz bo im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi.. Nie bede robić żadnych testów owu i ciążowe też dopiero jak się @ spóźni będę korzystać z życia i używać męża kiedy chce jak zaskoczy to zaskoczy. Postanowiłam też że się skupie teraz bardziej na moim synku bo przez te starania troche ostatnio zaniedbuje wszystko to co jest tu i teraz. A tak nie może być no i oczywiście będę razem z wami cieszyć się waszymi ciążami
emi_90, Parodka lubią tę wiadomość