X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori ja też myślę że to pozytyw.

Jak już zeszłyśmy na temat bąków to ja zapytam o śluz :-P Dziewczyny jak sprawdzacie? Paluch do środka czy tylko patrzycie co pojawia się na bieliźnie? Bo jak tylko na bieliźnie to u mnie zawsze cieniutko było, góra 2 dni a'la płodnego śluzu. Nie wiem czy taki jak wszedzie się mówi o tym kurzym białku. Ale dzisiaj w pracy zauważyłam ze coś tam się pojawiło. Niedużo co prawda ale to dopiero 13dc więc do owulacji u mnie jeszcze co najmniej tydzień. Nie wiem czy się poprawiło mi po Ovarinie, wiesiołku czy może syrop który teraz biorę na kaszel się do tego przyczynił. Ciekawe czy to tylko taki jednodniowy wyskok czy już do owu tak będzie. No ale wracając do pytania - sprawdzacie śluz macając czy tylko sprawdzajac bieliznę/papier?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:05

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Dori ja też myślę że to pozytyw.

Jak już zeszłyśmy na temat bąków to ja zapytam o śluz :-P Dziewczyny jak sprawdzacie? Paluch do środka czy tylko patrzycie co pojawia się na bieliźnie? Bo jak tylko na bieliźnie to u mnie zawsze cieniutko było, góra 2 dni a'la płodnego śluzu. Nie wiem czy taki jak wszedzie się mówi o tym kurzym białku. Ale dzisiaj w pracy zauważyłam ze coś tam się pojawiło. Niedużo co prawda ale to dopiero 13dc więc do owulacji u mnie jeszcze co najmniej tydzień. Nie wiem czy się poprawiło mi po Ovarinie, wiesiołku czy może syrop który teraz biorę na kaszel się do tego przyczynił. Ciekawe czy to tylko taki jednodniowy wyskok czy już do owu tak będzie. No ale wracając do pytania - sprawdzacie śluz macając czy tylko sprawdzajac bieliznę/papier?
    Ja zawsze bazowałam właśnie na papierze/bieliźnie/wkładce. To mi wystarczało :-)

Parodka lubi tę wiadomość

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez śluz zaznaczam tylko jak go zobaczę „na zewnątrz” ze tak powiem :) ale u mnie pod tym wzgledem jest dość ubogo, chociaż w tym cyklu jak na mnie jest naprawdę całkiem okej i wilgotność jest wysoka :P

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd zaczęłam badac szyjke, sprawdzam również ten w środku :p ale w sumie ten na zewnątrz jest zawsze taki sam jak w środku, przynajmniej u mnie.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły powinien brudzic bielizne na dni plodne wiec nie trzeba sprawdzac paluchami w srodku ... jesli na bieliznie widac to wystarczy chociaz są przypadki że kobiety mają plodnego tak malo ze nie brudzi im bielizny.
    U mnie wyjątkowo po Ovarinie było sluzu plodnego bardzo dużo az za dużo :D a teraz kremowy tez wcale nie mam go mniej... kilka razy musze przebierac majtki i sama sie dziwie bo pierwszy raz tak mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:39

emi_90, Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Z reguły powinien brudzic bielizne na dni plodne wiec nie trzeba sprawdzac paluchami w srodku ... jesli na bieliznie widac to wystarczy chociaz są przypadki że kobiety mają plodnego tak malo ze nie brudzi im bielizny.
    U mnie wyjątkowo po Ovarimie było sluzu plodnego bardzo dużo az za dużo :D a teraz kremowy tez wcale nie mam go mniej... kilka razy musze przebierac majtki i sama sie dziwie bo pierwszy raz tak mam :D
    Kattii też tak mam...i w pierwszej ciąży nie przypominam sobie, żeby aż tyle go było - normalnie czuję czasami jak wypływa hahaha kosmos :D

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Mi to też wygląda na pozytyw :)
    Noo fasolowa pycha jak grochowa w sumie. :D też wrzuca sie kielbaske boczus wędzony, tylko zamiast grochu jest fasola. No i bąki później te same hahaha xD
    Kuźwa ale mnie korci żeby już jutro zatestowac :D bedzie wtedy dzień przed spodziewana @.
    Ewelcia, trzymam kciuki jeśli się jutro zdecydujesz testować :-) najlepiej testem o czułości 10. Ile jutro dpo ? 13? 14?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii też tak mam...i w pierwszej ciąży nie przypominam sobie, żeby aż tyle go było - normalnie czuję czasami jak wypływa hahaha kosmos :D
    No dokładnie ja siedze czy chodze dosłownie czuje jak wypływa xD :D niby to nic takiego ale nie jest to przyjemne kiedy jest sie na miescie czy ide odebrac dzieci a wracam zalana na majtkach ...

emi_90 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Ewelcia, trzymam kciuki jeśli się jutro zdecydujesz testować :-) najlepiej testem o czułości 10. Ile jutro dpo ? 13? 14?
    13 :) ale już mam lekkie brązowe plamienie, więc pewnie @ sie rozkręci :( zrobię jutro ten test dla świętego spokoju ale nie liczę na cud..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:27

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy właśnie z zakupów ;)

He he ja też mam dużo śluzu kremowego i zero ochoty na seks :P

Przeczytałam, że serce dziecka zaczyna bić w 21 dniu od zapłodnienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    My wracamy właśnie z zakupów ;)

He he ja też mam dużo śluzu kremowego i zero ochoty na seks :P

Przeczytałam, że serce dziecka zaczyna bić w 21 dniu od zapłodnienia ;)
    Może ale nie musi xD

• Parodka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii ja w ciazy z synkiem miałam to samo, parę razy dziennie zmiana bielizny obowiązkowo :-P

emi_90 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti może Twoja znajoma miała dużo później zapłodnienie niż myślała.
    W innym artykule tak piszą:
    Serce zaczyna bić około 23. dnia życia płodowego, jednak rejestracja jego czynności jest możliwa dopiero po dłuższym czasie w zależności od metody.
    Wizyta moja będzie mniej więcej 30-31 dni po owulacji, więc zobaczymy :)

Ale jestem wrażliwa na zapachy... normalnie kilka razy mnie zemdliło w sklepie jak coś wąchnęłam... wrrr ;)
    I 2 razy musiałam sikać w galerii he he he he
    Zaczęło się z tym sikaniem i tak pewnie będzie już do końca ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 20:23

emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co tu się zadziało z tymi wykresami i cała strona? Tez macie jakaś nowa wersje , która wg mnie jest tragiczna?

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam i sie zdziwiłam. Muszę się przyzwyczaić. Na szczęście forum na razie bez zmian :-)

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Ja też mam i sie zdziwiłam. Muszę się przyzwyczaić. Na szczęście forum na razie bez zmian :-)
    narazie bez zmian oni stonioowo zmieniaja wiec tutaj tez zmienią.. nie wiem mi stara wersja bardziej sie podoba no ale widocznie tej zmiany nie unikniemy..

Swoja drogą moja znajoma w końcu urodzila ale mówi ze opowie mi o wszystkim jak bedzie w domu wiec ciekawa jestem jak to u niej wygladalo bo nie bylo ciekawie .

Oto jej księżniczka <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e1accd40dce.jpg

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczniutka księżniczka ;)
    Myślałam, że w sobotę sobie dłużej pośpimy, a tu wstali jeszcze wcześniej jak w tygodniu :/
    Kornelki kaszel mi się nie podoba, zaraz zasypię cukrem cebulę i czosnek i ją poinhaluję, nie wiem czy w poniedziałek pójdzie do przedszkola...

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    śliczniutka księżniczka ;)
    Myślałam, że w sobotę sobie dłużej pośpimy, a tu wstali jeszcze wcześniej jak w tygodniu :/
    Kornelki kaszel mi się nie podoba, zaraz zasypię cukrem cebulę i czosnek i ją poinhaluję, nie wiem czy w poniedziałek pójdzie do przedszkola...
    Mój jak ma kaszel to daje mu flegamine junior bo tylko ona mu pomaga zadne inne rzeczy wiec specjalnie dla synka zamawiam z pl. Naszczescie odpókac poki co sie trzymają i nie chorują... ja też wczesnie wstałam bo synek przyszedł do mnie i sie pyta czy idziemy do salonu sie bawic w sensie ze chce bajki a teraz sie przeniosl do naszej sypialni z zabawkami tabletem mlekiem jogurtem i jablkiem xD młoda jeszcze spi. Jestem sama bo maz w pracy... moja dzidzia chciała dać mamie wycisk ale nie bylo czym i tylko na malej wodzie wypluwaniu sie skonczyło bo jeszcze nic nie jadlam. Pytałam synka czy zjadl obiadek w szkole i moj tez go pytał powtarzał że tak wiec pewnie zjadl bo inaczej by nie mówił ze tak no i pani też nic nie mówiła że nie zjadl czy cos wiec idziemy ku lepszemu :) A moja córka nie wiem kiedy ja ide ją odprowadzić to płacze jak ma zostać przyklei sie i tyle pani musi ją wziac ale to kwestia kilku minut jak mnie widzi a jak maż idzie ją odprowadzic to nie placze idzie normalnie do dzieci i nie trzeba jej izolowac od taty hmmmm smieje sie ze tatus bedzie pozniej do pracy chodzil aby córeczke odprowadzac do przedszkola.Wczoraj od razu wrzucilam biale koszule syna szkolne do prania a zaraz po nich swetry i spodnie szkolne aby miec z glowy i mogly na spokojnie do poniedziałku schnąc.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tak jak sądziłam będzie @, bo już dzisiaj duże plamienie jak zwykle przed okresem. No i wiecie co, postanowiłam że odpuszczam i wrzucam na luz bo im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi.. Nie bede robić żadnych testów owu i ciążowe też dopiero jak się @ spóźni :D będę korzystać z życia i używać męża kiedy chce :D jak zaskoczy to zaskoczy. Postanowiłam też że się skupie teraz bardziej na moim synku bo przez te starania troche ostatnio zaniedbuje wszystko to co jest tu i teraz. A tak nie może być :D no i oczywiście będę razem z wami cieszyć się waszymi ciążami ;)

emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi ten nowy wizerunek wykresu sie nie podoba.wchodze na laptopie i jak dla nmnie ten wykres zrobił sie rozlazły

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ