2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
anusiak5 wrote:moge dołaczyc jako 4?
Ja już czekam na wyznaczenie owulacji a reszta moich jeszcze nie zafasalkowanych na jakim etapie?Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
Anusiak5 pewnie tylko coś pisałaś niedawno że jednak chyba sobie odpuszczasz starania, dlatego nie brałam cię pod uwagę :p
Dori moja droga, ja od wczoraj z małpa czyli generalnie dzisiaj jest mój 2 dc haha
Zakrecona a jak to jest z toba? bo ja już się pogubilam :p staracie się do końca roku tak, dobrze pamiętam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 13:55
-
19ewelaaa89 wrote:Anusiak5 pewnie tylko coś pisałaś niedawno że jednak chyba sobie odpuszczasz starania, dlatego nie brałam cię pod uwagę :p
Dori moja droga, ja od wczoraj z małpa czyli generalnie dzisiaj jest mój 2 dc haha
Zakrecona a jak to jest z toba? bo ja już się pogubilam :p staracie się do końca roku tak, dobrze pamiętam?
a zakrecona mówiła że starania zaczyna spowrotem od stycznia -
anusiak5 wrote:bo odpusciłam.ale może kiedys na tym odpuszczeniu sie uda.nie mówie że teraz ale może za rok dwa sie uda bez spinania i wariacji.teraz tylko obserwacja i sex na luzie jesłi bedzie
a zakrecona mówiła że starania zaczyna spowrotem od stycznia
-
My byliśmy na rowerach nad jeziorem i w lesie nawet całkiem przypadkiem znalazłam dwa podgrzybki więc chyba grzybki w lesie są. Chętnie bym się wybrała ale nie mam z kim, bo mój mąż nie lubi zbierać grzybów. Mówi że go to nudzi :p no cóż.. Niedawno wróciliśmy z wojaży. Zjedlismy kolacje, wykapalismy sie wszyscy po kolei, synek ogląda bajki przed snem i zaraz idzie spać, amama będzie czekać na masterchefa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 19:26
-
nick nieaktualny
-
a ja czekam w kolejce do łazienki.zrobie siebie i ide do wyra.może cos obejrze w tw.jutro ide od 8=12 do pracy.potem szybka ogarka odebranie córy z autobusu,szybki obiad i jedziemy na pociag.mam nadzieje że planowo dojedziemy do lakarza tym razem.wrócimy póżno raczej.wiec zajrze dopiero w wtorek po pracy koło 15.30
19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
anusiak5 wrote:a ja czekam w kolejce do łazienki.zrobie siebie i ide do wyra.może cos obejrze w tw.jutro ide od 8=12 do pracy.potem szybka ogarka odebranie córy z autobusu,szybki obiad i jedziemy na pociag.mam nadzieje że planowo dojedziemy do lakarza tym razem.wrócimy póżno raczej.wiec zajrze dopiero w wtorek po pracy koło 15.30
-
cześć
jestem tu po raz pierwszy, postanowiłam dołączyć bo bardzo chciałabym żeby 2019 był mój problem polega na tym, że w marcu tego roku urodziłam moją Córeczkę przez cc i nie wiem czy mój organizm będzie gotowy. Starania chciałabym zacząć już pod koniec tego roku z wielu względów, m.in. wiek i praca, tak żeby urodzić w przyszłym roku. Do pierwszej ciąży przygotowywałam się ok 1,5 roku, może trochę dłużej a potem samego starania było ok pół roku.
Czy któraś z Was starała/stara się w krótkim czasie po cc? Jest to w ogóle możliwe? Czy to moje czcze marzenia?Kattii, Parodka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:cześć
jestem tu po raz pierwszy, postanowiłam dołączyć bo bardzo chciałabym żeby 2019 był mój problem polega na tym, że w marcu tego roku urodziłam moją Córeczkę przez cc i nie wiem czy mój organizm będzie gotowy. Starania chciałabym zacząć już pod koniec tego roku z wielu względów, m.in. wiek i praca, tak żeby urodzić w przyszłym roku. Do pierwszej ciąży przygotowywałam się ok 1,5 roku, może trochę dłużej a potem samego starania było ok pół roku.
Czy któraś z Was starała/stara się w krótkim czasie po cc? Jest to w ogóle możliwe? Czy to moje czcze marzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 07:11
Kattii lubi tę wiadomość
-
W grudniu idę na cytologię i wtedy poproszę o ocenę blizny. No właśnie jest tyle różnych opinii co do ciąży po cc że zgłupieć można słyszałam już że trzeba odczekać rok, dwa lata albo o trzy pewnie to kwestia indywidualna dlatego z niecierpliwością czekam na ten grudzień. Ale chciałabym zajść w ciążę jeszcze przed zakończeniem macierzyńskiego, bo jak wrócę do pracy na kilka miesięcy to tylko nabałaganię w firmie i potem mogą już mnie nie chcieć...Kirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:cześć
Czy któraś z Was starała/stara się w krótkim czasie po cc? Jest to w ogóle możliwe? Czy to moje czcze marzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 07:45
Parodka lubi tę wiadomość
-
Kattii wrote:Nie miałam cc ale warto byłoby zapytać lekarza co sadzi mysle że on bedzie znał odpowiedz bardziej niż jaKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
nick nieaktualnyWitaj pomarańczko
Mój ginekolog powiedział, że mogę już zachodzić w ciążę rok po cc. U mnie wszystko się super goiło. Teraz zaszłam rok i 10 miesięcy po 2 cc. Byłam u ginekologa przed staraniami i dostałam zielone światło
U każdej inaczej się wszystko goi, dlatego wizyta u lekarza to podstawa.
Koleżanka z pracy wpadła pół roku po cc i wszystko dobrze, latała jak fryga do końca.
Szwagierka zaszła 10 miesięcy po cc i również bez żadnych komplikacji.
Sąsiadka miała 4 cc i ordynator szpitala ostatnio jej powiedział, że może mieć 5.
A mojej siostrze ciotecznej po 1 cc zabronili mieć więcej dzieci... że następnej cesarki nie przeżyje...
Także ooo...
Trzymam kciuki za wizytę grudniową.
A ile masz lat i gdzie pracujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 09:50
pomarańczka_33, Parodka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co u mnie?
Katar, kaszel, ból gardła, głowa pęka. Maciuś gile do pasa i zaczyna kaszleć, Kornelka lepiej...
Maciuśkowi wyszła lewa dolna piątka
Leżę w łóżku, bo nie mam na nic siły.
Dziewczyny w środa moja pierwsza wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 09:52
-
Hej pomarańczka
Jestem po cc już 5 lat i nie zdecydowałabym się na drugie dziecko w tak krótkim czasie po porodzie. Mnie na tym etapie jeszcze pobolewała blizna np przy wstawaniu z leżenia na płasko i przy innych wygibasach. Więc gdyby macica miała się znowu rozciągać to bałabym się że coś będzie nie tak. Nie wiem jak ginekolodzy na to patrzą bo dopiero niedawno zaczęłam się starać o drugie dziecko, przedtem na kontrolach nie pytałam ile czasu minimum trzeba odczekać. Ale to pewnie kwestia indywidualna. Niby gin na kontrolach mówił że blizna ładnie się goi a ja jeszcze czułam bliznę i nawet gdyby było to bezpieczne to bym schizowała że coś się staniepomarańczka_33 lubi tę wiadomość
19.08.2013 synek
Czekamy na drugiego maluszka -
nick nieaktualnyParodka dokładnie to kwestia indywidualna.
Po 1 cc na wizycie poporodowej 6 tyg po, lekarz powiedział, że moja blizna wygląda jak u innych pacjentek po 2 latach dopiero
Po 2 miesiącach już nic mnie w miejscu blizny nie bolało.
Ale są dziewczyny właśnie co kilka lat po cc i jakieś skutki uboczne dalej odczuwają.
Tak samo jest po sn jedna tak, druga tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:11
pomarańczka_33, Parodka lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mamo, dałaś mi nadzieję mam nadzieję, że dostanę w grudniu zielone światło
Parodka, u mnie wszystko ładnie się goiło, nic mnie nie boli, za miesiąc (7 mcy od porodu) planuję zacząć chodzić na zajęcia zdrowy kręgosłup i zobaczę czy coś tam czuję czy nie
Pięć lat to na pewno czekać nie mogę bo w tej chwili mam już skończone 34 lata. Wiem, że rodzą kobiety starsze i wszystko jest dobrze i z nimi i z Maluszkami ale ja się boję a z drugiej strony im później tym mniej potem czasu na patrzenie jak dziecko dorasta. Na chwilę obecną żałuję że tak późno dojrzałam do macierzyństwa ale prawda jest taka że wczesniej kompletnie nie byłam gotowa psychicznie.
Zawodowo jestem główną księgową w firmie handlowej, każde więc moje odejście bądź powrót do pracy wiąże się z reorganizacją w firmieSzczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka