X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak na komputerze ale na telefonie widać tylko fragment wykresu i trzeba sobie go przewijać palcem w prawo albo w lewo, strasznie nieczytelnie się zrobiło

Parodka lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii śliczna kruszynka :-)

Mi też się nie podoba to że wykres jest taki wielki w telefonie i widać tylko mały fragment :-\ Jeszcze nie sprawdzałam jak to jest na laptopie.

Ewela wiele osób mówi że jak odpuścili to zaskoczyło. Ja też co cykl to mówię że tym razem odpuszczę, nie będę się starać, przejmować itd ale jestem szurnięta i nie umiem ;-)

Ja dzisiaj nie robię obiadu, zostało mi trochę zupy z wczoraj to młody zje (może stary też haha), ja się jakimiś kanapkami albo jajecznicą zadowolę. A po południu idziemy do moich rodziców bo obchodzą 30 rocznicę ślubu więc tam będzie wyżerka. Nie ma sensu robić obiadu w domu ;-) Chcę iść trochę prędzej pomóc mamie ale muszę sie streszczać żeby się wyrobić. Bo jak u prawie każdej rodziny - sobota dniem sprzątania. Dopiero zmieniłam pościele, robię drugie pranie, zrobiłam zakupy no i muszę się brać do roboty. ;-)

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sobota tez jest dniem sprzatania ale sie ciesze chlop dzis ma wolne to córe ogarnie i w chałupie pomoże.teraz pierze swoje robocze ciuchy i robi na dworze.a mloda gdzies biega kolo niego.potem pojada po pieczywo do sklepu i odebrac pluszaka słodziaka lisa do biedroni bo mloda nazbierała naklejki

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka no wiesz, po prostu przestane robić te owulaki jak szurnieta :p no i ciążowe. Dopiero jak sie spóźni to zrobie a tak to nie..
    A my dziś na obiad jedziemy do siostry mojego męża więc mam labe i nie gotuje :D zakupy tylko później zrobimy bo jutro sklepy będą zamknięte i trzeba coś do chleba kupić i na obiad :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wczorajszą grochówkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj makaron z sosem pieczarkowym. Tanio,szybko, smacznie :D

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi umiesz zareklamować ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakie macie jeszcze pomysły na makaron, oprócz spagetti :D z sosem pieczarkowym już mamy :D hehe

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ja wlasnie w pociagu jestem , wracam od znajomej z warszawy. Poznalysmy sie 4 lata temu na ovu wlasnie <3

Szczesliwa masz racje - tez to slyszlaam ze 21-23 dni od zaplodnienia zaczyna bic serduszko ale od zagniezdzenia wiec jak ktoa ma pozne owulacje jak Ja np. W 22 dc w 13 bedzie dopiero zagniezdzenie to serduszko bedzie kolo końca 7 tyg albo w 8 bic wiec sie zgadza hehe . :D

Ewela Ja np. Uwielbiam makaron z sosem brokulowo serowym z piersia z kurczaka oczywiscie domowe nie jakies papierkowe smieci .

A moze makaron z gulaszem normalnie jakims :) zamiast ziemniaczkow czy plackow ziemniaczanych zrobić makaron.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejho :D my dopiero wróciliśmy od szwagierki, w międzyczasie zakupy i.. W zasadzie teraz usiadłam :p już nawet nie kapalam młodego tylko od razu w pizamke,
    umyjemy zęby i spać. Wylatal się i teraz taki maruder że szok.

Zakrecona a weź daj przepis na ten sos brokulowy :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dawno wróciłam.. byłam przed domem na placu z dziecmi i tak sypali się piaskiem itp że musowo do wanny teraz syn w sypialni sie bawi a córka u siebie w pokoju a ja odpoczywam taka polamana jestem jakas :/ a jeszcze pranie wstawilam bo wylala nam sie cola i dzieciaki z kosza ubrania wyciagali aby wytrzeć haha i wszystko mokre wiec trzeba bylo wrzucic bo do jutra by smierdziało. Maż nie dlugo wróci to wezmie małą do spania a ja poloze sie koło syna i też pójdzie spac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:05

Parodka, Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ale fajnie, że masz taki prawdziwy kontakt z dziewczyną z ovu :D

Kattti ja kicham, prycham już 2 dni, zaczynam kaszleć. Po prostu super ;) czosnek poszedł w ruch :P

Ewelcia i co @ się rozkręca? Testujesz jutro?

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Zakręcona, ale fajnie, że masz taki prawdziwy kontakt z dziewczyną z ovu :D

Kattti ja kicham, prycham już 2 dni, zaczynam kaszleć. Po prostu super ;) czosnek poszedł w ruch :P

Ewelcia i co @ się rozkręca? Testujesz jutro?
    Kochana nici z mojego testowania, bo właśnie dziś małpa przyszła :( nie bede już wcześniej testować niż przewidywana @,bo to bez sensu. Mam nadzieję że w tym cyklu bede mogła wam napisać "kochane spóźnia mi sie @" :D

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela mam takie samo postanowienie jak Ty!
    Trzymam kciuki za spóźniający się okres! :D

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z porannym rzygankiem <3 :D Zdążyłam wypić tylko herbatę i ona wylądowała w wc hehe :D Takie straszne rzeczy a mnie tak bardzo cieszą ! <3
    Po za tym mam mega wrażliwy wech...wchodze do kuchni i mi cały czas smierdzi wszystkim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 08:13

Parodka, Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia no to działamy dalej ;)

Kattti ja zjadłam naleśnika, ale jest mi jakoś ciężko... i mdli mnie... gratuluję kolejnego rzyganka ;)

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja wczoraj miałam mega stresującą przygodę :( poszłam do toalety i na papierze miałam malusieńką kropeczkę krwi. Wzięłam drugi papier i znowu kropka. Trzeci - to samo. Później (chyba ze strachu) byłam sikać jeszcze 4 x w ciągu pół godziny - za każdym razem czysto. Ale tak się wystraszyłam, że ubrałam się i pojechałam do szpitala na izbę przyjęć ginekologiczno - położniczą. Położna zadzwoniła po lekarz dyżurującą, żeby zeszła z oddziału na izbę mnie zbadać, a ta stara pi.da kazała dać mnie do słuchawki i powiedziała mi, że z takimi rzeczami to do poradni K za dnia i tam będą obserwować, czy ciąża będzie się rozwijać, czy obumrze :O Jak wspomniałam o lekach na podtrzymanie typu luteina, powiedziała, że to nic nie pomoże, że tak mówią najnowsze zalecenia ginekologiczne hahah. Wyszłam ze szpitala, obdzwoniłam kilku miejscowych ginekologów, z nadzieją, że może któryś przyjmie teraz prywatnie. Żaden nawet nie odebrał telefonu. Wpakowaliśmy się do auta z mężem i z synkiem i pojechaliśmy 40 km do drugiego szpitala, w naszej byłej miejscowości z której się przeprowadziliśmy 3 miechy temu. Na izbie położniczej totalne chamstwo i buractwo. Położna mówi do mnie: "A skąd Pani wie, że jest Pani w ciąży? A może ja Pani na słowo nie wierzę?" - jak to usłyszałam myślałam, że się przesłyszałam. No świat się kur.wa kończy! Pobiegłam na górę na oddział, zapukałam do pokoju lekarzy, otworzył lekarz, który prowadził mi pierwszą ciążę, poznał mnie. Zrobił mi usg, chociaż powiedział, że dobrze że na niego trafiłam to zrobi po starej znajomości, bo tak naprawdę to normalnie trzeba się na oddział położyć, żeby tak robili usg i kontrolowali. Dostałam Duphaston 3×1 i kontrola za 2tygodnie, czyli tak jak wypada mi.planowa wizyta. Na usg pęcherzyk 5,2 mm - czy myślicie że jest ok? Wczoraj był 35 dzień cyklu/ciąży, czyli wg OM 4+6 tc.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi paranoja z tymi lekarzami

emi_90 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jprd jak tak można ludzi traktować :O w ogóle ten tekst skąd Pani wie że jest w ciąży mnie rozjebal!! Masakra całe szczęście że ten lekarz cie przyjął.

Katiii kochana ogromnie się ciesze z twojego rzyganka i tak bardzo chciałabym się od ciebie tym zarazić :D

Dori, Parodka to jedziemy we trzy na tym same wózku :D próbujemy, próbujemy i nie schizujemy odpuszczamy a samo zaskoczy, zobaczycie :D

emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    O jprd jak tak można ludzi traktować :O w ogóle ten tekst skąd Pani wie że jest w ciąży mnie rozjebal!! Masakra całe szczęście że ten lekarz cie przyjął.

Katiii kochana ogromnie się ciesze z twojego rzyganka i tak bardzo chciałabym się od ciebie tym zarazić :D

Dori, Parodka to jedziemy we trzy na tym same wózku :D próbujemy, próbujemy i nie schizujemy odpuszczamy a samo zaskoczy, zobaczycie :D
    moge dołaczyc jako 4?

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ