X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Tez nie mam apetytu po za tym ze owoce mi sie chce jesc... ale tak to nic . U mnie leje i wieje , moj wolne to nie chodze nigdzie i odpoczywam. Nie wiem czy obiad dzisiaj w ogole robic bo nie mam pomyslu i nic mi sie nie chce moze moj maz wpadnie na jakis pomysl i cos zrobi albo gotowego kupi.
    Noo owoce to daję radę i ja, właśnie gruszkę pałaszuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owoce mniam mniam i ja nie pogardzę ;)
    U mnie piękna pogoda, cieplutko jak w wakacje ;)

• Parodka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze :-P

Szczęśliwa_Mama, emi_90 lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Ale wam zazdroszcze :-P
    Ja teez :D też chce mieć zachcianki i rzyganka jak wy :p czekam na to wręcz z utęsknieniem. U mnie właśnie piecze się tarta z warzywami i kurczakiem. No i czekam do tej 16 :D

Szczęśliwa_Mama, emi_90 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, jadę na wizytę ;)

emi_90, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czekam czekam na wiesci i na USG :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie.
    Jest <3
    Zrobił mi się torbiel na lewym jajniku, ale 2 miesiące temu się badałam i nie miałam. Tak samo na początku drugiej ciąży miałam torbiela przez hormony, na szczęście mi się wchłonął.
    Oby teraz też się wchłonął.
    Ufff
    A co do zdjęcia to jestem załamana, bo mi powiedziała, że nie dają zdjęć usg, bo jest RODO, a na zdjęciu są wszystkie dane poradni... przykro mi :(
    Ale najważniejsze, że z fasolką wszystko dobrze :D

Kattii, emi_90, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Jest <3
    Zrobił mi się torbiel na lewym jajniku, ale 2 miesiące temu się badałam i nie miałam. Tak samo na początku drugiej ciąży miałam torbiela przez hormony, na szczęście mi się wchłonął.
    Ufff
    A co do zdjęcia to jestem załamana, bo mi powiedziała, że nie dają zdjęć usg, bo jest RODO, a na zdjęciu są wszystkie dane poradni... przykro mi :(
    Szkoda że nie dali zdjecia :(
    Ale najważniejsze że z maluszkiem jest ok i że jest już serduszko <3 A na jaki termin według usg ci wyliczyli poród ? Który według usg masz tydzień?
    Ogólnie szybko to poszło jakos xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 16:19

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaaaak bardzo się cieszę :) boziu to musi być niesamowite przeżycie zobaczyć/usłyszeć serduszko własnego dziecka po raz pierwszy! Oficjalnie gratuluje! :*

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprosze przepis na ta tarte

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Jest <3
    Ufff
    Super wieści kochana :-) Szkoda, że nie dali zdjęcia, no ale najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok :-) a torbiel na pewno się wchłonie

• Parodka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Szczęśliwa bardzo się cieszę :-) :-) :-)
    A co do zdjęcia to nie widzę podstaw żebyś nie mogła go dostać. Albo p. Doktor bardzo boi się RODO albo nie do końca wie z czym to się je... Albo jedno i drugie. :-P Szkoda że mnie tam nie było haha

Ale tak jak mówisz, najważniejsze że z maleństwem wszystko w porządku :-)

19.08.2013 <3 synek
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeac dziewczyny . Wrocilam z Pl .
    Sluchajcie po seksie mam od 3 dni krwawienie ale meeeeeega slabe . Tylko jak podcieram sie mam . Nie wiem czy uszkodzone cos czy co :/ bol brzucha momentami mam lekki okresowy za chwile przestaje . Kuzwa mam 21 dc dopiero . Napewno to nie na owulacje :/

Parodka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ciesze sie ze jest wszystko okej . Na kiedy masz tp ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tp na 12 maja ;)
    Kurde zszokowała mnie tym, że nie da mi zdjęcia... nie wiedziałam co powiedzieć...
    Parodka to co mam powiedzieć gin na następnej wizycie?
    To niech dane przychodni wytnie :P
    No lipa.
    Mąż od razu pokaż zdjęcie naszego szczęścia... a tu ooo...

Parodka lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się razem z Tobą ;) najważniejsze że dzidzia zdrowa. Ale no dziwne z tym zdjęciem :/ niby teraz na płycie dają, to nawet tego nie zaproponowała? Przecież to taka pamiątka.

Zakrecona a jaki czas po <3 dostałaś tego krwawienia?

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Tp na 12 maja ;)
    Kurde zszokowała mnie tym, że nie da mi zdjęcia... nie wiedziałam co powiedzieć...
    Parodka to co mam powiedzieć gin na następnej wizycie?
    To niech dane przychodni wytnie :P
    No lipa.
    Mąż od razu pokaż zdjęcie naszego szczęścia... a tu ooo...

Żadne z danych które są na USG nie są żadnymi danymi wrazliwymi ani takimi, ktore nie są ogólnodostępne (np w internecie). RODO nie należy rozumieć jako jakieś nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych. Od tego jest ustawa, która obowiązuje już od bardzo dawna. RODO spowodowało przede wszystkim zaostrzenie kar za nieprawidłowe i niezgodne z prawem przetwarzanie i udostępnianie danych. Czyli jeśli w poprzednich ciążach dostawałaś zdjęcie do domu i było to zgodne z prawem to tak samo jest teraz.
    Następnym razem powiedz, że chciałabyś to zdjęcie tylko dla swojego użytku. Dane, które na nim są nie są Ci do niczego potrzebne i nie będziesz ich w żaden sposób przetwarzać ani nikomu udostępniać. I traktujesz to jak wynik badania, podobnie jak obraz rtg. A jeśli p. Doktor nie wyraża zgody na udostępnienie Tobie swoich danych które tam są, bo jest jej nazwisko wraz z tytułem (co musiałoby być dziwne bo takie same dane ma na pieczątce którą przybija każdemu na recepcie, a poza tym sama wiesz do kogo przychodzisz na wizytę) to istnieje jeszcze coś takiego jak anonimizacja danych. W praktyce bierzesz czarny marker i zamazujesz dane, które nie maja być udostępnione :-P

19.08.2013 <3 synek
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja też czasami mam takie plamienio-krwawienia po stosunku. Kiedyś byłam z tym u gina i powiedział że tak się zdarza, nie miałam żadnych polipów ani nic takiego i nie wiedział co u mnie jest dokładną przyczyną :-\ Powiedział ze może poprostu otarcie błony śluzowej

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny umie któraś z was dobrze w miare angelski ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Żadne z danych które są na USG nie są żadnymi danymi wrazliwymi ani takimi, ktore nie są ogólnodostępne (np w internecie). RODO nie należy rozumieć jako jakieś nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych. Od tego jest ustawa, która obowiązuje już od bardzo dawna. RODO spowodowało przede wszystkim zaostrzenie kar za nieprawidłowe i niezgodne z prawem przetwarzanie i udostępnianie danych. Czyli jeśli w poprzednich ciążach dostawałaś zdjęcie do domu i było to zgodne z prawem to tak samo jest teraz.
    Następnym razem powiedz, że chciałabyś to zdjęcie tylko dla swojego użytku. Dane, które na nim są nie są Ci do niczego potrzebne i nie będziesz ich w żaden sposób przetwarzać ani nikomu udostępniać. I traktujesz to jak wynik badania, podobnie jak obraz rtg. A jeśli p. Doktor nie wyraża zgody na udostępnienie Tobie swoich danych które tam są, bo jest jej nazwisko wraz z tytułem (co musiałoby być dziwne bo takie same dane ma na pieczątce którą przybija każdemu na recepcie, a poza tym sama wiesz do kogo przychodzisz na wizytę) to istnieje jeszcze coś takiego jak anonimizacja danych. W praktyce bierzesz czarny marker i zamazujesz dane, które nie maja być udostępnione :-P
    Ale to totalna bzdura to co mówi ta babka... usg to żadne RODO ...jakas pojebana.. z jej gadki wynika ze nikomu usg nie daje wtf

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ