X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki kochana i czekam na dobre wieści :* bo tylko takie przewiduje ;) musi być dobrze!

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti Kochana mi też serce o mało nie wyskoczyło przed wejściem do gabinetu :(
    Oddychaj głęboko :)
    Trzymam kciuki.
    Czy ta moja gin to jakaś super gin? Nie sądzę, po prostu zapisałam się do niej bo jest na nfz... ale mam zamiar chyba dzisiaj poszukać innego gin.
    Jest 21 wiek, a ja nie będę miała zdjęcia usg na pamiątkę? Masakra jakaś. Kornelki i Maciusia mam w albumie na pamiątkę ;)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym innego szukala bo to az chore ze pamiatek miec nie bedziesz... ja po moich też mam pamiątki i nie wyobrażam sobie nie dostać zdjecia do domu... czlowiek po powrocie lubi posiedziec i popatrzec na zdjecia.
    Mój własnie poszedł odprowadzic syna do szkoły a ja zaraz bede się ubierać i młodą też.

Parodka lubi tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zdjęcia, USG 3D, miałam też nagrane usg na płycie jak maluszek się ruszał, super to było. Ale nosiłam tą płytę całą ciążę razem z kartą ciąży, badaniami, grupą krwi itd. No i jak była akcja-poród miałam to wszystko w szafce w szpitalu (leżałam już 2 tygodnie przed porodem bo małemu skakało tętno na ktg). No i jak młody zaczął tracić tętno i mieli mnie zabierać na salę operacyjną to mój mąż poleciał po tą grupę krwi, wziął wszystko i wysypał w biegu na ladzie u położnych i dał im tę grupę. No i w domu jak emocje opadły, chciałam poukładać wszystkie rzeczy, pamiątki itd to zorientowałam się że płyty nie ma :-(
    Musiała gdzieś mężowi spaść u tych położnych i jej nie zgarnął z powrotem.

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati kciuki trzymam! Ale będzie dobrze, Twoje objawy nie pozwalają mieć wątpliwości :)

emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciółka mi poradziła zadzwonić do Rzecznika Praw Pacjenta i to kompletna bzdura, co ta gin mi wczoraj powiedziała. Ja mam prawo dostać zdjęcie usg. Rzecznik aż się śmiał przez telefon, co Ci lekarze wymyślają i że z czymś takim to się jeszcze nie spotkał.
    Nie chcę już więcej na oczy oglądać tej tempej baby. Nie ufam już jej jako lekarzowi.
    Ogólnie idę we wtorek do innego ginekologa, mam nadzieję, że przypadnie mi do gustu ;)

Kattti myślę o Tobie i czekam ;)

Parodka oj szkoda tej płytki. Nie dowiadywaliście się w szpitalu później czy przypadkiem nikt jej nie znalazł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 13:07

• Parodka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Przyjaciółka mi poradziła zadzwonić do Rzecznika Praw Pacjenta i to kompletna bzdura, co ta gin mi wczoraj powiedziała. Ja mam prawo dostać zdjęcie usg. Rzecznik aż się śmiał przez telefon, co Ci lekarze wymyślają i że z czymś takim to się jeszcze nie spotkał.
    Nie chcę już więcej na oczy oglądać tej tempej baby. Nie ufam już jej jako lekarzowi.
    Ogólnie idę we wtorek do innego ginekologa, mam nadzieję, że przypadnie mi do gustu ;)

Kattti myślę o Tobie i czekam ;)

Parodka oj szkoda tej płytki. Nie dowiadywaliście się w szpitalu później czy przypadkiem nikt jej nie znalazł?

No tak jak mówiłam, nie ma podstaw żeby Ci nie dać zdjęcia. Jak jej nie ufasz to szukaj innego lekarza :-)

A my nie dzwoniliśmy się pytać o tą płytę bo zorientowałam się że jej nie ma po miesiącu od porodu, jak nie więcej. Stwierdziliśmy że nie będziemy im zawracać gitary, a i tak najważniejsze było że synek wyszedł z tego cało i był cały i zdrowy :-)

Kattii trzyma w niepewności. Jak mam chwilę czasu to wchodzę i odświeżam a tu nadal nic, czekamy. Ona chyba kiedyś pisała że używa tylko laptopa bo z telefonu nie lubi pisać. Pewnie musi na spokojnie dotrzeć do domu :-)

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka no dokładnie najważniejsze, że synuś zdrowy i wszystko w porządku ;)
    Tak zmieniam lekarza. Nie chcę już do niej chodzić. I męczyć się całą ciążę.

Kattti na pewno lada chwila da znać ;)

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dajmy jej dojechać spokojnie do domu :D na pewno da nam znać :)

Anusiak miałam ci dać przepis na tarte to bardzo proste :D robisz kruche ciasto : 100 g masła, 220 g mąki, żółtko, szczypta soli i łyżka zimnej wody. Wyrabiamy chlodzimy z godzinke.
    Wylepiamy forme i podpiekamy około 20 minut temp 180.
    Farsz to dajesz Warzywa jakie chcesz, może być z podsmazona piersią kurczaka albo z szynką. Farsz dajemy na podopieczny spód i teraz zalewamy masą jajeczna :
    Mała śmietana 18%, 3 jajka i 15 dag starkowanego sera. Doprawiamy, mieszamy i zalewamy. Całość pieczemy jeszcze 30 minut. Gotowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 13:44

Szczęśliwa_Mama, emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super ta tarta ;)
    I ja ją zrobię mniam mniam

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Dokładnie, dajmy jej dojechać spokojnie do domu :D na pewno da nam znać :)

Anusiak miałam ci dać przepis na tarte to bardzo proste :D robisz kruche ciasto : 100 g masła, 220 g mąki, żółtko, szczypta soli i łyżka zimnej wody. Wyrabiamy chlodzimy z godzinke.
    Wylepiamy forme i podpiekamy około 20 minut temp 180.
    Farsz to dajesz Warzywa jakie chcesz, może być z podsmazona piersią kurczaka albo z szynką. Farsz dajemy na podopieczny spód i teraz zalewamy masą jajeczna :
    Mała śmietana 18%, 3 jajka i 15 dag starkowanego sera. Doprawiamy, mieszamy i zalewamy. Całość pieczemy jeszcze 30 minut. Gotowe :D
    Brzmi smacznie :D skuszę się i ja na zrobienie jej ;)

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki jak Wam się podoba mój nowy awatarek? He he

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    A dziewczynki jak Wam się podoba mój nowy awatarek? He he
    No właśnie już wczoraj miałam napisać, że cudny, ale zajęłam się czymś i wypadło mi z głowy napisanie :D Idealny! Jak robiony dla Ciebie na specjalne zamówienie hihi ;-)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam jest mega pyszna i nawet szybko się ją robi :D koniecznie dajcie znać jak już zrobicie ;)

Szczęśliwa avatar super, na czasie hehe :) A w ogóle na początku myślałam że to jakaś nowa osoba do nas zawitała :D w ogóle to zauwazylyscie, że te nowe szybko jakoś się ewakuuja od nas? Ciekawe czemu hahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:02

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu same dziewice...

A tak na serio to pewnie widzą że wątek "rozkręcony", wszystkie się znają i jak przychodzi jedna nowa to się czuje nieswojo i się ewakuuje. A szkoda bo przecież przyjmujemy bez problemu :-P

Szczęśliwa, też miałam wczoraj pisać o awatarze i zapomniałam!

Tartę też bym chętnie zrobiła, tylko że ja robie obiady dzień wcześniej żeby wrócić z pracy i móc zjeść. A nie wiem czy to jest tak samo dobre następnego dnia... Nie nasiąknie to ciasto za mocno tą śmietaną? Jeśli tak to spróbuję może zrobić w sobotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:11

emi_90, Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he no właśnie jakoś nie zostają z nami te nowe :P
    Trudno ;)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Bo tu same dziewice...

A tak na serio to pewnie widzą że wątek "rozkręcony", wszystkie się znają i jak przychodzi jedna nowa to się czuje nieswojo i się ewakuuje. A szkoda bo przecież przyjmujemy bez problemu :-P

Szczęśliwa, też miałam wczoraj pisać o awatarze i zapomniałam!

Tartę też bym chętnie zrobiła, tylko że ja robie obiady dzień wcześniej żeby wrócić z pracy i móc zjeść. A nie wiem czy to jest tak samo dobre następnego dnia... Nie nasiąknie to ciasto za mocno tą śmietaną? Jeśli tak to spróbuję może zrobić w sobotę
    Nie nasiaknie, bo ta masa się ścina :) my odgrzewalismy na drugi dzień w piekarniku ale jeśli mam być szczera, to nie była już taka dobra jak na świeżo :p i ciasto nie jest już aż tak kruche.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dopiero wróciłam ja ponad 1h drogi mam w jedna strone wiec to troche trwało... malo tego mialam dopiero wizyte o 12:30 bo pani ginekolog jak sie okazuje przyjezdza az z Londynu i jej pociag miał opoznienie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10b39d658d33.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5ebc57f72f0.jpg

To nasz maluszek i jest bijące serduszko <3 :)
    A na koniec podróży wymiotowałam w aucie chyba z glodu już hehe bo od rana nic nie jadlam a jak chcialam zjesc to mi sie uniosło i poszło dobrze ze woreczki mialam ze soba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:35

emi_90, 19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Jestem dopiero wróciłam ja ponad 1h drogi mam w jedna strone wiec to troche trwało... malo tego mialam dopiero wizyte o 12:30 bo pani ginekolog jak sie okazuje przyjezdza az z Londynu i jej pociag miał opoznienie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10b39d658d33.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5ebc57f72f0.jpg

To nasz maluszek i jest bijące serduszko <3 :)
    A na koniec podróży wymiotowałam w aucie chyba z glodu już hehe bo od rana nic nie jadlam a jak chcialam zjesc to mi sie uniosło i poszło dobrze ze woreczki mialam ze soba :D
    Jaka piękna fasoleczka ❤ Kattii super, wiedziałam, że wszystko bedzie dobrze !!! Cieszę się bardzo :-*

Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie <3 wiedziałam że wszystko będzie ok :) a ten pecherzyk to co to, jeśli moge spytać? :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ