X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Natuś89 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Ale mnie na tych Bednarach wywiało, dobrze Anusiak że nie jechaliście. Za to młody szczęśliwy bo to rolnik z krwi i kości haha. Mnie to w ogóle nie kręci, takie łażenie i oglądanie kosmicznie drogich maszyn, no ale pojechałam z nimi bo bym się w domu nudziła (sprzątała)

Czyli dobrze, że daliśmy sobie spokoj. Nie chcę żeby mi się to przeziębienie nawróciło. Mój marudek kocha maszyny rolnicze wiec nawet dzisiaj przebakiwal że można by pojechac. Ale odpuścił bo musi w autku moim powymieniac olej filtry i inne duperele. W tygodniu czasu na to nie ma bo autko jeździ od rana do wieczora.

Dziś na obiad pierś z kurczaka z ryżem. Młoda już nogami przebiera bo to jej ulubione danie zaraz po rosole :)

Parodka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś89 wrote:
    Czyli dobrze, że daliśmy sobie spokoj. Nie chcę żeby mi się to przeziębienie nawróciło. Mój marudek kocha maszyny rolnicze wiec nawet dzisiaj przebakiwal że można by pojechac. Ale odpuścił bo musi w autku moim powymieniac olej filtry i inne duperele. W tygodniu czasu na to nie ma bo autko jeździ od rana do wieczora.

Dziś na obiad pierś z kurczaka z ryżem. Młoda już nogami przebiera bo to jej ulubione danie zaraz po rosole :)
    a jaki sos robisz do tego ryżu ?

• Natuś89 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robię sosu. Ryż gotuje z kurkuma i curry taki wyraźniejszy jest wtedy. Pierś z kurczaka pokrojona w dużą kostkę smażona z dodatkiem mieszanki przypraw kebab/gyros i do tego sałata z pomidorkami. Jak mi zostaje coś sosu czosnkowego to sałatę tym polewam a jak nie to sruuu bez niczego.

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. My dzisiaj zrobiliśmy domową pizzę i 15 minut po zjedzeniu zwróciłam wszystko co zjadłam :/ także ten...już się najadłam heh

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Witajcie dziewczyny. My dzisiaj zrobiliśmy domową pizzę i 15 minut po zjedzeniu zwróciłam wszystko co zjadłam :/ także ten...już się najadłam heh
    ciesz sie chociaz rzyganko zaliczyłas a to dobry znak :D

emi_90 lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to moje dziecko jest nie normalne do waszych.moja nie ruszy połowy potraw o których tu piszecie.je pare rzeczy na krzyż

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    kurcze to moje dziecko jest nie normalne do waszych.moja nie ruszy połowy potraw o których tu piszecie.je pare rzeczy na krzyż
    Nie jest nienormalne...każde dziecko jest inne...moja córka zje wiekszosc co zrobie mozna powiedziec ze prawie wszystko a syn nie ruszy nic- w ogole obiadów nie jada w domu jego jedyny posilek to jogurt,mleko,platki,kanapki z kremem i owowce ,slodycze od czasu do czasu jakims cudem zje nalesniki ale musza byc tez posmarowane czekoladą .Każde dziecko z czasem wyrabia sobie swoje smaki i bedzie cos lubiło cos co teraz np nie ruszy ... my jako dzieci też wszystkiego nie jedliśmy i też mielismy swoje kaprysy tego nie tamtego nie.Ja kiedyś nie ruszyłabym wątróbki majac 20+ lat a teraz ją uwielbiam i jako 20 latka nie byłam już dzieckiem a lubiłam naprawde bardzo malo wiec co sie dziwic dzieciom...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:17

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko moja ma 8,5 i nie je za dużo.rano w tygodniu wstaje 6,50 po wchlonieciu tabletki nie je nic i jak wraca do domu to o 15,30 ledwo co ruszy obiad.w miedzyczasie ewentualnie zje jakos kanapke w szkole.nawet nie kazała zapisywac sie na obiady

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    tak tylko moja ma 8,5 i nie je za dużo.rano w tygodniu wstaje 6,50 po wchlonieciu tabletki nie je nic i jak wraca do domu to o 15,30 ledwo co ruszy obiad.w miedzyczasie ewentualnie zje jakos kanapke w szkole.nawet nie kazała zapisywac sie na obiady
    najwyrazniej tyle jej wystarcza i nie potrzebuje wiecej... dziecko samo z siebie się nie zagłodzi wiec jak ma dostep do jedzenia to kiedy bedzie glodna to zje cokolwiek nie koniecznie to co jej zrobisz... na sile nic nie zrobisz a mozesz jeszcze zniechecic wiec warto przeczekac ten okres , przyjdzie czas że sama sie zdziwisz ile bedzie potrafiła zjesc.

Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Katti o tym tylko że jak idzie do szkoły to czesto gesto te kanapki wracaja do domu.wiec jest o samej wodzie a pozniej nie nadrobi braku bo dziubie albo sama nie wie co by zjadła.a musi jaos funkcjonowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    wiem Katti o tym tylko że jak idzie do szkoły to czesto gesto te kanapki wracaja do domu.wiec jest o samej wodzie a pozniej nie nadrobi braku bo dziubie albo sama nie wie co by zjadła.a musi jaos funkcjonowac
    Jak bedzie głodna to zje - moze nie lubi kanapek ? :) Mój też nic a nic i żyje,rosnie nie choruje a to jest najważniejsze. Poszłabyś z nią do lekarza to powiedziałby ci to samo że jak bedzie głodna to zje widocznie tyle potrzebuje po za tym skad masz pewnosc że w szkole czegos innego nie je, cos od koleżanek albo sama jak ma jakies grosze nie kupuje batonika czy cos...mi rodzice kasy nie dawali ale i tak zawsze wykombinowałam pare groszy na ulubione chipsy hehe także tego dzieciaki są bardziej sprytne niż nam sie wydaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:48

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego nie wiem do szkoły na automat dostaje raz w mc tylko.wiec raczej je tylko to co z domu.teraz dorzucamy czasami jej do sniadania mus owocowy w tubce.chyba ze zje owoce lub warzywa maj w akcji plus cos mlecznego.ale dopiero tydzien jak to weszło w tym roku

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kazdy lekarz córki mówi że za mało waży i mierzy jak na swój wiek.nie biora pod uwage co przeszła i w jakim tempie rosnie.ja tylko córce proponuje posiłki ale co i ile zje z tego to jej decyzja

• Parodka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczyna mi się PMS, tak mnie wszystko wqrwia bez powodu, aż mi się płakać rano chciało już nie pamiętam czemu. W ogóle ten tydzień strasznie niezdrowo jadłam, ciągle słodycze. Nic nie cwiczyłam... Ja się pytam gdzie jest mój motywator - Zakręcona? :-P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Chyba zaczyna mi się PMS, tak mnie wszystko wqrwia bez powodu, aż mi się płakać rano chciało już nie pamiętam czemu. W ogóle ten tydzień strasznie niezdrowo jadłam, ciągle słodycze. Nic nie cwiczyłam... Ja się pytam gdzie jest mój motywator - Zakręcona? :-P
    Też się martwię o Zakręconą. Ostatnio pisała o krwawieniu i od tamtej pory cisza :(

Parodka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zakręcona się nie odzywa :(
    Może po powrocie ma dużo spraw do ogarnięcia...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem misiaczki , jestem. :** jak milo , ze o Mnie sie martwicie i pamietacie .
    Krwawienie przeszlo , wydaje mi sie ze albo zbyt ostro :D albo infekcja jakas sie wdala bo ostatnio w ciagu roku mialam 3 razy infekcje i kazda z krwawieniem wlasnie gdzie nigdy tego nie mialam. W kazdym badz razie jest okej .
    Poszlam do pracy , od piatku pracuje . Teraz caly tydzien na 6 rano :) przeszczesliwa jestem z tym ze to praca przez agencje takze tu wszystko sie moze zdazyc .. zaraz moze roboty nie byv :/
    Takto rodzice przyjechali ze mna jest narazie okej :)
    Przeziebilismy sie strasznie prawie wszyscy ... Ja od 8 dni juz z gilami do pasa i kaszlem okropnym , Ojczym tez przyjechal i odrazu przeziebiony , synek moj tez od wczoraj z katarem :/ leczymy sie i mam nadzieje ze szybko minie . To przez te pieprzone pogody . Raz skwar a zaraz huragany o wichura porywajaca kosze , dachy wszystko :/ a czlowuek musi czasem wyjsc z domu czy wlasjiw do roboty czy sklepu i zalatwione . Jeszcze doprawilismy sie ostatnio jak szlismy i wracalismy 2 dni w wielka ulewe z pracy i do pracy . Takto wszystko u Mnie dobrze :)

emi_90, Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wróciłam do domu, byliśmy u szwagra na wsi cały dzień :)
    Zakręcona uff już naprawdę martwilysmy się o ciebie! :) wspolczuje przeziebien, niedawno to przerabialam :/ a z kataru to dwa tyg się leczylam..

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety pogoda tak wpływa na zdrowie.u nas narazie ok chodz mloda cos przebakiwała o gardle w tygodniu ale raczej udawała.tylkosobie troche kicha ale tak to jest ja na dworze sie zgrzeje a dzis musiałam dac jej cienka kurtke na koszulke na krótki bo 17 stopni i czapeczke na glowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona cieszę się, że u Ciebie wszystko ok ;)

Ja też chora jestem, kaszel, katar i gardło, a dzieciaki katar już z tydzień.

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ