X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki wpadłam na chwilkę ;)
    Zrobiłam sernik i placki ziemniaczane na obiad, a teraz biorę się za kruche rogalki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:22

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Hej dziewczynki wpadłam na chwilkę ;)
    Zrobiłam sernik i placki ziemniaczane na obiad, a teraz biorę się za kruche rogalki ;)

O kurde ale dajesz czadu. Ja za 5 minut do domu, wyrobiona jestem. Juz sie pakuje :-P
    A w poniedzialek urlop! Jak dobrze :-)

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widze ze Szczesliwa dostała zapału :D mi mąż bedzie robił sałatkę jak wrócimy od lekarza z synem.
    Parodka na jak dlugo na ter urlop sie wybierasz?

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jaki synchron :D a ja rogaliki wczoraj robiłam hehe takie z trzech składników tylko :p
    Parodka mega zazdro :D też bym sobie pourlopowala mój tak szybko zleciał że praktycznie w ogóle nie odczulam że go miałam :D

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja wlasnie skonczyłam jesc obiad gotowy i pic kawe po pracy.odpoczne z pol godziny i biore sie za obowiazki.musze swoja czesc zrobic inaczej znowu sie pozre z chlopem o nie..a juz od tygodnia gadamy tyle oile

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!!! Ale mam wpisów do nadrobienia :) Gorące (i to dosłownie) pozdrowienia z Chorwacji :) właśnie przemierzamy Zagrzeb, zatrzymamy się gdzieś na obiadek i ruszamy nad Adriatyk. Za nami Bratysława, Wiedeń, trzy dni w Budapeszcie i Balaton :) widziałam tu takie określenie jak serduszkowanie ;) zobaczymy co wyjdzie z tego urlopu :) :)

Trzymajcie się cieplutko i do usłyszenia ☺️☺️☺️

19ewelaaa89, Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

• Pinezunia Znajoma

Wysłany: 28 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;-)
    Troszkę się nie odzywałam, bo miałam problem z dodawaniem postów na forum . Mam nadzieje ze problem się rozwiązał .
    Dalej brak @ , dziś znów zrobiłam test i dwie grube krechy , a nie czuje sie jak w pierwszej ciąży , wiedziałam ze jestem , nawet kiedy test jeszcze nie pokazywał ciąży . Przedwcześnie się jeszcze nie cieszę, czekać muszę i tak do 12 tc .....

Muszę trochę nadrobić zaległości

Kattii lubi tę wiadomość

2fwalhb8ugdcs1xj.png

f2wl3e5e0k3dvc0k.png
  • Pinezunia Znajoma

Wysłany: 28 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dalej ten sam problem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 16:25

Kattii lubi tę wiadomość

2fwalhb8ugdcs1xj.png

f2wl3e5e0k3dvc0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezunia wrote:
    Czesc Dziewczyny ;-)
    Troszkę się nie odzywałam, bo miałam problem z dodawaniem postów na forum . Mam nadzieje ze problem się rozwiązał .
    Dalej brak @ , dziś znów zrobiłam test i dwie grube krechy , a nie czuje sie jak w pierwszej ciąży , wiedziałam ze jestem , nawet kiedy test jeszcze nie pokazywał ciąży . Przedwcześnie się jeszcze nie cieszę, czekać muszę i tak do 12 tc .....

W takim razie duzo zdrówka dla fasolki , rozumiem twój dystans co do cieszenia się.

Pinezunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u lekarza i tyle wrócilismy bez niczego bo on nie widzi nic takiego na co trzeba by bylo dac jakiś lek... jedyne co mamy podawac to Calpol to syrop przeciwgorączkowy bo rzekomo synek jest wszedzie czysty także tego....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezunia wrote:
    Czesc Dziewczyny ;-)

Gratulacje. Dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki. To chyba termin na czerwiec wypada prawda?

Pinezunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Bylismy u lekarza i tyle wrócilismy bez niczego bo on nie widzi nic takiego na co trzeba by bylo dac jakiś lek... jedyne co mamy podawac to Calpol to syrop przeciwgorączkowy bo rzekomo synek jest wszedzie czysty także tego....
    Kattii, a może jakiś syropek powlekający, nawilżający błonę śluzową gardła? Prawoślazowy albo z porostu islandzkiego?

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii, a może jakiś syropek powlekający, nawilżający błonę śluzową gardła? Prawoślazowy albo z porostu islandzkiego?
    Znasz takie w uk ? :D oni tutaj nic nie mają jedynie paracetamol w tych sklepach lub ibumrofen nawet dla takich dzieci nie mają tabletek na gardlo ... żenada :/ dobrze ze ja mam z pl kupione

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Znasz takie w uk ? :D oni tutaj nic nie mają jedynie paracetamol w tych sklepach lub ibumrofen nawet dla takich dzieci nie mają tabletek na gardlo ... żenada :/ dobrze ze ja mam z pl kupione
    Kurde :/ z tym paracetamolem to się mają...trzeba by było zapytać ich o Alte syrup for children :-) może by coś skojarzyli :D

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kurde :/ z tym paracetamolem to się mają...trzeba by było zapytać ich o Alte syrup for children :-) może by coś skojarzyli :D
    Nie dałby...kazal dawac tylko calpol .. a to oczywiscie nic innego jak paracetamol głownie...dobrze ze ja mam jako tako zaopatrzenie i mam witaminki i na kaszel tez i na gardlo do ssania mam tylko nadzieje ze przez glupote lekarza nie bedzie gorzej.
    A i dodam jeszcze że powiedział iż jak stan sie pogorszy to mamy wrócic do lekarza no wiec co tu duzo komentowac... rzekomo dziecku nic nie dolega to co ma mu sie pogorszyc ? smiech na sali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 19:00

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Nie dałby...kazal dawac tylko calpol .. a to oczywiscie nic innego jak paracetamol głownie...dobrze ze ja mam jako tako zaopatrzenie i mam witaminki i na kaszel tez i na gardlo do ssania mam tylko nadzieje ze przez glupote lekarza nie bedzie gorzej.
    A i dodam jeszcze że powiedział iż jak stan sie pogorszy to mamy wrócic do lekarza no wiec co tu duzo komentowac... rzekomo dziecku nic nie dolega to co ma mu sie pogorszyc ? smiech na sali...
    Brak słów, ręce opadają na tych lekarzy...:/

• Parodka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    No to widze ze Szczesliwa dostała zapału :D mi mąż bedzie robił sałatkę jak wrócimy od lekarza z synem.
    Parodka na jak dlugo na ter urlop sie wybierasz?

Tylko 1 dzien niestety. Juz bylam na 2 tygodniowym urlopie i musze teraz oszczędzać zeby wziąć jak syn bedzie mual ferie.

Kattii lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mój dostał wysoką gorączke i musialam dać mu czopek na noc... dzisiaj spi ze mna coś czuje ze zapowiada się cieżka noc a na ustach widze pełno opryszczek mu sie robi... i mi powie lekarz że jest czysty... nosz kurw..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarby nadrobię Was po weekendzie ;)
    Jak zwykle narobiłam jak głupia wszystkiego na te urodziny dzieciaków ;)
    Jutro jeszcze sałatkę zrobić, upiec karkówkę, faszerowane papryczki, posprzątać, jechać po tort, ogarnąć siebie i dzieciaki, mąż pracuje do 15, a goście o 17 ;)
    Jutro Kornelka wreszcie dostanie swój wymarzony domek dla Barbie :D oj będziemy się bawić. Ja w dzieciństwie też marzyłam o takim domku, ale to nie te czasy były ;) teraz sobie odbiję he he
    Śpijcie dobrze ;)

19ewelaaa89, emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii nie zazdroszczę, tylko jebnac w łeb takich lekarzy :/ dziecko sie niepotrzebnie męczy, no i ty przy okazji bo nocka na czujce już jakby nie patrzeć.
    Szczęśliwa to udanej imprezki urodzinowej :D i wszystkiego najlepszego dla Kornelki bo to jej urodzinki?! :D buziaki od e-cioci :D:*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ