Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida jasne, że jest szansa na zafasolkowanie ;)
    A może dostaniesz na urodziny najpiękniejszy prezent, jaki można sobie wymarzyć ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać od razu po wizycie i mam nadzieję że fotka będzie :D ja też już czekam na tą 16 z niecierpliwością :)

Szczęśliwa_Mama, emi_90 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj od rana robiłam badania z krwi przed zabiegiem, bo do poniedziałku już tylko tydzień i ogarnia mnie strach i niepokój. W szpitalu będę tydzień, ale mój mężu wziął sobie 2 tygodnie urlopu, ja pewnie będę nieżywa i trzeba mi będzie w domu nawet szklankę podać. Nawet teściowa wyraziła chęć, że się mną zaopiekuje, a na dzień operacji moja mama przyjeżdża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ooo to będziesz miała opiekę.
    Jaki dokładnie będziesz miała zabieg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparotomię, po raz kolejny. Mam takiego mieśniaka, którego wcześniej mi nie usunęli, bo był mniejszy niż 5 cm, ale teraz okazało się, że gad urósł, a jest on w trzonie macicy od strony wewnętrznej i nie jest to proste. No i po operacji pół roku stop ze staraniami, ale może jak zrobię tam porządek dokładny to się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to trzymaj się tam.
    Moja koleżanka z pracy też miała mięśniaka i przez niego poroniła pierwszą ciążę. Później brała jakieś hormony, ale się nie wchłonął i w końcu usunęli jej. Odczekała tyle co kazali i zaraz zaszła w ciażę ;)
    Po cc 3-4 dni trzymają w szpitalu, a tu aż tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnim razem trzymali mnie 6 dni, cięcie takie jak przy cc, ale czułam się fatalnie no i wycinali mi kilka bardzo dużych mięśniaków. Tego zostawili i kazali mimo wszystko próbować, a jak się nie uda to miałam termin kolejny ustawiony, nie udało się, więc niestety wracam. Najmniej z tego powodu to się chyba cieszy mój pracodawca, pójdę teraz to wrócę po nowym roku pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! :)
    W końcu mogę coś naskrobać na forum, nie piszę z telefonu, bo mi ucina wiadomości.
    Jeszcze dziś mam wolne, mój M. na L4 bo katar i kaszel, dostał lekarstwa i się kuruje. Na szczęście mnie nic nie łapie i lepiej niech tak zostanie. :)
    Powiedzieliśmy mojej Mamie o Fasolce, strasznie się ucieszyła. Poprosiliśmy tylko, żeby na razie zostawiła info dla siebie, że w czwartek po badaniu zadzwonię do Niej i powiem co i jak wyszło.
    Nie możemy się już doczekać czwartku :)

emi_90, 19ewelaaa89, Frida91, Parodka, Szczęśliwa_Mama, werni lubią tę wiadomość

• Parodka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyskowa fajnie jest komus powiedziec nie? :-) My w sobote jak juz bylam po wizycie u gina powiedzieliśmy męża siostrom. Jedna nas odwiedzila i razem z nia gadalismy z ta druga na Skype i postanowilismy powiedziec obu na raz ;-) moja siostra wie juz dawno, powiedzialam jej kilka dni po tescie. Synkowi rodzicom i u mnie w pracy powiemy po mojej nastepnej wizycie jesli bedzie wszystko ok. Bedzie juz prawie 8 tc wiec mysle ze spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 15:39

emi_90, Szczęśliwa_Mama, Ancyskowa lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to rano bylam w laboratorium na tych badaniach które gin zlecil. Chodze prywatnie i kopara mi opadła. Zaplacilam 258zł. Wizyta w piatek kosztowala 170. Taka mala fasolka a juz tyle hajsu od nas wyciągnęła :-P

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat nie było fajnie powiedzieć, bo dziwnie zareagowali na moją 3 ciążę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści od Eweeli :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa co tak długo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka pewnie, że fajnie powiedzieć :) ale jeszcze tego nie rozgłaszamy bardzo. Mama się ucieszyła bardzo, wiecie ma już 70 lat, wnuki po moich braciach i tylko ja jej jeszcze zostałam.

Jak mnie teraz zmogło, spałam 2,5 godziny ;) ja tez czekam na wieści Ewela

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa, bo zaczynam się martwić...

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spoczko, przepraszam że dopiero teraz ale po wizycie zajechalismy jeszcze do brata i bratowej :) usg super maluch zdrowo rośnie, podskakiwal sobie radośnie :D mamusia możesz wpisać na pierwszą stronke kolejne usg 10 grudnia na 16.00, to będzie prenatalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 21:39

emi_90, werni, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i termin na 22 czerwca :)

emi_90, werni, Juti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ewelaaa ! Śliczny maluszek <3
    A dziewczyny już się martwiły że tak długo cie nie ma hehe :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa no to super :)
    Gratulacje Kochana.
    Pierwsza stronka uzupełniona.
    10 grudnia masz wizytę z Kattii ;) ona usg połówkowe ;)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ