X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie całowania tylko celowania:)))) ale wyszło uroczo hihi

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi Kochane czy czasem zastanawiacie się jak to będzie kiedy na Świat przyjdzie 3 dziecko.
    Nie myślę tu o nowych obowiązkach tylko o źyciu nacodzień.
    Czy myślicie,że jest możliwe zeby przy 3 dzieci,żeby znależ czas dla wszystkich ?
    Nie martwie sie o finanse, o miejse w domu, o pomoc przy 3 tylko własnie o to,żeby żadne z moich Dzieci nie czuło się gorsze czy wykluczone.
    Jak to jest z Wami ?
    Zastanawiam się czy to normalne,że marząc o 3 dziecku czasem budze sie spanikowana jak to będzie...
    ooo takie poranne rozsterki dla Was ;)

Dla ścisłości ja jestem typem Matki Polski, z dziećmi w domu siedzialam 4 lata.Nigdy nie narzekałam na nadmiar obowiązków przy dzieciach czy brak snu. Moja Teściowa zawsze mówi,że ja jestem z innej epoki w której ludzie chcieli mieć dużo dzieci i nie marudzili przy najmniejszym problemie.

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi Kochane czy czasem zastanawiacie się jak to będzie kiedy na Świat przyjdzie 3 dziecko.
    Nie myślę tu o nowych obowiązkach tylko o źyciu nacodzień.
    Czy myślicie,że jest możliwe zeby przy 3 dzieci,żeby znależ czas dla wszystkich ?
    Nie martwie sie o finanse, o miejse w domu, o pomoc przy 3 tylko własnie o to,żeby żadne z moich Dzieci nie czuło się gorsze czy wykluczone.
    Jak to jest z Wami ?
    Zastanawiam się czy to normalne,że marząc o 3 dziecku czasem budze sie spanikowana jak to będzie...
    ooo takie poranne rozsterki dla Was ;)

Dla ścisłości ja jestem typem Matki Polski, z dziećmi w domu siedzialam 4 lata.Nigdy nie narzekałam na nadmiar obowiązków przy dzieciach czy brak snu. Moja Teściowa zawsze mówi,że ja jestem z innej epoki w której ludzie chcieli mieć dużo dzieci i nie marudzili przy najmniejszym problemie.

ja się zastanawiam podobnie jak Ty, moja córka ma 9 lat i lubi ze mna spać - w sumie jestem cała dla moich dzieciaków. Jakby sie trzecie pojawiło - to chyba przewróci się wszystko do góry nogami.. powiem szczerze ze juz nie pamietam jak to jest z pieluchami, nocnym wstawaniem i chorobami.. teraz dzieciaki mam w sumie w miare samodzielne troche odchowane, jestem czynna zawodowo-mam czas dla siebie.. jestem wyspana:)) ale jak sobie przymne siebie te 10/11 lat temu jak rodzily sie moje dzieci to swiadomosc i pragnienie teraz jest o wiele wieksze:)) no i madrzejsza jestem w paru sprawach..
    a Ty ile masz lat? Ja 35...:) ale duchem to tak 25:p

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 ;) Ja mam 30 lat ;) i nadal mam nieprzespane noce ;) Miśki mnie wołają na prztulaski, na " podaj piciu" na " pośpij ze mna" i nie mam z tym problemu ;) Zawodowo również jedtem czynna ale pracuje w firmie rodzinnej - stanowisko na mnie spokojnie poczeka :)
    Mój syn ma lat a córcia 3,5 :)

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!!! Jak tam dzień wam mija, ja dzisiaj od rana na shoppingu :P
    Ale w końcu staremu kupiłam tą koszulę i jeszcze wzięłam mamie na prezent, a we Wólczance druga była gratis. Janusz okazji ze mnie, bo dwie koszule i 200 zł mnie wyszło :P jeszcze staremu znajdę czapkę z pomponem

• werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jadę do siebie po wyniki badań. Spowrotem będę miała podrzutke bo rodzice jadą też do wawy.
    Zakręcona też mam takie usta że górna warga jest ciensza. A co do pracy nieźle Ci tam pomieszali.
    Mój to dziwnie patrzy jak mówię o choince.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:57

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj marzy mi się za rok wyjazd np. Na Cypr czy inną wyspę.

Narty i ciąża?? Nie ryzykowalabym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 14:01

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili :) ja też się w sumie nie martwię o pracę. Pracuję w szkole - mam też swoje prywatne zajęcia - więc przerwa myślę nie zniszczy niczego. Umowę o prace mam - więc jest oki. Powiem szczerze ze jak nie miałam umowy to miałam opór w planowaniu dzieciątka..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi nartami też bym nie ryzykowała, w tym roku jedziemy na narty z mężem, ale ja po zabiegu nawet nie będę ryzykować. On będzie jeździł,a ja piła grzane wino :D

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella, co robisz w szkole ?
    Ja w szkole przez pół roku prowadziłam zajęcia z języka włoskiego. Ale z racji, że mam pracę w zawodzie, a intalianistyka to tylko hobby to porzuciłam to.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    bilibili :) ja też się w sumie nie martwię o pracę. Pracuję w szkole - mam też swoje prywatne zajęcia - więc przerwa myślę nie zniszczy niczego. Umowę o prace mam - więc jest oki. Powiem szczerze ze jak nie miałam umowy to miałam opór w planowaniu dzieciątka..
    No właśnie umowa o pracę to jednak podstawa. Kurcze no ciężko później bez kasy, a tak to masz przynajmniej świadomość że jesteś zabezpieczona finansowo zarówno w trakcie, jak i po ciąży ;) ja też wstrzymywalam się z zajściem w ciaze, dopóki nie dostałam "normalnej" umowy.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja jak we wrześniu dostałam na stałe umowę to pd razu start :D

19ewelaaa89, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskara już od 15 ciemno się robiło a teraz już całkiem ciemno. Jadę właśnie babcie odwiedzić. Przy okazji odebrałam wyniki z posiewu. Muszę nowe leki wziąć bo znów ujemny wynik. Eh nie wylecze się :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Vella, co robisz w szkole ?
    Ja w szkole przez pół roku prowadziłam zajęcia z języka włoskiego. Ale z racji, że mam pracę w zawodzie, a intalianistyka to tylko hobby to porzuciłam to.
    Jestem italianista:))))) heh i anglista.. Uczę podstawowka/gimn/liceum

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się język włoski i hiszpański podoba. Mój były dobrze znał włoski bo pracował we Włoszech i ma szwagra Włocha. Hehe kupiłam nawet kurs z płytą z hiszpańskiego. Ale jeszcze nie zajrzałam :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu też dostałam umowę na czas nieokreślony i od razu myślenie mi się zmieniło.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włoski jest ok, ale ciężko o prace:(zrobiłam drugi kierunek bo by się nie dało finansowo ogarnąć rzeczwistosci

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja włoski jako drugi robiłam, bo pierwszy to jestem inżynierem mechaniki :D

werni lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    No pomieszało trochę się ale już wszystko jasne i mam się nie przejmować a codziennie być w pracy nawet jak napiszą ze nie . :)

A ja Wam powiem tak ... w grudzień zaczynasz starania i jedziesz na narty . Jak się uda to fajnie będziemy gratulowac ale bez jaj ze nie pojedziesz na narty bo a nóż się uda a nóż się nie uda to stracisz wyjazd ?
    Przypomnę ze w pierwszych 6 tyg dziecko nawet nie chlapnie do siebie twojego alkoholu który wypijesz, oczywiście nie wiedzac ze jesteś w ciazy.
    Nie popadajmy w paranoję bo żyć człowiek przestanie normalnie .

Wiecie co ? Ja sama myślę ciągle nad tym jak to będzie z drugim kiedyś , kochać napewno będę wiadomo ♡ ale czy dziecko nie będzie się źle czuło ze jest zainteresowanie drugim itp. Finansowo nie martwię się o nic , organizacja tez luz . Wiem ze dam rade choćby jie wiem co bo jestem pedantyczna osoba bardzo . Bardzo zastanawia mnie temat pracy jak dostaje kontrakt próbny na 3 miesiące jakbym zaszła do marca np gdzie tu ciąża liczy się od 12 tyg dopiero ... czy lepiej zaczekać na stały ...

Parodka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodziło, że ja bym nie ryzykowała nart, wiedząc, że jestem w ciąży, a nie tylko na podstawie przypuszczeń, ale ja to mam problemy ginekologiczne, więc bym dmuchała i chuchała.

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ