X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tyle starań i po co ryzykować.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narty mamy buknięte od 9 lutego - myślę sobie że jak się uda - przecież raczej będzie to świadome staranie i będę wiedzieć wczesniej to sobie może podaruje jezdżenie.. hmm..pojadę z rodziną i pooddycham górskim powietrzem..pospaceruje i już - a jedziemy do Wloch właśnie..chociaż tez przeszło mi przez myśl, że sam początek ciąży to może jest to bezpieczne - wiecie dziewczyny - wiele z Was stara sie długi czas i może to brzmieć derewująco dla Was jak sie zastanawiam nad potencjalnym jeżdzeniem na nartach..gdy tak długo czeka się na maluszka..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie jest to troche dla mnie abstrakcyjne i pomino bycia mamą juz 11 lat :-) mam wrazenie jakbym miala debiutować i cięzko mi siebie wyobrazic z brzuchem..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella Ja doskonale rozumiem . Napisalas trovhe dwuznacznie dlatego stad taka moja odpowiedz . Jezeli bedziesz wiedziec o ciazy to jasne ze mozesz dla bezpieczenstwa sobie darowac narty a pospacerujesz w zamian tylko ale jezelu nie bedziesz o niej wiedziala a tylko sie staracie to nie popadajmy w paranoje.

Ruda uwierz mi ze nie tylko ty masz problemy ginekologiczne i nie tylko ginekologiczne ktore wplywaja na problem z zajsciem i utrzymaniem ciazy. Wiele z Nas je ma . Jedna wieksze jedna mniejsze i naprawde kazda dba o siebie i dmuvha chucha ale powiem ci jedno . Im bardziej dmuchasz tym bardziej jest zle . Niestety nie mila prawda !

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    narazie jest to troche dla mnie abstrakcyjne i pomino bycia mamą juz 11 lat :-) mam wrazenie jakbym miala debiutować i cięzko mi siebie wyobrazic z brzuchem..
    Ja jestem Mama chlopca ponad 3 letniego ale aama mam takie mysli . Tez jakos siebie z brzuchem nie umiem wyobrazic znow . Takie to abstrakcyjne a przeciez 3 lata to nie jakos megaaaaa dlugo . A jednak ...
    Ja dopiero zaczne starania w nowym roku ale juz czuje sie jak by to byla dla mnie nowosc

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie twierdzę, że tylko ja mam. Ja wiem!
    Tylko mając świadomość, że coś jest ze mną nie tak, mam to z tyłu głowy i raczej nie da się tego wybić. To nie rozczulanie, to brutalna prawda o tym jak działa mózg.

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w o góle dzisiaj jedna kolezanka z pracy opowiedziała historie z takim lekkim "politowaniem". Jej koleżanka lat 41 dowiedziała się właśnie, że jest w 4 ciąży. najmłodszy ma 3 latka. Reszta dziewczyn w pracy była hmm.. "zniesmaczona "wiekiem.. czujecie? ze 41 to stara??

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja nie twierdzę, że tylko ja mam. Ja wiem!
    Tylko mając świadomość, że coś jest ze mną nie tak, mam to z tyłu głowy i raczej nie da się tego wybić. To nie rozczulanie, to brutalna prawda o tym jak działa mózg.
    Ale kobito Ty nie musisz mi takich rzeczy mowic . Jestem chora od 17 roku zycia z diagnoza ze najprawdopodobniej dzieci nie bede miala . Zreszta to dluga historia ... nie bede pisac jej od nowa . Ja wiem jak dziala mozg kobiety z ciezka sytuacja zdrowotna ale bez jaj serio wiem co mowie . Wiadome ze dba sie o siebie i ciaze gdy ona juz jest ale psychika tez duzo dziala .

RudaMaruda25, Parodka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    w o góle dzisiaj jedna kolezanka z pracy opowiedziała historie z takim lekkim "politowaniem". Jej koleżanka lat 41 dowiedziała się właśnie, że jest w 4 ciąży. najmłodszy ma 3 latka. Reszta dziewczyn w pracy była hmm.. "zniesmaczona "wiekiem.. czujecie? ze 41 to stara??
    Yyy ... 41 to stara ?!:/ chyba cos ma z glowa . Osobiscie na ta chwile chcialabym w okolicach 40 stki miec 3 dziecko !:D
    Sluchaj dla jednych 35 lat to juz orzesada na dziecko bo przeciex po 40 stce powinno sie miec juz wnuki. Nawet z takim czyms sie spotkalam hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) w pokoju nauczycielkim czasem hmm..nie da sie wybierac towarzystwa..:-) pomyslałam sobie tylko. Boże - jak im przyjdę i powiem że zafasolkowałam to bedzie za plecami politowanie i nic wiecej..a 35 lat mi stukneło. No cóż w d.. to mam:-)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    :-) w pokoju nauczycielkim czasem hmm..nie da sie wybierac towarzystwa..:-) pomyslałam sobie tylko. Boże - jak im przyjdę i powiem że zafasolkowałam to bedzie za plecami politowanie i nic wiecej..a 35 lat mi stukneło. No cóż w d.. to mam:-)
    Miej gleboko !!! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jeżdżę do rodziny męża, to mnie irytują, bo cały czas to dogadywanie, że ja to już mam prawie 26 lat, a pierwsze dziecko powinno być przed 25, to co dopiero by było gadania jakbym miała 40 lat ;/ ale ludzie to są ludzie, nie ma co się przejmować.

Zakręcona, ja wiem jedno, mimo problemów, nie należy się podłamywać. Masz problemy, ale masz już synka wbrew diagnozie :) Ja może też bym była bardziej przewrażliwiona, bo to pierwsze dziecko by było. Z resztą ja to mam taki charakter, matką też pewnie będę nadopiekuńczą, haha :D

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda - nie doczytałam wczsniejszych postów - dlaczego wstrzymałaś starania do maja?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze kazda z Nas w jakims stopniu jest nadopiekuncza dla kogos.
    Mam syna ale ile przeszlam to moje , gdyby nie sterydy by jajka moje ruszyly itp itp to bym dziecka nie miala. Dla lekarzy to dziecko jest cudem . Jak i dla mnie . Drugie rowniez bedzie o ile sie uda bo niestety czeka mnie to samo .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    RudaMaruda - nie doczytałam wczsniejszych postów - dlaczego wstrzymałaś starania do maja?

W skrócie - jestem po miomektomii, usunięciu mięśniaka w trzonie macicy. Macica jest teraz osłabiona i muszę odczekać pół roku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, będziemy tu wszystkie trzymać kciuki :) !
    R

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje i wzajemnie. To forum jwst po to zeby sie wlasnie wspierac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    A w którym cyklu się tobie udało? Jakieś specjalne całowania czy raczej na luzie?
    Z synem zaszłam nie wiedząc kiedy... zwyczajnie przyjechalam z pl do uk i tak oto zaciazylam bedac 1.5miesiaca w uk z córka bylo planowane znaczy kiedy synek skonczyl roczek postanowilismy starać sie o drugie i tak poszło za pierwszym cyklem... potem nie mialo byc wiecej bo plan byl drugie no ale tego roku w lutym zachcialo mi sie trzecie no ale stracilismy w maju w 13+1d z powodu braku serduszka... przeszlam tranfuzje krwi i zabieg dlatego że dopadła mnie sepsa i zalecano mi najwczesniej po 3 pelnych cyklach starania jesli bede chciala ale no w sumie czulam gotowosc po 1 pelnym cyklu i też poszło za pierwszym razem no i czekamy na połówkowe obecnie ;)
    Oczywiscie bralam zelazo ovarin itp po stracie aby wzmocnic organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 21:14

• bilibili Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam tabl anty ;) actifolin, olej z wiesiolka do czasu wystapienia ovu, witaminy z grupy B, Maz Androvit i witaminki :)
    O 1 staralismy sie 3 miesiace, o 2 2 miesiace , zobaczymy jak nam pojdzie tym razem. 21 stycznia mam jeszcze wizyte u gina. Jestem po 2 cc i w zachylku zbiera mi sie plyn. Jeden lekarz uwaza,ze to mize a nie musi przeszkadzac, drugi ze nie przeszkadza w ogole ale musze miec pewnosc ;)

Kattii lubi tę wiadomość

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili wrote:
    Ja odstawilam tabl anty ;) actifolin, olej z wiesiolka do czasu wystapienia ovu, witaminy z grupy B, Maz Androvit i witaminki :)
    O 1 staralismy sie 3 miesiace, o 2 2 miesiace , zobaczymy jak nam pojdzie tym razem. 21 stycznia mam jeszcze wizyte u gina. Jestem po 2 cc i w zachylku zbiera mi sie plyn. Jeden lekarz uwaza,ze to mize a nie musi przeszkadzac, drugi ze nie przeszkadza w ogole ale musze miec pewnosc ;)
    A jak czułas sie po CC ? Dlugo dochodziłas do siebie ? Ja w realu jak slysze o CC to każda narzeka że rana bardzo boli itp

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ