X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Hmm... Czyli jedna wielka niewiadoma w dalszym ciągu ;) no nic czekamy... Mnie już znowu ból brzucha pobolewa lekko i tak kluje..
    Pewnie ze się spodoba, ja zawsze bardzo ciesze się z takich prezentów od moich przedszkolakow ;)
    Dobrze znac opinie od kogos kto jest po fachu :D
    Nie lubie spojrzeń innych rodziców którzy mierza co kto przyniósł :/

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Phia, a jaki masz kolor dachu i jakie okna?

A najlepiej wrzuć zdjęcie domku ;)
    Dach... Stara dachowke jeszcze ale to czerwien... Okna biale

Kattti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    Jak juz tak bardzo nalegasz to ci pokaze swoj domek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5c81acbd6dd.jpg
    Idealne na deszcz :D

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    Swoją drogą co sądzicie ? Spodoba sie nauczycielce syna ?
    Jakosc zdjecia kiepska robiona tel... bo nie moglam znalesc karty do aparatu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ff4eb82f8d1.jpg
    Super :-)

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Idealne na deszcz :D
    Jaki tam deszcz ? Nie widzisz jaki przesliczny dach? I ten kolor ? No nie mów że nie widzisz tej cudownej inspiracji,natchnienia,tego nowoczesnego projektu xD :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    Jaki tam deszcz ? Nie widzisz jaki przesliczny dach? I ten kolor ? No nie mów że nie widzisz tej cudownej inspiracji,natchnienia,tego nowoczesnego projektu xD :D
    Idealne wszystko :)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kochane ja ide już spać bo mnie straaasznie muli :p także dobrej nocki i do jutra :*

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa to dobry znak jak temperatura nie spada ;)
    A mówiłaś, że nie masz cierpliwości na mierzenie :P
    Ogier sam mnie wziął w obroty, ale nie do środka :)

Phia chyba z nami zostajesz :)
    Masz ochotę wpisać się na 1 stronkę, jako nasza staraczka?

Kattti no marudzę troszeczkę, bo bym chciała już... ale ta nadbudowa... spokoju nie ma... dzieciaki w domu dają popalić... a ja początki mam tragiczne... wymiotuję kilka razy dziennie... plus w zasadzie non stop mdłości, nie mam apetytu, dosłownie chodzę po ścianach, a nie położę się przy dwójce urwisów, bo i tak zaraz po głowie będą mi skakać he he
    Prezent świetny!

Ten wrzesień na początki starań wydaje mi się najrozsądniejszy. Kornelka pójdzie do przedszkola, a Maciek sam ze mną jest bardzo grzeczny. Tylko we dwoje łobuzują okropnie, chociaż potrafią się czasami też i ładnie razem bawić.
    To i tak przesunęłam starania ze stycznia na wrzesień :D

A tak w ogóle wstałam, żeby komara zgładzić i udało mi się :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 04:23

19ewelaaa89, Kattti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewelaaa to dobry znak jak temperatura nie spada ;)
    A mówiłaś, że nie masz cierpliwości na mierzenie :P
    Ogier sam mnie wziął w obroty, ale nie do środka :)

Phia chyba z nami zostajesz :)
    Masz ochotę wpisać się na 1 stronkę, jako nasza staraczka?

Kattti no marudzę troszeczkę, bo bym chciała już... ale ta nadbudowa... spokoju nie ma... dzieciaki w domu dają popalić... a ja początki mam tragiczne... wymiotuję kilka razy dziennie... plus w zasadzie non stop mdłości, nie mam apetytu, dosłownie chodzę po ścianach, a nie położę się przy dwójce urwisów, bo i tak zaraz po głowie będą mi skakać he he
    Prezent świetny!

Ten wrzesień na początki starań wydaje mi się najrozsądniejszy. Kornelka pójdzie do przedszkola, a Maciek sam ze mną jest bardzo grzeczny. Tylko we dwoje łobuzują okropnie, chociaż potrafią się czasami też i ładnie razem bawić.
    To i tak przesunęłam starania ze stycznia na wrzesień :D

A tak w ogóle wstałam, żeby komara zgładzić i udało mi się :P
    Ale pomeczyłabyś sie tylko 3-4 miesiace do czasu nim pojdzie do przedszkola :D
    Ja też źle przechodze uwierz nie jesteś sama haha :D W domu to jeszcze jest pół biedy bo w razie wu mozesz szybko usiasc itp a jak w sklepie lapią mnie zawroty ,robi sie ciemno,widze smerfy i musze szybko wyjsc na zewnatrz aby nie poleciec na podłoge xD
    Ja dzis znowu spac cos nie mogę od 5 nie spię wiec od razu sprawdzałam szyjke a nie tak jak wczoraj po 3 razie wstawania xD Z mężem wykorzystaliśmy fakt że dzieciaki spią a my spac nie mozemy haha :D Moja temp dzis ciut poszła w góre 36.9
    Siedzę i piję kawe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 07:13

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam nie mierzyc temp ale to wy mnie tak wkrecacie hehehe :D melduje że szyjka cały czas wysoko a temp dziś taka jak u Katiii. Właśnie zbieram się do pracy, chociaż tak mi się nie chce. Pogoda mega senna pochmurno i chyba bedzie padać. Jeszcze coś mnie głowa zaczyna boleć

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    No miałam nie mierzyc temp ale to wy mnie tak wkrecacie hehehe :D melduje że szyjka cały czas wysoko a temp dziś taka jak u Katiii. Właśnie zbieram się do pracy, chociaż tak mi się nie chce. Pogoda mega senna pochmurno i chyba bedzie padać. Jeszcze coś mnie głowa zaczyna boleć
    A po za głowa jak sie czujesz ?
    U nas też dzis pochmurno ciekawe czy sie rozpogodzi czy jednak bedzie dzis dzien padania chociaz by sie przydalo... po tylu upalach ale jutro musi byc ladnie bo ja z synem na te rozdanie dyplomów wiec meduję ze nie bedzie mnie od 8:30 do xxx nie wiem ktorej zalezy jak dlugo tam ceremonia bedzie trwala chociaz mysle ze nie dluzej niż do 12:00 bo o 13:30 kolejna ceremonia bedzie bo podzielili na 2 grupy bo miejsca tyle nie ma .
    Miłej pracy życze i cierpliwosci xD

Dori1811, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisac na 1 stronke hmmm
    Moze tak moze nie :-D
    Pracusie a ja na 2 zmiane ide:)

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati jakby tej nauczycielce się prezent nie spodobał to ja chętnie go przejmę :p nic się nie martw :D
    Ja wczoraj postawiłam serduszkową kropkę nad „i”, Stary już w drodze do pracy a ja modlę się o owulacje, niech będzie już teraz :p jakbym mogła to sama bym to jajeczko już przebiła :p
    Ewelaaa ja tak bardzo czekam na Twój test, ze nie masz pojęcia :p Hehehhe bardzo dobrze, ze Cię nakręciłyśmy na mierzenie temp bo są chociażby emocje :p

Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Kati jakby tej nauczycielce się prezent nie spodobał to ja chętnie go przejmę :p nic się nie martw :D
    Ja wczoraj postawiłam serduszkową kropkę nad „i”, Stary już w drodze do pracy a ja modlę się o owulacje, niech będzie już teraz :p jakbym mogła to sama bym to jajeczko już przebiła :p
    Ewelaaa ja tak bardzo czekam na Twój test, ze nie masz pojęcia :p Hehehhe bardzo dobrze, ze Cię nakręciłyśmy na mierzenie temp bo są chociażby emocje :p
    Na spokojnie xD Niczego i tak nie przyspieszysz :D

Na test Ewelaaa to chyba wszystkie czekamy :D

Pogoda sie rozpogadza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 08:52

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie powiem wam tak... jak patrze na mój wykres to mogę wnioskowac 3 propozycje rzekomej owulki a mianowicie 13dc / 15dc / 16dc
    Moim zdaniem najprawdopodobniejszą prawdą jest 15dc ponieważ 14dc miałam mega ogromny ból prawego jajnika o ktorym wam pisalam- w zyciu tak mnie jajnik nie bolal... w tym wypadku wychodziłoby na to że dzisiaj mam 8dpo wiec zapomnienie meża wypadałoby 4 dni przed owulką a jesli 16dc to 5 dni przed owulką...
    Na 13dc nie sadze aby tam bylo patrzac na temp jakas taka nie bardzo . Tak czy siak dzis na 15dc mi zmienilo to juz trzecia zmiana xD Pierwszy raz odkad prowadze wykresy zmienia mi wystapienie owulki a juz w ogole nie mowie nic o tym ze tyle razy haha xD
    Mój maż musiałby w takim razie miec mega silne zołnierzyki aby przeżyły te 4-5 dni a ja musialabym miec mega dobre sprzyjajace warunki a sluzu nawet nie mialam xD
    Mimo to czuje się dziś ciut hujowo że tak to okresle ....to chyba te wczesne wstanie i stad ta glowa taka przymrużona jakas jest,spac mi sie chce . A tu znowu wiekszosc dnia bedzie cisza i bede sama ze soba gadac no masakra jakas ... xD wpierdal wam dac i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    Ogólnie powiem wam tak... jak patrze na mój wykres to mogę wnioskowac 3 propozycje rzekomej owulki a mianowicie 13dc / 15dc / 16dc
    Moim zdaniem najprawdopodobniejszą prawdą jest 15dc ponieważ 14dc miałam mega ogromny ból prawego jajnika o ktorym wam pisalam- w zyciu tak mnie jajnik nie bolal... w tym wypadku wychodziłoby na to że dzisiaj mam 8dpo wiec zapomnienie meża wypadałoby 4 dni przed owulką a jesli 16dc to 5 dni przed owulką...
    Na 13dc nie sadze aby tam bylo patrzac na temp jakas taka nie bardzo .
    Mój maż musiałby w takim razie miec mega silne zołnierzyki aby przeżyły te 4-5 dni a ja musialabym miec mega dobre sprzyjajace warunki a sluzu nawet nie mialam xD
    Mimo to czuje się dziś ciut hujowo że tak to okresle ....to chyba te wczesne wstanie i stad ta glowa taka przymrużona jakas jest,spac mi sie chce . A tu znowu wiekszosc dnia bedzie cisza i bede sama ze soba gadac no masakra jakas ... xD wpierdal wam dac i tyle
    nie gadaj sama do sb :-D
    bo pomyslle ze masz cos nie tak pod kopulka :-D

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    nie gadaj sama do sb :-D
    bo pomyslle ze masz cos nie tak pod kopulka :-D
    Skąd wiedziałaś że mam ? xD
    Zgadłaś :D no cóz ktos musi miec z glową aby inni mieli w niej porządek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo kto ma porzadek ten ma :-D

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti, a co ja mam powiedzieć, ja o 4 nad ranem tu pisałam :P
    Też w ciąży mam zawroty głowy i wrażenie, że zaraz zemdleję.

U mnie ten sam schemat co rano:
    śniadanie, kawa majstrom, zmywarka, pranie, odkurzanie, teraz kawka i piszę do Was. A zaraz idę na spacer z dzieciakami, bo z kolei u mnie gorąco ;)

Marna szansa, że po raz trzeci od razu udałoby mi się zajść w ciążę, ale jednak wolę nie ryzykować... bo muszę mieć siły dla fasolki i czas na odpoczynek... a w tej chwili przy moich urwisach go nie mam :P

Do później ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:31

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobisz jak uważasz ;) Jesli się nie czujesz na siłach to rzeczywiscie lepiej poczekać, nigdy nie wiadomo czy zaciaży sie od razu czy bedzie trzeba kilka cykli sie starac to prawda.
    U mnie się rozpogodziło wiec nie bedzie padać,jest cieplo i slonecznie chociaż ja mam jakieś wybuchy goraca i powiewa mi chlodem że aż dreszcze na rekach się pojawiają.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ