Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Kurła nie mieli ogórkowej :( zjadłam pieczarkową, ale to nie to samo.
    Ja poproszę przepis na te bananowe z twarożkiem :)
    Tak czulam , ze nie beda mieli ... :(
    Nic tylko po zakupy i do garow mamuska hahaha

A prosze , sa mega szybkie i proste .

Ja najczesciej daje
    2 banany
    2 jajka
    1 twarozek bialy taki 250 gram
    Cukier waniliowy moze byc lub nie musi . Zalezy jak kto lubi slodko , ja raz daje raz nie ( wcale przeslodzone nie sa z cukrem dodatkowo mimo banana )
    Na oko troszke maki ( kazda procz kokosowej bo ona nie trzyma plackow chyba ze doda sie do niej ok 10 jaj 😂)
    Najsmaczniejsze sa z dodatkiem kefiru zamiast mleka i odrobina wody . Wszystko gniote , mieszam i ciach dekilatnie na patelnie . Trzeba uwazac przy obracaniu bo sa mega delikatne .

werni lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam przepis :)

Ruda jeszcze trochę siły mam to ogarniam :) może szybciej wtedy urodze.

Zaczynają się pytania czy juz urodziłam.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sęk w tym, że mi się nie chce kompletnie gotować 🤦🏼‍♀️ Mąż do mnie mówi, że siedziałam w domu wczoraj i dziś i nic nie ugotowałam 😂 a wczoraj miał odgrzewany obiad z czwartku 😂
    Zaraz pójdę na zakupy i kupię jeszcze kapustę i zrobię krokiety z kapustą i grzybami i do tego ogórkowa 🤣

werni lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Sęk w tym, że mi się nie chce kompletnie gotować 🤦🏼‍♀️ Mąż do mnie mówi, że siedziałam w domu wczoraj i dziś i nic nie ugotowałam 😂 a wczoraj miał odgrzewany obiad z czwartku 😂
    Zaraz pójdę na zakupy i kupię jeszcze kapustę i zrobię krokiety z kapustą i grzybami i do tego ogórkowa 🤣
    O mniam !!!!!

Wera normalka ... zaraz sie zaczna pytania jak rodzilas , czy kp itp itp

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pychotka :)

Tak. Czasami nie mam ochoty pisać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wciągłam 2 duże gołabki inaczej w papryce zapiekane pod serem żóltym popiłam kawą i jestem pełna aż ruszyc się nie chce.mąż wróci to mu podgrzeje a póki co opiekam reszte tych gołabków już bez papryki.bo zrobiła tylko pare w papryce na sprubowanie a reszty sa 3 blachy

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogórkową sobie odpuściłam, nie chce mi sięeeee, ale farsz na krokiety już gotowy i leżę i nabieram mocy na smażenie naleśników 😂 a później zawijanie najgorsze 😳

010ihgqsegoetpqq.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ja dzisiaj natukłam kotlety, mąż ukopał u swojej mamy parę ziemniaczków i do tego otworzyłam ogórki kiszone :)
    Nawet mi się nie chciało nic wymyślnego.

A teraz był grill z teściami, ale tak mi się smaki zmieniły, że nie miałam ochoty ani na kiełbaskę, ani na mięsko. Wypiłam tylko Radlerka 0%.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Ja tez mam smaki zmienione na maksa ale na poczatku tak do 14 tyg byla tragedia . Powoli wracaja teraz ale idealnie nie jest .

Kasia hahahaha jednak nie :D
    A dla mnie nie zawijanie jest najgorsze a smazenie nalesnikow . Koszmar

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja to lubię smażyć naleśniki, ale właśnie zwijanie, tak samo z gołąbkami.
    A lepienie pierogów to dopiero...

• werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pierogi to i ja nie lubię robić 😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja pierogi lubie lepic np. :)
    Nie lubie smazyc nalesnikow i golabkow zawijac albo parzyc kapuste . Kur*** to jest dla.mnie dramat bo albo trafiam zawsze na gowniane albo nie wiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nienawidzę smażyć naleśników 😂 ale moja rodzina je ubóstwia. I żrą najchętniej z samym cukrem 😳 ja tylko i wyłącznie z dżemem truskawkowym. Gołąbków nie robię bo mi nie wychodzą takie dobre jak mamy, a pierogi zawsze Marysia mi pomaga lepić, ale też nie cierpię ich robić :) mogę piec ciasta bo uwielbiam to robić, ale pierogów nieeee.
    Zjadłam krokieta i wypiłam barszczyk, mój M. chodzi jakiś obrażony, wkurwia mnie i cieszę się, że wyjeżdża w poniedziałek do Londynu 😂 bo go nie zdzierżę, jest czyściochem i chodzi i wytyka gdzie źle posprzątałam 😳😤😤

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Ja też nienawidzę smażyć naleśników 😂 ale moja rodzina je ubóstwia. I żrą najchętniej z samym cukrem 😳 ja tylko i wyłącznie z dżemem truskawkowym. Gołąbków nie robię bo mi nie wychodzą takie dobre jak mamy, a pierogi zawsze Marysia mi pomaga lepić, ale też nie cierpię ich robić :) mogę piec ciasta bo uwielbiam to robić, ale pierogów nieeee.
    Zjadłam krokieta i wypiłam barszczyk, mój M. chodzi jakiś obrażony, wkurwia mnie i cieszę się, że wyjeżdża w poniedziałek do Londynu 😂 bo go nie zdzierżę, jest czyściochem i chodzi i wytyka gdzie źle posprzątałam 😳😤😤
    HAHAHAHAHA matko . To co moj maz musi myslec o Mnie jak go ochrzaniam nawet o okruch na blacie 😂😂😂 no ale taka juz jestem . Zycie ... noz mnie w zlewie irytuje jak cholera .
    Ja kocham ogolnie gotowac , piec itp . Normalnie moje zycie ale mam wlasnie pare takich rzeczy co naprawde naprawde nie lubie robic typu tarcie warzyw , parzenie kapuchy , smazenie nalesnikow hahaha .
    Kasia mowisz ze u ciebie zra nalesniki ? U mnie tez jakies parcie chore maja ostatnio na nalesniki z dzemem o matko . Dzis w poludnie dziabnelam placki zwykle z ciasta nalesnikowego ale z proszkiem do pieczenia odrobina to urosly lekko i tez sie cieszyli hhaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ex tez mi ciągle wytykal gdzie źle posprzatalam albo mu ciągle coś nie pasowało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mój ex tez mi ciągle wytykal gdzie źle posprzatalam albo mu ciągle coś nie pasowało.
    Jego to nawet nie wspominaj . Do dzis mam w pamieci jego pasje obuwnicza i BIALE KOZAKI . Kur*** leje do tej pory 😂😂😂😂😂😂

werni lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma bicia na tym punkcie, ale nie jest źle, ja jestem bałaganiara i on chodzi i sprząta :-)
    Ale ktoś musi dbać o porządek :)

Patrzcie jakie moje dziecko miało kudły jak miała 1,5 miesiąca :-) całą ciążę miałam potworną zgagę 😱

https://zapodaj.net/b68db150933f9.jpg.html

werni lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wloski !!! Identyko jak moja siostra gdy sie urodzila , no prawie bo tamta z troche wiekszym buszem wyskoczyla i w czarnych lokach odrazu 😂😂
    Do dzis ma przepiekne geste do pasa wlosy ciemne naturalne a ma juz 21 lat :)
    Podobno tak jest ze jak w ciazy ma sie zgage to wloski rosna a ile w tym prawdy heheh .

Kasia jakies przeczucia co do plci ? :D
    Bo Ruda to wiem , ze na syna stawia . Moze w poniedzialek sie dowie . Ja stawiam na corke ale jakos z tylu glowy mam syna . Chust wie . Moze boje sie mysli ze nastawie sie na corke a bedzie syn i bedzie smutno a takto nie nastawiam sie i bedzie co bedzie . A kiedy sie dowiem tego nie wie nikt ... :P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia obcięła przed wakacjami, a miała już do pupy :) i też ma gęste, piękne i błyszczące :)
    Co do płci to żadnego przeczucia nie mam. Wszyscy mi wmawiają syna, ja wolałabym drugą dziurę 😂 ale koleżanka, która ma syna mówi mi, że ją też bardzo ciągnęło do gazowanego tak jak mnie :)
    Kiedyś woda była moim ulubionym napojem, a teraz rzygam po niej i nie jestem w stanie jej wziąć do ust.

010ihgqsegoetpqq.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ