X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi też są teraz na etapie ślubów, ciąż itp.
    Widzę dużo koleżanek, które teraz będą miały dziecko, ale żadna moja bliska, nie będę z kim miała z wózkiem chodzić, haha!
    Z resztą ja jak się przeprowadziłam z moich rodzinnych stron, to znajomi pozostawali właśnie tam. Kuzynka męża rodzi dziecko teraz 3 października, to będziemy mieć dziecko z różnicą około 5 miesięcy.

Kasia, super że wszystko w porządku! Mnie najbardziej rozrywało przy kichaniu, jakby mi się rozrywały wnętrzności, ale teraz jest już lepiej. Czekam na połówkowe i strasznie mi się czas dłuży.

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wykrakałam sobie, że wymioty już odeszły. Dzisiaj o 3 „szarpanie” mnie obudziło. I tak rzyganko do teraz. Muszę czopek zaaplikować bo się wykończę w pracy :(
    U mnie w pracy jeszcze 4 dziewczyny starają się o dziecko 😂 dyrektor się załamie jak wszystkie zaciążymy :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.Agata nie załąpałam sie na fote.a ty ruda slicznie wyglądasz

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia biedny ten Wasz szef 😂

Lidka Agata dala fotkę na grupie na mesie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 08:11

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieję do koleżanki z pracy, co złamała stopę, że ja po urazie stopy to do pracy już w ciąży wróciłam 😂😂😂

Jejku, dziewczyny byłam wczoraj po receptę u swojej pani doktor, a ona przyjmuje też w klinice leczenia niepłodności, ile ludzi, ile par i to takich załamanych. Ludzki dramat, aż mi się płakać chciało. Ja nie wiem, ale coraz więcej się słyszy o tych problemach, z roku na rok coraz gorzej.
    Jak sie ludzie będą rozmnażać za parę lat?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej widziałam Werni

werni lubi tę wiadomość

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy macie na messie swoją grupę zamkniętą jakąś? Jesteście tam Wy czy jeszcze jakieś inne dziewczyny?
    Ja od rana walczę z grzybami :-) wczoraj 30kg prawdziwków i 5 kg podgrzybków uzbieraliśmy :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    A Wy macie na messie swoją grupę zamkniętą jakąś? Jesteście tam Wy czy jeszcze jakieś inne dziewczyny?
    Ja od rana walczę z grzybami :-) wczoraj 30kg prawdziwków i 5 kg podgrzybków uzbieraliśmy :-)
    wow zazdroszcze grzybków.wczoraj i dzis mam wolne ale nie mam z kim jechac na grzyby.a maża mi sie w occie wlasnie.jest co robic.bylismy 2 lata temu z corka to przywiezlismy 70 litrów.wiec do pozniego wieczora niedziela była zgłowy i potem 3 dni jak wracalam z pracy robilam dalsze etapy zaprawiania bo ocet szusz i w najgorszym stanie na sos do słoików.w tym roku jak pojedziemy to tylko robie sos na swiezo ocet i susz.nie bede sie bawic bo cholery szlo dostac wtedy

• werni Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak mamy zamknięta grupę. Oprócz nas jest też parę innych dziewczyn.

Dziś udane zakupy w pepco. Akurat mój mąż ma wolne to skorzystałam. Małego popilnowal.

Oj dawno na grzybach nie byłam a teraz super pogoda na nie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki. Ja się chyba zapiszę na brzuszek.net tak jak w pierwszej ciąży :-)
    Uporałam się z grzybami. Część już siedzi w occie, a reszta czeka na swoją kolej do suszenia, chodzi i piekarnik i suszarka do grzybów 😂 na święta nam na pewno nie zabraknie :)

010ihgqsegoetpqq.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontroli u swojej ginki i wsio w porządeczku. Marysia była ze mną, ale maleństwo sobie smacznie spało i nie było czego oglądać :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Przed weekendem znowu cisza :-)
    Lecę do pracy pożegnać się z dzieciakami. Zwolnienie mam od dziś, a nie od poniedziałku :-)
    A co se będę żałować, w ciąży już raczej więcej nie będę :-)
    Leje deszcz, ale nie przeszkadza mi to w tym, żeby jechać jutro znowu na grzybki 😂 już mam tyle ususzonych z ostatniego wypadu, że mogłabym całą rodzinę obdzielić, a jeszcze w occie porobiłam i na jakąś imprezkę bedą jak znalazł :)

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspaniale, że wszystko super ❤️

Ja wysprzątałam jak zwykle, zostało mi tylko zmyć podłogi, umyć łazienkę i ociekacz do naczyń.
    Jejku, ja przez ten wolny czas zrobiłam się tak pedantyczna, a dom sterylny, bo sprzątam go codziennie.
    Dzisiaj będę myła podłogi płynem do czyszczenia powierzchni w szpitalach, haha!
    A tak w ogóle to starego mam chorego, a i mnie gardło pobolewa.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Fajnie Kasia , korzystaj :)
    Jak bym miala placone 100 procent tez bym poszla , zyc nie umierac no ale niestety .
    I tak ten tydzien przesiedzialam za darmo w domu bo czuje sie fatalnie , mdlosci i wymioty wrocily ze zdwojona sila ... wrak czlowieka to malo .

Ja wlasnie musze tez dzis wziac sie za szmate . 2 dni temu wszystko robilam ale no w domku to syfi sie jak cholera jeszcze przy psie co lata po ogrodzie ciagle .
    U Nas tez pada prawie tydzien i tak ma kolejny lac . No coz ;) jesien w anglii - normalka .

Ruda zaloz jakas maseczke na twarz , nie wdychaj tej chemii

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Zyje ktos ???

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żyję. Ledwo po grzybach, ale żyję.

010ihgqsegoetpqq.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te żyje ale brakło mi czasu na komp.pomagałąm mężowi w pracach póżniej szybkie sprzątanie w domu kąpiel teraz moge poczytac

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem taka chora, że musiałam sobie wziąć paracetamol, boli mnie głowa, gardło, ucho i leci mi z nosa.
    Czytałam, że trzeba się niby skonsultować z lekarzem, ale jedna tabletka chyba nie zaszkodzi, bo to w miarę bezpieczny, lek, a więcej nie wezmę.
    Jedynie herbatki z imbirem, cytrynką i miodem.

Mąż mnie zaraził :/ umieram...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja to jestem taka chora, że musiałam sobie wziąć paracetamol, boli mnie głowa, gardło, ucho i leci mi z nosa.
    Czytałam, że trzeba się niby skonsultować z lekarzem, ale jedna tabletka chyba nie zaszkodzi, bo to w miarę bezpieczny, lek, a więcej nie wezmę.
    Jedynie herbatki z imbirem, cytrynką i miodem.

Mąż mnie zaraził :/ umieram...
    Odrazu Ci powiem ;)
    Paracetamol mozesz smialo wziac do 1200 -1500mg na dobe , jezlei wezmiesz tabletke i nie pomaga po 60 minutach bierzesz kolejna . Do tego rob oklady sobie zimne i duzo pij wody . To jest bezpieczny lek ktorego niby pisza jak kazdy ze trzeba konsultowac . Na ten temat wiem cos bo walcze z mega bolamo glowy ... :( i to nie od wczoraj a juz bylam w ciazy raz :D
    Kup sobie amol i nacieraj sie nim dodatkowo .
    Gorzej jak zostawia sie bol i nie zapobiega mu , wtedy dziala zle ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak w ogole to dzien dobry .

Powiem Wam ,ze juz tak doczekac sie wyjazdu do Polski nie moge ... a jeszcze miesiac pracy przede mna i dopiero tydzien urlopu . Tak chce wypoczac w swoim Polskim lozku , zjesc z siostra chinszczyzne w nocy przy serialach ... spotkac sie w ogole z rodzina :) mam tyle planow . Na pewno ide tez do mojej ginekolog na usg i badanie szyjki . Musze Ja sprawdzic cholerka chociaz raz ...
    I szczerze powiem , ze gdyby za to zwolnienie mi placili to bym chetnie juz poszla ;(

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ