X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny, jestem po!
    USG mamy do powtórzenia, za 2 tygodnie, ponieważ nasza Helcia odwróciła się buźką do mojej kości krzyżowej i sobie zasnęła, mimo puszki pepsi i batonika.
    Reszta wszystko w porządku, a że była wypięta do pana doktora pupcią, to idealnie było widać, że jest dziewczynką.
    Jedynie do sprawdzenia nam została ta kość nosowa i wygląd twarzy, czy nie ma rozszczepienia wargi.
    Lekarz powiedział, że jak na 20tc+1 jest malutka i raczej o tydzień mniejsza około, waży 312 gr.
    Kochana moj syn w tym samym tygodniu i dniu dokladnie na polowkowym mial 305 gram i nikt nie powiedzial ze duzy czy malenki a tym bardziej ze o tydzien mniejszy :D
    Spokojnie teraz dzieci rosna swoim tempem . Aktualnie ma 312 gram a za tydzien bedzie pol kilo miala juz . Luzik :)
    No i gratuluje coreczki:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie ciśnienie mam kontrolować, bo miałam 140/80.
    A Pani położna skomentowała to, że jestem "masywnej budowy ciała" i mam to pilnować.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Jedynie ciśnienie mam kontrolować, bo miałam 140/80.
    A Pani położna skomentowała to, że jestem "masywnej budowy ciała" i mam to pilnować.
    Bezczelna Baba !
    Zadna polozna nie powinna tak powiedziec , szczegolnie patrzac na fotki jakie wstawiasz wygladasz calkowicie normalnie. Ciekawe co na Mnie by powiedziala hahahahahaha .

No to pierwsze wyzsze ale nie tragiczne w ciazy zawsze cisnienie jest wyzsze , ja bez mam po 137 /80-90 . W ciazy najwazniejszy jest puls .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bezczelna!
    Nie wiem co to znaczy "masywna budowa ciała", ale ważę 76 kg, po tym jak przytyłam już 9, przy wzroście 176 i rozmiarze M :D
    No cóż....

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wjebawszy Milkę bubble 😂 czuje, że jak będę się tak zdrowo odżywiać to też popłynę z kilogramami 😂

010ihgqsegoetpqq.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluję dziewczynki ładne imię wybraliście 😊

Faktycznie co za bezczel z tej baby.

O dobra ta czekolada :) ja ostatnio zjadłam pieguski :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się staram raczej nie jeść wielu słodyczy, chociaż i do tego mnie często ciągnie.

Werka, wróciłaś już do formy po cc?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jadam slodyczy zbytnio , czekoladki kawalek raz na miesiac jak zjem to swiat i okolice ! Albo kawalek ciasta np. Pozniej i tak mam mega zajebiste mdlosci .

Ruda jak Werka wazyla i wazy juz zapewne z 5 kg jak namoknie to wiesz :P ona szybciutko zapewne wrocila do formy o ile masz na mysli wyglad a nie np. Sprawnosc fizyczna .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi chodziło sprawność fizyczną, bo jeśli chodzi o sylwetkę to nawet nie pytam, bo jestem pewna, że sylwetkowo od razu :)

• werni Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z wyglądu to brzuch został mi trochę. A sprawność to tez juz lepiej. Tylko trochę siada mi kręgosłup.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudził w nocy straszny ból jajników, do tego dzisiaj jak pingwin chodziłam bo ciągną mnie zajebiście pachwiny :/
    Ja generalnie też słodyczy raczej już nie jem, na początku ciąży miałam fazę na nie, ale teraz mogę tylko kwaśne i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba :-)
    Generalnie apetyt mi jakoś mega nie dopisuje. Mogłabym tylko zjeść śniadanie rano i później cały dzień nic nie jeść, ale zmuszam się, dziś zjadłam 3 pierogi ruskie i koniec, więcej nie zmieściłam no i po Mani troszkę zupki dyniowej.
    Jutro zaś jadę na moją ukochaną ciuchbudę i mamusia obiecała, że mi zrobi gar kapuśniaku 😍😍😍 Marycha też lubi to sobie obie pojemy :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) oby byl dobry dzis ...
    Ja juz nie spie od 4.30 i raczej dalej nie zasne . Moj syn tez nie spi bo Tatus tak dzis glosno wstal , ze rozbudzil wszystkich :) ale chociaz przyjemnie mi sie spalo bo zapomnial zamknac okna na noc wiec dla moich zatok i glowy raj za to dupa przemarzla yahaha i grzeje sie pod koldra po sama szyje , kaloryfery juz wlaczone ogrzewaja dom . Snila mi sie dzis taka mega sroga zima 😂😂 ze az okna byly w domu zamarzniete , ze nie do rozbicia a sniegu powyzej kolan 😋
    Jakie plany na dzis ??? Co na obiad ?
    Bo ja wczoraj caly dom wysprzatalam od a do z z mezem wiec dzis tylko ukladanie w szafce mlodego Mnie czeka , jakies pranie i obiad wiec moge sobie poodpoczywac troche dzisiaj . Maz od 6 do 6 dzis wiec generalnie sami z malym w domu , a na obiad mam dzis knedle z truskawkami i sliwkami , mloda kapusta i chyba zrobie kotleta ala schabowy z piersi z kurczaka do tego ;) pyszotka .

Agafiga lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Przed chwilą dopiero wstałam z łóżka i zjadłam śniadanko: serek wiejski, banan, pomarańcza i łyżka konfitury malinowej.
    Do tego kawka!
    Moje ciśnienie poza przychodnią i gabinetem lekarza jest w jak najlepszej normie, wręcz książkowo, więc ja to zapewne mam syndrom białego fartucha.

Dzisiaj na obiad mam gołąbki z wczoraj, zrobiłam w kapustce z kaszą jęczmienną, grzybkami i mięsem z indyka.
    Do tego ugotuję żurek z ziemniakami.

Mój mąż jak ma na rano to zawsze wstaje głośno, dzisiaj tak samo, a jak widzę jego minę rano to mnie śmiech ogarnia, zawsze z takim totalnym fochem.
    Dziewczyny, strasznie męczy mnie zgaga, tak totalnie. Jem migdały, ale nie pomaga, zaopatrzyłam się w manti i jedną sobie biorę do ssania przed spaniem.
    Mała od rana się strasznie wierci w brzuchu, a ja się zaraz biorę za sprzątanie.
    Dodatkowo czekam na kuriera, bo ma mi przywieść dwie bluzki, spodnie i buty.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj renne , mozna smialo w ciazy brac na zgage .
    Moj wlasnie cichutko zawsze wstaje a dzis jak burza po chacie .
    Twoj ma taka mine bo musi wstac a Ty nie 😂😂

No mozliwe , ze masz syndrom bialego fartucha . Wiele ciezarnych tak ma , Ja na szczescie nie . Ciekawe czy znow bede miala nadcisnienie w ciazy jak z Oskim ... oby nie

My juz po obiedzie , kolezanka ode mnie z pracy wpadla na herbatke i po moje zwolnienie bo dostalam na tydzien a Ona pracuje w office to nigdzie nie wsiaknie a ona wlozy w dokumenty .

Kurcze zaraz u Nas lunie pewnie , takie ciemne niebo sie zrobilo ;(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wlasnie objadłam sie poznym obiadem dla jak mnie.wypiłam kawe i zdycham .posiedze przed kompem do 17,30 a potem biore sie za prace domowe.bo jak wrociłam z pracy to szybko robiłam obiad

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie nawet nie lunęło, ale przepraszam za wyrażenie jebło deszczem!
    A mój mąż właśnie sobie biega na treningu, normalnie chory na głowę człowiek.

Ja mam jutro sporo załatwień, więc kombinowałam co jutro na obiad, ale mam jeszcze żurek z dzisiaj, zrobię po kilka naleśników z dżemem i tyle.
    Mój mąż i tak ma teraz niebo, bo codziennie obiad w porze obiadowej podany do stołu, aż dzisiaj stwierdził, że nie jest do tego przyzwyczajony 😂😂😂

• werni Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu położna mówiła ze można renesansu na zgage

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    U nas właśnie nawet nie lunęło, ale przepraszam za wyrażenie jebło deszczem!
    A mój mąż właśnie sobie biega na treningu, normalnie chory na głowę człowiek.

Ja mam jutro sporo załatwień, więc kombinowałam co jutro na obiad, ale mam jeszcze żurek z dzisiaj, zrobię po kilka naleśników z dżemem i tyle.
    Mój mąż i tak ma teraz niebo, bo codziennie obiad w porze obiadowej podany do stołu, aż dzisiaj stwierdził, że nie jest do tego przyzwyczajony 😂😂😂
    U Mnie tak samo , tak rabnelo deszczem ale dopiero na wieczor . Do tej pory leje plus mega wiatr , zapewne do rana tak bedzie .
    Czemu chory ?? Ja to zazdroszcze mojemu D tej silowni i treningow . Kuzwa , gdybym tylko byla zdolna , ze tak powiem ... :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie chodzi o to, że się rusza, ale w takim deszczu?
    Wczoraj nie dosyć, że naniósł mi błota do domu, to doprać ten dres to będzie wyzwanie.

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Witam się z tłustymi włosami i totalną niemocą. Mąż mnie poprosił godzinę temu, żebym poszła do bankomatu, który jest 500m od nas ale do tej pory nie jestem w stanie się zebrać. Zjadłam pół bułki z serkiem żółtym, ogórkiem i papryką i już mi niedobrze.
    Dzisiaj z okazji Dnia Nauczyciela idę na imprezę na 19:30, nie wiem jak dotrwam do tego czasu 🤦🏼‍♀️
    Na pewno będę musiała czopek zaaplikować, żeby móc cokolwiek zjeść, dobrze że słońce wychodzi to jakoś przetrwam może ten dzień.

010ihgqsegoetpqq.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ