X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w szpitalu mam all inclusive haha, normalnie rozpusta.
    A tak serio, gdyby mi mąż nie przywoził jedzenia to umarłabym z głodu.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Witam sie w 25 tc dzis ;o niezle ...

Ruda eh , normalka . Ja mialam szpital super w Polsce ale kuzwa tylko obiady byly w porzadku lecz mega malo . Kolacja 16.30 wiec Ja pozniej umieralam z glodu i tez gdybym sobie nie kupowala w sklepiku i maz by nie przywozil to masakra ...

Ja jednak wczoraj nie zjadlam nic takiego . Hahahah ochota przeszla.
    Za to dzis robie zupe tajska bo mega mi sie chce takiej ostro kwasnej z makaronem ryzowym zupy :) kocham te smaki .

Jeszcze 2 tygodnie i lecimy do Polski , Synus ma urodziny ♡ i nareszcie odpoczne w taki sposob jak chce . Nie moge sie az normalnie doczekac powietrza chociazby Polskiego .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi suwaczek zniknął całkowicie. Muszę na kompie go zrobić. Od poniedziałku nie mam mdłości i nie wymiotuję, strasznie się cieszę z tego powodu, ale chodzić za długo nie mogę bo się męczę jakbym w maratonie biegła :-) ciągnie wszystko i boli, a o cyckach nie wspomnę, są takie dni, że tak mnie swędzą i bolą, że mam ochotę je położyć na zimnym parapecie na zewnątrz :-) smaruję Bielendą, ale i tak pewnie popękam na cycach. Póki co przytyłam 0,5kg, strasznie chciałabym tyć tyle co dwa miesiące 😂 moja bratowa 6 kg przytyła i już po porodzie miała -4kg, a teraz waży mniej niż przed ciążą, a miała cukrzycę ciążową, nie wiem jak ona tego dokonała, ale też tak zamierzam 😂
    Tymczasem jestem głodna bardzo, ale już nie wolno jeść o tej porze tak więc idę spać.
    Dobrej i przespanej nocki :)

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję, że wciąż jestem w szpitalu.
    Ale jest u mnie już jakaś poprawa, chyba mnie puszcza. Mam odstawione leki, jedynie na żądanie i wczoraj brałam o 21:30 i do tej pory nie boli.
    Jednak największe bóle mam po południu i wieczorami. Zobaczę co mi powiedzą na wizycie.
    Trzymajcie kciuki, żeby to był ten moment, w którym mi ustąpiło.

• werni Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super ze lepiej.

Mój mały waży 4430 przytyl kilo ciesze się :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie wytrzymałam, poprosiłam żeby dali mi w żyłę.
    Jestem tu piąty dzień, powoli dostaje depresji...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ruda jak tam sie czujesz ???
    Kasia ???

U Mnie w porzadku , weekendzik sie zaczal . O dziwo wyspana po 7 h snu wstalam o 6 rano do dziecka bo mnie wolal to juz poszlo jedno pranie rozwieszone , drugie sie pierze , rosol wstawiony , sniadanko na stole czeka na meza az wstanie , dziecko juz po lezy u Tatusia w lozku , kuchnia i lazienka wysprzatana . Mama chwila przerwy na sniadanie i herbatke ale narazie wchodzi tylko herbatka ciepla ze sniadaniem chyba zaczekam na meza . I DDTVN patrze :). Kocham tak rozpoczynac w weekendy dzien chociaz mozna by dluzej pospac no ale najwidoczniej organizm tyle potrzebowal snu i juz .
    Zaraz pranie drugie rozwiesze , ugotuje sie rosol to smigam z dzieckiem na spacer . Zajrze do Mamy na kawe i potem skoczymy z synem na plac zabaw o ile nie lunie ... bo widze malo przyjemne niebo no ale jest szansa hehe .

Jeszcze 9 dni pracy i urlop . Lecimy na tydzien do Polski na urodziny mojego synka bo tam wyprawiamy ;) i pozalatwiac troche spraw oraz zakupy zrobimy kosmetyczne do wyprawki dla Mnie i najmlodszego ;) .
    Doczekac sie nie moge az w koncu w Polsce w domu wypoczne . A nastepnie przy powrocie zabieram moja siostre i przylatuje do Nas do UK na calusienkie 2 miesiace ♡♡♡♡♡

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się po nieprzespanej nocy. Poszłam spać o 1 a o 4:30 obudził mnie pisk psa i na pogotowiu spędziłam z nim czas do prawie 7:00. Okazało się, że ma ostre zapalenie pęcherza i chodzę i próbuję złapać siuśki, ale słabo to wychodzi, miał usg i pobranie krwi. Zaryczana jestem do teraz.
    Przygotowałam chochelkę, żeby złapać siury i zaraz idę na spacer znowu.
    Brzuch z tych nerwów mnie na maksa boli :/

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze . Biedactwo :((( ciezko psa siuski zlapac kurcze ale moze sie uda . Oby . Wez nospe i nie denerwuj sie to ci tylko szkodzi !!! Chociaz wiem ze wcale nie jest latwo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam udało mi się złapać i oddałam lekarce. Czekam na wynik :(
    Moje dziecię w brzuchu skacze jak żabka :-) kupiłam sobie detektor tętna płodu i sprawdzam sobie czasami co u niej :-) kupiłam taki najtańszy i najzwyklejszy bez wyświetlacza. Mój mąż chce już wózek kupić 😳 strasznie mu się spodobał Easywalker :) zobaczył u Stramowskiego i Warnke na Pudelku i koniec :) mi też się bardzo podoba i cieszę się, że będę miała taki jak chcę :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie wychodzę ze szpitala!
    Po całym tygodniu, co za ulga, co za szczęście!!!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny, ja właśnie wychodzę ze szpitala!
    Po całym tygodniu, co za ulga, co za szczęście!!!
    Dzien dobry .
    Bardzo fajnie , ze w koncu wychodzisz . W domu duzo lepiej :)

Dziewczyny pokazcie brzuszki swoje :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domu, mam nadzieje że dolegliwość całkowicie zażegnana, a brzuszek mam taki w prawie skończonym 22 tygodniu :)

df37faceaf07.jpg

werni lubi tę wiadomość

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/ad5698eaf4bb.jpg.html
    To mój zaraz po przebudzeniu. Wieczorem jest większy :)

Mamaxa lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Ty to masz malutki brzusio 😍

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki macie .
    Kasia widac , ze tam cosik rosnie . Jestes taka chudziutka , ze tak fajnie masz ten brzusio hehe bo ale duzy nie jest fakt :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorkiem jak się napcham to jest większy :-)

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Wieczorkiem jak się napcham to jest większy :-)
    A to wiadomo x jak u kazdej . To juz ciaza spozywcza hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co zamówiłam dla mojej Heluni ❤️
    Oby mi tylko nie zrobiła psikusa i nie okazała się Stasiem, haha.
    e7d94e4049d8.jpg 1a2ae3d5f09d.jpg 69e5de600e8d.jpg

werni lubi tę wiadomość

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda śliczne cudeńka ❤️ Też bym już chciała zacząć coś kupować, ale nie mam jeszcze komody na ciuszki Bobaska :)

010ihgqsegoetpqq.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ