2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wszystkim .
Ale mialam super wieczor , bylam u znajomej z pracy na urodzinach z moimi dziewczynami . Bylo swietnie . Nawet klub zaliczylysmy , mezowie ich przyszli i zabawa na calego . Ja jedna piosenke potanczylam a pozniej jakos mowie nieeee , nie moge jakos z moim wygladem sie bawic hahah , nie czulam sie ale ogolnie czas naprawde swietnie spedzilam wrocilam o 2 do domku i obudzilam sie o 5.30 jak maz do pracy wychodzil . Zaraz zapewne jeszcze uderze w drzemke bo pozniej w dzien padne a nie moge bo rano do pracy ide przeciez .
Ruda moje naturalne cisnienie najlepsze ktore mam od wiekow to ok 135/70/85-90 . Parktycznie zawsze takie mialam wiec jak.mam 120 cos to usypiam hehe ale fakt niemalze idealne i oby takie zostalo bo z synem mialam niezle nadcisnienie w ciazy. -
nick nieaktualnyJa weekend i do piątku spędzam u rodziców, mój mąż dzisiaj pojechał do domu, bo na popołudnie idzie do pracy.
Mama robi porządki w moim starym "byłym" pokoju i segreguje jeszcze swoje stare rzeczy, część wyrzucam, część chowam na strych, a coś sobie zabieram ze sobą. Także pracowicie ostatnio, ale wszystko na luzie i spokojnie.
Dodatkowo przyda nam się odpoczynek z mężem, żeby doleczyć tego grzybka.
Super się złożyło z tymi płciami! Zakręcona jak przenosisz trochę synka, a mi wcześniej zrobią cesarkę to może uda nam się wycelować w bliźniaki na forum 😂😂😂ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ruda mam nadzieje , ze nie przenosze tym razem 😂😂
Mam dosc po pierwszej ciazy jak przenosilam 8 dni a umeczylam sie z tym jak diabli . Ale gdyby ... to byc moze i beda na forum " blizniaki " hahaha
No i poniedzialek ... wlasnie mam przerwe . Pije kawke sobie i niedlugo wracam do pracy . Jeszcze nie cale 4 h i do domku . Oby zlecialo szybciutko .
-
nick nieaktualnyKasia, ja też czasami czuję, że brzuch mi twardnieje, czy stawia się, ale to takie chwilowe, dzwoniłam do ginekolog, a ona mi kazała zwiększyć dawkę magnezu.
W ogóle muszę się wyżalić, bo jestem zła jak cholera. Chciałam zrobić mężowi niespodziankę, zarezerwowałam hotel SPA w Krynicy Zdrój na 3 dni od 22 listopada, a on mi dzisiaj dzwoni, że jedzie wtedy z pracy na akcję, a miał wziąć urlop.
Czasem nienawidzę jego pracy, bo muszę się nim dzielić w święta itp. Zależało mi na tej Krynicy, a później nie wypali, bo grudzień, przygotowania do świąt, ten cały szał. Tydzień wcześniej też w listopadzie nie wypali, bo mamy wesele u znajomych - tak w ogóle muszę sobie znaleźć sukienkę.
Rezerwację odwołam, bo bezpłatnie mogę, ale już nie mam siły, nic nie mogę nigdy zaplanować.
A to był taki ostatni czas kiedy mogliśmy sobie jeszcze pobyć we dwoje, później ciąża już będzie coraz cięższa i bardziej zaawansowana.
-
Wydaje mi sie Ruda , ze zaawansowanie ciazy nie ma tu nic wspolnego do spedzania czasu we dwoje na spokojnie . Zrobicie jak uwazacie.
Przykro troche wiadomo , sama bym wsciekla sie ale co masz zrobic
Kasia a ktory u Ciebie tydzien ???
U Mnie twardnienia w tej ciazy zaczely sie w 14 tygodniu ciazy , bylam u poloznej z tym i w szpitalu . Wszyscy powiedzieli jednoglosnie , ze to nie jest twardnienie brzucha zle tylko po prostu 2 ciaza ma to do siebie, ze moze pojawic sie wczesniej . Zwiekszyc magnez i tyle :)jezeli twardnieje caly brzuch jak moj wtedy , robi sie skala to jest twardnienie , te skurcze przepowiadajace . Jak w danym miejscu gdzies sie to dzieje to dziecko sie wypycha niekoniecznie trzeba czuc fale na brzuchu wielkie zeby wypchniecie powodowalo twardnienie danego miejsca brzucha .
Poki nie boli bardzo jak na miesiaczke , np. Krzyz jednoczesnie z bolem okresowym i nie sa w miare regularnie to jest w porzadku ale lepiej magnez zwiekszyc , jak bedzie ich sporo to wtedy nospa ewentualnie , odpoczynek i wsio . Nie stresuj sie . Mnie to przeszlo .
Miewam takie twardnienia typowe przepowiadajace sa ale.raz na jakis czas wiec nic nie biore szczegolnie ze pracuje fizycznie wiec moze tak byc ... ale no Ja juz 27 tc -
nick nieaktualnyNerki to podobno bardzo powszechne w ciąży, ja z kolką cały tydzień się męczyłam z bólem, ale najważniejsze, że z maluchem wszystko w porządku!
Zakręcona, mi nie chodzi o to, że w zaawansowanej ciąży już nie można razem spędzać czasu, ale przynajmniej do basenu bym weszła może nie jako wieloryb.
Z jego pracą to ja zawsze chyba jestem na przegranej pozycji, ale cóż wiedziałam co brałam. -
KasiaSz32 wrote:Jestem w szpitalu, bo taki ból mnie złapał, że płakałam, zawiózł mnie do szpitala. Zbadali i wsio ok z moją szyjką i z maluszkiem. Może być od nerek, mogą być kamienie, albo po prostu przez zaparcia. Muszę sobie laktulozę kupić.
Ruda rozumiem no nie zmienia to faktu tak jak mowisz , wiedzialas co bralas z tym , ze on tez powinien pomyslec, ze jestes ciagle sama , moze cos w pracy zagadac ?! -
nick nieaktualny
-
W ogole dobrze , ze pare dni temu zaopatrzylam sie w cisnieniomierz ... mam z dnia na dzien coraz wyzsz3 cisnienie ... zbliza sie wielkimi krokami 30 tydzien i zaczyna sie to samo co przy synku poerwszym . Wtedy tez tak.po razy drzwi sie zaczelo , ze koncowke ciazy oatatni tydzien przelazalam w szpitalu z nadcisnieniem i az do p9rodu zostalam .
-
nick nieaktualnyTo oby tym razem nie było powtórki z rozrywki.
Ja juteo idę szukać sukienki na wesele za 2 tygodnie, boję się, że kupię jutro, a 16 listopada się nie dopnę.
Ehhh.
Jutro też umówiłam się do fryzjera, mam zamiar sobie zrobić totalne odświeżenie na głowie, jakieś cięcie i kolor. -
RudaMaruda25 wrote:To oby tym razem nie było powtórki z rozrywki.
Ja juteo idę szukać sukienki na wesele za 2 tygodnie, boję się, że kupię jutro, a 16 listopada się nie dopnę.
Ehhh.
Jutro też umówiłam się do fryzjera, mam zamiar sobie zrobić totalne odświeżenie na głowie, jakieś cięcie i kolor.
A jak Ci wyskoczy wiekszy brzuch niz masz to bedzie wtedy nie przyjemny placz heheh .
Fajnie x p3wnie ze rob . Przyda sie dla nawet samego dobrego Twojego samopoczucia -
Ja jutro ostatni dzien pracy i urlop . Kuzwa dawno z niczego sie tak nie cieszylam jak z wyjazxy do Pl i odpoczynku od roboty , xalej tej anglii itp . chociaz tydzien ale wiele mi da napewno .
Co do cisnienia to obstawiam ze bedzie powtorka . Takie rzeczy lubia sie ponawiac ,pozatym czytalam karte swija ciazy i mam z wizyty na wizyte coraz wyzsz3 cisnienie a w domu to juz w ogole . Skok na skoku . Ciekawe co moja Pani doktor powie na te moje skoki jak bede u niej w poniedzialek . -
Skurwensyny mnie zostawiły, wzięli posiew z szyjki i będzie moooże dopiero dziś o 23 😤
Dzisiaj już go nie poznam bo to info dostałam nieoficjalnie, ale myślę, że wszystko jest okej bo czuję się świetnie i oprócz kopniaków nic więcej nie czuję.
Biorę luteinę dopochwowo i acard, ale to równie dobrze mogę brać będąc w domu.
Dzisiaj dziewczyna z mojego pokoju dostała o 7 skurczy, a o 11 już synek był na świecie. Teraz kolejna płacze i zwija się z bólu. Ja tutaj zwariuję. -
KasiaSz32 wrote:Skurwensyny mnie zostawiły, wzięli posiew z szyjki i będzie moooże dopiero dziś o 23 😤
Dzisiaj już go nie poznam bo to info dostałam nieoficjalnie, ale myślę, że wszystko jest okej bo czuję się świetnie i oprócz kopniaków nic więcej nie czuję.
Biorę luteinę dopochwowo i acard, ale to równie dobrze mogę brać będąc w domu.
Dzisiaj dziewczyna z mojego pokoju dostała o 7 skurczy, a o 11 już synek był na świecie. Teraz kolejna płacze i zwija się z bólu. Ja tutaj zwariuję.
No to jutro sie dowiesz i wychodz do domu jak wszystko dobrze . Ja to nie cierpie szpitali brrrr -
nick nieaktualnyKasia ja to piekło miałam ostatnio całe 8 dni, jedyna rekompensata za te męki to 500 zł z Ubezpiecznie z pracy, ale głowa w szpitalu mi już siadała.
Noo a ja sobie zrobiłam te włosy, ścięłam i kolor taki złoty, ciepły blond z brązowym odrostem.
Zakręcona, no to już ostatnia prosta do urlopu, odpoczywaj i korzystaj!