X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Ja aż się boję tej krzywej bo przy Mani mało nie zemdlałam :/ zastanawiam się czy brać książkę czy będzie mi jeszcze bardziej niedobrze od gapienia się w nią 😂
    Hahahaha Ja tez nad tym sie zastanawialam i w koncu nie wzielam . Tel troche przejrzalam :)
    Zycze Ci bys przeszla tak doskonale ta druga krzywa jak Ja . :) jestem do tej pory w szoku .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A balam sie tak niesamowicie , ze dzis rano jeszcze wstajac myslalam czy isc hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy widzicie mój suwaczek?

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasiu ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nachodzilam dzis !!! Az w koncu Mnie deszcz zlapal , przyszlam do domu i usiadlam przy kawie . Od sniadania nic nie jadlam , w ogole nie jestem glodna 😂 to po tej glukozie hahahaha .

Odebralam wszystko z apteki co zamawialam , kupilam sobie w razie wu mleczko jedno opakowanie :) butelke jedna szklana z kauczukowym smoczkiem chociaz planuje kp jak syna ale w razie co moge miec a nie pozniej biegac i szukac specjalnej jak chce badz mleczka dobrego a to co zamowilam uwazam za naprawde w porzadku skladem :)

Odebralam poniedzialkowe wyniki badan , krew mam wrecz wzorowa :) tsh jest za wysokie jak na ciezarna i w ogole jak na Mnie a lecze sie juz 10 lat wiec dawka leku powyzszona bedzie znow ... juz biore 100 a teraz 150 bedzie . Magnez mam dramatyczny , nic mi sie od ostatnich badan nie poprawil . Dobrze, ze kupilam sobie magnez to bede brala wieksze dawki... moze wtedy i brzuch bie bedzie sie stawial wcale . Glukoza sama w porzadeczku , norma od 70 do 92 dla ciezarnych Ja mam 80.:) wyniki moczu i krzywej mam jutro do odbioru po 10 rano wiec dam znac Wam napewno.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to krzywa można powiedzieć przez przypadek wypiłam bo myślałam że mam badanie za miesiąc a okazało się ze wcześniej. Pani w recepcji pytała się mnie czy chce przełożyć ale powiedziałam ze chce to zrobić i mieć za sobą to dala mi do wyboru pomarańczową lub o smaku coli. Wybrałam pomarańczowa. Były gazety to przeglądałam. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia widze Twoj suwaczek :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ja to krzywa można powiedzieć przez przypadek wypiłam bo myślałam że mam badanie za miesiąc a okazało się ze wcześniej. Pani w recepcji pytała się mnie czy chce przełożyć ale powiedziałam ze chce to zrobić i mieć za sobą to dala mi do wyboru pomarańczową lub o smaku coli. Wybrałam pomarańczowa. Były gazety to przeglądałam. :)
    A no widzisz , u Nas w aptece byla.zwykla badz cytrynowa i wybralam cytrynows sobie tym razem :) ale.nie daja u Nas w przychodni tylko wlasnie samemu trzeba kupic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej
    Ja ostatnio trochę się mniej odzywałam, bo mam trochę ciężki okres i taki mały kryzys z mężem, obydwoje mamy trochę stresów i chyba bierze to niestety na razie górę. Ale nie z takimi momentami dawaliśmy radę, a w każdym związku są lepsze i gorsze dni. Ewidentnie mamy teraz te trochę gorsze...

Byłam u lekarza, moja krzywa jest w porządku, zrobiłam też biocenozę pochwy i nie mam żadnej infekcji grzybicznej, ani bakteryjnej, a byłam przekonana, że coś mam.
    Dzisiaj wizyta u okulisty.

Aaaa i muszę sobie kupić jakąś kurtkę, bo póki co w swoją się mieszcze, ale już jakoś tak ciasno.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Rozumiem Ruda , każdy związek ma wzloty i upadki . Sama przeszłam z mężem wiele upadków i wiem , że teraz z wieloma sprawami damy rade !

My juz wracamy do UK , właśnie siedzimy w samolocie . Szkoda , że tak szybko urlop minął ale zabieram moja siostrę do stycznia aż do nas *_* jakoś mi tak z tym psychicznie lepiej .

Ja dowiedziałam się , że moja krzywa jest niezbyt ok . Podchodzi pod hipoglikemie i musze koniecznie w UK iść do lekarza , musze przejść na dietę dla cukrzyków z niskim indeksem glikemicznym.mocz mam fatalny mase białka w moczu , sczawianow , leukocytów itp ... a w UK mówili że nic mi nie jest . Debile i tyle ...

Będę walczyć , że mają badać mnie a nie !

Dobrze , w takim razie ruszamy i do usłyszenia po drugiej stronie oceanu ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ;)
    My juz w uK od wczoraj , dolecielismy cali i zdrowi . Szkoda tylko , ze tak szybko minal urlop Nam ... nastepny lot do Polski to Nasz powrot ❤

Wlasnie siedze przy kawce , bajkach :D synus wcina sniadanko a maz do pracy na 6 juz musial dzis isc .
    Mnie za to czeka zaraz masa prania , rozpakowanie siebie bo chlopaki to wczoraj zrobili , odkurzyc , kurze wytrzec jednak nas tydzien nie bylo i firanki odswiezyc . Takze nooo ... a pozniej siostra przychodni, obiad i zostake dzis na noc u nas . Robimy chyba sushi i ksw bedziemy patrzec :)

Co u Was ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną kłótnię za sobą...
    Nie wiem, chyba się na kilka dni wyprowadzę z domu do rodziców, może on się ogarnie...

Od kilku dni czuję się przech**owo (wybaczcie za określenie), ale po prostu jest mi słabo i nie mam na nic ochoty, nawet jem jak wróbelek.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja mam kolejną kłótnię za sobą...
    Nie wiem, chyba się na kilka dni wyprowadzę z domu do rodziców, może on się ogarnie...

Od kilku dni czuję się przech**owo (wybaczcie za określenie), ale po prostu jest mi słabo i nie mam na nic ochoty, nawet jem jak wróbelek.
    Moze to dobry pomysl , Tobie lepiej zrobi odsapniecie , pobedziesz z rodzicami a i On moze ogarnie temat i siebie troszke .

No co chwila sie zmienia pogoda i cisnienie plus nerwy wszystko to niestety lapie taki dol i zamula ...wspolczuje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dzisiaj mam mega aktywny dzień. Zrobiłam u Mani małe przemeblowanie, mąż kazał mi czekać, żeby mi pomóc, bo jak mu powiedziałam, że szyjka mi się skraca i czym to grozi to powiedział, że mam sama nie wynosić nawet worka ze śmieciami 😂
    Ale dałam radę. Poprzesuwałam, poodkurzałam, umyłam podłogę i pokoik nabrał lepszego wyglądu :-) Pojechałam też zobaczyć wózek i pojeździć nim. Utwierdzam się w tym, że zostaje przy swoim wyborze :-) przed chwilą wróciłam z zakupów, teraz było mniej ludzi, więc nie trzeba było stać w gigantycznych kolejkach, kupiłam co trzeba i teraz siedzę, piję herbatkę i wpieprzam chipsy 😂
    Ruda jedź do rodziców, nie możesz się denerwować. Nie wiem jakie są powody Waszych kłótni, ale lepiej czasami dać sobie kilka dni na odpoczynek od siebie.

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak to Ci sie szyjka skraca ? Chyba nic nie pisalas ... to jak sie skraca to po co Ty tak.latasz ???:o prz3ciez to niebezpieczne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kasia jak to Ci sie szyjka skraca ? Chyba nic nie pisalas ... to jak sie skraca to po co Ty tak.latasz ???:o prz3ciez to niebezpieczne
    Wczoraj na wizycie poszpitalnej lekarka zaniepokoiła się, że ma 30mm i że trzeba ją mierzyć co wizytę. Mówiła, że jak jest 25mm to ginekolodzy już zaczynają się martwić. Mam brać luteinkę i oszczędzać się.

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no to rozumiem ale moze taka uroda Twoja , ze masz 3 cm szyjke ?! Bo jak taka natura to luzik zaden niepokojacy objaw ale jezeli sie skraca to faktycznie trzeba obserwowac .
    Mowie juz co Ja za post pominelam o Twojej szyjce 🤔

Takto dzien dobry .
    Maz do pracy sie wlasnie szykuje , Synek spi , Siostra spi bo byla na noc u Mnie :) Ja tez zaraz jeszcze zalegne na troszke ... mega zimno u Nas . Odkad wczoraj przyjechalismy to dramat , po -4 nawet . Do konca listopada ma byc po max 5 stopni . Szok ... a do tego wszusyko biale , oszronione , zamarzniete brrrrr . Moglby chociaz snieg spac a nie :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym miała taką naturę. W pierwszej ciąży nikt nic nie mówił jaką ma długość 😂
    Będę się oszczędzać ile się tylko da.

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak natura to bez stresu wiadomo ;)
    Moja natura np. Jest szyjka w pierwszej jak i drugiej ciazy ponad 5 cm :o i przez to pieknie przenosilam jedna ciaze i wrozy przenoszenie drugiej 🤔😂👌 aleeee ... no noz i zacznie sie skracac wczesniej ( oczywiscie w terminie ) jak jestem ciagle w ruchu a na macierzynski odchodze ok 2 tygodni max 3 przed porodem . Z synem w ciazy nie pracowalam , wiadomo czlowiek nie mial tylu obowiazkow co teraz gdzie jest praca , dom , dziecko 4 letnie :D itp itp ... okaze sie wszystko z czasem . Juz niebawem , we wtorek 29 tydzien zaczynam . Woooooow 😱😱😱😱😱❤

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała być w 30 tygodniu 😂 teraz po 20 tc. pewnie będą powoli lecieć.
    Moje dzieciątko dzisiaj nareszcie mega mocno mnie kopało, aż do góry podskakiwałam :-) jakie to jest cudowne :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ