Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jest ❤ za tym bede tesknic najbardziej ...

No Ja sie ciesze , ze coraz blizej konca . Naprawde bardzo sie ciesze ... 😊 ale zlecialo tak szybko , ze hej . Mnie tam sie wcale nie ciagnie ta ciaza . Do 23 tygodnia to zlecialo nawet nie wiem kiedy. Serio , po juz ciut wolniej ale tez nie ma tragedii . Jak pracuje zdecydowanie szybciej mi wszystko leci

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Tej nocy to mam zarwana. Chyba idzie skok bo maly czesciej sie denerwuje.
    W ciąży to tak jest. Ostatnio myślałam jak to było w ciąży.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Widze , ze nasze forum troszke podupada :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja!
    Zakręcona jaka profilóweczka ❤️👌
    W ogóle ja to Cię kobieto podziwiam, że tyle obowiązków i dajesz radę, a ciąża nie jest dla Ciebie spacerkiem, tylko daje w kość.

Ja to nawet nie wiem jakiej długości jest moja szyjka, lekarz przy wizycie, zawsze mi mówi, że szyjka ok, a ja nie dopytuję.
    Ostatnio czuję jednynie okropne zmęczenie, przespałabym cały dzień..
    Z mężem prawie się przeprosiłam, ale nie jest jak w niebie niestety! 😢 Mamy chwilowe problemy, ale to trzeba przeczekać.

Biorę się za drugie pranie dzisiaj, mam do wyprania męskie koszule, nienawidzę tego robić, chyba właśnie dlatego, że czeka mnie później prasowanie.

W sobotę mamy ślub znajomych i takie małw przyjęcie po, mam okropną sukienkę i będę się mega źle czuła jak taki słonik 🐘.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale czemu Mnie podziwiasz ? Jestem jak wiekszosc kobiet . Pozatym no co zrobic , niezaniedbam dziecka przeciez badz domu bo mam slabsza chwile hehehe a zdarzaja sie czesto a w takie dni jak dzisiejszy poszlabym chetnie juz na zwolnienie az do macierzynskiego gdybym tylko miala placone normalnie a nie wyplute ochlapy :(
    Aktualnie 3 dzien jestem z goraczka ktora nie spada ponizej 37.9 a najwyzsza na ta chwile 38.4 ktora sie utrzymuje praktycznie non toper ... mam zajebiscie mocny , bolacy w klatce az kaszel i katar brzydki . Bola mnie miesnie a lekarz jak na zlosc dzis juz miejsc nie ma i o ... musze jutro dzwonic i sie prosic , do pracy nie poszlam ani wczoraj ani dzisiaj , ciul wie czy da mi zwolnienie za te dni co mnie nie ma . Pierd***lona polityka Angielska . I po powrocie z Pl jestem bardziej niz pewna , ze Ja wracam na bank na wiosne !!! Naaaaaaa baaaaaaaaank !!! Mam dosc x to juz koniec mojej przygody z uk ! :)

Ja z racji , ze mialam raz szyjke mierzona w tej ciazy bo w Uk tego nie robia to zapytalam ;) zapytaj z ciekawosci na nastepnej wizycie .
    Co do meza to nigdy czlowiek nie ma jak w niebie , chcialby ale nie ma . Chyba , ze na poczatku ... wtedy jest niebo , hajlajf itp a pozniej wkracza czysta rzeczywistosc . Wazne ze sie docieracie i walczycie :)

Pokazesz sukienke ?! Ja sie nie dziwie , Ja sama czuje sie jak typowy slon wiec wiecie ... brzuch urosl , juz nie ukryje sie go chyba , ze pod kurtka :D pokazcie swoje brzuszki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzecz w tym, że ja przytyłam CAŁA, nie tylko brzuch, a ogólnie zrobiłam się taka duża, no i przekroczyłam już 80 kg :/ zdjęcie jest z teraz.
    9b0ad76caa6a.jpg

Wrzucę wam później sukienkę, ale dałam ją do wypłukania i schnięcia.
    Jest w pudrowym różu (nie wiem czy pasuje), ale tylko ta ciążowa na mnie jakoś leżała, mam do niej brązowy płaszcz, taki brunatny i złote szpilki. Nie jest to jakaś wielka impreza, tylko to są nasi dobrzy znajomi, mąż jest świadkiem, po urzędzie stanu cywilnego jest tylko obiad i nic więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 10:49

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch ledwo widac , bynajmniej z tej perspektywy co stoisz .
    80 to nie taka tragedia , mam kupe kilogramow wiecej od Ciebie na stanie . Nie jest mi przyjemnie ale no co zrobic mam , jeszcze 11 tygodni i koniec :)
    Ja tez cala utylam , od nog poprzez nawet bicepsy ale taka nasza natura i " uroda " . Nie pisane mi tyc tylko w brzuszku ale pocieszam sie , ze jeszcze chwilka . Nawet nie 3 miesiace ...
    Ok to czekam na zdjecie sukienki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak się ubiorę to nie widać jeszcze za bardzo, bo ja mam wrażenie i to mówi też mój mąż, że mi to się zrobiło takie koło ratunkowe dookoła.
    Jak się ubiorę w spodnie/legginsy i szerszą koszulkę to nawet nie widać żebym była w ciąży, tylko taka z nadwagą.

dcf21eb8020b.jpg

To na wiosnę masz zamiar na stałe już wrócić?
    A z tym podziwianiem to nie chodziło mi o dziecko, czy dom, choć to też wyczyn w tym stanie, ale nie ma innej opcji, to po prostu trzeba i nie ma że boli. Tylko chodziło mi o pracę, ale nie ma się co oszukiwać, pieniądze ważna rzecz i ciężko zostać bez dochodu. Więc pod tym względem serio w UK nie jest kolorowo.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest kolorowo , Ja zawsze powtrzam , ze od przybytku glowa nie boli a lepiej miec wiecej niz mniej . :)
    Ciazy nie mam zagrozonej zebym musiala plackiem lezec ale doskwiera mocno , bardzo mocno momentami ... ale no musze . Jeszcze z 7/8 tygodni i koniec !

Tak , wracamy do Polski .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Ja dzisiaj od rana rzygam i walczę z mdłościami 🤮 ja narazie 2 kg na plusie. Najwięcej to ważą chyba cycki bo są oooooogromne.
    Zazdroszczę Wam, że już macie tak blisko. Ja za tydzień mam połówkowe i mam nadzieję, że naszej Majce nie wyrósł siusiak 😂

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha no to czekamy razem z Toba :)
    Ja dzis tez mam troche mdlosci ale bardziej obstawiam , ze przez ten pieprzony kaszel ...
    Pokaz brzuchol Kasia :)

Noooo , nie daleko juz a jednak jeszcze troszke .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to chciałabym być już po wszystkim!

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/0820594cb9437.jpg.html

To taki wieczorny jak się najem 😂

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , w sumie to 20 tc niebawem konczysz wiec masz chwile na przyrost hehe . Sliczny masz brzusio , idealny wrecz !

Ja tez Ruda , oj Ja tez .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ladny juz brzuszek masz :)
    Tez nie lubie prasowac koszul.
    I tez wczoraj dwa prania zrobilam. Jedno robocze mojego i drugie malego.
    Pozniej czeka mnie prasowanie.
    Dzis pogoda nie rozpieszcza. Pada od wczoraj wieczór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 07:30

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ale figurka ❤️

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Rudziaczku ❤️

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku ;)
    Jak to mozliwe , ze Twoje zdjecie Kasia widzialam jak wrzucilas odrazu , bylam pewna, ze skomentowalam a tu nic ?! :o
    Piekny brzuszek , mega zgrabniutki ;)

jestem po juz wizycie w szpitalu . Niedawno wrocilam do domu . Caly dzien mnie prawie nie bylo :o nalazilam sie jak glupia bo jeszcze musialam isc po prezent dla Mamy bo jutro robi swoje urodziny.

Oczywiscie nie widza potrzeby kolejnego usg wiec z 20 tyg maja ostatnie i pierdziela w trabke . Pojde pod koniec ciazy sobie sama prywatnie chociaz ocenic polozenie dziecka zebym sie jak cos nie zdziwila przy porodzie , ze mi nogi wychodza a nie glowka :D
    Co do tarczycy dobrze ze sobie sama wiekszylam dawke , pobrali krew , w 36 mam przyjechac na rozmowe z lekarzem o porodzie a co do cukrow to mam hipoglikemie ale dieta tylko mozna cukry rownac wiec jesc malo a czesto a co moge jesc co nie na googlach mam sprawdzic 😂😂👌 wkurzona wyszlam z tego spotkania jak diabli ale kupilam sobie kiecke na jutro i portfel nowy plus czapeczka dla Kubusia i mi sie humor polepszyl ... ale ich olewczosc to koszmar , bez kitu levz w sumie na dobra sprawe nie spodziewalismy sie niczego innego z mezem .
    Teraz w koncu wejde w kapiel cieplutka , pranie rozwiesze , zjem kolacje i jakis film na necie w lozeczku obejrzymy i spac :)
    Taka przemarznieta jestem , ze kaszel mij rozrywa mi oskrzela ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.ładne brzuszki dziewczyny

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziewczyny dzisiaj przerabany dzien :/ stawia mi sie brzuch od wczoraj az bolesnie . Owszem z przerwami ale stawia , juz glupieje czy to dziecko sie tak usadawia czy brzuch twardnieje bo caly brzuch jest twardy wtedy . Od zoladka wlacznie z podbrzuszem i bokami ...
    Dodatkowo mam mega nerwy , ciagle mi niedobrze jest . Brak apetytu od dwoch dni ... zjem 2 posilki mniejsze i finito na caly dzien , ledwo moge wody sie napic :/ lece na herbacie ... maz , pies doprowadzaja mnie dzis do bialej goraczki hahaha dodatkowo pisalam ze chujowo sie czuje wzgledem choroby ..jakby poprawilo sie a dzis znow kaszana po calosci i ta goraczka . Non toper . Rano i na noc ponad 38 stopni ciagle a antybiotyk biore ciagle . Dodatkowo musze napisac jutro pismo do pracy kiedy chce odejsc z pracy i teraz sie zastanawiam . W planach mialam ok polowy stycznia a rozkminiam czy nie wczesniej badz pozniej ...
    Eh ... no to sie wygadalam

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ