X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jadę komunikacją miejską pierwszy raz od dawna i tak czuję zapach parówek, że zaraz się chyba pohaftuję.
    Ktoś chyba ma ich całą torbę.

Bez samochodu czuję się jak bez ręki, wszędzie mnie ostatnio woził mąż, mój sprzedaliśmy z myślą, że na wiosnę kupimy mi nowy, bo ten co miałam to już był totalny złomek i wszystko w nim wysiadało.

Dzisiaj miałam ciśnienie 133/79 i puls 87. Myślicie, że to ok?
    Przestraszyłam się jak mi ta stara baba nawtykała o nadciśnieniu.

Kasia, trzymaj się! Dasz radę!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Tu nie chodzi o to, że się rusza, ale w takim deszczu?
    Wczoraj nie dosyć, że naniósł mi błota do domu, to doprać ten dres to będzie wyzwanie.
    Sluchaj nie straszna mu zadna pogoda 😂😂😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Hejo. Witam się z tłustymi włosami i totalną niemocą. Mąż mnie poprosił godzinę temu, żebym poszła do bankomatu, który jest 500m od nas ale do tej pory nie jestem w stanie się zebrać. Zjadłam pół bułki z serkiem żółtym, ogórkiem i papryką i już mi niedobrze.
    Dzisiaj z okazji Dnia Nauczyciela idę na imprezę na 19:30, nie wiem jak dotrwam do tego czasu 🤦🏼‍♀️
    Na pewno będę musiała czopek zaaplikować, żeby móc cokolwiek zjeść, dobrze że słońce wychodzi to jakoś przetrwam może ten dzień.
    Wspolczuje kochana i jakze dobrze rozumiem , z tym , ze Ja tabletki mam na rzyganko i mdlosci . Juz 3 zmienione ale te chociaz troszke dzialaja ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Jejku, jadę komunikacją miejską pierwszy raz od dawna i tak czuję zapach parówek, że zaraz się chyba pohaftuję.
    Ktoś chyba ma ich całą torbę.

Bez samochodu czuję się jak bez ręki, wszędzie mnie ostatnio woził mąż, mój sprzedaliśmy z myślą, że na wiosnę kupimy mi nowy, bo ten co miałam to już był totalny złomek i wszystko w nim wysiadało.

Dzisiaj miałam ciśnienie 133/79 i puls 87. Myślicie, że to ok?
    Przestraszyłam się jak mi ta stara baba nawtykała o nadciśnieniu.

Kasia, trzymaj się! Dasz radę!
    To.nawet nie jest nadcisnienie w ciazy !!! Bez niej rowniez nie . Ja takie to mam nacodzien normalnie bez ciazy i taka moja uroda . Masz cisnienie piekne .
    Ja mialam nadcisnienie 140-150/100/140 np.
    Ty masz ksiazkowe wrecz w ciazy to.cisnienie o zawsze kapke wyzsze jest . ;) spokojna glowa . To nawet Twoje niekwalifikuje sie do nadcisnuenia ciazowego .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi ta głupia baba nie dość, że nawciskała, że to się kwalifikuje na szpital, to że jestem masywnej budowy.
    A żaden lekarz do tej pory nie zwrócił uwagi, ani na ciśnienie, ani na moją wagę.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    No a mi ta głupia baba nie dość, że nawciskała, że to się kwalifikuje na szpital, to że jestem masywnej budowy.
    A żaden lekarz do tej pory nie zwrócił uwagi, ani na ciśnienie, ani na moją wagę.
    Ty wez zmien lekarza albo kogo tam kto tak mowi 😂😂😂😂😂 bo to smiech na sali . Ja mialam sto razy wyzsze cisnienie niz Ty i leki dostalam tyle . :) nie przejmuj sie nia , obserwuj sie czy nie rosnie i wsio . Mssz ladnie cisnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 13:33

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ze szpitala 😢😢😢
    2a616ede402e.jpg
    W nocy dostałam strasznych skurczy, dzisiaj rano szpital, zostawili mnie, czekam na info co z małą.
    Modlę się, żeby wszystko było w porządku.

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Pozdrawiam ze szpitala 😢😢😢
    2a616ede402e.jpg
    W nocy dostałam strasznych skurczy, dzisiaj rano szpital, zostawili mnie, czekam na info co z małą.
    Modlę się, żeby wszystko było w porządku.
    O Matko oby wszystko było dobrze, co mówią lekarze?

010ihgqsegoetpqq.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a może brakuje Ci magnezu, oby tylko tyle Ci było, albo się coś tam powiększa, rozciąga. 3mam kciuki, aby wszystko było dobrze.
    Daj znać 🙏

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją małą kruszynką wszystko w porządku, a matka ma diagnozę - kolka nerkowa.
    Z bólu to ja umieram....

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusku jak sie wystraszylam po instastory Twoim :o
    Kolka nerwkowa , eh ta franca ... to jest dramat dzieki Bogu to nie skurcze brzucha ale tak sie odczuwa i dzieki Bogu to niezagraza ciazy . Znam bol , cos strasznego...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda współczuję bólu, pewnie tylko nospę Ci dają bo raczej więcej nic dać Ci nie mogą :/
    Czytałam właśnie gdzieś w internetach ostatnio, że to bardzo częsta przypadłość u ciężarnych :(

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oprócz mnie leży tu od czwartku jakaś laska i dalej zwija się z bólu.
    Dostaje jakieś rozkurczowe non stop, ale chyba mega słabe, bo nic nie działają, no i raz na 6 godzin paracetamol, po nim jest trochę lepiej, ale to tylko chwilowo tak na max. 2 godzinki.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa na kolke nie da rady chyba ze dawka x 100 . Oni maja w kroplowkach te rozkurczowe magnezy , leki rozkurczowe i to podaja badz zastrzyki .

Tak w ogole to DZIEN DOBRY :)

Znow dzis u Mnie pogoda do dupy , siedzimy w domu wiec zabiore sie za sprzatanie , pranie jakies i tyle . Obiadek mam z wvzoraj , zupke jarzynowa i to tak . Maz na nocke idzie dzis wiec znow sama w domu z malym na noc .

Co u Was ..?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 3 miskę barszczu ukraińskiego ;-)
    Strasznie dobry mi wyszedł :) u mnie dzisiaj przepiękna pogoda, na krótki rękaw śmigamy z Mańką :-) dwa prania powieszone już na ogródku i pierze się 3-cie. Dziś mam wizytę u fryzjera i będę robić jakiś botoks orzechowy na włoskach, ponoć bardzo odżywia i sprawia, że włosy nie są przesuszone i błyszczą się. Zobaczymy :-)
    Moje włosy są tak suche, że aż szeleszczą :/ przestały wypadać, ale ta ich suchość mnie dobija :(
    Idę wydusić z siebie sarnie bobki :-) ostatnio mam problem z zaparciami nie wiem dlaczego bo jeszcze w zeszłym tygodniu nie miałam z tym problemu.

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tego bólu cokolwiek zjem, wszystko w porcelanę, mówię lekarzowi i pielęgniarce to mają na to wypierdolone za przeproszeniem, już mnie boli żołądek, bo mam pusty i wyczyszczony.

Teraz mi już non stop dają buscolizynę i paracetamol.
    Jejku, marzę o tym tylko, żeby ból ustąpił.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam spadek formy dzis , takie mam wszystko spowolnione , ruchy , mowe wszystko hehe .
    Nic kreatywnego dzis nie zrobilam procz swietnego sniadania , pozmywania naczyn i odgrzania zupy bo.mam z wczoraj jeszcze :) teraz lezymy cala trojka i ogladamy na discovery program ciezarowka przez Indonesie . Bardzo fajny polecam jak ktos lubi tego typu rzeczy .

No i rozkminiam co moglabym zjesc :D mam ochote na ciasto czekoladowe ale takie az mokre cale ... a takto no herbatka , deszcz za oknem i taka klapa ooo .

Dzis sobie zrobie male spa domowe , brewki , pazurki trzasne i chyba wlosy na weekend zrobie . Zmiane kolorku i moze podciecie bo mam troszke popalone koncowki :(
    I taki wieczor przed tv , maz na nocce bedzie wiec moze bede spala w salonie dzis . Poogladam troszke cos i tyle . Taki naprawde zalulony na maksa dzien

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda , chwilka jeszcze i minie ... wspolczuje ;(
    Ja mam tak samo dni teraz takie , ze wszystko co rusz w porcelane idzie a wczoraj to mialam kosmos ...

Kasia mniam , zjadlabym barszczyk ukrainski . Zrobie moze na weekend ? Zobaczymy :D

Tez mam problem od 3 dni zaparciami ... za to 3 czy 4 dni wczesniej po 7 razy dziennie bylam z rozwolnieniem w wc i to czy zjadlam czy nie to mnie ciagnelo . Czemu nie wiem a teraz zaparcia totalne ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znow cos mi sie rabie z suwaczkami . W ogole nie uda w gore :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda współczuję bólu. Obyś jak najszybciej wrocola do domu.

Za barszczem ukraińskim za bardzo nie przepadam. Wczoraj tez spaxerowalam z małym na krótki rękaw :)

Agata o czekoladowe ciasto jest dobreee

Wczoraj wieczorem wrocilismy do domu od rodziców :) dziś pediatra po 16 zobaczymy ile klusek waży :) i ciekawe czy będzie miał szczepienia przez zatkany nos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 07:33

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ