X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '88 też się stara, a co! :)
Odpowiedz

'88 też się stara, a co! :)

Oceń ten wątek:
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, inny lekarz powie o innym czasie, w szpitalu po przyjęciu lekarz mówił o 3 miesiącach, dzisiaj inny o 4, pójdę do kolejnego i jeśli powie nie czekać będę się zastanawiać który ma rację.

Lekarze lekarzami ale to musi być nasza decyzja i nasza gotowość :)

macadamia lubi tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • lola88 Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej asiorekkkk dzięki za dopisanie do listy,

moje drogie Panie

po pierwsze czy robiłyście jakieś badania zanim zaczęłyście starać się o ciążę ??? tych badań jest mnóstwo, ja nie robiłam żadnego, na szczęście w dzieciństwie przechodziłam różyczkę

pracuje w przedszkolu a wiadomo jak to w przedszkolu mnóstwo różnych zarazków, jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie zwłaszcza od kiedy się staram, sytuacja w pracy też trochę nieciekawa, chciałabym już być niedługo bezpieczna na zwolnieniu lekarskim

i po drugie, czy też macie tak, że wszyscy naokoło pytają się Was kiedy w końcu będzie dziecko ??? matka, babka, szwagierka, koleżanki z pracy itd. moje dziecko byłoby pierwszym wnukiem lub wnuczką w rodzinie od bardzo bardzo dawna a i w pracy koleżanki mają dzieci odchowane, szwagierka czeka na towarzystwo dla swojej małej a ja odpowiadam, że będzie jak przyjdzie czas i w końcu już by mógł przyjść:)

hej dziewczyny, mam nadzieję, że ten rok będzie mega szczęśliwy dla wszystkich 88 starających się o dzidziusia:) ja staram się już 4 miesiąc, za tydzień mogę zrobić test, ciągle o tym myślę, jak tu przetrwać i skąd znaleźć w sobie cierpliwość...
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola88 ja też nie robiłam żadnych badań przed ciążą i tak jak ty przechodziłam różyczkę w dzieciństwie, ale to chyba większość kobiet nie robi badań

mnie najbardziej nasi rodzice pytają o dzieci, znajomi też trochę ale mniej, teraz pewnie będzie inaczej, zależy od osoby :)

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed staraniami poza TSH ( które zresztą wyszło na górnej granicy i mogło utrudniać zajście w ciążę i jej utrzymanie) nie robiłam żadnych badań. Po poronieniu zrobiłam komplet badań z tego pakietu http://www.pakiety.diag.pl/dla_kobiet_planujacych_ciaze,32.html
    szukałam poniekąd przyczyny tego co się stało, badania wyszły książkowo, ale dało mi to także komfort psychiczny, że wszystko jest ok i mogę teraz ponownie się spokojnie starć. Co do sensu badań odpowiedź pozostawiam Tobie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana ja jestem 8 miesiecy po slubie i ciągle słyszę te pytania. Kiedy dzidzia?? Czy w ciąży jestem itd masakra :/ no i ciągle widzę ciężarne kobiety :/. Ja tez nie robiłam jeszcze żadnych badań bo w sumie z pełną obserwacją i świadomym staraniem jest to nasz 4 cykl więc jak dalej nic nie będzie to dopiero wtedy zabierzemy się za badania. Teraz dajemy sobie jeszcze czas na . Zobaczymy co dalejjakąś może regeneracje poprzez witaminki

• Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jestem załamana... :( napisałam wszystko w pamiętniku, za długi post by był ...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka :( nie smutaj się. Musimy być wszystkie wytrwałe i czekać na ten nasz szczęśliwy cykl. Widocznie tak ma być. A może nie wszystko stracone, może dni płodne się troszkę przesuną?? Chyba że w każdym cyklu masz w tym samym miejscu owu no to już nic nie poradzisz. Głowa do góry. Nie ten cykl to następny. Kiedyś się doczekamy choć wiem że każda z nas chciałaby już. :* :* buziolki na pocieszenie <3 <3 <3 nie smutaj się bo to nie sprzyja nam w staraniach :*

• kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ale to dla dobra sprawy przecież robicie te badania więc w inny sposób zbliżacie się do dzidziusia :*

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach dziewczyny... cholera mnie bierze, że los zadecydował za nas i nie możemy się starać w tym cyklu...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może los chce żebyście mieli bobaska z początku 2015 a nie końca 2014 :)

Another lubi tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaiic wrote:
    może los chce żebyście mieli bobaska z początku 2015 a nie końca 2014 :)
    szkoda, że nie ja moge o tym decydować... ludzie powinni mieć wpływ na takie rzeczy, kto nie chce mieć dzieci to nie ma, bo później słyszymy histori,e o dzicku na śmietniku...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego chyba nigdy nie zrozumiem :/ Ci co nie chcą to mają a Ci co tak bardzo pragną to muszą tyle przejść i wypłakać łez i leczyć się itd. Inne kobiety nie dbają o siebie, piją, palą, ćpają nie zażywają witamin (pewnie niektóre nawet w ciąży tego nie robią), nie czekają na owu tylko się bzykną i mają i nie kochają i porzucają. Sprawiedliwości nigdy nie będzie :/

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiorekkkk wrote:
    Właśnie tego chyba nigdy nie zrozumiem :/ Ci co nie chcą to mają a Ci co tak bardzo pragną to muszą tyle przejść i wypłakać łez i leczyć się itd. Inne kobiety nie dbają o siebie, piją, palą, ćpają nie zażywają witamin (pewnie niektóre nawet w ciąży tego nie robią), nie czekają na owu tylko się bzykną i mają i nie kochają i porzucają. Sprawiedliwości nigdy nie będzie :/
    zawsze mam pod górkę, ze wszystkim... pechowa gwiazda... nie umiem tego wytłumaczyc, ale juz jako nastolatka miałam przeczucia, że będzie problem z dzieckiem... nie byłam w ciązy nigdy, nawet przez chwilkę... i skąd mam wiedzieć czy moge ??

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutko Biedactwo nie możesz się załamywać bo to jeszcze gorzej. Postaraj się zająć głowę czymś innym czymkolwiek... To tylko jeden cykl. Pomyśl, że teraz możecie z M jeszcze poszaleć możesz się wyspać a jak już będzie Dzidziuś to koniec :) ja tak sobie to tłumaczę, że los daje mi jeszcze czas przygotować się do roli mamy :)

Jestem z Tobą!!! Uśmiechnij się - na pewno się uda!!! Niektórym wystarczy raz, niektórym rok a moja koleżanka zaszła ostatnio po 16 miesiącach i to miesiąc po tym jak lekarz powiedział, że nic się nie da już zrobić!!!

Buziaki

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze we wszystkim mam szczęście, tylko właśnie w staraniach o dzidzie mi się nie powodzi. Ogólnie jestem cholerną szczęściarą.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa i takie właśnie osoby jak Twoja koleżanka dają nadzieje. Pewnie po tej wiadomości odpuściła psychicznie i wyluzowała i się udało :) super. Już parę razy tu czytałam o takich przypadkach że lekarz już szans nie dawał a nastepny cykl okazał się tym wyczekanym :)

Anutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another w dzidziusiu też Ci się poszczęści :). To tylko kwestia czasu :*

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiorekkkk wrote:
    Martaaa i takie właśnie osoby jak Twoja koleżanka dają nadzieje. Pewnie po tej wiadomości odpuściła psychicznie i wyluzowała i się udało :) super. Już parę razy tu czytałam o takich przypadkach że lekarz już szans nie dawał a nastepny cykl okazał się tym wyczekanym :)
    to skoro mój daje szanse to mam rozumiec, że nic z tego ??? :P

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oznacza, że na 10000% się uda :)

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    To oznacza, że na 10000% się uda :)
    podziwiam ten entuzjazm :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ