X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '88 też się stara, a co! :)
Odpowiedz

'88 też się stara, a co! :)

Oceń ten wątek:
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Dziękuję za kazde gratulacje :)

CzarnaKawa - porodu nie ma sie co bac. Jak weszlo, to i wyjsc musi :) wazne zeby sie nastawic pozytywnie i nie zalamywac sie, gdyby cos szlo nie po naszej mysli. Z takim nastawieniem szlam za pierwszym razem i teraz. Poprrzdni porod 6h. Teraz 2:50. Wiec polecam takie nastawienie :)

Tak bedzie :) dobre nastawienie to podstawa :) ale Ci zazdroszcze ze juz masz maluchy przy sobie :) ja chce dwojke jak sie uda, druga dziewczynke :)

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, u nas plany na dziewczynke byly, ale sie nie udalo. Probuje mojego na trzecie namowic.

Nie chcijnza wczesnie rodzic! Byleby donosic!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wow majamia to poród ekspresowy :) U mnie w tym cyklu znowu nic :/ Kupiłam ten pyłek pszczeli o którym kiedyś pisałaś. Może mi to pomoże...
    Powodzenia! Trzymam ogromnie kciuki!

antonna lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Również należę do rocznika 88 i powoli ruszamy z mężem ze staraniami :) Mam nadzieję, że szybko się uda, choć niestety borykam się z problemami z prolaktyną i tsh. To będzie nasz pierwszy maluszek :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio takie zielone smarki spłyneły na mój wykres mam nadzieje ze się zarazilam jutro testuję

• agnieszka011988 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mamuśka2017 witaj! ja juz bede sie 3 miesiac starac

• agnieszka011988 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedzialek dostalam @ :( to juz 3 cykl I powoli zaczynam sie stresowac... zawzse myslalam,ze to tak latwo zajsc w ciaze ,a tu nadal nic
    jak dlugo u Was trwalo az zaszlyscie w ciaze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka niestety to nie jest tak hop. ja po ponad roku staran zaszlam w pierwsza ciaze ale w grudniu 2014 w 4-5 tyg poroniłam. i od tamtej pory cisza. lekarze niby daja rok czasu na poczęcie potem doszukują sie problemu i zaglebiaja w dokładniejsze badania

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 20:48

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taka jest niestety prawda. Każdemu zawsze się wydaje, że zajść w ciążę jest tak prosto. Ja nie ukrywam, że też wierzę, iż w pierwszym miesiącu się uda. Nie mniej jednak patrząc na moje tsh myślę sobie, że starania mogą potrwać dużej niż bym chciała. Cóż pozostaje tylko wierzyć, że Store uda :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Anik88 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 a jakie masz TSH, że się niepokoisz? Ja niestety też ma podwyższone: 4,2

Anik88
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak z tego co wiem to progesteron nawet dobowo ma wahania wiec jesli jesli w normie to znaczy, ze w normie:) a kiedy testujesz? Chyba za kilka dni, nie?:) ja jutro ide na pierwsze usg, wariuje troche bo boli mnie w rzucie jajnika od poczatku ciazy ale wierze, ze tym razem to po prostu jajnik a nie znowu cp:) nie wiem jak dotrwam do jutra do tej 17:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • majamia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka011988 wrote:
    w poniedzialek dostalam @ :( to juz 3 cykl I powoli zaczynam sie stresowac... zawzse myslalam,ze to tak latwo zajsc w ciaze ,a tu nadal nic
    jak dlugo u Was trwalo az zaszlyscie w ciaze?
    Pirewsze wpadka. Drugie planowane na karmieniu piersia. Od stycznia probowalam wywolac okres i powrot plodnosci. Okres wrocil w marcu, wiec moglam sie obserwowac. W czercowym cyklu sie udalo i w lipcu II zobaczylismy.

syn 03-2014 <3
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 9 cs, odpuscilam i zaczelam intensywnie trenowac plus zwiekszenie tluszczy i zmniejszenie chleba. Maz wrocil z delegacji i nie dal mi odpoczywac przez dwa tygodnie ;) to jego zasluga ze sie udalo bo ja odpuscilam ;) na drugie nie wiem kiedy sie zdecydujemy ale mam nadzieje ze ten watek juz nie bedzie potrzebny bo wszystkie zdarzycie urodzic ;)

Alimak lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 20:48

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    CzarnaKawa spotkamy się tu znowu wszystkie ale wtedy już będziemy się o rodzeństwo starać :)

jestem za :D

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anik88, ostatnio jak badałam, to miałam tsh 4,3 no i mam podejrzenie niedoczynności tarczycy (Hashimoto), ale to muszę zrobić więcej badań. Wizytę u Endo mam 13 maja więc czegoś się dowiem. A powiedz mi, lekarz Ci pozwolił starać się z takim tsh ? Ja jeszcze nie pytałam w sumie o to. Chcieliśmy zacząć z mężem starania od maja ale chyba zaczniemy już od kwietnia ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, jak byłam ostatnio u Endo, to lekarka zrobiła usg i stwierdziła, że obraz jest zaciemniony i jest to charakterystyczne dla autoimmunoligicznej niedoczynności tarczycy, ale muszę jeszcze dla pewności zrobić anty tpo i anty tg. Potem poczytałam w internecie, że ta choroba nazywa się Hashimoto. Teraz 13 mam wizytę, przed muszę zrobić badania i wszystko się okaże :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Anik88 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 lekarz nie odradzał mi się starać, ale za 2 tygodnie mam zacząć brać leki (po 3-m badaniu tsh), dlatego że na 1 badaniu miałąm 6,0 a na drugim już 4,2.

Anik88
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, szyjka byla szczelna, ale tez mialam wrazenie ze wedrowala (to tez z aktywnoscia fizyzcna jest powiazane) ale byla twarda i zwarta. Tak inaczej. Byla szczelnA i wrazliwa. Brzuch bolal bardziej jak na okres i nospy ciagle bralam, po orgazmie skurcze mega mialam. I cycki po bokach bolaly, tego bolu nie da sie porownac do innych boli i wstyd sie przynac ale mega gazy mialam, nie wazne co zjadlam komora gazowa to byl psikus przy mnie ;) wszystkie te objawy jeszcze przed okresem pojawily sie. I to ze na bieganiu i crossficie nie mialam sily, zero sily, roztargnienie i ogolna niechec do aktywnosci.. i bol brzucha jak na okres tylko dwa razy mocniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 18:47

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ