'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartaaa u mnie to wygląda tak że od sierpnia współżyjemy bez zabezpieczenia kiedy nam się chciało . Od grudnia zaczęliśmy starania z obserwacją i mierzeniem temp tak przez grudzień i styczeń, potem w lutym tez dalej obserwacja ale bez starań bo mąż w delegacji pracuje i mam go tylko w weekendy a w tym cyklu dopadła mnie alergia jakaś i biorę leki teraz a mąż dalej w delegacji więc pewnie ten cykl tez będzie stracony więc niby 4 cs a tak naprawdę 3 bo nie mamy tego ciągu ale jeszcze ten miesiąc a potem męzus juz bedzie w domku to sie bardziej przylozymy
-
My od lipca zaczęliśmy też tak na spokojnie. W listopadzie zrobiłam podstawowe badania (niby na usg było jajeczko 18mm) i niby wszystko ok. Ale z mierzeniem temp i obserwacją to ten był pełny pierwszy cykl.
Bierzecie coś oprócz kwasu foliowego? koleżance udało się zajść jak zaczęła stosować wiesiołek - którejś z Was też pomogło?
No trzymam kciuki za nas wszystkie -
nick nieaktualnyJa biore kwas foliowy a w tamtym miesiacu jeszcze wiesiołka ale mni się skonczył i zaczne znowu brac od przyszlego cyklu a mój M od tego cyklu łyka witaminki dla mezczyzn ferimen w nich jest kwas foliowy cynk selen wit c B12 i inne. Wiesz co do jajeczko to może byc ale moze ten nie pęknąć i wtedy dupa zbita. A jakie robiłaś sobie badania?? Ja jak zrobie testy alergiczne to potem mam zamiar tez zrobic sobie badania dla kobiet planujących ciaze podobno są takie pakiety badań.
-
Ja miałam sporo badań krwi (pełna morfologia i biochemia, TSH, FT3 i FT4 - tarczycowe, prolaktyna, CMV - cytomegalia, toxoplazma, HCV i APTT i PT - czas kaolinowo-kefalinowy i protrombinowy). Do tego usg dwa razy w różnych momentach cyklu. No i mam skierowanie na test obciążenia glukozą, ale jeszs
ze nie byłam bo czekam aż mój M zdecyduje się na badanie nasienia i tyle -
asiorekkkk wrote:Hej magda8869 pozwolę sobie w takim razie dopisać Cię do naszej listy . Gratuluję synka to teraz pewnie w córę bedziecie celować
1. asiorekkkk
2. Evik 11.03.2014
3. Another
4. Monifah
5. rastafanka
6. potforzasta
7. Rybeńka
8. Groszek
9. Maniuś
10. Anuleczka
11. Dora524
12. Martaaa
13. magda8869
a wiesz co tak chcielismy corke ale po dwoch nieudanych cyklach chce tylko zajsc w ciaze:)
-
nick nieaktualny
-
Dobrze wyszły jak będę miała pełen wykres następnego cyklu to wtedy druknę i pójdę w okolicach owulacji żeby sprawdzić czy jest.
Magda - właśnie najważniejsze że jedna Radość już jest a 2 cykle to na prawdę nie dużo. Ja od 9 czytam na różnych forach to wcale też nie jest jeszcze bardzo długo...
Ale wiadomo - już byśmy chciały ja teraz czekam parę dni na @ więc zobaczymy jak z tym cyklem
-
tak dziewczyny jedna pociecha duzo daje:) i synek trzyma nas w kazdym smutku i nieudanym cyklu....chodz zawsze pragnelam dwojke i bardzo bym chciala juz...na poczatku zle zrobilam bo za bardzo sie nastawilam zalozylam odrazu ze tak jak z synkiem uda sie za pierwszym razem zalozym ze w lutym juz bede w ciazy duze rozczarowanie...teraz juz troszke inaczej do tego podchodze poprost trzeba czekac... dzis odbieram tez witaminki dla meza ja biore kwas foliowy i od dzis witaminy B, dwa cykle bralam kompleks witamin.... a w nastepnym tygodniu ide do ginekologa zobaczymy co powie ....
-
Another wrote:Cześć laseczki. Jak tam samopoczucie?
Witam nowe buzie
czesc a nie jest nawet zle samopoczucie nawet ok staram sie ciagle nie myslec o staraniu o dziecko ale kurcze praktycznie codziennie lata mi to po glowie....chodz wypierams ei tych mysli nie da rady tez tak macie????
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Działamy działamy hihi ja już ciut odpuściłam, bardziej zajęłam się obserwacją własnego ciała cyklu itp no i też troszkę chcę zrzucić kg Rozmawiałam z ginekolog - powiedział, że to bardzo dobry pomysł, byle bez tabletek wspomagających. Już 1,5 kg z 5 za mną hehe
-
nick nieaktualny
-
witam nowe panie
Ja też z tych odchudzających za mną już -5kg