X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny co u was?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj świętujemy z córeczką rozpoczęty 29 tydzień ! :)

Nie mogę uwierzyć w to, że już tylko 83 dni nam zostały i będziemy razem we trójkę :) Tak się nie mogę doczekać tego dnia :)

A co tam u Ciebie Maniaaaa jak się czujecie ? :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej LiluyEvans tabletki antykoncepcyjne brałaś na wyregulowanie cykli czy z powodu pcos ?

age.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie czuję się świetnie ! Serio, żadnych ciążowych dolegliwości, mam tylko nadzieję, że oba maluchy się rozwiną

chcebardzobycmama, sallvie lubią tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Sallvie czuję się świetnie ! Serio, żadnych ciążowych dolegliwości, mam tylko nadzieję, że oba maluchy się rozwiną
    Nie masz wrazenia takiego jakbys miala za chwile dostac miesiaczke?
    Boze.. jestem przewrazliwona :)

A ja dzis przeleniuchowalam caly dzien:P
    Salviee z każdym dniem bliżej niż dalej:)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. :)
    Maniaa ja w poszukiwaniu ciebie :D byłaś na wrzesniowkach i jakoś bezskutecznie cię wypatrywalam bo wiem że jesteś w podobnym wieku i byłam ciekawa co u ciebie. Wchodzę tutaj a tu... bliźniaki! No gratulacje! :)

Chcebardzobycmama gratulacje :)

Maniaaaa lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa No to tylko się cieszyć :D Też zostałam łaskawie potraktowana w ciąży i obeszło się bez tych wszystkich objawów typu wymioty, zmęczenie itp itd :D

Chcebardzobycmama ojj tak już tylko +/- 11 tygodni i już tylko +/- 83 dni :) czekam niecierpliwie :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama nie odczuwam takie wrażenia jakby miała przyjść @, ale za to boję się strasznie, że któryś maluch może się wchłonąć, oby tak się jednak nie stało :)

Suri!!! Dziękuję ! :) No dla mnie też był to szok ;P Zniknęłam z wrześniówek bo Wy tam wszystkie takie zgrane byłyście i żal mi było trochę się tam wciskać :)

Sallvie ja coś czuje, że jeszcze mnie jakieś dolegliwości złapią :D

Suri_ lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    chcebardzobycmama nie odczuwam takie wrażenia jakby miała przyjść @, ale za to boję się strasznie, że któryś maluch może się wchłonąć, oby tak się jednak nie stało :)

Suri!!! Dziękuję ! :) No dla mnie też był to szok ;P Zniknęłam z wrześniówek bo Wy tam wszystkie takie zgrane byłyście i żal mi było trochę się tam wciskać :)

Sallvie ja coś czuje, że jeszcze mnie jakieś dolegliwości złapią :D
    Ee no co ty. Tam ciągle dochodzą nowe osoby i czasami po całym dniu nieobecności czuje jakbym była na innym wątku bo same nowe "twarze" widzę ;) koniecznie pochwal się swoim podwójnym szczęściem. Trzymam kciuki za dwa serduszka!

U nas w niedzielę szykuje się małe przyjęcie na 2 latka. Co prawda urodziny dopiero 1 lutego ale w tygodniu nikomu z rodziny nie pasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 00:11

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    hej LiluyEvans tabletki antykoncepcyjne brałaś na wyregulowanie cykli czy z powodu pcos ?

Hej :)
    W sumie na wszystko. Ale ja mialam "sztuczna ciaze" czyli 0 okresu 3 lata. Zeby uspic endometrioze i policystyczne jajniki wlasnie no i regulowanie cykli.
    Zaraz wszytsko nadrobie i odpisze wszytskim.

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Wy wszytskie z dziecmi albo ciezarne albo to i to. Do tego jeszcze blizniaki nam sie szykuja. Chyba przeplacze cala noc, a jutro sie nei wyspie bo Painter przychodzi na 9 malowac mi mieszkanie (chociaz wcale nie chce).

Tak Wam zazdroszcze... u mnie w sumie dalej nie wiadomo co z tym cyklem bo temp nie chce skakac :/

Juz niedlugo moj przylatuje :D a tu tyle roboty. Musze posprzatac cale mieszknaie bo nie bylo ani razu sprzatne gruntownie ani sie nie rozpakowalam jeszcze do konca ale zaliczenia szly. Do tego musze isc na zakupy . Aaaaa niewyrobiona. A dzisiaj clay dzien 9-17 na uczelni z 1h przerwy tylko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 19:12

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Lily za pewnie cię, że nie będziesz ostatnia bo ja będę chyba całkiem bez dzieci.
    Przyszłam się pożegnać :(
    Nie będziemy się starać i w ogóle wszystko się u nas posypało.

Także dziewczyny gratuluję fasolę a za pozostałe trzymam kciuki

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy nie mów tak ja tam wiem, ze zajdziesz. JEśli nie teraz to później musisz dać sobie czas i nie załamywać się w pierwszym cyklu bo to najgorsza głupota jaką można zrobić. Nastawiać się źle już od początku.

Kamelkowo co się stało? Nie może być przecież aż tak źle.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja chyba zbieram się do szpitala na IP . wczoraj moja córka na prawdę wyjątkowo się ograniczała z ruchami a od pierwszej w nocy nie czuje zupełnie nic jak na razie ...
    Nie daruje sobie jak będzie z nią coś nie tak :(

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie jedź, sprawdź. Lepiej wiedzieć czy nic się nie dzieje, ale trzymam kciuki żeby to był fałszywy alarm

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    Hej. Lily za pewnie cię, że nie będziesz ostatnia bo ja będę chyba całkiem bez dzieci.
    Przyszłam się pożegnać :(
    Nie będziemy się starać i w ogóle wszystko się u nas posypało.

Także dziewczyny gratuluję fasolę a za pozostałe trzymam kciuki

Kamelkowo czyzby problemy w zwiazku? Sa tylko dwa wyjscia: Albo sie Wam ulozy. Albo wykorzystasz bycie singielka na maxa, a pozniej znajdziesz lepszego faceta i z nim sie zdecydujesz na dziecko.

Jesli to inny problem to moze mozemy Ci jakos pomoc labo doradzic.

Jesli nie chcesz wracac to dziekuje za spedzony wspolnie czas i za odwiedzenie nas. Zagladnij za jakis czas i sie odezwij, milo bedzie pogadac i dowiedziec sie jak Ci leci zycie.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Lily nie mów tak ja tam wiem, ze zajdziesz. Jeśli nie teraz to później musisz dać sobie czas i nie załamywać się w pierwszym cyklu bo to najgorsza głupota jaką można zrobić. Nastawiać się źle już od początku.

Kamelkowo co się stało? Nie może być przecież aż tak źle.

Nie chodzi o zalamanie po 1 cyklu. Bo wtedy chyba nawet owulacji nie mialam, a jak mialam to na nartach bez mojego. Drugi cykl tez mnie nie zalamuje bo caly bez <3. Ale chodzi o to ze moj organizm robi wszytsko zeby nie miec owulacji lub zeby ona byla wtedy kiedy jego nie ma. Wydaje mi sie ze w dalszym ciagu nie nadeszla jednak bo mialam spadek temperatury, a nie bylo skoku. Im pozniej nadejdzie tym gorzej chyba ze teraz poczeka do
    wtorku to bede niezwykle wdzieczna ;)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny a ja chyba zbieram się do szpitala na IP . wczoraj moja córka na prawdę wyjątkowo się ograniczała z ruchami a od pierwszej w nocy nie czuje zupełnie nic jak na razie ...
    Nie daruje sobie jak będzie z nią coś nie tak :(

Kochana :o pisz caly casz co tam i jak tam bo ja sie martwie?!
    Mam nadzieje ze mala sobie usnela tylko albo sie rozleniwila i wszytsko jest ok. Ja jestem tego pewna <3

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy faktycznie wykres Ci szaleje, może jeszcze owulka zaskoczy i nadejdzie na przyjazd chłopaka :D

Sallvie i jak? Jesteś już na IP? Napisz co się dzieje

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Hej :)
    W sumie na wszystko. Ale ja mialam "sztuczna ciaze" czyli 0 okresu 3 lata. Zeby uspic endometrioze i policystyczne jajniki wlasnie no i regulowanie cykli.
    Zaraz wszytsko nadrobie i odpisze wszytskim.

przez 3 lata zablokowany okres szok ;O rozumiem że ta "ciaza sztuczna" tylko z powodu endometriozy aby nie postępowała? a nie rozregulowało Ci to bardziej cykli nie rozwaliło gospodarki hormonalnej ? a po tych 3 latach stosowałaś później normalnie antykoncepcje na uregulowanie miesiączki żeby cykł był 28dniowy? czy tabletki anty pomogły Ci wo gole pcos na uregulowanie ? sory że tak wypytuje , ale mam podobny problem, niedawno wykryto u mnie pcos i dostałam na pół roku tabletki na wyregulowanie cykli ale troche poczytałam i dużo osób wypowiada się że po odstawieniu było jescze gorzej .

age.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ