'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Liluy ja zachodzę w głowę jak ja sobie radę dam bo przeczucie mam takie, że oba pęcherzyki z nami zostaną
Najbardziej to się chyba boję tego, że mały poczuje się odrzucony bo będzie jeszcze 2 młodszych dzieci, którymi będę musiała się zająć. -
Maniaaaa Śliczności na pewno oba z wami zostaną na następnej wizycie uslyszysz dwa pięknie bijące serduszka. I na pewno dasz sobie radę z trójką a mały nie będzie się źle z tym czuł że maluchami się musisz zająćKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ale sliczne kropki, jak jednak wolisz jedno to oddaj mi drugiego
Pamietaj ze przynajmniej mniej porodow i juz mniej staran i nerwow czy sie udalo. Chociaz to zalezy ile chcesz miec dzieci. Moim marzeniem sa najpierw blizniaki, a pozniej jedno.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Liluy wiesz z tymi bliźniakami powoli się oswajam, chociaż nie powiem raczej miało być jedno a za jakieś 7/8 lat trzecie i ostatnie, ale wyszło jak wyszło. Powoli zaczynam się z tego cieszyć więc nie oddam Ale zarazki mogę wysłać
Dziewczyny podpowiedzcie mi bo ja już nie wiem co robić. W Niemczech jest tak, że każda osoba w domu ma mieć swój pokój, no poza rodzicami (wspólna sypialnia) i teraz pojawia się dylemat. Aktualnie mieszkamy w M3 (salon, sypialnia, pokój dziecięcy i łazienka i kuchnia) takie wymogi i teraz.. Jeśli będą bliźniaki to prawdopodobnie musimy zmienić lokum na większe czyli M4, M5 i problem pojawia się z ceną. Mieszkania powyżej 4 pokoi są tak samo drogie a czasem i droższe niż wynajem domu z taką samą ilością pokoi. Myślicie, ze lepiej szukać mieszkania, czy lepiej już dom, żeby było przestronniej itp. -
Maniaaaa wrote:Liluy wiesz z tymi bliźniakami powoli się oswajam, chociaż nie powiem raczej miało być jedno a za jakieś 7/8 lat trzecie i ostatnie, ale wyszło jak wyszło. Powoli zaczynam się z tego cieszyć więc nie oddam Ale zarazki mogę wysłać
Dziewczyny podpowiedzcie mi bo ja już nie wiem co robić. W Niemczech jest tak, że każda osoba w domu ma mieć swój pokój, no poza rodzicami (wspólna sypialnia) i teraz pojawia się dylemat. Aktualnie mieszkamy w M3 (salon, sypialnia, pokój dziecięcy i łazienka i kuchnia) takie wymogi i teraz.. Jeśli będą bliźniaki to prawdopodobnie musimy zmienić lokum na większe czyli M4, M5 i problem pojawia się z ceną. Mieszkania powyżej 4 pokoi są tak samo drogie a czasem i droższe niż wynajem domu z taką samą ilością pokoi. Myślicie, ze lepiej szukać mieszkania, czy lepiej już dom, żeby było przestronniej itp.
Ja bym brala dom, cale zycie w domu mieszkalam :p
Ale to prawo jest troche bez sensu, jesli kogos na wieksze mieszkanie nie stac to doplacaja?
A co jesli ktos wybuduje dom i ma tylko 2 dzieci i 3 nie planuje a tu wpadka. Gdzie to dziecko ma zmiescic jesli ma mniej pokoi? Przeciez nie bedzie od nowa budowal.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Liluy tu jest tak, że jeśli wynajmujesz mieszkanie/dom to często potrzebna jest do tego taka jakby zgoda?zaświadczenie? od powiatu ile przysługuje Ci m2 i ilość pokoi. Jeśli kogoś nie stać to może się starać o dofinansowanie z takiej jakby pomocy społecznej, a jeśli różnica jest niewielka to stara się o wohngeld czyli dofinansowanie do czynszu. My np mamy aktualnie tą drugą opcję w wysokości 140 euro. Nie żeby nam wcześniej nie starczało, ale jak się należało to czemu nie. No, a jeśli chodzi o prywaciarzy (osoby które kupiły dom/mieszkanie) to to już państwa nie obchodzi bo kupili tyle na ile ich stać i mają tyle pokoi ile chcieli z tym, że i oni mogą się w tedy starać o wohngeld. Trochę to pomieszane, ale daje się ogarnąć
-
Maniaaaa wrote:Liluy tu jest tak, że jeśli wynajmujesz mieszkanie/dom to często potrzebna jest do tego taka jakby zgoda?zaświadczenie? od powiatu ile przysługuje Ci m2 i ilość pokoi. Jeśli kogoś nie stać to może się starać o dofinansowanie z takiej jakby pomocy społecznej, a jeśli różnica jest niewielka to stara się o wohngeld czyli dofinansowanie do czynszu. My np mamy aktualnie tą drugą opcję w wysokości 140 euro. Nie żeby nam wcześniej nie starczało, ale jak się należało to czemu nie. No, a jeśli chodzi o prywaciarzy (osoby które kupiły dom/mieszkanie) to to już państwa nie obchodzi bo kupili tyle na ile ich stać i mają tyle pokoi ile chcieli z tym, że i oni mogą się w tedy starać o wohngeld. Trochę to pomieszane, ale daje się ogarnąć
Ok rozumiem, myslalam ze jak ma sie za malo pokoi to masz najazdy z opieki spolecznej lub przymus kupna wiekszego. porabane to xD
Ale dzieki za wyjasnieniePierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Dziewczyny, chyba uroiłam sobie ciązę.. zrobiłam dopiero sikańca , a tu druga kreska ale taki bladzioch,że pod światłem ledwo ją widać. I albo to już w mojej głowie nie halo,albo jakiś test trafny mi się trafił..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny, chyba uroiłam sobie ciązę.. zrobiłam dopiero sikańca , a tu druga kreska ale taki bladzioch,że pod światłem ledwo ją widać. I albo to już w mojej głowie nie halo,albo jakiś test trafny mi się trafił..
Kochana który dzień cyklu jesteś? Wyslij zdjecie tego testu !!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Kochana który dzień cyklu jesteś? Wyslij zdjecie tego testu !!
Dziś 25dc . 20robilam i.nic.nie bylo widac 24dc zrobilam o cien cienia.nie.do sfotografowania bo probowalam . Rano zrobie sikanca jeszcze raz bo wczoraj zrobilam po 22 z ciekawosci. Nie nastawiam sie bo moze mi figla test zrobic tym bardziej ze jest on z tych allegrowskich ci dostalam w pakiecie z owulacyjnynmi a te drugie kłamią. Choc dziś temperatura troszke skoczyla. No nic ,nasikam.pozniej i dam znac czy to nie moja wyobraznia;)grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
LiluyEvans wrote:Wrzucaj zdeicie testu
Kurde ja ostatnia bez brzucha zostane co nie zmienia faktu ze sie uciesze jak sie uda
Ja tez czekam na rozwuj sytuacji u siebie . Bore pod uwage ze test moze byc nie halo.
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Nie wiem czy udało mi się wam pokazać zdjęcie bo nie bardzo wiedziałam jak wgrać
dzisiejszy sikaniec... już sama nie wiem, niby troszke ciemniejsza krecha od wczorajszego, nawet dała się sfotografowac bo wczorajsza pod żarówką szukałamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 08:07
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia