X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • Van Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie - no dzisiaj właśnie tak zerknęłam w kalendarz hehe zobaczymy jak to będzie, ja podchodzę w miarę spokojnie do tego, jeśli się udało, to super, a jeśli nie, to trudno, jeszcze nie umieram, więc może następnym razem. Kiedyś mi się spóźniła jakieś 3 dni, ale to było już baaardzo dawno temu, od jakiegoś czasu regularnie co 28 dni się pojawiała. Co do serduszka, to wczoraj widziałam taki super detektor tętna dziecka, można sobie w domu posłuchać jak bije serduszko, coś cudownego <3
    LiluyEvans - no temp skoczyła w górę, więc wydaje mi się, że może coś z tego być :)

,,Wszyscy jesteśmy dziwni,
    i to się nigdy, przenigdy nie zmieni." <3

2859323a6ecd8f3e3f87cb6667963d75.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Ja bym miala teraz dobry prezent walentynkowy jak by sie udalo ;)

A co myslicie o moim skoku temperatury? Czy moze cos znaczyc mimo ze tak pozno?
    Stawiam u ciebie raczej na owulacje a dwa dni temu spadek owulacyjny . Serduszka sa dosc blisko wiec moze jeszcze cos z tego bedzie:)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Stawiam u ciebie raczej na owulacje a dwa dni temu spadek owulacyjny . Serduszka sa dosc blisko wiec moze jeszcze cos z tego bedzie:)

Super dziekuje za wsparcie :D Oby sie udalo ;)

A co z Maniaaa? Co u Ciebie? Nic sie nie odzywasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:49

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mania zaginęła w akcji :) Cześć dziewczyny :)

Do urodzin małego zostały 3 dni, a do przyjazdu rodziców tylko 2 :D Wszystko kręci się wokół tych dwóch wydarzeń, dziś trochę sprzątałam, plus obiadek i przystrajanie domu dla tego mnie nie było. Mdłości męczą, ale mąż pojechał do lekarza dowiedź się wszystkiego co jest nam potrzebne i o jakiś lek na mdłości/wymioty też ma pytać. Niestety mam jeszcze tyle roboty, że nadrobię Was dopiero wieczorem jak będę mieć chwilkę spokoju

Miłego dnia kochane :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoo.. trzymam kciuki Lily, oby to było to :D

Mania, zazdroszczę takich przygotowań.. uwielbiam organizować różnego rodzaju imprezy :D gorzej niestety jest po nich sprzątać.

U mnie niestety nuda dzisiaj. Cieszę się, że jutro piątek, przynajmniej nie będę już sama w domu siedzieć chociaż przez weekend, bo mnie to wykańcza ;p

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko
    Jaki sluz zapisywac: wodnisty czy rozciagliwy? Rano byla woda, a teraz tak sie rozciaga ze mi palcow brakuje czyli minimum 14cm :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:40

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Mam pytanko
    Jaki sluz zapisywac: wodnisty czy rozciagliwy? Rano byla woda, a teraz tak sie rozciaga ze mi palcow brakuje (a mam dlugie jak zlodziej :D) czyli minimum 14cm :o
    Btw mam mega wysokie libido a faceta nie ma :( musze sobie radzic sama :p
    Zapisuje sie zawsze ten bardziej plodny.
    Najbardziej plodny jest rozciagliwy.przypominajacy bialko jaja kurzego zaraz po nim.jest wodnisty rowniez plodny. W twoim przypadku wpisuje sie rizciagliwy

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Zapisuje sie zawsze ten bardziej plodny.
    Najbardziej plodny jest rozciagliwy.przypominajacy bialko jaja kurzego zaraz po nim.jest wodnisty rowniez plodny. W twoim przypadku wpisuje sie rizciagliwy

Ok wlasnie nie wiedzialam ktory jest lepszy ;)

Ej boje sie ze te plemniki nie przezyly :( ratujcie bo mam depreche

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Van Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans - Spokojnie, plemniki nie raz żyją dłużej niż 72h, ale żeby się udało, musisz się zrelaksować, bo stresem i paniką tylko się zablokujesz.

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Van wrote:
    LiluyEvans - Spokojnie, plemniki nie raz żyją dłużej niż 72h, ale żeby się udało, musisz się zrelaksować, bo stresem i paniką tylko się zablokujesz.

Staram sie nie stresowac ale duzo mi sie naklada, praca , studia i duzo zaliczen bo wyjezdzam do marocco na tydzien pod koniec lutego, a mam duzo zaliczen DO 1 marca i ten dziwny cykl :( Do tego samotnosc. Przyjaciolka ktora przychodzi codziennie dzisiaj nie da rady tez przez zaliczenia, facet w Polsce i to w szpitalu na badaniach a ja tutaj samotna. Dobrze ze mam Was <3

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Van Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praca online, kurcze chętnie bym swoją zamieniła na taką hehehe :D Ja właśnie codziennymi zajęciami odwróciłam myśli od owulacji i zapłodnienia i plemników itd, zaczęłam jakoś bardziej o tym myśleć dopiero po jakimś tygodniu. Będzie ok, zobaczysz <3

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy Tak jak pisze chcebardzobycmama zawsze zapisuje sie ten bardziej plodny sluz ktory wystapil danego dnia :)

A co do tego libido... Ja to mam tak wysokie ze szok. A co najbardziej demotywuje? Brak checi Twojego narzeczonego. Nie wiem w sumie o co mu konkretnie chodzi. Czy o to, ze boi sie o mala czy juz go tak nie krece przez te kilogramy i w ogole. Ale tak jak kiedys nic mu nie przeszkadzalo to czy ktos jest w domu ba czy jest w tym samym pokoju co my. To czy jest dzien czy noc. No nic. To jeszcze potrafilismy sie kochac dwa albo i trzy razy dziennie a teraz jak probuje cos zaczac. To slysze "przeciez nie musimy kochac sie codziennie" no tak .. Faktycznie codziennie. Raz w tygodniu. A teraz to juz prawie dwa tygodnie nic sie nie dzieje :)
    Mozna? Mozna :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Van Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, to mój dzisiaj coś chciał, ale ja odmówiłam :D :D Wredota ze mnie hehehe :D

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Liluy Tak jak pisze chcebardzobycmama zawsze zapisuje sie ten bardziej plodny sluz ktory wystapil danego dnia :)

A co do tego libido... Ja to mam tak wysokie ze szok. A co najbardziej demotywuje? Brak checi Twojego narzeczonego. Nie wiem w sumie o co mu konkretnie chodzi. Czy o to, ze boi sie o mala czy juz go tak nie krece przez te kilogramy i w ogole. Ale tak jak kiedys nic mu nie przeszkadzalo to czy ktos jest w domu ba czy jest w tym samym pokoju co my. To czy jest dzien czy noc. No nic. To jeszcze potrafilismy sie kochac dwa albo i trzy razy dziennie a teraz jak probuje cos zaczac. To slysze "przeciez nie musimy kochac sie codziennie" no tak .. Faktycznie codziennie. Raz w tygodniu. A teraz to juz prawie dwa tygodnie nic sie nie dzieje :)
    Mozna? Mozna :)

Ja wiem ze bardziej plodny ale nie wiedzialam ktory to :p
    Hahaha skad ja to znam, kiedy meiszkalismy razem to seks maks 2 razy w tygodniu byl (teraz jak sie nie widzimy dlugo to potem 2x dziennie). I ciagle slyszalam te teksty ze nie bedzie nic robil na sile, juz nie ma tyle checi co kiedys itp
    Na pewno nie chodzi o Twoja figure, przeciez wie ze w sobei nosisz jego malenstwo wyczekiwane i kochane. Moze jest zmeczony praca?

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Van Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans - a na czym polega ta praca? :P

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kochana raczej nie o prace chodzi, od 1,5 roku pracuje w tym samym zakladzie na tych samych warunkach ba od roku pracuje w takim systemie ze po 3 tygodniach pracy ma tydzien wolnego wiec wiesz :) Mam nadzieje ze i moze ja cos sobie tez przez hormony wmawiam za duzo i koloryzuje ale no wkurza to ja tu inicjuje a ten nic ! :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Van Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie
    Co do Twojego faceta, to myślę, że on się bardziej boi o małą, dlatego nie jest taki chętny. Rozmawiałaś z nim o tym?

Musiałam edytować, bo już mi się w głowie od zmęczenia miesza i nie zauważyłam, że LiluyEvans też pisała o pracy hahahahahahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:10

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:33

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zle zrozumialam :)
    Rozmawialam ale moj narzeczony nie lubi sie tlumaczyc zaraz twierdzi ze przesadzam :)

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ