'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamelkowo ja też nie lubię mieć @. Póki co mam spoko przez plus minus jeszcze 5 miesięcy a co do mojej ciąży to powiem Ci tak. Cieszę się. Na prawdę się cieszę, ze są i nie wiem co bym zrobiła gdyby któremuś z nich się coś stało, alee... ciąże bliźniacze to największe zło jakie może być. Serio. Jeśli ktoś pragnie ciąży bliźniaczej to proszę bardzo, ale ja chyba nikomu bym jej nie życzyła
-
Maniaaaa wrote:Kamelkowo ja też nie lubię mieć @. Póki co mam spoko przez plus minus jeszcze 5 miesięcy a co do mojej ciąży to powiem Ci tak. Cieszę się. Na prawdę się cieszę, ze są i nie wiem co bym zrobiła gdyby któremuś z nich się coś stało, alee... ciąże bliźniacze to największe zło jakie może być. Serio. Jeśli ktoś pragnie ciąży bliźniaczej to proszę bardzo, ale ja chyba nikomu bym jej nie życzyła
-
Maniaaaa Co za zdolniacha z tego naszego Antosia Lada moment i zaczną się te wszystkie pytania "a gdzie?" "a dlaczego?" haha
Kamelkowo Kochana doskonale Cię rozumiem że masz dość okresu. Ja ogólnie nigdy nie narzekałam na jakiś ból z nim związany często było tak że w ciągu dnia przychodził ja nawet tego nie zauważałam. Do tego zazwyczaj trwa tylko 3-4 dni. Ale to nie zmienia faktu że się wcale nie cieszę że już za jakieś dwa miesiące znowu wróciKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Maniaaaa Co za zdolniacha z tego naszego Antosia Lada moment i zaczną się te wszystkie pytania "a gdzie?" "a dlaczego?" haha
Kamelkowo Kochana doskonale Cię rozumiem że masz dość okresu. Ja ogólnie nigdy nie narzekałam na jakiś ból z nim związany często było tak że w ciągu dnia przychodził ja nawet tego nie zauważałam. Do tego zazwyczaj trwa tylko 3-4 dni. Ale to nie zmienia faktu że się wcale nie cieszę że już za jakieś dwa miesiące znowu wróci
Ja przeważnie zawsze czuje, że zaraz dostanę i jestem w stanie wyprzedzić ten moment nadejścia @ i odpowiednio się przygotować -
Kamelkowo ciąża bliźniacza jest uważana za ciąże podwyższonego ryzyka. Do tego dochodzi częsta niewydolność szyjki, bardzo dużo możliwych powikłań... Czasem śmierć jednego z dzieci. Czasem trzeba przy zagrożeniu podjąć decyzję by jeden z bliźniaków... by drugi mógł żyć...
Dziś na grupie na fb dla mam bliźniąt przeczytałam, że dziewczyna urodziła wczoraj lub przed wczoraj w 35 tygodniu.. Niby wszystko powinno być okej, ale.. Jeden z bliźniąt miał ogromną hypotrofię, zmarł po porodzie. Drugi walczy o życie. W takiej ciąży nigdy nic nie wiadomo.
Sallvie no jeszcze trochę i zacznie się "tysiąc pytań o...", ale ciesze się. Lubię gdy jest taki chętny do nauki Póki co książe walczy ze snem, a myślałam, że po takim spacerze, kąpieli i kolacji pójdzie szybko spać. Przeliczyłam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 22:14
-
Kamelkowo Już tak i jak przyjdzie na świat będzie moim największym szczęściem w sumie to już jest ale gdzieś tam z tylu głowy jest to takie "a może lekarz się pomylił" haha
Maniaaaa Pewnie niech się uczy szybko ! Ja też bym chciała żeby Nela szybko się uczyła i spróbuje jej pomóc się rozwijać jak najszybciej. Ale wiadomo dziecko dziecku nie jest równe:)
PS zeszliśmy na 3 z przodu ! Już tylko 39 dni do naszego spotkania a tylko 10 do wizytyKamelkowo lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Maniaaa to w sumie nawet dobrze jak sa tam dobre warunki tylko daleko od rodziny no I musicie liczyc na siebie pewnie .
Co do blizniakow jest to na pewno jakies zwiekszone ryzyko ,ale w ciagu takiej ciazy jest tyle badan,tyle usg ze na pewno lekarz by zauwazyl gdyby bylo cos niepokojacego:) obstawiasz na chlopcow czy dziewczynki ?
Van gratuluje
Czekamy teraz na karmelkowo I lili
A ty salviee jak sie czujesz? Maluch nie daje popalic ?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Sallvie niech już mała wychodzi Już się doczekać nie mogę
Chcebardzobycmama no to fakt. Daleko od rodziny. Mojej w szczególności, bo większa cześć rodziny męża mieszka 150 km od nas. Za to ja do swojej rodziny mam aż 1300km do przejechania
Póki co mam przeczucie na dwie dziewczynki Ciekawe o ile się pomylę Może lekarzowi uda się podejrzeć na genetycznym -
Daje i to jeszcze jak chcebardzobycmama nie wiem kto to wymyślił że dziecko pod koniec się uspokaja hahaha
Maniaaaa też bym już chciała żeby sie urodziła ale niech posiedzi jeszcze chociaż do tego 37 tygodniaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny, wybaczcie ze mnie nei ma ale nie dosc ze jestem mega zarobiona bo jednak semestr siue konczy to jeszcze sie nie staram w tym cyklu wiec mi sie nie oplaca nic zapisywac...
W nastepnym juz bede aktywna
Wszytskim powodzenia, ze staraniami dla Van, z porodem dla Sallvie i dla reszty ze zdrowa ciaza!Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Hej dziewczyny, u mnie pogoda jest jakaś dziwna i dodatkowo przyczynia się do mojego samopoczucia, które dzisiaj nie jest najlepsze. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, bo pusto dzisiaj na wątku . Muszę lecieć jeszcze do miasta, a tak mi się nie chce, najchętniej poszłabym spać, no ale niestety nie mogę
LilyEvans - dziękuję, ale swoje starania już zakończyłam sukcesem
Miłego dnia -
Lily wracaj do nas szybko
Van u nas od wczoraj jest tak pięknie i wiosennie Aż żyć się człowiekowi chce, ale ja dziś trochę porobiłam i czyściłam wózek do sprzedania bo będziemy zmieniać i jakoś mnie to tak całkiem wypompowało a obiecałam małemu, że na spacer pójdziemy. Jakoś to trzeba będzie zrobić -
Hej dziewczyny, przepraszam za nieobecność, ale miałam gościnny weekend.
Czuję się dużo lepiej, po wymiotach ani śladu, czasami mam mdłości, ale są do zniesienia. Dzisiaj byłam u swojej gin, ogółem tylko pogadać jak w szpitalu i w czwartek na badanie.
Odliczam do 03.04. do następnego USG tym razem mój mężczyzna będzie nam towarzyszył z czego się bardzo cieszę.
Dzisiaj weszliśmy w 10 tc. Tak mi ten czas leci
Van gratulujemy dołączenia do szczęśliwych mamusiek
A tutaj macie zdjęcie mojego olbrzyma
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb0da9a9593e.jpgKamelkowo lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Hej dziewczynki. No ja dzis poleniuchowalam.. dopiero z lozka wstalam,tak mi sie dzis spalo dobrze u mnie od wczoraj brzydka pogoda zimno,az sie nie chce z domu wychodzic.
Ogolnie Maniaaa, Diana widac juz u was troche brzuszek ? Wczoraj zauwazylam ze brzuch mi sie zaokraglil,myslalam ze z przejedzenia dzis 10tydzien4 dzien I moj A.do mnie ; ale ci sie brzuch zaokraglil. Teraz sie zastanawiam czy ti nie zawczesnie I jesli juz teraz widac to co bedzie za 3miesiacegrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Chcebycbardzomama, powiem Ci że powoli zaczyna wystawać, tym bardziej że ja na brzuchu zawsze płaska byłam, ale jest to widoczne jedynie dla mnie i ewentualnie dla mojego faceta, jeszcze nikt kto nie wie nie mógł by zgadnąć, ze jestem w ciąży. To bardziej wygląda jak bym przytyła
A ostatnio wyklikałam w google kiedy zaczyna się pojawiać brzuszek i czytałam różne wypowiedzi mam i u każdej było inaczej.. niektóre pisały ze już w 8tc widziały brzuszek, a niektóre dopiero ok 20 tc. Ale najczęściej było to ok 12-14 tc
Kamelkowo, przyjdzie i na was czas.. szybciej niż Ci się wydaje. Trzymamy za was mocno kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:37
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Van wrote:Hej dziewczyny, u mnie pogoda jest jakaś dziwna i dodatkowo przyczynia się do mojego samopoczucia, które dzisiaj nie jest najlepsze. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, bo pusto dzisiaj na wątku . Muszę lecieć jeszcze do miasta, a tak mi się nie chce, najchętniej poszłabym spać, no ale niestety nie mogę
LilyEvans - dziękuję, ale swoje starania już zakończyłam sukcesem
Miłego dnia
hahh nie czytalam Was i nie wiedzialam gratulacje!!Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Kamelkowo wrote:Lily czekamy na ciebie. Jeszcze tylko my zostalysmy
Oooo kamelkowo jestes Znowu sie starasz?
Ja wracm do Pl kolo polowy kwietnia i wracm do staran czyli 1-2 cykle bez walki terazPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs