X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Adopcja ???
Odpowiedz

Adopcja ???

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko - jak ja Wam kibicowałam.
    Powiedzieli Wam chociaż dlaczego decyzja była taka a nie inna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak jak pisalam wczesniej jestesmy b.zniesmaczeni i zniecheceni zwlaszcza moj maz. Doswiadczenie niesamowite ja porownuje do poronien bo Macius juz mial do nad przyjechac sad nam go przyznal a osrodek stwierdzil,ze jednak uwazaja iz ma zbyt duze zaburzenia przywiazania i nie nadaje sie do adopcji. Zobaczymy co dalej na razie maz widze, ze na ten czas nie jest gotowy a ja nie chce nic na sile i ze ja chce bo maz dla mnie zdecydowalby sie. Mysle,ze przyjdzie odpowiedni czas dla nas jeszcze.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko przykro mi bardzo, a nie można jeszcze kiedys próbować znowu o Maciusia? Czy on zawsze będzie miał te zaburzenia przywiązania i nie będzie nadawał się do adopcji? Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam tymi pytaniami, wierzę, że doczekacie się dzieciaczka <3 Ale takie doświadczenie jest bardzo trudne, mam znajomych, którzy chcieli adoptować dziewczynkę 10-letnią, a pod koniec babcia dziewczynki się nie zgodziła i zabrała ją z tego ośrodku, w którym mieszkala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:23

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie można sie gdzies odwoływać?
    No przeciez to nie pies który jest agresywny i sie "nie nadaje do ludzi"
    Tylko dziecko, które pewnie wymaga większej pracy psychologa.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - masakra jakaś - może rzeczywiście można się odwołać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:55

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!
    Niestety miałam przyjemność poznać rodzinę która miała pod opieką dzieci tak na krótko. Nie wiem jak to nazwać ,takie pogotowie może. Mój synek poszedł do zerówki i 2 dzieci chodziła do niego do zerówki z tej rodziny. Chłopczyk 5 lat i dziewczynka ale to chyba nie była jego siostra. Niestety chłopiec bardzo dużo przeżył jak na swój wiek. Mój syn i ten chłopczyk mieli pewną sytuacje która wyszła na jaw po jakimś czasie. Później się dowiedziałam, że chłopczyk był molestowany w rodzinnym domu lub się w nim naoglądał różnych takich rzeczy :-(. Przez tą sytuacje po pierwszym półroczu chłopiec i dziewczynka zniknęli ze szkoły. Potem dowiedziałam się że jednak zabrali ich z rodziny zastępczej bo mieli tam akurat te dzieci zostać na dłużej. Jednak docieram już do sedna sprawy. Chłopiec miał mieć spotkania z psychologiem i rodzina zastępcza została poinformowana, że jutro mają być z dziećmi w ośrodku u psychologa. Nie było możliwości negocjacji. Pojechali. Dzieci weszły do pokoiku do psychologa i już nie wyszły!!!!! Wyszedł tylko jakiś pracownik i powiedział tym ludziom że mają przywieść rzeczy dzieci bo je zabierają!!!! Dzieci w szoku. Dziewczynka zaniemówiła w ogóle a chłopiec wpadł w taką histerię, że nie można było go uspokoić. Tak ośrodki dbają o dobro dzieci!!! Dla mnie to jest masakra. Jak później takie dziecko nie ma mieć zaburzeń i ma nadawać się do adopcji??? Robią dzieciom wodę z mózgu. Babeczka która miała te dzieci wcześniej mówiła do nowej rodziny, że ona z tego rezygnuje bo to jest mafia. Teraz jeszcze będą ludzi ciągać po sądach czy nie zaniedbania jakieś byli a oni prywatnie z dziećmi jeździli do psychologów zanim jeszcze ośrodek wyznaczał im terminy bo były dosyć odległe. Dlatego napisałam u góry że niestety miałam przyjemność z taką rodziną bo to co zobaczyłam i przeżyłam razem z tymi ludźmi, jak traktują to przechodzi ludzkie pojęcie.

Kava lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafiłam sie oprzec i musze wkleic ten wiersz dotyczący adopcji, dla mnie jest piekny:
    Nie jesteś ciałem z mego ciała

ani kością z mojej kości

ale wciąż prawdziwie moja

nie zapominam o tobie nawet na jedną minutę.

Nie rozwijałaś się pod moim sercem

ale w nim.

Dla mnie jesteś kimś wyjątkowym.

Fakt, że to nie ja ciebie urodziłam

nie przeszkadza mi być twoją matką

ani tobie moją córką.

Bo być matką znaczy więcej niż urodzić dziecko

a dorastanie jest czymś

co możemy razem doświadczać...

Tęskniłam za tobą

i kiedy w końcu wybrano ciebie

staliśmy się rodziną.

W twoim zachowaniu jak w lustrze

widzę swoje odbicie

a podobieństwo tworzy się

z miłości, ciepła i bezpieczeństwa.

Claire Short

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:20

Ania_84, Bratek, Asiak, manabu, Kjopa3, MARTIII lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa sliczne :-)
    Szczegilnie zapamietsm a podobieństwo tworzy sie z milosci ciepła i bezpieczenstwa <3

inessa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Redis Nowa

Wysłany: 30 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, my właśnie zaczeliśmy szkolenia w Żarach. Polecam, pracują tam naprawdę kobiety z powołania. My dojeżdzamy na szkolenia 400 km, ale nie żałujemy. :) Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy :)
    Czujemy ze to najlepsza decyzja, jaką mogliśmy podjąć. Jesteśmy z niej DUMNI :)
    Pozdrawiam

inessa, Mona_M, Bratek, Asiak, rah, ewelinka2210, Dagers, tercia lubią tę wiadomość

885e7fd3240f6651c58efb0872d70af7.png
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redis gratuluję decyzji!
    Wysłałam Ci zaproszenie na priv mam kilka pytań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 08:23

• Eltrona Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy Ośrodek ma swój program i swoje reguly kwalifikacji. Generalnie dużo papierów do dostarczenia, póżniej rozmowa w miejscu zamieszkania, plus diagnoza w środku (testy, rozmowa na temat motywacji, waszej historii życia, leczenia, relacji, obaw itp). Póżniej dostaje się kwalifikacje na szkolenie. w niektórych ośrodkach to juz oznacza że sięma kwalifikację adopcyjną, tylko trzeba je zobic, w innych jest to kolejny etap diagnozy i po szkoleniu mówią czy tak czy nie. zwykle kurs to spotkania raz na tydzień raz na dwa. No a pókbiorezonans to już czekanie... :)

Kwalifikacja w OAO
    Będę mamą :)
    Jestem mamá :)
  • Eltrona Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co potrzebujesz to pytaj. chętnie podpowiem :)

Kwalifikacja w OAO
  • strawberry Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:33

„Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.” Syr 1,23
  • Eltrona Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kwalifikację - czekamy.
    Nie dziwię się, że nie możesz się doczekać. 3 mam kciuki. Jakie nastawienie przed :)?

Kwalifikacja w OAO
  • strawberry Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ać

• Eltrona Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawy sa dobre, rozmyslanie tez. to najwazniejsza decyzja w waszym zyciu :) ja caly czas rozmyslam :). po to tez jest kurs. rola osrodka nie jest zniechecanie tylko doprowadzenie do podjecia takiej decyzji na jaka jestescie gotowi.
    jak by co to fajne rzeczy pisza dziewczyny tu:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/osrodki-adopcyjne,11782,24.html?sd=1

Kwalifikacja w OAO
  • strawberry Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ JEST TU ktoś z Poznania co się stara o adopcję? chciałabym podpytać o coś więcej...?

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ